Şimdi Ara

izmir.....türkiyenin modern şehri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
2
Favori
19.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

izmir.....türkiyenin modern şehri
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger70

quote:

Orijinalden alıntı: heyyyyy

Domates e domat diyor izmirliler sizce modern mi guzel mi ne?

Saçma sapan konuşma ya her pazarcının ağzı farklıdır . Ben gümüşpalada otururken bi patatesci geçiyodu ama 1 kez olsun patates demedi. Passsasiyes ti asssasiyes gibi bişiy söylerdi . Simit satıyosa simit simit simit var mı demeli yada öylemi yapıyolar ? Simiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyd diye bagırıyo adam ilgi geçcek sonuçta .

çocukluğumda apartmana sütçü gelirdi ve aşağıdan süt di,ye bağırırdı ama şu şekilde : üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü !

• izmir insanı değil genel olarak ege kıyısı insanı rahattır, keyfine düşkündür, sıcakkanlıdır, hoş sohbettir..kanında var bu..izmir de bu kişilikteki insanları en rahat şekilde barındıracak şehirdir..istediğin zaman çık gez toz sokaklarda korkacak birşey pek yoktur gideceğin yerleri bildikten sonra..biz arkadaşla canımız sıkılır 12 de gece hadi karşıyaka sahil çimlere çıkalım demlenelim deriz 3 4 gibi eve döneriz..alsancakta mekanlar kapanır kordon çimlere yayılırsın arkadaşlarınla sabaha kadar takılırsın eğlenirsin sohbet edersin...kimse de sana karışmaz sen kimseye karışmadıkça..tanımadığın insanlar gelir sana ortak olur sohbet eder hal hatır sorar..

edit:

simit denen şeye gevrek deriz
    domates e domat deriz
    ayçekirdeği ne çiğdem deriz
    mısır a darı deriz..
    boyoz zaten izmire özgü..
    kumru soğuğu da sıcağı da (sıcak olan kasap suçuğu eritme peynir ve salam olacak..sosis kaktıran dandik kumru değil) bize ait muhteşem birşeydir..
    kokoreç sadece baharatlıdır domat biber olmaz içinde..
    midye istanbuldan daha iyidir...
    sevgilinle sarmaş dolaş istediğin yerde gez karışan eden olmaz.

vs vs..gel yaşa gör yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 16 Mart 2011; 13:45:23 >

• kordon dan bir kaç foto

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

izmir insanı değil genel olarak ege kıyısı insanı rahattır, keyfine düşkündür, sıcakkanlıdır, hoş sohbettir..kanında var bu..izmir de bu kişilikteki insanları en rahat şekilde barındıracak şehirdir..istediğin zaman çık gez toz sokaklarda korkacak birşey pek yoktur gideceğin yerleri bildikten sonra..biz arkadaşla canımız sıkılır 12 de gece hadi karşıyaka sahil çimlere çıkalım demlenelim deriz 3 4 gibi eve döneriz..alsancakta mekanlar kapanır kordon çimlere yayılırsın arkadaşlarınla sabaha kadar takılırsın eğlenirsin sohbet edersin...kimse de sana karışmaz sen kimseye karışmadıkça..tanımadığın insanlar gelir sana ortak olur sohbet eder hal hatır sorar..

edit:

simit denen şeye gevrek deriz
    domates e domat deriz
    ayçekirdeği ne çiğdem deriz
    mısır a darı deriz..
    boyoz zaten izmire özgü..
    kumru soğuğu da sıcağı da (sıcak olan kasap suçuğu eritme peynir ve salam olacak..sosis kaktıran dandik kumru değil) bize ait muhteşem birşeydir..
    kokoreç sadece baharatlıdır domat biber olmaz içinde..
    midye istanbuldan daha iyidir...
    sevgilinle sarmaş dolaş istediğin yerde gez karışan eden olmaz.

