Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
9
Favori
11.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sahada yani piyasada kesinlikle İYTE bilinilirliği yüksek oranda. İşverenlere İYTE mezunuyum dediğinizde (kendi bölümüm için örnek veriyorum), direkt alet edavat kullanmayı biliyor bu çocuk şeklinde bir yaklaşımları olduğunu mezunlardan duyuyoruz. Aynı şekilde diğer bölümler için de geçerli bu söylemim. İYTE nin bilinmeme durumu sadece tercih yapana kadar, yerleştikten sonra ve sonrasında iş hayatına girdiğiniz zaman İYTE bilinmiyor diyen duymazsınız, duyarsanız da zaten 3.sınıf, taş devri kafasıyla yönetilen bir şirkettir mümkünse kaçın kendinizi kurtarın

Teknoparkta ve bu sene itibariyle İnovasyon Merkezi'nden şu şekilde yararlanıyoruz, öncelikle bir proje hazırlıyoruz bu projeye ülkeye katma değer sağlayacak ve yurtdışına teknoloji satabileceğimiz bir proje olacak. (Bu okulun asıl kuruluş amacıdır, İYTE 20. Yıl Belgeseli'nde 9. Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel okulu kurarken bu amaçla yola çıkıldığını açık ve net bir biçimde belirtir.) Bu projeyi bir komisyona sunuyoruz. (Bu komisyon projemiz hakkında bilgisi olan öğretim üyelerinden oluşuyor olması lazım) Eğer projemiz kabul görürse olaylar şu şekilde ilerler;

-> Teknoparka sunuyorsak bu projeyi okulumuz bize teknoparkta bir ofis ve ekipman verip 3 sene boyunca bize destek oluyor ve kendi şirketimizi kurmuş oluyoruz veya bizim projemizi hayata geçirecek firma ile (örneğin TTNET) bizi buluşturup beraber çalışmamızı sağlıyor.

-> İnovasyon Merkezi'ne sunuyorsak bu projeyi, okulumuz inovasyon merkezi olarak bize yine bir ofis ve ekipman verip 3 sene boyunca destek oluyor fakat bu sefer bu projeye (yani firmaya) belirli bir oranda ortak oluyor. (Aynı sistem teknoparkta da var sanıyorum ama o konuda tam emin değilim, biraz daha araştırmam gerek) İnovasyon Merkezi'nde “Kuluçka Merkezi”, “Tanıtım, Patentleme ve Teknoloji Transfer Ofisi”, ”Paydaşlar Ofisi”,”Nitelikli Sosyal Donatı Alanları”, “Teknik Eğitim Salonları”,”Toplantı Salonları”,“Teknik Atölye” ve “Kiralanabilir Ofisler” ve “Kiralanabilir Ticari Alanlar” olacak ve bunlar bizim projemizi desteklemeye yardımcı olacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklınızda ki tüm soru işaretlerini çekinmeden sorabilirsiniz

@ozgunn26

İYTE MBG, yeni binası ile Avrupa'nın en iyi binalarından birisinde eğitim görmeye başladı, gerçekten kampüsün panoramik fotosuna bakarsanız gözünüze ilk olarak MBG binası çarpacaktır.
    Öğretim üyesi olarak genç ve oldukça kaliteli eğitim kadrosu var, hatta Doç. Dr. Yusuf Baran, Dünya Ekonomik Forumu (Davos denilirse daha iyi anlaşılır sanıyorum) tarafından “2013 Yılı Genç Bilim İnsanı” seçildi bu dönemin başında. (Tam listeye buradan erişebilirsiniz, ne kadar kaliteli üniversiteler ile yan yana anıldığımızı daha iyi anlayabilirsiniz)
    Okulumuzun en zor ve bir çok farklı alanda oldukça fazla araştırma yapılan bölümlerinden birisidir aynı zamanda

Umarım yeterli olmuştur, aklınıza gelen başka sorular varsa cevaplamaya hazırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 8 Temmuz 2014; 0:20:50 >

