Şimdi Ara

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
48
Favori
18.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz

(En Son Oy Tarihi: 18.8.2019)
Giriş

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Ege üniversitesinde okuyorum sorular varsa cevaplarım.

Her şeyden önce not: Güzel ve eğlenceli bir öğrenci hayatı istiyorsanız her zaman ilk tercihiniz Ege olsun.Eğitim konusunda diğer üniversiteleri bilemeyeceğim ama Ege'de özellikle Edebiyat Fakültesi'nde bir bölüme gidecekseniz özellikle ilk sınıflarda çok kasıyorlar.
    Not 2: Katip Çelebi ve İzmir Ekonomi merkez yerlere çok uzak 1-2 saatte ancak gelebilirsiniz.(Araba hariç)
    Not 3: Ulaşımı en kolay ve en ucuz şehirdir.(B.şehirler arasında)

Ege iletişim fakültesi hakkında bilginiz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: Canavar Cafer

Hocam deu ing isletme nasil sizce.istanbul ing isletmeden gecmeyi dusunuyorum sehirle ilgili problemlerimden dolsyi ve izmir i sevmemden dolayi

cat pat ingilizcesi olan okuyor

Yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elifçe

quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Ege üniversitesinde okuyorum sorular varsa cevaplarım.

Her şeyden önce not: Güzel ve eğlenceli bir öğrenci hayatı istiyorsanız her zaman ilk tercihiniz Ege olsun.Eğitim konusunda diğer üniversiteleri bilemeyeceğim ama Ege'de özellikle Edebiyat Fakültesi'nde bir bölüme gidecekseniz özellikle ilk sınıflarda çok kasıyorlar.
    Not 2: Katip Çelebi ve İzmir Ekonomi merkez yerlere çok uzak 1-2 saatte ancak gelebilirsiniz.(Araba hariç)
    Not 3: Ulaşımı en kolay ve en ucuz şehirdir.(B.şehirler arasında)

Ege iletişim fakültesi hakkında bilginiz var mı ?

İletişimle edebiyat fakültesi iç içedir.2.katta iletişim bölümüne ayrılıyor kapıyla.onun dışında pek bilgim yok maalesef.

• Hocam Ege Diş Hekimliği.

Eklersin arkadaşlara yardımcı oluruz.
  • Hocam Deu ftr nasıl? Hazırlık var mı?
  • Konuyu güncelledim, birkaç üyenin adını ekledim.

@mrt94, FTR ler hazırlıkta değil galiba koskoca fakülteden FTR arkadaşım yok . Ama emin olmak için sorayım @Steteskop

Edit: Varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 3 Mayıs 2014; 21:28:27 >
  • Ben FTR okumuyorum dostum. FTR'de de hazırlık var ve geçmek zor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Steteskop

Ben FTR okumuyorum dostum. FTR'de de hazırlık var ve geçmek zor sanırım.

Biliyorum olum . Aynı fakültede değil misiniz

Hazırlığı geçmek çok zor değil aslında da çalışmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Bildiğini biliyorum dostum şakasına söyledim.

Kandırma yeni gelecekleri. İngilizce seviyenizin iyi olması lazım bazı bölümlerde özellikle %100 olan yerlerde.

• quote:

quote:

quote:

Kandırma yeni gelecekleri. İngilizce seviyenizin iyi olması lazım bazı bölümlerde özellikle %100 olan yerlerde.

Ya benim bölüm yüzde yüz işte en yüksek kurda ders görüyorum. Çalışan adam yapar cidden o kadar zor değil ya. Final haftası gelsin bakalım o hafta daha iyi anlarım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya benim bölüm yüzde yüz işte en yüksek kurda ders görüyorum. Çalışan adam yapar cidden o kadar zor değil ya. Final haftası gelsin bakalım o hafta daha iyi anlarım

Sen yaparsın dostum İzmir'e geleyim bir görüşelim özlemişim seni.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1 Temmuz'a kadar full İzmir'deyim bir 19 mayıs haftası İstanbul'a gitmek gibi planım var onun dışında hep buradayım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1 Temmuz'a kadar full İzmir'deyim bir 19 mayıs haftası İstanbul'a gitmek gibi planım var onun dışında hep buradayım

Ben de 14 Mayıs'a kadar İstanbul'dayım. Bakalım bir geleyim de İzmir'e.

• Ege'nin muafiyet sınavı zorluk olarak nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kloroflorokarbon

Ege'nin muafiyet sınavı zorluk olarak nasıldır?

