Şimdi Ara

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
484
Cevap
48
Favori
18.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz

(En Son Oy Tarihi: 18.8.2019)
Giriş

Orijinalden alıntı: abdullahcin

teşekkür ederim hocam sitesinden bakmıştım ama net bir bilgi yoktu pdf yi de indirmeye üşenmişim demekki sagolasın hazırlıkta kalan direk gidiyor yani neyse :D

Evet hocam mantıklı olan da bu . Ayrıyetten KYK bursları da aynı mantıkla çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

özeller hakkında sıfırm dedin ama ben belki biliyorsundur diye yine de sormak istedim İzmir üniversitesi bildigim kadarıyla merkezi bi yerde ve ben hukuk okumak için o üniversiteye %100 burslu gitsem bursum ne zaman ve hangi koşullarda kesiliyor 1 sene kalınca mı 2 sene mi yani şimdiden teşekkürler hocam

Hocam Google'a İzmir Üniversitesi Burs yazdığınız taktirde 2. link bir PDF ye ait. Şu şekilde açıklanmış;

MADDE 6 – (1) Üniversiteye Giriş Başarı Bursu, ÖSYM kılavuzunda yer alan Üniversitenin %100 Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanlarını kazanan öğrencilere karşılıksız verilir.

a) %100 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin tamamından muaf tutulurlar.
    b) %50 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin yarısından muaf tutulurlar.
    c) %25 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin dörtte birinden muaf tutulurlar.

Bursun Sona Ermesi MADDE 7 - (1) Üniversiteye Giriş Başarı Bursu aşağıda belirtilen hallerden birinin gerçekleşmesi durumunda bu yönergenin 5 inci maddesi uygulanarak sona erer:

a)-(i) İngilizce hazırlık programının birinci yılını başarı ile tamamlayamayanların; (ii) İki dönem arka arkaya dönem not ortalamaları 2.00’ın altında kalanların; ancak bu durumda olup da genel not ortalamaları 2.00 veya üzeri olan öğrencilerin bursları devam eder.
    b)Uyarma ve kınama cezası hariç olmak üzere disiplin cezası almış olanların;
    c) İngilizce Hazırlık Sınıfı hariç normal öğretim süresini (yaz okulları hariç, önlisans için dört dönem; lisans için sekiz dönem) aşanların bursları tekrar bağlanmamak üzere kesilir.
    ç) İzmir Üniversitesi Kurum İçi Yatay Geçiş Yönergesi’nden faydalanarak yatay geçiş yapan öğrenciler Kurum İçi Yatay Geçiş Yönerge’sinin 13. maddesinde belirtilen koşulu sağlayamadıkları takdirde burslarından feragat etmiş sayılırlar.

teşekkür ederim hocam sitesinden bakmıştım ama net bir bilgi yoktu pdf yi de indirmeye üşenmişim demekki sagolasın hazırlıkta kalan direk gidiyor yani neyse :D

• quote:

quote:

Evet hocam mantıklı olan da bu . Ayrıyetten KYK bursları da aynı mantıkla çalışıyor

Onun dışında 8 dönem dimi
  • quote:

quote:

quote:

Onun dışında 8 dönem dimi

Anlayamadım hocam

• hazırlık dışında kaç sene kalırsan burs kesiliyor onu diyorum
  • @steteskop @Mr.Legend Lisede bir sene hazırlık okudum ingilizce seviyem fena değildir yani.Muafiyet sınavından geçer miyim sizce ve bölüm %100 ingilizce mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt94

@steteskop @Mr.Legend Lisede bir sene hazırlık okudum ingilizce seviyem fena değildir yani.Muafiyet sınavından geçer miyim sizce ve bölüm %100 ingilizce mi acaba?

Hangi bölüm için yazdınız anlamadım fakat ben kendi bölümüm yani tıp için cevap vereyim. %30 diye geçiyor 1 sene hazırlık ve ilk sene Mesleksel İngilizce görüyoruz ondan sonra İngilizce ile pek bir işimiz olmuyor. Sınavını atlamak kolay seviyeniz orta ve üstüyse çok rahat atlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @steteskop Ftr nin hazırlığığ için yazmıştım.Teşekkürler cevap için.
  • Hocam beni de ekleyebilirsin. 20 yıldır İzmir'de yaşıyorum ve Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeizerSoze

Hocam beni de ekleyebilirsin. 20 yıldır İzmir'de yaşıyorum ve Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisiyim.

