Şimdi Ara

İZMİR'DE KLİMA SERVİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
7.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günaydın herkese,
    Sabahtan beri araştırıyorum, birşey bulamadım. O yüzden konu açtım.
    Ay başında 99 Escort sahibi olduk. Bir gün önce çalışan klima ertesi gün soğuk üfleme-me-ye başladı. Klima devreye girdiğinde, motor eskiden verdiği tepkiyi veriyor, yani sanki klima motoru devreye giriyor. Ama üflemede en ufak bir soğuma yok. Dışarıdan aldığı havayı aynen üflüyor. Yani klimayı kapattığımda yada açtığımda üflenen hava aynı. Bununla beraber klimayı açıp kapamada motor tepkileri normal, eskisi gibi.

    Birgün önce çalışan klima ertesi gün neden çalışmaz?
    İzmir'de önerebileceğiniz iyi bir klimacı var mıdır, kimdir, nerededir?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • merhaba arkadaşım,


    İzmir Bornova 3.sanayide Airconditioner servis var. Bülent Usta.. kendisi klima konusunda çok iyidir.kısa zamanda sorununu çözecektir.


    adresi:

    3.Sanayi 409.Sok No:14

    Tel:02324869846
  • Sağol dostum cevap için,
    Arabayı yeni aldık fakat herhangi bir işlem yaptıramadım henüz, (triger, yağ vs.) Onları 3. san. de yaptıracağım. Bülent usta'ya da uğrarım artık. İnşallah önemli bir sorun yoktur.
  • Ata Sanayi'de Sarı Mehmet

    servisin göğüslüğü sökerek bulmaya çalıştığı arızayı, tornavida kullanmadan bulmuştur kendisi
  • Günaydın,
    Ata sanayi?? Çiğli org. sanayi galiba değil mi? Telefonu filan var mıdır?
  • 8780\21 Sokak.. Sokağa girince sağdan 5.dükkan, zaten tabelasını görürsünüz..

    yada buyurun link'i

    http://www.klimaservisi.com/ilet.html
  • Sağol dostum bilgilendirme için, aslında google'da aratınca bulmuştum. Sitesini filan da inceledim. Sitesinde bakımla ilgili bilgiler vermişler. Mantıklı geldi aslında. Aradım şimdi de, bakım 80-100 tl arasıymış (Temizlik, bakım, yağlama, gaz ayarı). Sadece gaz ile ilgili problem var ise 50tl. Birkaç yer daha araştırıp, Cumartesi günü halledeyim istiyorum.
  • Kardeş neyaptınız klima sorununu .
  • hocam giderseniz eğer dediğim yere gitmeden önce bana haber verinde ben sizi ordan bi arkadaş a yönlendireyim, o da sizin işinizin en özenli şekilde olması için çaba sarfeder
  • benimde evdeki klimada aynı sorun var, gaz eksilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    merhaba arkadaşım,


    İzmir Bornova 3.sanayide Airconditioner servis var. Bülent Usta.. kendisi klima konusunda çok iyidir.kısa zamanda sorununu çözecektir.


    adresi:

    3.Sanayi 409.Sok No:14

    Tel:02324869846




    Sn. meteg,

    Bu klima ile ilgili mesajı yaklaşık 5 yıl önce yazmışsınız,
    Hala aynı yeri önerir misiniz ve bornova haricinde izmirde ek başka yerler de var mı önerebileceğiniz?
    @meteg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 31 Ağustos 2015; 20:46:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

    Ata Sanayi'de Sarı Mehmet

    servisin göğüslüğü sökerek bulmaya çalıştığı arızayı, tornavida kullanmadan bulmuştur kendisi

    merhaba,

    meteg arkadaşa sorduğum soruyu size de sormak isterim,

    Konuda mesajı yaklaşık 5 yıl önce yazmışsınız,
    Hala aynı yeri önerir misiniz?
    Sizdeki sorun neydi, kompresör ve kondansör değişimi gibi bir sorun oldu mu sizde bundan önce?

    Hatta bu vesileyle diğer arkadaşlara da sorayım; Opel Astra H-2008 aracımda 850tl klima onarımı(bobin değişimi+filtre temizliği) sonrası yeniden klima çalışmamaya başladı,
    Aracı kontrol ettirdiğim 2 servis de kompresör-kondansör değişimi olması gerektiğini belirttiler.

    Bu da yaklaşık 4-5bin liralık bir bedele denk geliyor, buna benzer sorun yaşayıp tamirini yaptıran oldu mu hiç ve ne kadara-nereye yaptırdınız paylaşırsanız sevinirim.


