Şimdi Ara

İzmir'de başıboş sokak köpeği sorunu korkunç boyutlarda: sayıları Buca'nın nüfusunu solladı: 500 bin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
1
Favori
9.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Masked Manhunter kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum dediklerinize. Zaten çoğalmalarına bende karşıyım. Orası ayrı bir konu. Ben burada bu tarz paylaşımları fırsat bilip hayvan düşmanlığını ortaya çıkaran insanlara!! tepkim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt

    Nasıl bir laf o itetapmak. Hayvan sevmek, canlıları korumak bir şeye tapmak mı? Tabi senin içinde o tarz duygular olmadığı için anlamazsın. Çocukluğuna inmek lazım.. Nereden geliyor bu nefret diye. Ben her yerde hayvan besliyorum. Gücü yeten buyursun çıksın karşıma. Tam tersine hayvanlara zarar vereni ben görürsem bak bakalım hastanenin yolunu bulabiliyor mu??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemnalbant -- 1 Ekim 2020; 3:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısırlaştırsınlar alayını sorun çözülür. ya da zehirli et ne diyim çözümü bu ikisi hayvan severler sessiz tabi ki.canları yanmadığı için sıkıntı yapmıyorlar.

  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Malesef asla öyle bir şey olmuyacak sen gittiğinde sadece et yığını görürsün böyle olaylar çok hızlı olur alayını kısırlaştırmazsan hepsi ölücek kararını ver ya ölürler yada kısırlaştırılırlar ve bunu bizzat devlet yapıcak
    Eh artık sende KıSIrlaşTırmAk kÖtü dersin
    Ama yapacak birşey yok.burası sadece hayvanların değil insanların evi köpekler sokakta büyürse büydüğünde sadece saldırgan işe yaramaz çöp oluyorlar genelde yani çok seviyosan git birtane sürünün içine atla gör.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • poyrazoğlu kullanıcısına yanıt

    Hocam almanyada yasiyorum. Sokakta kedi köpek bulmaniz bir mucize. Ben 28 yillik hayatimda iki defa kedi gördüm onlar da sahipliymis

  • Çocuğa saldıran köpek öldürülmeli.Açık ve net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm kedi ve kçpeklerin kısırlaştırışıp tekrar alındıkları ortama bırakılması.

    Kısırlaşan hayvan üremeyeceği ve üreme duyguları öldüğü için, öyle kendini ispatlama, grup içinde alfa olayım gibi saldırgan ve öne çıkayım, göze gireyim durumlarından vazgeçiyor halim selim hacı amca moduna giriyor.

    İki yudum yemeğini yiyor, yalnız uyuyacağı bir yere gidip sakin sakin takılıyor, bahçede kısır, kız köpek var, sırf diğer kısır olmayan köpeklerin saldırmasından bıktığı için yalnız takılıyor, kim gelirse beni sev diye sırtüstü yatıyor, seversen mutlu oluyor, sevmessende yüzsüzlük yapmıyor. Hayvan sevmeyen bile görmezden geliyor, çünkü zararı yok, yanınıza gelmiyor, hayat felsefesini çözmüş, verirsen yiyor vermezsen sabırla bekliyor.

    Ölümlü dünyada biraz kontrollü gidip kimseye zarar vermeden, etrafımızı kırıp dökmek ,öldürmek gibi cani işlere girmeden, iki veteriner, bir köpek yakalayıcı görevlendirilip, kısırlaştırarak, sayılar minimuma ve zararsız hale getirilir! Ayda 15 bin ekstra masrafı olur ama sokaklar 1 sene içinde, belki 6 ayda daha güvenli hale gelir, bütçeden anca 150 bin falan ekstra gider herkes te mutlu ve güvenli olur.

    Devlet siz istemeden harekete geçmez ve zaten görmez, adamlar kapıdan arabaya biniyor, çoluk çocuğunu köpek kovalamazsa böyle bir sorundan haberi bile olmaz çünkü onların yaşadığı site benzeri yerde birileri önlem alıyor!