Çok teşekkür eder ekledim adınızı. Konuyu nasıl buldunuz bu arada altta kalmamış mıydı

• yukarıda hazırlık için dilekçe geçmek hakkında bir muhabbet dönmüş bunun ne kadarı doğru bilgi verebilirmisiniz
    makina %30 ingilizce bildiğim kadarı ile hazırlıkta kalan makinacılar yeniden okuyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KeizerSoze

Hocam beni de ekleyebilirsin. 20 yıldır İzmir'de yaşıyorum ve Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisiyim.

Çok teşekkür eder ekledim adınızı. Konuyu nasıl buldunuz bu arada altta kalmamış mıydı

Bilmiyorum ki öyle denk geliverdi
  • Sence Izmir'de bilgisayar Mühendisligi açısından en iyi universite hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: RequiemDH

Sence Izmir'de bilgisayar Mühendisligi açısından en iyi universite hangisi?

Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarr35

quote:

Orijinalden alıntı: RequiemDH

Sence Izmir'de bilgisayar Mühendisligi açısından en iyi universite hangisi?

Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Teşekkürler yine de İYTE ile ege arasında gidip geliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANTE SENPAI -- 26 Mayıs 2014; 21:44:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

yukarıda hazırlık için dilekçe geçmek hakkında bir muhabbet dönmüş bunun ne kadarı doğru bilgi verebilirmisiniz
    makina %30 ingilizce bildiğim kadarı ile hazırlıkta kalan makinacılar yeniden okuyor

dokuz eylül için soruyorum bilgisi olan var mı
  • quote:

quote:

yukarıda hazırlık için dilekçe geçmek hakkında bir muhabbet dönmüş bunun ne kadarı doğru bilgi verebilirmisiniz

dokuz eylül için soruyorum bilgisi olan var mı

Hocam kusura bakmayın arada kaynamış göremedim. Dokuz Eylül makine bölümü %30 İngilizce eğitimi verir. %30 luk bölümler ilk sene hazırlıkta kalmaları taktirde ikinci senenin başında dilekçe verip bölüme geçebilir.
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    bundan eminmisiniz yani kulaktan dolma değilde gerçekten yetkili birinden öğrenilen birşey mi acaba ?
  • quote:

bundan eminmisiniz yani kulaktan dolma değilde gerçekten yetkili birinden öğrenilen birşey mi acaba ?

makina mühendisliği eğitimi özel programdadır sadece temel dersler türkçe olmak üzere bölüm %60 civarı ingilizcedir bu nedenlede %100 değerlendirilir ve hazırlıkta başarısız olmanız halinde benim 7-8 arkadaşım gibi sizde yeniden hazırlığa kalırsınız bende son muafiyette geçmiş bir makinacı olarak diyorum ki deü makina pişmanlıktır gidin inşaat

not: ingilizceyi şans kaza geçtiysen teknik ingilizce 1-2 banko kalırsın bu yüzden dil zayıfsa işler sıkıntı hazırlıktan sonra bile ingilizce şart ingilizce zaten şartta anlamak için yorumlamak için kaynak kitaplar için bile şart serway 2 türkçesini bulana kadar 2 vize bitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyomuhendis -- 1 Haziran 2014; 2:35:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

makina mühendisliği eğitimi özel programdadır sadece temel dersler türkçe olmak üzere bölüm %60 civarı ingilizcedir bu nedenlede %100 değerlendirilir ve hazırlıkta başarısız olmanız halinde benim 7-8 arkadaşım gibi sizde yeniden hazırlığa kalırsınız bende son muafiyette geçmiş bir makinacı olarak diyorum ki deü makina pişmanlıktır gidin inşaat

not: ingilizceyi şans kaza geçtiysen teknik ingilizce 1-2 banko kalırsın bu yüzden dil zayıfsa işler sıkıntı hazırlıktan sonra bile ingilizce şart ingilizce zaten şartta anlamak için yorumlamak için kaynak kitaplar için bile şart serway 2 türkçesini bulana kadar 2 vize bitti

Hocam makina bölümü yüzde 30 diye geçiyor eminim ben.

@grejuva6, hazırlıkta okuyorum makine mühendisi arkadaşlarım var bölüm yüzde 30. Eminim

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.