Şimdi Ara

İzmir Yaşar Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalar bu vakıf üniversitesi nasıldır, eğitim düzeyi nasıldır(İngilizce eğitimi hakkını veriyor diye duydum sadece)
    Son yıllarda eğitim kalitesini artırmış galiba
    Burada okuyanlardan veya bilgisi olanlardan yorumlarını alabilir miyim?

• valla kampüsü küçük ama güzel. stüdyo kampüs gibi :) ama özel üniversite yazarken 2 defa düşün derim. Maddi olanağın varsa tabi gidersin senin bileceğin iş ama eğer yoksa derslerde zorlanırsan burs kesilme gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsin.
  • başka düşüncesi olan var mı?
  • Arkadaşım şehir dışından özel üniversiteye gitmek hata olur. Başka yerde aynı parayı harcıcam diyorsun ama. İzmirde yaşamak çok ucuz değildir. Üniversitede dönem tekrarrı yada yıl tekrarı yaparsan bursun kesilir. Bunları göze alabiliyosan maddi durumum iyi diyosan eyvallah buyur gel yaşar güzeldir. Ama orta halli bir geliriniz varsa bence bu riski alma.

Orijinalden alıntı: ozan101

Arkadaşım şehir dışından özel üniversiteye gitmek hata olur. Başka yerde aynı parayı harcıcam diyorsun ama. İzmirde yaşamak çok ucuz değildir. Üniversitede dönem tekrarrı yada yıl tekrarı yaparsan bursun kesilir. Bunları göze alabiliyosan maddi durumum iyi diyosan eyvallah buyur gel yaşar güzeldir. Ama orta halli bir geliriniz varsa bence bu riski alma.

Valla ne yalan söyliyim. Bende Ankaralıyım. İzmirde Ekonomi üniversitesine geldim paşalar gibi okudum. Ankaradaki ve istanbuldaki vakıf üniversitesi fiyatları belli. Yaşarın ve Ekonomi üniversitelerinin fiyatları belli. Bu 2 üniversite ankaradaki vakıf üniversitelerinden 4-5 milyar daha ucuz (yıllık olarak). 5 yıldaki kazancın 20-25 milyar olacaktır.
    Gelelim izmir-ankara karşılaştırmasına. En basit örnek. Ankarada öğrenci bileti 1.5 lira iken. İzmirde 95 kuruştur. İstanbuldaki öğrenci bileti fiyatlarını pek bilemiyorum. Fakat Kesinlikle izmirden pahallı olacağını tahmin ediyorum.
    Buna ek olarak ekonomi üniversitesine burslu giren hiç bir arkadaşımın bursunun kesildiğini görmedim. Hepsi dört dörtlük okudu ve çıktı. Yaşarda durum nasıldır bilemem. Fakat vakıf üniversitesinde burslu öğrenciler pekçok kez el üstünde tutulur. Bunuda bilmiş olun.
    Kısaca izmir güzeeldir. İzmirde yaşam güzeldir. İzmirdeki vakıf üniversiteleride güzel ve kalitelidir. Yaz pişman olmazsın.
    Tercihlerinin arasında ekonomi ve yaşar olsun bence.

• Öyle diyosun kardeşim ama adam diyoki ben izmir dışına çıksamda özele verdiğim parayı vericem. Bende diyorumki eğer olduda sınıfta kaldın. Bursun kesildi. Diyelimki 2. sınıfta kesildi. napıcaksın 2 sene burssuz. Tüm parayı ödeyecek gücün varmı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ayrıca şimdi 2. yabancı dil zorunluluğu getirdi,yaşarda varmı bilmiyorum ama. Zaten dersler ikisinde de ingizlice. Birde 2. yabancıdili öğrenmeden mezun olamıyosun. Sen ve çevrendekilerin bursu kesilmedi diye başka kimseninmi kesilmicek. Ben olasılıkları söyledim. Paran varsa gönül rahatlığıyla git paran yoksa gitme dedim. Arkadaşın gönlü bilir buından sonrasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan101 -- 5 Temmuz 2011; 22:31:06 >
    Daha Fazla Göster
  • Bak kardeşim, şunu kafana yaz. Sen gerçekten iyi bir öğrenciysen, kimse senin bursunu felan kesemez. Bunlar boş korkulardır. Ben ekonomi üniversitesinde okurken, çok çeşitli adamlar tanıdım. Çok aklı başında adamlarda vardı, çok saçma sapan insanlarda vardı. Burada önemli olan senin niyetin. Eğer niyetin kötüyse yani okuma amacının dışında, gezelim görelim, ortamlara akalım düşünceleri içerisindeysen, çok açık söyliyim bursunuda keserler okuldanda atarlar. Ha amacın, okumaksa, biran önce mezun olmaksa. Bu vakıf üniversiteleri seni el üstünde tutar. Emin ol, bu üniversiteler eniyi şekilde reklamnını başarılı öğrenciler sayesinde yapıyor. Bundan dolayıda başarılı öğrenciler bu üniversiteler için çok önemli.
    Bu arada ekonomideki ikinci yabancı dil olayı kurulduğu yıllardan beri zorunludur. Derslere gidersen, düzenli çalışırsan hiçbiri sıkıntı yapmaz. Fakat derslere gitmez, dersleri düzenli taakip etmezsen büyük zorluk çekersin.
    Bugün pekçok vakıf üniversitesi gerçeğin farkında. Hepsi iyi hizmet, iyi eğitim vermek istiyor. Nedenide oldukça basit. Pekçok vakıf üniversitesi kuruldu, kar sağlayabilmeleri için veya yaşamlarını süredürebilmeleri için gelen öğrencileri eniyi şekilde memnun etmeye çalışıyorlar.
    Yukarıda yazılanları çok net okuyarak cevap yazmıyorum. Başlığın ana fikrine ve 2-3 cümle okuyarak cevap atıyorum. Burada pekçok öğrenci forumlara girip bilgi almak istiyor. Bizde elimizden geldiğince tecrübelerimizi ve bilgilerimizi genç kardeşlerimizle paylaşmaya çalışıyoruz

• Arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum zaten Yaşar hakkında pek bilgim yoktu ,sadece ondan konu açtım.Dün gittim zaten bilgi almak için, gayette memnun oldum.Halkla ilişkiler ve Reklamcılık %50 yazıcam , ekonomiyide düşünüyorum ,Umarım bunlara gerek kalmaz Ege tutarsa süper olur tam sınırdayım şuan çünkü

Orijinalden alıntı: aso2

Arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum zaten Yaşar hakkında pek bilgim yoktu ,sadece ondan konu açtım.Dün gittim zaten bilgi almak için, gayette memnun oldum.Halkla ilişkiler ve Reklamcılık %50 yazıcam , ekonomiyide düşünüyorum ,Umarım bunlara gerek kalmaz Ege tutarsa süper olur tam sınırdayım şuan çünkü

Eğer ingilizcem var diyorsan İzmir Ekonomi Üniversitesine gel.Kesinlikle yaşardan daha üstün eğitim kalitesi açısından araştırmalarda öyle zaten ekonomi 11.sırada iken yaşar 21.sırada en iyi özel okullarda.ingcen yoksa çalışman gerek sıkı bir şekilde hazırlığı atlaman için ieüde hazırlık çok zor. ikisi arasında tercih tabi ki ekonomi ama nerede oturduğuna da bağlı. ayrıca tikican erkek ve concon kız sayısı ekonomi de 100 de 90 sa yaşarda 100 de 60 tır. ayrıca yüzde 50 olduğun için dedim sana ilk seneden ing bilgin çok değilse kalırsın ekonomide yaşarın hazırlığı daha kolay. yok çalışırım çalışkanım diyorsan yol problem olmaz diyorsan açık ara ile ieü. bir ieü öğrenci olaraktan söylüyorum. Bu söylediklerim önemli 2 sene öncesine ekonomiye gitmem ege reklamcılık varken derken ekonomide 1 sene okuduktan sonra anladım ki ege reklamcılığa alsalar gitmem o kadar büyük okul olmaz tipler düzgün değil çok. eğitim kadar sosyal çevrelerde önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the gamers -- 7 Temmuz 2011; 2:47:25 >

• karşıyakada oturuyorum ulaşım biraz sıkıntıdı ne de olsa bi uçtan uca gidiyosun ama pek problem olmaz zaten benim ekonomiyle ilgili sıkıntım bazı arkadaşlarımdan da duydum artisler çok bu canımı sıktı biraz , şuan zaten düşünce aşamasındayım.Ama dostum Yaşarda hafife alıncak bir üniversitede değil bakcam artık.İngilizcede pek sıkıntı olcağını sanmam ama 1 yıl ingilizce pek bakmadık eksiğimiz vardır baya,neyse yorumların için sağol

Puanlar açıklansında umarım herşey güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aso2 -- 7 Temmuz 2011; 11:23:37 >

Orijinalden alıntı: tony hawk

Var mı kazanan yardımcı olalım

Ben bu sene hukuk fakultesıne gelıyorum :) okul hakkında genel bı bılgınlendırme yaparsan sevınırım

Orijinalden alıntı: kill4me

quote:

Ben bu sene hukuk fakultesıne gelıyorum :) okul hakkında genel bı bılgınlendırme yaparsan sevınırım

bilgi olarak, hukuk hazırlığında devam zorunluluğu yok fakat bölümde var, kampüs çok iyi, ilk bi iki gün biraz yadırgarsın fakat sonrasına alışırsın, kafa dostluklar bulmaya bak, o da olmadı gel beni bul

• quote:

quote:

quote:

bilgi olarak, hukuk hazırlığında devam zorunluluğu yok fakat bölümde var, kampüs çok iyi, ilk bi iki gün biraz yadırgarsın fakat sonrasına alışırsın, kafa dostluklar bulmaya bak, o da olmadı gel beni bul

:) tamamdır kardeşim teşekkür ederim.Devam zorunluluğundan kastın kaç gün yada ders ?

• quote:

:) tamamdır kardeşim teşekkür ederim.Devam zorunluluğundan kastın kaç gün yada ders ?

Bazı derslerde %70, bazılarında %80 diye biliyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.