    Belediyenize öneri sunun ve isteyin ki bi şeyler değişsin, burada şikayet etmekle kimse duymuyor ve olay sürüncemede kalıp, sorun hal olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 1 Ekim 2020; 8:29:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmir göztepe metro durağının oralar. Durum bu şekilde ne yazıkki. Geçen gün bir adama saldırdılar. En son hastahaneye gidecekti. NE yaptı en son bilemiyorum.




    İzmir'de başıboş sokak köpeği sorunu korkunç boyutlarda: sayıları Buca'nın nüfusunu solladı: 500 bin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    Motorla yolda olduğumda sürekli köpekler tarafından kovalanıyorum.

    Arabayla okula gidip gelirken benim arabayı da kovalıyorlar. Bir de takip ediyor yavaş gittiğimde. İzmir'de başıboş sokak köpeği sorunu korkunç boyutlarda: sayıları Buca'nın nüfusunu solladı: 500 bin 

  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt

    Ben köpekler itlaf edilsin demedim. algılaman sorunlu galiba 2.ye yazıyorum bak...


    Ayrıca Sokak köpeklerinin sebep olduğu yaralanmalı, ölümlü veya maddi hasarlı trafik kazalarını; çocukların ve yetişkinlerin saldırılar sonucu uğradıkları maddi manevi kayıpları, çevre ve insan sağlığını tehdit etmeleri vb. diğer sebepleri dile getirmek bir insanı hayvan düşmanı veya haddini aşarak o ithamlarda bulunduğun sıfatlara sokmaz.

    Çocuklarla neşe içinde oynayan köpeklerin olması yukarıdaki sorunları yok saymaya sebep olamaz. Çocuklarla neşe içinde oynayan sahipli, bakımlı, aşılı, eğitimli köpekler başka bir şey; sokakta aç, hasta, bakımsız, travmalı köpek başka bir şey.


    Haklı çıkma kaygın, önyargıların ve fanatizmin yüzünden bu iki farklı şeyi bile ayırt edemiyorsun.

    Tek yaptığın insanları hayvan düşmanı ilan etmek ve onlara hadsiz ithamlarda bulunmak.


    Sürekli olarak karşı tarafa bu şekilde hadsiz ithamlarda bulunmanın altında psikolojik bir sıkıntın olduğu çok belli.




    Sen sadece , "benim çevremde "münferit" bu olaylardan olmuyor ki eğeğeğeğeğe" diyecek kadar bencil, konuya tek taraflı bakan, "kaldırımlarda park edecek yer yok o zaman ekonomi süper" diyerek başka bir tezi kabul etmeyip ekonomi tahlili yapanlar gibisin. Sahipli, eğitimli, bakımlı, aşılı köpek ile tüm bunlardan kısmen veya tamamen yoksun köpekleri aynı zanneden; önyargıları ve körü körüne bağlı olduğu fanatizmi yüzünden muhakemesini kaybetmiş, karşı tarafı sürekli suçlayıp hadsiz ithamlar ile üste çıktığını zanneden birisin.


    Bizden 50 yıl ilerde olan batı ülkeleri hayvan düşmanı olacak ama

    Sen, "köpekler sokakta kalacak" diyerek onların aç, susuz, yuvasız, üşüyen, hasta, sahipsiz, sevgisiz durumda kalmasını 2 mama kabı sallayarak çözdüğünü zannedip bambaşka sorunları tetiklediğinde , kendini hayvansever sanacaksın öyle mi?


    Sen anca kendini kandırırsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 11:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sahiplenme işlemi yasal olarak belge üzerinden yapılmalı. Kimse kafasına göre alıp sıkılınca sokağa bırakamamalı.

    Sokak köpekleri de kısırlaşınca saldırganlığı gidiyorsa kısırlaştırılmalı.

    Doğal çoğalmaları desteklenirse insan ile köpek sürekli kavga içinde olacaktır.