• MBG Hakkında bende bir kaç bir şey söyleyeyim ciddi anlamda rapor hazırlamaktan bıkacağın bir bölüm olacaktır.Gördükleri her seyde rapor hazırlıyorlar ayrıca sıralamasının bu kadar düşük olduğuna bakma 2 sene öncesine kadar okulun en yüksek 2-3 bölümünden biriydi.2 sene önce 21 binle geçen senede 26 binle kapatmıştı ama bu sene şaşırtıcı şekilde 34 bin civarıyla kapattı en çok şaşırtıcı olan bölümde ama MBG'ler alanında en iyi okullardan biriyiz diyebilirim sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubiscoo -- 8 Temmuz 2014; 0:31:27 >
  • Orijinalden alıntı: theceo12

@samsunum55

Sahada yani piyasada kesinlikle İYTE bilinilirliği yüksek oranda. İşverenlere İYTE mezunuyum dediğinizde (kendi bölümüm için örnek veriyorum), direkt alet edavat kullanmayı biliyor bu çocuk şeklinde bir yaklaşımları olduğunu mezunlardan duyuyoruz. Aynı şekilde diğer bölümler için de geçerli bu söylemim. İYTE nin bilinmeme durumu sadece tercih yapana kadar, yerleştikten sonra ve sonrasında iş hayatına girdiğiniz zaman İYTE bilinmiyor diyen duymazsınız, duyarsanız da zaten 3.sınıf, taş devri kafasıyla yönetilen bir şirkettir mümkünse kaçın kendinizi kurtarın

Teknoparkta ve bu sene itibariyle İnovasyon Merkezi'nden şu şekilde yararlanıyoruz, öncelikle bir proje hazırlıyoruz bu projeye ülkeye katma değer sağlayacak ve yurtdışına teknoloji satabileceğimiz bir proje olacak. (Bu okulun asıl kuruluş amacıdır, İYTE 20. Yıl Belgeseli'nde 9. Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel okulu kurarken bu amaçla yola çıkıldığını açık ve net bir biçimde belirtir.) Bu projeyi bir komisyona sunuyoruz. (Bu komisyon projemiz hakkında bilgisi olan öğretim üyelerinden oluşuyor olması lazım) Eğer projemiz kabul görürse olaylar şu şekilde ilerler;

-> Teknoparka sunuyorsak bu projeyi okulumuz bize teknoparkta bir ofis ve ekipman verip 3 sene boyunca bize destek oluyor ve kendi şirketimizi kurmuş oluyoruz veya bizim projemizi hayata geçirecek firma ile (örneğin TTNET) bizi buluşturup beraber çalışmamızı sağlıyor.

-> İnovasyon Merkezi'ne sunuyorsak bu projeyi, okulumuz inovasyon merkezi olarak bize yine bir ofis ve ekipman verip 3 sene boyunca destek oluyor fakat bu sefer bu projeye (yani firmaya) belirli bir oranda ortak oluyor. (Aynı sistem teknoparkta da var sanıyorum ama o konuda tam emin değilim, biraz daha araştırmam gerek) İnovasyon Merkezi'nde “Kuluçka Merkezi”, “Tanıtım, Patentleme ve Teknoloji Transfer Ofisi”, ”Paydaşlar Ofisi”,”Nitelikli Sosyal Donatı Alanları”, “Teknik Eğitim Salonları”,”Toplantı Salonları”,“Teknik Atölye” ve “Kiralanabilir Ofisler” ve “Kiralanabilir Ticari Alanlar” olacak ve bunlar bizim projemizi desteklemeye yardımcı olacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklınızda ki tüm soru işaretlerini çekinmeden sorabilirsiniz
    Gerçekten çok açıklayıcı oldu verdiğiniz yardımlar için çok teşekkür ederim.
    Ben ayrıca öğretmen öğrenci ilişkisi hakkında bilgi istiyorum yani ne kadar yakın olunabilir hocalarla ders konusunda bi sıkıntı olur mu
    bir de hazırlık bölümü zor oluyor mu ingilizce eğiitimi öğretici oluyor mu
    Şimdiden teşekkür ederim :)

