Şimdi Ara

Uluslararası Antalya Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sonuçlar açıklandı ve 6. tercihim olan Uluslararası Antalya Üniversitesi İngilizce İnşaat Mühendisliğine yerleştirildim.
    Sonuç sayfasında kayıt tarih aralığı 06/08-06/08 yazıyor.. yani sadece tek bir günde mi kayıt yaptırabiliyoruz??
    Bir de kayıt için gerekli belgeler nelerdir? Bu benim ikinci üniversitem lise diploması mı gerekiyor? (ki zaten o yok) yoksa mezun olduğum üniversitenin diploması ile mi kayıt yaptırcam? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim..
    Son olarak aranızda sınıf arkadaşım olacak olan var mı?? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtkrdg07 -- 24 Temmuz 2015; 15:07:59 >

• Ben de 6.Tercihten Uluslararası Antalya Üniversitesi-Bilgisayar Mühendisliği kazandım. Pek tercih edilen bir üniversite gibi durmuyor. Şehir dışında yerleşkesi varmış. İyidir diye yukarıya yazdım gelmez dedim ama geldi. Geldiği için marmara ölü tercih oldu :(
  • Öncelikle ikinizede hayırlı olsun. Kayıt günleri fakültelere göre ayrılıyor. Mesela ilk gün hukuk fakültesi, ikinci gün mühendislik fakültesi gibi. İşlemleri kolaylaştırmak adına görevlilerin yönlendirmesi kolay olsun diye bu şekilde yapılıyor. Diğer günlerde de muhtemelen kayıt yapılabilir ama zahmetli olabilir. Sorumlu kişiler vs değişik olabilir. Diploma konusunda kesin bir bilgim yok. Geçen seneki kayıt evraklarında en son mezun olduğu okula ait diploma diyordu.
    Geçen senenin kayıt şartları için:
    http://sa.antalya.edu.tr/?minispot,45/kayit-rehberi.html
    İlk sene sınıf arkadaşın herhangi birisi olabilir. Hazırlık öğrencilerinde sınıflarda her fakülteden öğrenci bulabilirsin. Hukuk,mühendislik,mimarlık,işletme,ekonomi hepsi karışık şekilde hazırlık görüyorlar.
    Okulun konumuna gelirsek söylendiği gibi biraz sıkıntı ancak yapacak bir şey yok başa gelen çekilir. Bu sene söylentilere göre hazırlık eğitiminin şehir merkezinde bulunan MarkAntalya alışveriş merkezinin üstünde bulunan şehir içi yerleşkesinde olma ihtimali var. Normalde danışma ofisi ve MBA (Master of Business Administration-İşletme Yüksek Lisans) için kullanılıyor ancak okuldaki fakülte binası yetersiz geleceği için burada eğitim görme şansınız var. Eğer fikir değişikliği olmazsa hazırlığı şehir merkezinde okuyup sonraki sene şehir dışında bulunan kampüse geçersiniz. Bu konu kesin değil yalnız bunu da belirteyim.
    Okul iyi mi peki? Eğitim açısından güzel, hazırlık-yabancı dil eğitimi konusunda çoğu hoca gerçekten ilgili ve yardımsever. Aralarında biraz ters olanlarda var tabi es geçmemek lazım. Fakülte hocalarının çoğu yurt dışında yüksek lisans yapmış kişiler. Alanlarında başarılı oldukları söyleniyor.
    Kampüs alanı büyük olsada kullanılan alan maalesef küçük. Rektörlük binası, fakülte binası ve kız yurdu var bu alan içerisinde. Geriye kalan bölgelerde sahalar vs var ancak çoğunluğu boş. Artık değerlendirmeye başlarlar sanırım.
    Ulaşım konusunda Döşemealtı ilçesi/semti içerisinden gelen DC15 ve doğrudan şehir merkezinden gelen DC79 hattı var. Şehir merkezinden (MarkAntalya) hesaplarsanız yaklaşık 45 dakika kadar bir sürede okula ulaşabilirsiniz. İsterseniz servis tercih edebilirsiniz ayrıca.
    Yemekhane fiyatları birçok özel üniversite gibi pahalı. Ancak yediğiniz yemeğe değiyor. Gerçekten başarılı aşçıları var haklarını yemeyeyim.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sorunuz varsa cevaplayabilirim

• Sıkörtıl kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.. Antalyada yaşıyorum zaten gittim ve gördüm kampüsü.. Gerçekten güzel bir tasarımı var.. Eğitim konusunda da çok iddialılar.. Pazartesi tekrar bir uğrayıp aklıma gelen soruları sorarım danışmaya.. En çok merak ettiğim şey ise tam burslu öğrencilerin herhangi bir harç ücreti ödeyip ödemediği..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtkrdg07 -- 26 Temmuz 2015; 2:54:45 >
    Tam burslu öğrencilere ait ödeme yok. Geçen sene hazırlık kitaplarını ücretsiz veriyorlardı hatta hazırlıklara. Bu senede öyle devam eder muhtemelen. Yemek-servis vs konularda kendi isteğine göre harcarsın parayı ancak.

Orijinalden alıntı: Sıkörtıl

Tam burslu öğrencilere ait ödeme yok. Geçen sene hazırlık kitaplarını ücretsiz veriyorlardı hatta hazırlıklara. Bu senede öyle devam eder muhtemelen. Yemek-servis vs konularda kendi isteğine göre harcarsın parayı ancak.
    Hocam konuyu hortlatmış gibi oldum ama bu üniversiteyi tercihime yazmayı düşünüyorum acaba yurt fiyatları hakkında bilginiz varmı ankarada yaşıyorum erkek yurtları ne kadar olur bir bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim

Antalya Döşemealtı Tügva diye aratırsanız iletişim bilgisi çıkar ancak fiyatlar hakkında hiçbir fikrim yok.

Bu arada yurttan şehir merkezine gitmek de, okula gitmek için de toplu ulaşım kullanmanız şart. Bence alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Okulun karşısında TOKİ bulunmakta. Şehir merkezine yakın yurtları da araştırabilirsiniz otobüs güzergahına göz atarak.

Edit: Konuya yeni giren arkadaşlar, okulun ismi Antalya Bilim Üniversitesi olarak değişti. Bilgilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıkörtıl -- 6 Ağustos 2018; 19:9:8 >
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.