vs vs..gel yaşa gör yani

23 yıldır Ankaradayım izmiri merak etmiyorda değilim hani şu bahsettiğiniz boyoz denen şey nasıl bişeydir bildiğimiz börek gibi bişeymi ? ankarada nerde bulabilirim yada kargo ile gelirimi iyi paket yapılsa ?

mesela hafta sonları gelsek pansiyon yada hotel fiyatları nedir? maksat gezmek eglence olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 16 Mart 2011; 14:22:43 >

• boyoz..kat kat ince hamur ama milföy gibi yani..fırına atıyorlar kabarıyor yuvarlak poğaça kadar birşey..yağlı olur her yerine boyoz ve yağ bulaşır çıtır çıtırdır..çay yumurta peynirle çok güzel gider..kargo falan olacak şey değil fırından çıktığında yemen lazım..boş bir hamur bu kadar mı güzel olur dersin düzgün bir boyoz yersen...

quote:

wiki den alıntı

Boyozu İzmir mutfağında 1492 sonrasında İspanya'dan kovularak İzmir'e yerleşen Sefarad Yahudi toplumunun kazandırdığı konusunda bütün kaynaklar hemfikirdir. Yine İspanyol kültürünün uzantıları olan Arjantin, Şili, Peru, Meksika gibi ülkelerde de, özellikle Sefarad kökenli nüfus grupları arasında ve özellikle peynirli ve ıspanaklı türleri sıklıkla hazırlanmakta ve beğeni ile tüketilmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Boyozun ilk çıkışını atık hamur malzemesinin değerlendirilmesine bağlayan kaynaklar bulunmaktadır. Boyoz ismi de, neredeyse kesin surette, İspanyolca "bollos" (bohça) kelimesinden türemiştir.[kaynak belirtilmeli] İzmir dışında hiçbir şehirde ticari olarak piyasaya sunulmadığından İzmir’in böreği olmuştur. Rivayete göre, İzmir'de boyozun en iyisini Boyozcu Avram Usta yapmış, o öldükten sonra İzmir'de boyozlar "Avram Usta’nın boyozu" adı altında satılmıştır. Avram Usta'nın devrettiği geleneği günümüzde Alsancak Dostlar Fırını'nın sahibi Halim Usta ve Cihangir usta yaşatmaktadır.Karşıyaka'da ise sabahları rağbet gören Atakent Cafe Blue önündeki Börekçi Dayı'dır.

Erdem Usta'nın tarifine göre, öncelikle hamur yoğrulup top şeklinde 2-3 saat tavada dinlendirilir. Daha sonra elle tabak genişliğinde açılıp bir süre daha dinlendirilen hamur, daha sonra yine elle sallanır ve tekrar açılır ve rulo yapılıp 1-2 saat daha dinlendirilir. Kulak memesi kıvamında kopma noktasına geldiğinde tavalara sıralanır ve küçük toplar halinde kesilerek yarım saat ile bir saat arasında nebati yağ içinde bekletilir. Çok yüksek ateşte tepsi ile fırınlanmadan önce kat kat, ipince açılmış olan milföy yufkanın arasına içlik malzemesi (peynir, ıspanak vs.) de konulabilirse de, hakiki boyoz sade olur. Hamurun özelliği un, çiçek yağı ve tahin karışımı ve tuzlu olmasıdır

• Bozo değil boyoz
  • alsancaktaki abinin ismi neydi hamdi mi hamit mi ne?hatta facebook ta grubu vardı..

edit..buldum hamit miş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 16 Mart 2011; 14:26:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

face ekledim ;)

ekleyemiyorum cezalıyım :(

birde pansiyon hotel fiyatlını sormuştum ama sanırım unutuldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 16 Mart 2011; 14:27:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

izmirde pansiyon tarzı yer yoktur..var da amacı farklı yaniyerleri de kötü..