• samsunum55 kullanıcısına yanıt
    Hocalarla öğrenciler arasında şöyle bir durum var, her öğrencinin bir akademik danışmanı var ve 20.52 öğrenciye bir akademik danışman düşüyor. (Lisans+Lisans üstü) Bu neredeyse dershanelerden bile iyi bir oran. Akademik danışmanınız onay vermeden ders seçimi yapamıyorsunuz vs. gibi durumlar söz konusu (daha lisans eğitimine başlamadığımdan tam bilgim yok öğrenebildiğim kadarını aktarabiliyorum).

Hazırlık bölümüne gelirsek, öncelikle bir kur belirleme sınavına giriyorsunuz ve üç kurdan birisine yerleşiyorsunuz (A-B-C). C kuru en alt kur oluyor, bu kurda Beginner (başlangıç) seviyesinden başlıyoruz ve sene sonunda ki final sınavına üç kur da Intermediate (orta) seviyesinde giriyor. Upper-Intermediate (Orta-ileri) ve Advanced (İleri) seviyesini bölümde mesleki dil eğitimi olarak alıyoruz. Yararına gelirsek, telaffuzu sene başında "may nağme iz ...." olan arkadaşlar bile sene sonunda deneme-makale (essay) yazacak duruma gelmişlerdi. Hesabını siz yapın yarar olarak

Rica ederim, aklınıza gelen başka sorular varsa bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 8 Temmuz 2014; 1:29:24 >

• Çok teşekkür ederim...
  • ozgunn26 kullanıcısına yanıt
    Rica ederiz kafanıza bir şey takıldığı zaman özelden veya burdan sorabilirsiniz :)
  • Okulda yapılan Bilgisayar mühendisliği bitirme projeleriyle ilgili örnekler var mı? Araştırdım biraz da bulamadım GYTE'ye ulaştım İYTE projelerini ararken
  • kafalar karışık K kullanıcısına yanıt
    Yapabileceğim sizin aramızdan farklı olmayacaktır hocam :D İngilizce olarak aratabiliriz belki farkı o olur ama zannetmiyorum farklı sonuç alacağımızı yinede
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    ingilizce de aradım onda da yüksek lisans projeleri çıktı neyse artık yapacak bir şey yok
    Edit: Bölüm anasayfasında şöyle bir şey buldum bitirme projelerinin hepsi değil sanırım ama benim gibi okulda ne yapılıyor diye merak edenler için yararlı olur belki. sadece isimleri var ama hiç yoktan iyidir
    http://arf.iyte.edu.tr/?sayfa_tipi=1&icerik_id=217

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafalar karışık -- 8 Temmuz 2014; 20:58:20 >

• kafalar karışık K kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın :)
  • mf4 sıralamam 42600. İYTE bilgisayar mühendisliği istiyorum. Eğer tutarsa kampüsteki yurda yerleşme şansım nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 11 Temmuz 2014; 4:06:14 >
  • İYTE Girişim Topluluğundayım dedin peki bu topluluklarla ilgili daha önceden size bilgi veriliyor mu ? Yani girişim derken neleri kastediyorlar ? Bir de Windsurf ücretlerini biliyorsan söyleyebilir misin ?
  • Goconigo G kullanıcısına yanıt
    Bilgi derken neyi anlatmak istediğinizi anlamadım ama toplulukların genel olarak tanıtıldığı 2-3 günlük bir dönem oluyor okulda. Stantlarına gidip istediğiniz soruları sorabiliyorsunuz. Girişim derken, yaptığımız etkinliklerle öğrencileri genellikle sanayide ki üst düzey kuruluşlarla (Eczacıbaşı Monrol, DYO, Viking, Habaş, TAI, Figes, Roketsan, Aselsan, BMC, Microsoft sadece bu sene yapılan etkinliklerde konuşmacı olarak gelen firmaların bazıları) buluşturup bilgi edinmeleri amacı oluyor ve bu sayede öğrenciler çalışmak istedikleri veya uzmanlaşmak istedikleri alanları daha rahat seçebiliyorlar. Bunlara ek olarak sertifika programları da yapılıyor.

