< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir Depremi 7.0 [Ana Konu] (27. sayfa)

-
-
-
-
Bir İstanbul depreminde ne olacağını hayal bile etmek istemiyorum. Avcılar, Küçükçekmece, Bağcılar gibi lokasyonlarda Allah'a emanet evler var. Deprem konusunda geç olmadan çok ciddi kararlar alınması gerekiyor.
-
Deprem yönetmeliği görmemiş binalarda az katlı olmasının avantajı büyük. Bunu Elazığ depremindede gördük. Taşıyıcı sistem yükü az olduğu için genellikle olası bir ağır hasar veya yıkılmada kurtarılma kolaylaşıyor. Ayrıca zemin etüdü ne durumda olduğunu bilmediğimiz için bu durum çok önem arz ediyor. Olaki Allah korusun sıkıntı olduğunda psikolojik olarak altından kalkmak daha kolay. Enkazın 1 günlük işi var. Şimdi 10 katlı binada günlerce insan kurtarmaya çalışacaz. Ayrıca şehir planlaması ve alt yapı dikkate alındığında müstakil ev 1.deprem bölgelerinde en iyi sistemdir.quote:
Orijinalden alıntı: Elsa
Sahilevlerinde oturuyorum, buradaki binaların hepsi müstakil olmasının büyük bir avantajı var deprem sırasında.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam karşıyaka bölgesi nasıl.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CemHocam karşıyaka bölgesi nasıl.
Bostanlı tarafına geçtiğimde hiçbir sıkıntı görmedim, ancak trafiği hem daha fazla işgal etmemek, hem de çok fazla dolanmamak adına detayları gördüm diyemem.
Karşıyaka nın genelinde binalar az katlı olduğundan dolayı hasar daha az olmuştur diye tahmin ediyorum.
-
Min 7.5 vardı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
28 yaşındayım, doğma büyüme İzmir'liyim. Defalarca deprem yaşadım bu şehirde ama hiç böylesini görmedim... Hayatım boyunca kendimi ölüme en yakın hissettiğim andı diyebilirim. Allah bir daha göstermesin. Bir türlü durmadı. Bilgisayar başındaydım, pencereye bakakaldım, dondum resmen. Pencereye bakarken, "Allah'ım ne zaman bina yıkılacak, ne zaman enkaz altında kalacağız acaba?" diye ciddi ciddi düşündüm resmen. Bütün eşyalar devrildi, her taraftan takır tukur ses geliyordu. Karşı binada cephe çalışması vardı, iskele falan yıkılmaya başladı. Dedim "Bitti". Evde dört kişiydik, 2'şer kişi birbirimize sarılıp kapı eşiğinde beklemekten başka bir şey yapamadık. Bitince de hemen çıktık dışarı.
Ben Buca'dayım. Dışarı çıkıp Hipodrom'a gittik, 2 saat orada bekledik. Giderken bizim bina da dahil birçok evi kontrol ettim çatlak dahi yoktu. Burası şimdilik iyi. Herhangi bir sorun yok. Umarım daha fazla can kaybı yaşanmaz.
-
Videodan depremin kaç şiddetinde olduğunu tahmin eden hatta en az 8 şiddetindeydi yazanı gördüm vay anam vayy. Açık konuşmak gerekirse çok ucuz atlatıldı. Dua edelim ki deprem karaya yakın bir noktada gerçekleşmedi. Yoksa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.
-
quote:
Orijinalden alıntı: radko
Min 7.5 vardı7.5 olsa şu an sen veya yakınların enkaz altındaydınız, hayatın boyunca en büyük depremi yaşadığın için piskolojik,deprem 6.7 7.0 arasında bir noktada hesaplama tekniklerine gore değişir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ekim 2020; 0:21:16 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: JeasmeBostanlı tarafına geçtiğimde hiçbir sıkıntı görmedim, ancak trafiği hem daha fazla işgal etmemek, hem de çok fazla dolanmamak adına detayları gördüm diyemem.
Karşıyaka nın genelinde binalar az katlı olduğundan dolayı hasar daha az olmuştur diye tahmin ediyorum.
Alıntıları GösterO açından sormadım, genel itibariyle zemin ve yapılaşma nasıl babında sormuştum. Karşyakada bir kaç eski binada çatlaklar harici birşey duymadım.
-
-
Kurtarma yerine bak milyon kişi var
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bayraklı bölgesi dolgu. Alüvyon tabanlı dolgu hatta. Depremde en ciddi etkilenen yerlerin ortak noktası da bu oluyor..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6.9 büyüklüğündeki deprem şiddetli bir deprem evet.
peki neye göre şiddetli?
yıkım gücü açısından mı?
fukuşima depremi richter ölçeğine göre 8.9 şiddetinde. kıtalar ayrılmış, okyanus dev bir tsunami oluşturmuş.
japonya’da deprem kaynaklı ne yıkım var ne de deprem nedenli ölüm.
kayıpların nedeni tsunami olmuş.
depreme hava alanında yakalanların videosunu izlemiştim. bırakın duvar yıkılmasını falan boyada bile çatlama olmuyor, insanlar bağırmadan, paniklemeden depremin geçmesini bekliyorlar.
neden?
çünkü binaları güvenli çünkü deprem bilinci var.
depremin şiddeti japonya’da olmaz.
gelişmemiş ülkelerde olur. gariban halkın olduğu, akıl ve bilimden uzak eğitimin olduğu yerlerde olur.
türkiye bir deprem ülkesi, japonya gibi.
bir japon için bu hayatında sorun edeceği bir şey değil.
ama bizi merkez üstü olmadığımız depremlerde dahi ölebiliriz.
5.7 de dahi binalarımız yıkılır.
kader dışında kimselere suç bulmadan fay hatlarının merhametine kalmış bir hayat...
bugün izmir, belki sonraki durak istanbul.
fayların merhametinin gölgesinde gökyüzü, dağı, taşı toprağı güzel ülkem.
biz onun içinde ne kadar çirkiniz.
betonların altında ölmeden ölüm kuyusuna düşen canların katili hepimiziz.
ne diyelim ?
geçmiş olsun izmir diyelim, kader bu ya öyle deyince geçer belki !
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok geçmiş olsun. Bende Hipodrom'a gitmeyi düşündüm ama çok şükür binada hasar gözükmüyor. Geceyi evde geçirmek de çok mantıklı değil ama nöbetleşe sabahlayacağız gibi duruyor..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"siz hiç depremde ölen zengin duydunuz mu? enkaz altından çıkarılan bir zengin ya da ünlü duydunuz mu? duymayacaksınız.
dolayısı ile ana sorun YOKSULLUKTUR ."
prof. dr. övgün ahmet ercan
-
çok saçmalamış illa deprem evinde pofuduk koltuğundamı yakalıycak ist da öğle saatlerinde olsa %70+ işinde hastanede sokakta yolda yakalanacak...izmirde olduğu gibi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ekim 2020; 0:30:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X