Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
9
Favori
11.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenneth faried

    quote:

    Orijinalden alıntı: theozy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenneth faried

    selamlar. iyte kimya mühendisliği yazmayı düşünüyorum. tavsiye etmişsiniz üstteki mesajları okudum. ancak benim bi sorum olacak hazırlık izmir merkezde mi okunuyor ? şimdiden teşekkürler.

    Selam;

    Tüm bölümler(hazırlık dahil) Gülbahçe kampüsünde eğitim veriyor , yanılmıyorsam sadece Mühendislik İşletmeciliği Y.L bölümü izmir merkezde eğitim veriyordu sanıyorum ki gördüğün yazı o bölüme ait.

    Kimya Mühendisliği hakkına çok bir bilgim yok, o bölümde okumadıgım için vereceğim bilgi yanıltıcı olabilir. Bence Facebookta iyte kimya mühendisliği gruplarını bulup onlara katılarak sorman en doğru ve direkt bilgiye ulaşmanı sağlar.

    Tercih döneminde kolaylıklar dilerim.

    cevabınız için teşekkür ederim. yurtlarla ilgili olarak bir sorum olacak galiba şehir dışından gelenlere büyük ihtimalle yurt çıkıyormuş. kyk yurdu nasıldır yoksa özel yurt mu tavsiye edersiniz ?




    KYK Yurdu 2 kişilik olarak yapılmıştı ancak şu anda KYK yönetimiyle alakalı olaylardan ötürü 3 kişilik olarak hizmet veriyor , bu nedenle kalan arkadaşlar pek memnun değil.(Sadece oda olarak düşünme kantini yemekhanesi vb 2*odasayısı kadar kişiye uygun olarak düzenlenmişti). Ancak fiyatı oldukça uygun ve şansına bağlı olarak 3 kişilik odada 2 kişi kalma ihtimalin vsde olabilir. Özel yurt olarak okulun içindeki yaşam merkezi evet okulun direk içinde hazırlığa belki yürüyerek 5dk mesafede ama ben pahalı buluyorum.

    Ben senin yerinde olsam ; Önce gelir KYK yurdunu incelerdim(En kötü ihtimalle kayıtta),hiç beğenmesem bile başvururdum dursun bi kenarda belki işe yarar.
    Ve bence hazırlığa yeni gelen bir kişi en azından 6 ay veya 1 sene rahatça kalabilir , hem yurtta kaldıgı için kendine arkadaş çevresi yapmasıda daha kolay olur (KYKda 500 kişi kalıyorsa , yurtta 50 kişi kalacak kafana uygun kişi bulma ihtimalin KYK da kalırken daha fazla)
    Baktım olmuyor istediğim gibi değil dönem arasında veya sene sonunda ayrılır başka kalacak yer bakar/Arkadaşlarımla eve çıkardım.




  • Anladım dediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanzala71 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bilgisayar mühendisliği ile ilgili sanıyorum önceki sayfalarda birkaç şey yazılmıştı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam inovasyon merkezi ve teknoparkın bu konu üzerine çok düştüğünü belirtmiştim. Açıp okumakta fayda var. Kolay gelsin
  • Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum tercihlerim arasına yazmayı detaylı bir şekilde anlatılan kaynak var mı acaba İYTE Bilgisayar Mühendisliğinin ? Dil eğitimi , mezun olduktan sonra iş imkanları , yurt dışı olanakları ve staj ?
  • MikeShinoda96 kullanıcısına yanıt
    http://aday.iyte.edu.tr/akademik-programlar/

    Baktınız mı ?
  • Vay be duygulandım birileri hala okul için birşeyler yapıyormuş :)
    üç beş bende yazayım da körü körüne iyte ye gitmeyin.