direk oteller var o da şehir dışından böyle iş için falan gelen kodaman kısım için..ismira,ege palas,hilton,swissotel,mövenpick...hepsi de pahalı yerler...ne kadar hiç bilmiyorum ama

• quote:

quote:

quote:

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

direk oteller var o da şehir dışından böyle iş için falan gelen kodaman kısım için..ismira,ege palas,hilton,swissotel,mövenpick...hepsi de pahalı yerler...ne kadar hiç bilmiyorum ama

iyide abcim gelenler nerde kalıyor mutlaka kalacak bi yer olamalı uygun bi fiyata

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

iyide abcim gelenler nerde kalıyor mutlaka kalacak bi yer olamalı uygun bi fiyata

oraların da uygun fiyatlı odaları vardır da ne kadar uygun veya kime göre uygun tartışılır..öyle ucuz yerler dediğim gibi amacı farklı ve çok kötü yerler..

• İzmir gerçekten güzel şehir. Ama İzmir deyince benim aklıma çarpık kentleşme geliyor. Maalesef Belediyecilik anlayışı ile İzmir sınıfta kalıyor. Yukarıda yayınlanan fotolar gerçekten çok güzel ve Güzel İzmir denilince hep buraların fotoları gösterilir. Mesela Adnan Menderes Havalimanı yolu (İzmirin Aydın çıkışı) Yeşildere caddesinde ilerleken sağlı sollu çarpık yapıları harabeleri, dar ve kaldırmsız sokakları kimse görmez. Ama siz hava yolu ile İzmire geliş gidişlerinizde bu berbat görsellliği üzülerek izlersiniz. Evka 4 gibi nufusu 100 binleri aşmış Bornova ilçesindeki bir semtin tek geliş tek gidiş otobüs güzerhanı yolu mesela. Karşıdan gelen otobüs durmayınca siz ilerleyemezsiniz. Mesela Buca Eğitim fakültesi önündeki kaldırımsız tek geliş tek gidiş şeriti olan yol. (Eğer kaldırım var derseniz 1 metrelik, yer yer 30 cm ye kadar daralan bir kaldırım var) Mesela o Üçyoldan Konak meydanına inen yoldaki harukulade manzaraya lafım yok ama o manzaranın çekildiği yerdeki çarpık yapılara kaldırımsız yollara lafım var. Bayraklı, Kadifekale, Yenişehir, Yeşilyurt maaelsef çarpık kentleşmenin düzensiz yapılaşmanın tavan yaptığı yerler. Üçyoldan Bornovaya giden metrosuna lafım yok ama Bornova, Üçyol, Konak, Basmane, Çankaya ve Stadyum durakları harici yerleşim yerlerinin oldukça uzağına konulan diğer 6 durağa (sanayi, çingene mahalesi vs.) lafım var. Zaten buralardan bir kaç kişinin haricinde inen binen bulamazsınız. Maalesef 2 km ötesindeki kampüse bile girmeyen bir metrodan bahsediyoruz. Tam bir trafik lambası cenneti bir şehir diyecektim ki, son yıllarda yapılan 2 tane bat çık köprü aklıma geldi (Gaziemir, Serbest Bölge köprülü kavşakları) Maalesef Trafik sorunu çözümü köprülerle değil, ilave yaya geçitleri ile çözülmeye çalışılıyor. Nasıl mı? Bu yaya geçitlerine konulan lambalarla trafik yavaşlatılmaya ve kritik noktalardaki yığılmaların önüne geçilmeye çalışılıyor maalesef.
    İzmir modern şehir. Ama bu modernlik şehircilikle ilgili değil. İnsanları ile, doğası ile. Denizi ile sahilleri ile. Tek modern yapıları sahil kenarlarıdır. Şehrin iç bölümleri tam bir içler acısı durumda. Moderniklten kasıt şehircilik anlaşıyı ise, İzmir ne İstanbulun ne de Ankaranın eline su dökemez. İşim gereği çok kez İstanbul Ankara İzmiri Helikopter ile hep yukarıdan gördüm. Mesela yukarıdan baktığınızda Ankara cam faunusun içindeki maket evler gibi görünür yukarıdan. Sokakları caddeleri birbirine paraleldir, evler hep aynı hizada ve rengarenktir. Maalesef İzmiri yukardan gördüğünüzde, gözleriniz birbirine paralel olmayan çap yollara düzensiz belli bir kaidesi olmayan kimi içeride kimi dışarıda hizasız evlere takılır. İzmir de rengarenk görünüyor, ama bu renk maalesef tuğla rengi, bu renk sıva rengi... Bir çok yerde ruhsatsız ruhsata uygun olmayan yapılarla karşılaşırsınız, inşaat ruhsatı ile oturulan evlere rastlarsınız. Maalesef İzmir çok göç alan şehirlerden biri ve düzensizlikte bunun önemli bir payı olduğu aşikar.
    İnsanı gerçekten çok sıcak kanlıdır. Hayvanseverdir. Akşam olunca evinde artan yemeğini çöpe atanı göremezsiniz. Çünkü elinde yemek artığı ile çöpe yaklaşanın çevresine kedi köpek dolar. Hayvanlar İnsanlara bu denli alışmıştır, nerdeyse tamamına yakını evcilleşmiştir. İstediğiniz hayvanı kolaylıkla seversiniz. Ama mesela Ankarada bir hayvanı değil sevmek elinizde et dahi olsa hayvana yaklaşamazsınız, sizden korkar kaçar. İnsanlar biribirine saygılıdır. Yaşlı kişiler otobüslerde oturacak koltuk sorununu pek çekmezler. İnciraltı, Karşıyaka, Kordonboyu güzel, modern ve özellikle sahil kenarları gezilecek yerledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 16 Mart 2011; 14:36:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

