Şimdi Ara

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü yakında açılacak. Peki kullanacak mısınız? (117 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İzmit Körfez Geçiş Köprüsü yakında açılacak. Peki kullanacak mısınız? (117 TL)
    Yakında köprü açılıyor arkadaşlar ve ücret 35 dolar + kdv. yani yaklaşık 117 TL. bu sadece köprü ücreti ayrıca otoyol içinde ücret olacakmış.

peki köprü açıldığında siz bu köprüyü kullanır mısınız yoksa körfezi dolaşmayı mı tercih edersiniz?
    (dolaşmak 90 km. km de 25 kuruş yakan araç için 22,5 tl)

sizce köprü ücreti ne olmalı?

benim fikrim:
    araba alırken ötv+kdv
    benzinin %60 ı vergi
    her yıl motorlu taşıtlar vergisi

alınırken yolun paralı olması niye? bu vergiler zaten yollar ücretsiz olsun diye alınmıyor mu?

bence otoyollar ücretsiz olmalı. ücretli olacaksa vergi alınmamalı.

bu arada devlet her gün için 75000 araç geçiş garantisi vermiş. yani kullansakta kullanmasakta dolaylı olarak o para bizden çıkacak

bu arada izmir istanbul uçak bileti 60 tl civarı...

• Dolaşmak daha mantıklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranni34 -- 25 Şubat 2016; 20:40:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramlarda ücretsiz olursa kullanırım.

Günlük 70000 araç garantisi verilmiş heralde.Belki bu sayı arttırılarak fiyatta indirime gidebilirler.Bu şartlarda normal vatandaş kullanmaz fakat dediğim gibi yapılırsa surumden kazanabilir yoksa her türlü bu 70000 bin araç gecmezse para kullanan-kullanmayan herkesin cebinden çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kripton37 -- 25 Şubat 2016; 10:51:21 >
  • Fiyati bir araç etraftan dolaşsa ne kadar yakıt harcar diye hesaplayip belirlerler özellikle büyük araçlar otobüs tir gibi kullanırlar. Özellikle otobüsler için zamandan büyük tasarruf

• izmir istanbul gidiş geliş otoyol 117+117 yakıt 100+100 yani 434 tl yemez abi uçmak daha mantıklı ha yada istanbuldan uzak duracaksın en mantıklısı bu bence.
  • Gemi ile geçmek ne kadar?
  • Bu paralar onlardan çıkarken izlicem ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçsekte geçmesekte o para bizim cebimizden çıkacak.

kazananlar belli zaten ( Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Yüksel ve Göçay konsorsiyumu )
  • Normal şartlarda bu parayı ödemektense körfezi dolaşırım daha iyidir. Ancak bayramda seyranda ücretsiz olursa kullanırım elbette.
  • Bayramda seyranda trafikden gidemezsiniz.

• Körfez güzergahında oturan birisi olarak söylüyorum, özellikle akşam saatleri kamyon,tır,otobüs oldukça fazla oluyor. Sola geçip 80 le giden tırlardan kriz geçirecem artık. Otomobillerin değilde sadece bu ağır taşıtların geçmesi bile yeterli benim için
  • Fiyat makul.
  • Bizim tırlar o tarafa giderse mecbur geçecek 100 km de 36 litre yaksa 36*3,40=122 lira yapar köprü ücreti o da işte. Zamandan kazanırız hiç yoktan. Bu hesap araç yüklüyse tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Fiyat makul.

Fiyat makul ha ?
    Ee bekara da kari bosamak makul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Gemi ile geçmek ne kadar?

60tl, zaman zaman 50tl ye düşüyor. Gidiş dönüş alınca 10tl daha düşüyor.
  • valla benim S600 bile 50 liraya dolanır körfezi, köprüye vereceğim parayla gider gelirim, ben bile kullanmayacaksam kim kullansın o fiyata... gözden geçirmeleri lazım o fiyatı, boğaz köprüleri 5 lira bile değilken hangi akla hizmet 100 lira yapacaklar merak ediyorum
  • Hiç işim olmaz köprüyle. 15-20 tl gibi gaz harcarım körfezi dolanarak. Otomobiller için en fazla 30-40 tl olması lazım, o fiyat kamyonlara uygulanmalı.

• körfezi dolanmak kaç km ye patlıyor ve ne kadar yakıyorum hesaplayıp hangisi karlıysa onu secerim.
  • Pahalı olduğu hatta parasız olması konusunda hem fikir olmakla birlikte tercih edilebilirliğini sadece ücrete bağlı olduğunu düşünmek yanlış.

Köprüden geçişin zaman, yorgunluk ve risk üzerinde de etkileri var. Kimileri için bunların bir kısmı veya hepsi cebinden çıkacak paradan daha önemli olabilir.

• Köprünün acelesi ve parası çok olanlar harici kullanılacağını düşünmüyorum.

Aslında otoyolunda (şartnamelerdeki gibi fiyatlandırılırsa) kullanılacağını düşünmüyorum şöyleki;

Kimse işin bu kısmını düşünmüyor, fakat bi hesap yaparsak aslında otoyolunda inanılmaz pahalı olacağını görürüz..

"otomobil için geçiş ücreti, izmit körfez geçişi köprüsü için kdv hariç 35 dolar, otoyol için kdv hariç kilometre başına 0,050 dolar olarak belirlendi."

Yanlışım varsa düzeltin;

şuanki kurla dolar= 2,93
    istanbul izmir arası otoyol yaklaşık = 380km

Köprü hariç otoyolu kullanabilmek için;

380 X 0,05 X 1,18 X 2,93 = 65 TL

Köprüde 117 TL, ettimi size 182 Lira...

olay sadece köprüden ibarette değil yani.. ve firmaya verilmiş garanti geçiş sayıları var. indirimde olacağını sanmıyorum..

Misal ben kendimden örnek vereyim; balıkesirde oturuyorum izmirliyim. çok sık gider gelirim. bugünün şartlarıyla otoyol biterse kullanmak istersem; yaklaşık 175km olacak;

175 X 0,05 X 1,18 X 2,93 = 30,25 TL

iyide ben balıkesirden 40 lira yakıt harcayarak zaten izmire gidiyorum.
    neredeyse yaktığım yakıt kadarda yola mı vereceğim? oldu canım hı hı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.