Şimdi Ara

İzmir'de LPG ustası arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, Zavoli marka kit var aracımda. Hem bakım hem de ilerde çıkabilecek olası sorunlar için iyi bir lpg ustası arıyorum. Birkaç yer tavsiye edildi fakat Zavoli bakmıyoruz deyip ilgilenmediler.

Zavoli'ye bakan bildiğiniz kaliteli bir usta varsa tavsiyelere açığım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Özsoy lpg recep bey var. Candan mühendislikte uzun yillar çalışmış candan beyin tavsiyesi uzerine 4 araç dönüşüm yaptık benzin gibi keyifle kullaniyoruz. Üstelik de sehir dışından geldik bunun için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    İlk oraya gittim zaten. Herifler yüzüne bile bakmıyor. Adama sıkıntıyı anlatıyorum, komple kit değişecek yeni kit takacağız diyor. Sıkıntı dedigime bakma öyle büyük bir sıkıntı da yok kurcalamasam da olur yani.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Sorun ne hocam

İlk marşta lpgye geçtiğinde rölantide biraz titreme yapıyor o kadar. Yola çıkınca sorun yok.

Ilk marsda benzinle calisiyor lpg ye gecince titreme yapiyor! Peki bu sicak motor yada sabah ilk calistirmada.mi yapiyor? Regülatör geçiş ısısıkac?

• Evet lpg ye geçince yapıyor. Benzinde hiçbir koşulda sıkıntı yok. Sıcak motorda da yapıyor fakat soğuk motorda bir tık daha belirgin sanki. Şunu da söyleyeyim subaplar ile alakası yok yeni değişti.
    Regülatör geçiş ısısını bilmiyorum malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maf map oksijen sensörü değişimi, kelebek temizliği, yeni LPG ayarı fayda edebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neden komple yeni kit takacakmış, sorun ile ilgili ne söylüyor? Başka ustalara göster aracını, iyice emin olmadan boşa ellettirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 7 Ağustos 2022; 19:27:32 >
  • Subap ayarının da doğru yapıldığına emin olmak lazım.

• Araba herhangi bir arıza vermiyor. Motor arıza lambası da yanmıyor. Opel araçlar genelde sensör arızasında hemen uyarıyı verir.
    Benzinde de asla sorun olmadıgına göre benim parçalarım sağlam.
    Gittiğim eleman montajı çok iyi değil dedi o yüzden komple yeniden takalım dedi. Hiç çözüm arama veya kontrol yapma yoluna gitmedi. Zaten zavoli bakmıyoruz falan filan dedi.

O yüzden iyi bir lpg ci arıyorum.

• LPG’cilerle ilgili tek tavsiyem, şehrin görece en düzgün ve bilgili 3-4 farklı ustasına gösterip kafanda tartmadan hiçbir işlem yaptırmaman olur. Sanayideki mekanik ustana da bir sor iyi LPG ustası önerebilir. Boğaz kelebeğin en son ne zaman temizlendi? O az da kirlense LPGde böyle şeylere sebep olabilir. Ateşleme parçalarının eskimesi de önce LPG’de kendini gösterir. Hava filtresi eskiyse onu da değiştirmeyi düşün. Eğer yapabiliyorsan boğaz kelebeğini sök, kelebeği güzelce temizle, geri tak, akü kutup başlarını söküp biraz bekleyip ecuyu da resetle. Sonra ilk 150 km sadece benzinde devirli şekilde sür aracı, adaptasyon yapmış olursun. Bu işlemleri yapmak zor değil YouTubedan bakabilirsin. Bobin hiç değişti mi araçta? Motorda yağ yakma varsa bobini de etkileyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 7 Ağustos 2022; 19:58:47 >
  • İyi usta bulursan sorun basit bir şekilde LPG ayarının iyi olmamasından da kaynaklanıyor olabilir.

Hocam bencede başka bir yere git. Nedenini sorarsan ne kadar kötü olursa olsun montaj swnelrdir yapmayan arac yapiyorsa bir sey eksiktir. Motor Geçiş ısısı 40 derece olmalı en az sorunsuz binmek ve arac sagligi icin 30 da yaparlar arac tak diye kalmaz ama benzinle calisip regülatör ısınıp tam buhar olarak gazın enjektorlere nakli olmasi cok daha garanti yöntem ayrica lpg ayarinda sicak motorda gecis icin bekleme suresi 5sn falan yapıyorlar ben sicakkende aracin bir benzinle calismasi ve 15-20 sn sonunda gecmesinin benzin enjektorelri icin dahasaglikli buluyorum.birde gecis icin devir ayaraniyor misal 750 rolanti ise 950-1000yapildi mi gaz dokunusu ile geciyor daha sarsintisiz oluyor.

• Kesinlikle herkes herkesle ayni sekild eilgilenmiyor zaten bahsi gecen yerde muhtemelen zavoli.yazilimi.vs de yok zaten takdiklarini gormedim. Ürünü bilen yazilimi olan.mantajini yapani bulmak.lazim

150/200 km full benzin ile arac 4500 e kadar her devri gorecek sekilde kullan hocam farkli 2 ustaya daha goster her manayi montaja bulursa eyvallah

• Ben boğaz kelebeğini özellikle temizletmedim, usta bakımlarda temizliyorsa bilmiyorum. Kendim yapmam da ustaya götürünce gösteririm, gerekiyorsa temizleriz.
    Arabanın yağ bakımı 4 ay önce yapıldı, yani hava filtresi vs yeni.
    Bujiler platinum serisi, bobin orijinal GM ve ikisi de bu bakımda takıldı.
    Motorda yağ yakma yok.

İzmir'de lpgli araba kullanan yok heralde. Bir arkadas harici kimse bir yer yazmadı :)

Eyvallah hocam yazdım bir kenara bunları.

Diğer mesajda yazdığın 150/200km benzinde kullanmanın olayı nedir?

Evet aynen öyle yapıyorlar. Bende gittiğimde direk enjektör değişecek komple dedi bakar bakmaz ama haklıydı adam değişmesi gerekiyordu hatta atiker vardı içinde duymadığım bir marka söyledi bende içime yer etti candan a sordum anlattım böyle böyle diye adam doğru yapıyor iyi marka iyi uyulama demişti. Çok fazla sorun çözmek umurlarında değil değişim yapıp bildiği şekilde devam ediyor adamlar.

Lpg mapda bozulma varsa zamanla.benzini de bozabiliyor benzinle binince arac tekrar. Kendini ayarlıyor benzine gore

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.