    1-) Üniversite okurken hocaların egolarını tatmin etmek istiyorsanız.
    2-) Piyasanın %80 i İYTEyi tanıyor biliyor yalanına kanmak istiyorsanız. (iyte yi sadece izmir piyasası bilir başka yerde okulunuzu anlatmak için 40 takla atarsınız)
    3-) Üniversite hayatınızın 6-7-8 sene olması çokta umrunuzda değilse.
    4-) Okul içinde her yediğiniz lokmayı kampüsteki köpeklerle de paylaşmak istiyorsanız. (zorunda kalabilirsiniz) (polat vardı zamanında)
    5-) Börtü böcek ile aranız iyi ise. (akrep,yılan,inek, AT vs. ne ararsan, özellikle bol miktarda çekirge)
    6-) Ayda bir-iki sefer izmir merkeze gittiğinizde(40km) insan görmenin mutluluğunu yaşamak istiyorsanız.
    7-) Adeta lise havasında üniversite okumak istiyorsanız. (okulda herkes birbirini tanır, dedikodunun dibine vurulur.)
    8-) Sadece okulda işleyen bürokrasiye edeceğiniz küfürleri yazsanız roman olur. (okuldan ilişik kesmem 1 hafta sürmüştü. lanet olasıca iyteliler)

    accık ta iyi yanlarını söyliyim :)
    9-) Yaz okulunda şortla derse gidip çıkışta yürüyerek denize inmek istiyorsanız.
    10-) Çok iyi derecede ingilizce ile mezun olmak istiyorum ben diyorsanız.
    11-) Çok samimi arkadaşlıklar edineyim, onlar bana yeter derseniz. (iytenin havasındanmıdır bilmem başka yerde oranın samimiyetini pek bulamazsınız)

    Daha çok yazardım da üniversite adaylarının daha fazla canını sıkmaya gerek yok. hadi kalın sağlıcakla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeShinoda96

    Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum tercihlerim arasına yazmayı detaylı bir şekilde anlatılan kaynak var mı acaba İYTE Bilgisayar Mühendisliğinin ? Dil eğitimi , mezun olduktan sonra iş imkanları , yurt dışı olanakları ve staj ?


    Dil Eğitim -> 1 Sene Hazırlık var, hazırlıgın zorluk seviyesi bence 3/5 falandır, ama öğretici oldugunu düşünmüyorum. Zaten derslerde ingilizce anlamayanlar çok oldugu için hocalar türkçe tekrar yapıyor veya dersi direk türkçe anlatıyor. ( Ki bu da hazırlıkta verilen eğitimin yetersiz oldugunun en net kanıtı)
    Yurt dışı olanaklar -> Kastın erasmus ise kontenjan oldukça iyi, belki de iytenin en iyi yanı diyebilirim. Ayrıca erasmusa gitmek dil öğrenmek açısından muhteşem bir fırsat ben 5 ayda hem hazırlıkta öğrendiğimden daha iyi ingilizce(Hazırlıgı yarı dönemde geçmiştim) hemde iytede öğrenebileceğimden daha iyi almanca öğrendim.
    Staj -> Staj bulmak 2.sınıfta çok zor , 3 sınıfta normal üstü zorlukta , özellikle 2.sınıfta staj bulamadıgından 3.sınıfta 2 staj yapmak zorunda kalan vs arkadaşlarım oldu.
    İş imkanları -> Gördüğüm kadarıyla iş bulmak staj bulmaktan daha kolay , eğer mezunların nerelerde çalıştıgını vs merak ediyorsan linkedin sitesinde IYTE Bilgisayarı filtreleyerek arama yapabilirsin.

    Başka sorun var ise buradan yazabilirsin




  • Teşekkür ederim bilgiler için aşağı yukarı kaçıncı sıraya yazmam gerektiğini netleşti.
  • ErdmEry kullanıcısına yanıt
    Valla çoğu madde değişti hocam iyteye gelmeyeli uzun zaman olmuş heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeShinoda96

    Teşekkür ederim bilgiler için aşağı yukarı kaçıncı sıraya yazmam gerektiğini netleşti.

