Şimdi Ara

İzmir otobanı hız sınırı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bir düğün için İzmire gideceğim. Motor ile gitmeyi planlıyorum. Giderken acelem yok yavaş yavaş eski yoldan gideceğim ama dönüşte saat 13.00 da is basi yapmam gerekmekte. Haliyle yeni otobanı kullanmayı düşündüm. Veya bursadan gebzeye kadar, henüz planlamadim.

Aklıma takılan yeni otobanda evet tabii ki hız sınırı var ancak uygulanıyor mu? Motosiklet ile 140 150 ile gelsem sorun yaşar mıyım? O yolda hızlı kullanan var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arabayla otobanda max 120 + %10 = 132 km yapabilirsin. Motorla daha fazlası olmaz herhalde.. İzmir içinden gidersen çok radar, kamera ve çevirme oluyo.
  • Yeni yola teşvik için radar uygulaması yapılmıyor deniyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralı(özel işletmelere ait) yolların hiçbirinde radar uygulaması yapılmıyor içiniz rahat olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir saat 180 ortalamayla gidip saruhanlıdan çıktım ceza makbuzu filan gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gişe arası hız koridoru uygulaması yok sıkıntı yaşamazsın fakat tüm yol boyunca sabit veya seyir halinde radarlar olabiliyor. Sabitler genelde sol şeridin soluna tabela koyuyor ki zaten koymak zorunda. Seyyarlar içinde biraz gözlerinizi açık tutmanız gerekiyor. İzmir'de de durum aynı. Şehir içi Otobanlarda sabit radar yada EDS sistemli hız ölçümü yapılmıyor. Sadece seyyar radara denk gelirseniz ceza yersiniz.

Onun dışında şehir içi yollarda Ankara Caddesi, Yeşildere Caddesi, Akçay Caddesi, Altınyol gibi yerlerde 70 ve 82 km/h ile hem sabit hem seyyar çok nadirde olsa EDS'den kural ihlali ( radar değil ) cezaları gönderilebiliyor. Şuanda İzmir'de kurulan EDS sistemi Türkiye'de olan sistemlerin bir çoğundan daha gelişmiş durumda fakat tam olarak yayılamadı. Bunun yanında hala belediyenin sorumluluğunda Trafik denetlemeye devri yapılmadı. Çok abartmadığınız sürece kolay kolay ceza yemezsiniz özetle.

• Yeni otoyolda boş yuvarlak işaret üzerinde siyah x işareti varmış.
    Yani yeni otoyol avrupa standartlarına göre hız sınırı yok..
    Emin olmadığım için hız sınırı yok işaretine bakıp girişte gördüğün an yapıştırıp gidebilirsin. Aman dikkatli ol işe geç kalıcam diye kaza yapma dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.