    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 31 Ağustos 2015; 22:48:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavaliere48

    quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    merhaba arkadaşım,


    İzmir Bornova 3.sanayide Airconditioner servis var. Bülent Usta.. kendisi klima konusunda çok iyidir.kısa zamanda sorununu çözecektir.


    adresi:

    3.Sanayi 409.Sok No:14

    Tel:02324869846




    Sn. meteg,

    Bu klima ile ilgili mesajı yaklaşık 5 yıl önce yazmışsınız,
    Hala aynı yeri önerir misiniz ve bornova haricinde izmirde ek başka yerler de var mı önerebileceğiniz?
    @meteg

    Ben bi kaç ay once bu konuyu görüp meteg'in tavsiye ettiği yere gittim.Başka bir tamircinin kompresör değişecek dediği arızaya kablo değiştirerek ve çok çok uygun fiyata çözdüler.İşlerinde çok iyiler zaten gidersen görürsün dükkanda hep BMW Mercedes doludur.

    Sizin sorununuz belki de gerçekten kompresördür orasını bilemem ancak;

    Ben Eskişehir'de yaşamama rağmen, klima arızasında burdan kalkıp İzmir'e gitmeyi düşündürecek kadar iyiler.Kesinlikle tavsiye ederim...




  • Sn. @YnsTz merhaba,

    Aracımı bu önerdiğiniz yere götürdüm. Gerçekten de birçok aracın geldiği ve lüks araçların da getirildiği iyi bir yer. Aracı da orada yaptırdım.
    Aracım için daha önceden kompresör ve kondenser değişimi istenmişti, burda daha ucuza çıkarılabilir mi diye baktılar(yazının devamında tabi buna da kurt düşürdüklerini göreceksiniz) ama sonradan değişimin gerektiğini söylediler.

    (SANAYİDE İŞ YAPTIRACAKLARA DERS NİTELİĞİNDE "YAŞANMIŞ OLAY")
    Ben daha önce orjinal parçalar için KDV dahil 1.200TL fiyat almıştım ancak burda "piyasada çok Çin malı var, orjinal olduğunu anlayamazsınız biz tedarik edelim denip, sorup 1.500TL fiyat verdiler ve üstünden de hiç para kazanmadıklarını, parçanın faturasını olduğu gibi vereceklerini SADECE işçilik ücreti alacaklarını" söylediler. Tamam kabul ettim, madem orjinal olduğuna eminsiniz ve böyle de durumlar var, alın gelin diye söyledim, halbuki karşısında Opel yedek parçacı var ve 200TL den 375TLye kadar kondenser-800TL-950TL arasında da kompresör fiyatları değişiyor(bunu da sonradan çakalladım), neyse güven ve itimatla devam ettik.

    Akşamüstü oldu nihayet, gittiğimde parça alınmış takılmıştı, gazı da basılıyordu, parasını ödemek istedim, direkt bana Pos cihazı yok peşin alıyoruz dediler, bende ilk şok, sonuçta 1500TL parça+300TL işçilik çıkmış, büyük bir nakit para.

    Burda da gene üstelemedim, Allahtan da bankada gerçekten nakit param vardı, yanıma bir adam verdiler gidip onunla çektim, bu arada parçadan hiç para kazanmayacağız-faturasını olduğu gibi vereceğiz dedikleri için de işçilik ücretinde de bir gram pazarlık etmedim. Paranın hepsini Peşin şakırt diye verdim, bir de sadece işçilik alıyoruz diye işçilik üstüne 50TL de KDV koydular ama faturasını yarın verelim, parçaların da faturası nasıl olsa yarın gelecek dediler.

    Yarın oldu, sabahtan arayıp şu şu parçaları ayrı ayrı fatura kestirin lütfen dedim, ona da peki dediler. Ben öğleden sonra fatura için gittim, gene bekletmeler falan, neyse, parçaların faturasını biz keseceğiz dediler, "e hani siz ondan para kazanmayıp faturasını olduğu gibi verecektiniz-2.Sanayiden gelecek diye de İşçilik faturasını da bugüne bıraktınız-böyle olunca siz sanırım üstüne koyup da bana sattınız" dedim, bana direkt parçacının faturasını verin konuştuğumuz gibi dedim, ordaki bayan biraz hatta sert çıkmaya çalıştı, sonra ustayı çağırayım dedi, usta geldi onun da gözünün içine baka baka yaklaşık 2 saat bu üstte söylediklerimi yaklaşık 6 -7 kez tekrarladım, usta da olayı "parçacı bunlara garanti veremez ben garanti vermek için kendi faturamı kesiyorum" dedi, ben defalarca bundan para kazanmadığınızı oranın faturasını vereceğinizi söylemiştiniz böyle olunca üstüne kârınızı koydunuz herhalde dedim.