Hangi bölümde okuyacağına göre değişir hocam
  • quote:

quote:

Bilgisayar mühendisliği için sordum %30 ingilizce sanırım

Hazırlıktaydın galiba sen Dokuz Eylül'ün hazırlık eğitimi nasıl sence yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kloroflorokarbon -- 3 Mayıs 2014; 22:58:07 >
  • özeller hakkında sıfırm dedin ama ben belki biliyorsundur diye yine de sormak istedim İzmir üniversitesi bildigim kadarıyla merkezi bi yerde ve ben hukuk okumak için o üniversiteye %100 burslu gitsem bursum ne zaman ve hangi koşullarda kesiliyor 1 sene kalınca mı 2 sene mi yani şimdiden teşekkürler hocam
  • quote:

quote:

quote:

Bilgisayar mühendisliği için sordum %30 ingilizce sanırım

Hazırlıktaydın galiba sen Dokuz Eylül'ün hazırlık eğitimi nasıl sence yeterli mi?

Hocam o zaman çok zor değildir hazırlık eğitimi ve sınavı. Yani yine belli bir seviyede olan insanlar geçebilir sınavdan. Bizim üniversitede %30 luk öğrenciler ilk sene sonunda geçemezse ikinci seneden dilekçe ile geçebiliyor. Ege Üniversitesinin yönetmeliğini okumak lazım. Ama dediğim gibi çok zor olacağını düşünmüyorum.

Hazırlık okuyorum evet Dokuz Eylül Üniversitesi'nde. Hazırlık eğitimi yeterli düzeyde aslında. Sene sonuna kadar akıcı bir şekilde konuşacak duruma geliyorsun eğer dersleri iyi bir şekilde dinlemiş ve az çok altyapın varsa. Başladığın kur çok önemli aslında okulda. A1 seviyesinden eğitim görenler için aynı şeyi diyemiyorum malesef. Sistemi detaylı olarak ilk mesajlarda anlattım

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahcin

özeller hakkında sıfırm dedin ama ben belki biliyorsundur diye yine de sormak istedim İzmir üniversitesi bildigim kadarıyla merkezi bi yerde ve ben hukuk okumak için o üniversiteye %100 burslu gitsem bursum ne zaman ve hangi koşullarda kesiliyor 1 sene kalınca mı 2 sene mi yani şimdiden teşekkürler hocam

Hocam Google'a İzmir Üniversitesi Burs yazdığınız taktirde 2. link bir PDF ye ait. Şu şekilde açıklanmış;

MADDE 6 – (1) Üniversiteye Giriş Başarı Bursu, ÖSYM kılavuzunda yer alan Üniversitenin %100 Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanlarını kazanan öğrencilere karşılıksız verilir.

a) %100 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin tamamından muaf tutulurlar.
    b) %50 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin yarısından muaf tutulurlar.
    c) %25 Burslu: Burs karşılıksız olup öğrenciler, öğrenim ücretinin dörtte birinden muaf tutulurlar.

Bursun Sona Ermesi MADDE 7 - (1) Üniversiteye Giriş Başarı Bursu aşağıda belirtilen hallerden birinin gerçekleşmesi durumunda bu yönergenin 5 inci maddesi uygulanarak sona erer:

a)-(i) İngilizce hazırlık programının birinci yılını başarı ile tamamlayamayanların; (ii) İki dönem arka arkaya dönem not ortalamaları 2.00’ın altında kalanların; ancak bu durumda olup da genel not ortalamaları 2.00 veya üzeri olan öğrencilerin bursları devam eder.
    b)Uyarma ve kınama cezası hariç olmak üzere disiplin cezası almış olanların;
    c) İngilizce Hazırlık Sınıfı hariç normal öğretim süresini (yaz okulları hariç, önlisans için dört dönem; lisans için sekiz dönem) aşanların bursları tekrar bağlanmamak üzere kesilir.
    ç) İzmir Üniversitesi Kurum İçi Yatay Geçiş Yönergesi’nden faydalanarak yatay geçiş yapan öğrenciler Kurum İçi Yatay Geçiş Yönerge’sinin 13. maddesinde belirtilen koşulu sağlayamadıkları takdirde burslarından feragat etmiş sayılırlar.

• teşekkür ederim hocam sitesinden bakmıştım ama net bir bilgi yoktu pdf yi de indirmeye üşenmişim demekki sagolasın hazırlıkta kalan direk gidiyor yani neyse :D
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.