  • Sen köpekler öldürülsün dememiş Olabilirsin. Ben zaten senin konuna yazdım. Direk sana yazmadım. Aç konuya yazılanları iyi oku bakalım. Öldürülsün, yok edilsin yazanlar var mı yok mu? Hayvanların yaşamasını isteyen ben, bu dünyanın sadece insanların olmadığını, onların da bir canı olduğunu söyleyen ben ama bencil olan da ben. Nasıl bir kafa yapısına sahipsin. Hiç mi sevgi görmediniz çevrenizden. Gene söylüyorum sen olmayabilirsin(devamlı değilim dediğin için inanıyorum) köpekleri bu kadar sorun eden kişiler hayvan düşmanıdır.Ne derseniz deyin. Ben bu işlerin içindeyim. Küçüklüğünde ailesinden sevgi almayan, canlıların da bir yaşam hakkı olduğu öğretilmeyen, vicdan yoksunu insanlar hayvan düşmanıdır. Eğer ki vicdan olsa hiç bir allahın kulu öldürün, yok edin demez. Ha dersin kısırlaştırın, üremelerine engel olun, saldırgan köpekleri toplayıp rehabilite edin eyvallah. Benim buna karşı geldiğim yok. Ama bir güruh var ki bunlar onların nefes almasını bile istemiyor. Benim kavgam bunlarla. Onlar öldürecek ben ve benim gibilerde yaşatacak. Hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Düşünceleriniz kör etmiş sizi.

    Birde şunu soracağım sana ne yapalım?? Bu 500bin köpeği yok mu edelim. Bana bir çözüm yolu sun. Hani hayvan düşmanı değilim diyorsun. Ne yapalım.Zaten ne yapılması gerektiğini söylüyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelise

    Bu mesaj silindi.

    Doğru işin bir de o boyutu var.. Adam ekmeğine bakıyor İzmir'de başıboş sokak köpeği sorunu korkunç boyutlarda: sayıları Buca'nın nüfusunu solladı: 500 bin 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm basit ama zamanında başlamaları lazımdı. Kısırlaştırmayla nüfusu düşürürsün. Belediyenin bu işe öncelik vermesi lazım.


    Edit: Kendi evimde kedim var. Mahallenin beslediği kedilerde var. Sevmeyeni de var tabi, sonuçta kedilerden birine zarar gelmiyor ama köpek konusu aynı değil.

  • Tüm köpekler tek tek yakalanıp kısırlaştırılmalı. Başka çaresi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkesin agzinda bir de sokaga birakilan kopekler lafi var. Yahu ben neden sokaklarda cins kopek gormuyorum?

    Hepsi koylerde cokca bulunan kirma kopekler. Karabas dediginiz turlerden. Zamaninda koylerden toplanip sehre birakilanlar veyahut koylerde yemek problemi oldugu icin en yakin sehre giden kopekler simdi sokaklardaki kopekler.

    Kisirlastirma da pek olasi degil yani. Sen ne kadar kisirlastirdikca, ki sistemin islemesi 10 seneyi gecer, koylerden yine yeni kopekler gelecek.

    Zamaninda sokak kopekleri icin ucretsiz kisirlastirma ve ayno bolgeye tekrar salinma durumu vardi, insanlar kendi kopeklerini goturup ucretsiz kisirlastiriyorlar diye o da kaldirildi. Yani simdi kendi kopeklerini cok seven ama sagliklari icin para da vermek istemeyen kopekler sahipleri yuzunden bu sistem kaldirildi.

    Kapinizin onune kopek mamasi koymaniz sizi super hayvansever yapmiyor. Bunu da bilin. Ben 10 erkek 10 kadini sinirsiz yemekle bir adaya kapatsam, en gec 2 ay sonra gruplasmalar baslar. Akabinde kavgalar cikar. Kendi aralarinda liderler secerler ve bu liderler adina diger grupla savasacak kavga edecek kisiler olur. Oysa kendilerine sorsan ozunde iyi insanlardir hepsi. Ustelik 10 sene sonra o adanin nufusu en az 50 olur. Umarim dedigimi anliyorsunuzdur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çağırın 3 5 çinli hepsini yesin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.