Windsurf ücretleri hakkında ne yazık ki hiçbir fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 12 Temmuz 2014; 12:43:05 >
  • IYTE'yi yazan herkese hayırlısı olsun arkadaşlar .
    Tercihin son gününde aklına soru takılan varsa mutlaka sorsun. Doğru tercih yaptığınızdan şüpheniz olmasın :)
  • Şehirden uzak ayrı bir ortamda bulunan, bazı doçentlere sorduğumda adını duymadıkları İYTE mi ? Yoksa şehir içinde bulunan köklü bir üniversite olan EGE mi ? (Bilgisayar mühendisliği için)
  • Novarolife kullanıcısına yanıt
    Açıkçası senin bize ihtiyacın olmadığı açık kendin zaten kafanda kurgulamışsın bile bunları . Nereye istiyorsan oraya git demek düşer sana.
  • Novarolife kullanıcısına yanıt
    Şehirden uzak ayrı bir ortamda bulunan, sektör tarafından sorulduğunda adının büyük bir önemle anıldığı, eğitim ana dili ingilizce olan ve toplam 300-350 (bkz. sadece 300-350 mezundan birisi olmak) mezun veren İYTE mi? Yoksa şehir içinde bulunan eğitimi %40 ingilizce olan şuana kadar bölümden en az 1000 küsür mezun veren (bkz. 1000-1200 mezundan biri olmak) köklü bir üniversite olan EGE mi ? (Bilgisayar mühendisliği için)
  • IYTE yi çok küçümseyenleri de çok abartanları da anlamıyorum her üniversitenin kendine göre iyi ve kötü yanları vardır elbet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor0167

IYTE yi çok küçümseyenleri de çok abartanları da anlamıyorum her üniversitenin kendine göre iyi ve kötü yanları vardır elbet

Ne yazık ki bunu bir türlü anlatamıyoruz. Kalkıp 500 yıllık üniversiteyle karşılaştırıldığında elbette birçok nokta eksi çıkacaktır. Biz okul şehrin göbeğinde, sosyallikten ölüyoruz demiyoruz ama eğitim konusunda karşılaştırılacaksa iki üniversite, bunu yukarı çok çok açık bir biçimde yazmıştım, öğretim üyeleri şeklinde kıyaslanmalı diyorum. Daha iyi olduğumuz okul da var daha kötü olduğumuz okul da.

İnsanlar yorum yazmadan önce biraz zaman ayırıp önceki yorumları okusalar, özellikle yerleştiklerinde ne gibi şeylerle karşılaşacaklarını anlattığımız, zaten ona göre davranırlar. Yazmış olmak için yazmak ne bileyim bana çok saçma geliyor. Tüm sene test kitaplarına gömülüp ders çalışan insan sınav bitince tüm beyin fonksiyonlarını nasıl kapatır anlamıyorum

Ben eminim buraya belki hiç yazmadan veya foruma üye dahi olmadan bunları okuyup tercih etmiş arkadaşlar da olacaktır, umarım bir parça da olsa yardımcı olabilmişizdir. Bir kişiye bile doğru tercih için fikir verebildiysem (bu İyte olur, başka okul olur) şahsen, bu akşam içim rahat uyurum.

• Herkese merhaba Whatsappta IYTE'yi kazanacak olanlarla ilgili grup açtık.
    Kazanma ihtimali yüksek olanlar veya şimdiden kazandım gözüyle bakanlar gruba girmek isterlerse bana özelden isim soy isim ve numaralarını mesaj atabilirler.Gruba bekliyoruz herkesi :))
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.