    En sonunda sen ne okudun dedi, İşletme o zaman tabi bir yerden mal alıp nasıl satılacağını bilmen lazım dedi, "iyi peki, ticaretin böyle olduğunu ben biliyorum da, siz bana bu şekilde anlatmamıştınız ki, siz komple oranın faturasını vereceğinizi ve hiçbir şekilde parçadan kâr etmediğinizi söylemiştiniz ve ona karışmıyoruz zaten ordan geliyor parça demiştiniz" dedim. Tabi bunu da defalarca dedim, bunu da yine garantisini alamazsın ben garanti vermek için böyle yaptım falan diye, konuyu da anlamamazlığa gelerek işi savuşturdu. Sonunda, ben artık bir yere varılmayacağını anladım ve oradan faturalarımı alarak ayrıldım.

    Diyeceğim o ki, sakın ola, HELE DE BÖYLE BÜYÜK TUTARLI İŞLERDE, parçanızı sanayide oraya aldırmayın yada şurda yok bur da da şu fiyat dediklerine inanmayın, cebinizde paranız varsa her malı alırsınız, bunu da kartla yapabilirsiniz. Zaten ben beklerken iki tane lüks aracın sahibi de aynen böyle yaptı gitti BMW parçacısından kendi gidip aldı, 10TL-20TL buraya verip işini bitirdi. İkinci olarak, verecekseniz bile, kesinlikle İŞÇİLİK harici, parayı HELE DE BÖYLE BÜYÜK TUTARI Peşin elden vermeyin, verecekseniz bile banka hesabı isteyip oraya yatırın. Daha da ÖNEMLİSİ, ödemeyi bu şekilde yapacağınızı da baştan söyleyin.

    Ben daha önce sanayide aracımı yaptırıp memnun olmamıştım, o yüzden gitmiyordum, bayadır sanayide nasıl iş yaptırıldığını unutmuşuz ve bu sefer ciddi tufaya düştüm ve bu kadar parayı birden Peşin vermek finansal olarak çok da etkiledi beni. Ama daha da etkileyen, bütün bunları bizzat insanların yüzüne, gözünün içine baka baka gayet insani şekilde söylesem de; yine gözümün içine baka baka doğrunun söylenmemesiydi. Ki zaten 40 yıllık, sanayi sitelerinin başkanı olduğunu söyleyen yer böyle yapıyorsa diğerleri ne yapmaz, bu; ülke olarak da, neden bir yerlere gelemediğimiz ve bütün müslüman ülkelerden insanların neden gavur dedikleri batı ülkelerine kaçmaya çalıştıklarının bir cevabı ve resmi gibiydi. Bu kadar para için değer mi, özellikle de böyle bir yere derseniz bence değmez, herkes kendi yorumunu kendi içinde yapar zaten.

    Belki ben, bu sefer 450TL normalinden fazla ödedim, hepsini de Peşin ödedim falan ama büyük bir tecrübe edindim bu sayede. Yapılan işten de, sorun çıkıp çıkmamasına da zaman içinde bakacağız.
    Toplam 1.400TL işçilik dahil orjinal parçalarla yapılabilecekken, 1850TL'ye kondenser yan sanayi-kompresör orjinal (onu da dediler bilmiyorum altta takılı olduğundan göremedim) ancak alabilmiş oldum.
    Ee tecrübe, yediğimiz kazıkların toplamıdır. Paha biçilmezdir, kitaptan okuyarak elde edemezsiniz. Ama, bugün artık forumlar var, bu sayede iyi araştırırsanız, bu tecrübeleri okuyarak elde edebilirsiniz.
    Burdan çıkan sonuç; bu ülkede kolay kolay kimseye güvenme, en iyi ustaya bile teslim olma, GİTTİĞİNİZ YER İYİ OLABİLİR AMA PARÇANIZI MUTLAKA KENDİNİZ ALIN, HERŞEYİ DE BAŞTAN KONUŞUN, HATTA KONUŞSANIZ BİLE DAHA SAĞLAMA ALIN derim. Herkese selamlar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.