oraların da uygun fiyatlı odaları vardır da ne kadar uygun veya kime göre uygun tartışılır..öyle ucuz yerler dediğim gibi amacı farklı ve çok kötü yerler..

tamam ben gelirsem izmire sokakta kalırım ;)) artık gece pek soguk olmaz herhalde :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bozo değil boyoz

tamam düzeltil di ;)

ksk_mehmet

tamam ben gelirsem izmire sokakta kalırım ;)) artık gece pek soguk olmaz herhalde :D

basmanede bebek otel var günlüğü 35 tl basmane garın karşısında

• alıntı yapacaktım vaz geçtim yoksa sayafa iyice uzayacak herneyse bilgi için teşekkürler gelecegimden değil bazen insan sıkılıyor değişiklik istiyor haa kafam eser se cıkar gelirim herhalde donanım haber sakinleri beni konuk eder herhalde ;)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Bu İzmirliler, İstanbul'u görmemiş anlaşılan. Modern ve çağdaşlıktan bahsedeceksek İstanbul, Türkiye'nin bütün illerinden üstündür. Tarihi mekanları boldur. En iyi kulüpler İstanbul'dan çıkmadır. (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş) Peygamberimizin bile İstanbul ve Fatih Sultan Mehmet hakkında sözleri vardır.

...

Daha tartışmaya gerek yok.

Aga İstanbulluyum ama keşke İstanbul'da yaşayanlarla yerli İzmirlileri değiştirebilsem. Daha geçen sene Ayamama deresi taştıktan sonraki yağmayı görünce İstanbulluların yüzde 50 sinin ne mal oldukları ortaya çıktı. Yolda kalp krizi geçirsen kimse dönüp bakmaz.

