Şimdi Ara

İzmir Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok yakın zamanda yaptığım bir gezi sonrası izmir benim açımdan tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Tamamen yanılıyor da olabilirim; fakat otostopla seyahat edip kimi zaman şehir içinde ufacık bir parka bile çadır atan biri olduğum için az çok çevreyi tanımak, güvenilirliği analiz etme gibi konularda biraz tecrübe sahibiyim.

Şehiriçi metro kullanıp konak'ta indikten sonra karşılaştığım manzara bildiğin ortadoğuydu. Darbe sonrası meydanlardaki insanlar, müşteri kapmaya çalışan kordondaki cafeler, suriyeli dilenciler, mendilciler... Abi bu ne?.. Sonra akşam oldu, alsancak kordon'da iki bira içelim dedik; o da ne? Çimenler çekirdek, pardon çiğdem, dolu. Herneyse denizden esen meltemle birlikte ortam güzelleşti, bütün herkes içiyor, muhabbet ediyor. Bende tabii muhteşem bir şaşkınlık; hoşuma da gitti. İçkiler içildi, güzel ama konaklayacak yer olmadığı için gezinin son günü kordonda sabahlayıp memlekete dönme planları var. Geç saatlere doğru o güzel insanlar atlarına binip gittiler mi ne olduysa, kitle içki içen çomar sürüsüne doğru evrilmeye başladı. Kadın, erkek karışık varoş bir manzara... Herneyse, o sıra birkaç arkadaşa rastladık; hal hatır, muhabbet derken bir şekilde sabah ettik.

Güneşin doğmasına yakın yola beraber çıktığım arkadaşla yolları ayırmanın vakti gelmişti, ayrılacağımız noktaya kadar alsancak sokaklarında yürürken ikimizde aynı hayal kırıklığı vardı. Denize işeyen insanlar(bir tanesi olayı aşmış bir şekilde yan oturarak işiyordu, öldük gülmekten), suriyeliler, keko tipler, üç-beş erkeğin arasında içkiden kendini kaybetmiş kızlar, haplanmış tipler, olay çıkartacakmış gibi bakan gözler... Arkadaş, bir Kadiköy değil, dedi; ben de bir Çanakkale değil dedim. Yollarımız ayrıldı. Sonradan öğrendim, arkadaşa ****nin biri laf atıp araçla takip etmiş, arkadaş sert bir s*ktr çekmiş, lavuk ancak o zaman uzamış. (Gay arkadaşlarla hiçbir problemin yok, mesele adamın gavatlığı)

Otostop ise ayrı bir dertti. Birkaç iyi insana rastladım. Onun dışında kimse durmuyor, durmamaları hiç sıkıntı değil. Mesele geçen arabaların yarısı hareket çekiyor. 40 yaşında adam bunu yapıyor ya, ne iğrenç insanlar var.

Velhasıl kelam, İzmir bana bu haliyle medeniyetten baya uzak göründü ya da çok göç aldı ve bozuldu. Artık izmir denilince aklımda kızlı, erkekli içen varoş bir şehir beliriyor. Belki de ben yanlış tanıdım dostlar, aydınlatın hele.

• İzmir öleli çok oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Suriyeli akınıyla izmir iyice bitti yakında sıradan bir çomaristan kenti olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocukluğumda izmir farklıydı. fuarı vardı. sokağa çıktığında muhatab olduğun insanlar daha medeni idi. o zamanları düşündüğümde ağlayasım geliyor bazen.

evet şimdi teknoloji gelişti, yollar gelişti, toplu taşıma hem ulaşım hem de konfor olarak çok gelişti. ama çağın getirdiği bu ilerlemeler şehrin kaybolan kimliğinin yerini doldurmuyor. benim çocukluğumda bir festival olarak gördüğüm fuar'ın her yıl için birer anısı vardır. ama ileride kendi çocuğumu götürüp eğlendirebileceğim bir fuar olmayacak. değişim kaçınılmazdır. simgeleri yok etmek ise, farklı bir şeydir.

göçlere değinmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Ağustos 2016; 22:47:37 >
  • aslında hala güzel İzmir. ama dediğin gibi göç çok ve dışardan gelen çomarlar ve suriyeliler mahvediyor ortamı. gerçi büyük şehirlerin hepsi aynı. istanbula ankaraya git izmir gözüne cennet gibi gelir.
  • Öleli 4-5 sene oldu, yeni değil. Artık anca evde veya evinin çevresinde rahat olup, keyfine bakabiliyorsun. Gündüz idare eder ama akşamları sorunsuz geçmemesi çok zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.