    Bu arada staj konusunda , eğer torpilin varsa staj bulmak aşırı kolay,
    hangi ünide olduguna bakmaksızın staj işi genelde torpille alakalıdır. Gidip en düşük ünide,düşük ortalamayla bile okuyor olsan torpilin sağlamsa en kral yerde stajını yaparsın.(TR için konuşuyorum yurtdışı stajında elbette böyle değil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 3 Temmuz 2015; 12:47:47 >
  • Bende iyte yi yazmak istiyorum ama okulun sosyal imkanları hiç mi yok diye merak ediyorum. Ben okula müthiş bir ortam olsun diye gitmiyorum ama okumak haricinde hiçbir şey yapmamakta istemiyorum. Yani okulun sosyal imkanları söylendiği kadar kötü mü, yani 0 mı yoksa yine yapılabilecek birşeyler var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskiesnaf

    Bende iyte yi yazmak istiyorum ama okulun sosyal imkanları hiç mi yok diye merak ediyorum. Ben okula müthiş bir ortam olsun diye gitmiyorum ama okumak haricinde hiçbir şey yapmamakta istemiyorum. Yani okulun sosyal imkanları söylendiği kadar kötü mü, yani 0 mı yoksa yine yapılabilecek birşeyler var mı?

    Öğrenci kulüpleri var Örnek olarak : Dünya Dansları,Fotoğrafçılık,Dalış vs ayrıca son dönemde baya cosplayerlar falan ortaya çıktı
    Okul İzmir-Üçkuyulara dolmuş ile 50dk uzaklıkta , Ki dolmuşta yarım saatte bir yani gitmen 1 saati geçebilir durumlara göre , bunun sonucu olarakta izmir-merkezdeki etkinliklerle pek alakası olmayan bir okul.
    Kampüsün oldugu gülbahçe köyünde 3-4 kafe var , bi de okula yeni yaşam merkezi yapıldı kafe,restoran vs var.

    Durumlar bunlar yani

    0 Değil ama örneğin egeyle değil yarışmak kıyaslanamaz bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 4 Temmuz 2015; 19:41:28 >




  • Bende iyte kimya mühendisliği yazacağım puanım çok rahat tutuyor kontenjan lar bu sene değişti mi, kimya mühendisliğindeki arkadaşlar ders içerikleri ve zorluğu hakkında bilgi verebilirler mi ayrıca eshottaki sistem değişikliği okulun sitesinde guncellenmemis şu an hangi otobüs kalkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünüşe göre bu konu halen hortlamaya devam ediyor

    İyte ile aklınıza takılanları banada özel mesajla ile sorabilirsin
  • juffuj J kullanıcısına yanıt
    Normalde 736 gidiyor fakat yazın kaldırıyorlar. Ders içeriklerine aday.iyte sitesinden bakabilirsin.
  • http://www.iyte.edu.tr/Duyurular.aspx?m=2333

    TÜBİTAK’ın ilk kez 2012’de hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile her yıl Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi belirleniyor. 2015 yılı endeksi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklandı. İYTE, endeksin ilk yayınlandığı 2012 yılından bu yana devlet üniversiteleri arasında dördüncü basamaktaki yerini korudu.
    Bir önceki yıl 67.83 puanla listede 9. sırada olan İYTE, bu seneki listede puanını 70.49’a yükselterek genel sıralamada 8. sırada yer aldı. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ’nün ardından devlet üniversiteleri arasında ise “En Yenilikçi ve En Gelişimci” 4. üniversite oldu.




  • Herkese merhaba :) Bu sene bende tercih yapacağım ve bu üniversitede gıda mühendisliği düşünüyorum.Bu bölüm hakkında bilginiz var mı? Birde şuan Ankara'da oturuyorum.Eğer bu üniversite olursa oraya taşınmak gerekecek.
  • TerraMater kullanıcısına yanıt
    İlk defa bu sene açılıyor sanırım. O yüzden bölüm sitesinden veya tanıtım sitelerinden alabilirsin bilgileri.
  • TerraMater kullanıcısına yanıt
    Geçen sene açıldı gıda mühendisliği bölümü fakat öğrenciler hazırlık okuduğu için sadece bir kişi muafiyet sınavından hazırlığı geçip derslere başlayabildi. Bulabilirsen bir tek o kişiden bilgi alabilirsin
  • Peki haftasonları izmir merkez e veya gezebilecegimiz yerlere kaç saatte varabiliriz? Birde oradan Çeşme ye gitmek kolaydır heralde oraya giden otobüs veya dolmuşlar var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.