Ayrıca sallama. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ın zamanında İstanbul Doğu Roma İmparatorluğunun başkentiydi. Adı da o zaman Constantinople'du. Hadi Peygamberimizin Constantinople hakkında sözleri oldu diyelim. Onu anladık da nasıl Fatih Sultan Mehmet ile ilgili nasıl sözleri olacak? Arada 700 sene var. Daha biz Türklerin tarih sahnesinde adı daha üne bile kavuşmamış. İnsan sallar da biraz destekli sallar. Bu söylediklerim üzerine eğer tutup ta Peygamberimizin gelecek ile ilgili sözleri var dersen bu sefer hem yalan söylemiş olursun hem de Ku'ran ı inkar etmiş olursun. Bu da kafirliğe girer ve İslam'ı siyasi çıkarlara alet etmiş olursun. Maide Suresi 44.Ayet : İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

Bunlara ek olarak şekil A da görüldüğü gibi İstunbulluların azınmayacak bir kısmı sözlükteki cahil kelimesine karşılık gelir.

Pardon peygamberimiz demişim. Hadis-i Şerif'te geçiyormuş. O dediğim sözde

"Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır."

buydu ayrıca. + İşkembe den sallamayalım. İstanbulluların ne mal olduğunu görmüşmüş te müşmüş. Sen İstanbul'a ne kadar barzonun göç ettiğinden haberin yok galiba. Depremdeki yağmacıların hepsinin İstanbullu olduğunu nereden çıkardın? Aralarında olabilir. Onlarında kanı bozuktur. Senelerdir kötülersiniz İstanbul'u zaten.

Aga bu konularda araştırmadan yazmamak lazım. En önemlisi İslam'ı bilerek iman etmek lazım. Okumak lazım. Okumadan oradan buradan duyulanlarla kafadan yorumlanırsa öncelikle yanılgıya düşmüş olursun. Sonrasına da dilim varmaz.

Hadis-i Şerif, zaten Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) 'in sözlü ifadelerinin tümünü kapsayan bir tanımdır. Kur'an-ı Kerim'in en iyi tefsirini yapan ve ona göre yorumlayan peygamber, ümmetine tavsiyelerde ve öğütlerde bulunmuştur. Hatta bazı sözleri ayet hükmündedir. (Hadis-i Kudsiler gibi)

Hadis-i Şerifler sünnetlerin sözlü ifadeleridir, sünnet çeşitlerini kısaca izah etmek gerekirse;

1- Kavli sünnet; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sözleridir.
    2- Fiili sünnet; Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in yaptığı iş ve hareketlerdir.
    3- Takriri sünnet; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in işaret ettiği veya sükut ettiği işlerdir.

Diyanetin sitesinde Konstantiniye ile ilgili herhangi birşey bulamadım. Diyanet dışında diğer kaynaklara ise zerre güvenmem. Bence sen de güvenme. O dini bilgiler veriyoruz diyen siteler insanı doğru yoldan çıkarır. Zamanım olsa araştırırdım. Eğer bunu daha iyi araştırıp kaynak belirterek buraya yazarsan bizi de aydınlatmış olursun. Diyanet'e sorman en mantıklısı.http://sorusor.diyanet.gov.tr/

Barzoların göç ettiği konusunda da şunu söylemek gerekir. Evet İstanbul çok fazla göç alır. Trenlere doldurup doldurup getirirler. Gelenlerin çoğu medeniyet kavramını İstanbul'da görürler ve kendileri İstanbul'a uyacağına İstanbul'u kendilerine benzetirler. Şunu da unutmamak gerekir. Sen de ben de muhakkak ki İstanbul'a göç eden ailelerdeniz. Bizim aile mesela 30 yıl önce gelmişse sizin ki de taş çatlasa 50 yıl önce geldi diyelim. Sonuçta biz de İstanbul'un yerlisi sayılmayız. İstanbul'un yerlisi de çok azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

• quote:

Orijinalden alıntı: so high

izmirin neresindensiniz panpalar toplayalım herkesi burda

bostanlı

panpa bostanlının neresindensin biz bir zamanlar mak bloklarının ordaydık ama taşındık
  • bozo
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.