Şimdi Ara

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı Hakkındaki Konuşması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mükemmel bir konuşma ve hitapta bulunmuş Tunç Bey. İngiliz gemisiyle gidenlerden bahsediyor. Başıboş bırakılan millete Atatürk sahip çıktı. Noktası virgülüne doğru konuşmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşındaki kızla evlilik derdine düşmüş,vatan kimin umrunda.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Eğer sen tarih disiplinine güvenmiyorsan o zaman eski dönemlerden sevdiklerin hakkında tekrar düşünsen iyi olur. Belki de sen hatalısındır.

Alıntı

metni:
    ayrıca bu ülkenin %70+ sı muhafazakar ve osmanlıyıda sever ülkenin büyük bir çoğunluğu,tuncerin yaptığı kaşımak ve kanatmaktan öte birşey değil kimseyede faydası yok.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

• Güzel konuşmuş. 20 senedir bu ülkeyi ingilizden yunandan kurtaran insanlara hakaret edin. Lakin Türkler iki kelam etti mi kabahat.

Yok öyle dünya bu topraklar Türk milletinindir Atatürk bu vatanı hem düşmandan hem ihanet içindekilerden kurtarmıştır zoruna gidenin gitmeye devam etsin

Arapperestler yeni bir amerikan filosu arıyorsa bu topraklarda bulamayacaklar.

• www.academia.edu/40488689/%C4%B0ngiliz_Belgelerinde_Milli_M%C3%BCcadele_ve_Vahdettin

Milli mucadele doneminde vahdettin denen hainin yaptiklarini ogrenmek icin okuyunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anafartalar- -- 10 Eylül 2022; 19:2:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Taktığınız vahdettin ingiltrede lüks,şatafat,sterlin içinde öldü sanki, nasıl hain bu ingilizler pek ödüllendirmeyi bilmemiş bedavayamı yapmış bu işi ilginç?

İtalyada adam zorluk ve çile yokluk borç içinde öldü.

Ülke ingiltre tarafından işgal altında, adım başı ingiliz savaş gemisi adam kovulmuş ailesiyle özel jeti yerine, ingiliz gemisi seçmesi çok absürt hainlik yani ,1922 de kovulmuş sürgün edilmiş birinin başka neye, ne tip bir araca binip gitmesini bekliyordunuz arzuluyordunuz ufo yamı yoksa trustik dev cruise gemisinemi ? ha? ya sabır.

Ayrıca adamı maltada sepetliyorlar ingilizler filistine gitmesine bile izin vermiyor sanki gemiye binip bir kaç gün sonrasında buckingham sarayında ingiltre kralıyla romantik bir akşam yemeği yedi, yorumlar şahane yani.

Mantığımı zorluyom zorluyom saçmalık malesef çok. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Eylül 2022; 21:41:35 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Belki işe yarar. Hiç ümidim yok ama genede şansımı deneyeyim

Habertürk TVyoutube
    Habertürk TV YouTube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayın ➤ http://hbr.tk/QNhqSs
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D-YjoZDNujSg%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpRGLju8pgGIhALPyXdVotFSRggKxRwx_PTMgFy

• halil altın H kullanıcısına yanıt

Milli mücadele var askerlerimiz son direnişe geçecek belki Türk ırkı son nefesini verecek o sırada sarayda düğün telaşı var.

100 yıl sonra da her devrin şartı diye boş konuşanlar var.

Ne olacak bu halin? Direkt soruyorum sana.

• Zaten osmanlı devleti ingiltere, fransa ve rusyanın paylaşım sorunları ve ingilterenin osmanlının yıkılmasına karşı olması yüzünden 100 sene fazla yaşadı. Osmanlı yıkılsa anadolu, boğazlar ve balkanlar rusların eline geçecekti adamların tek derdi buydu.

Vahdettin ise fasulyeden padişah. Başkent işgal edilmiş, meclis gitmiş dağıtılmış. Ortada bir devlet kalmamış. 1900'lerin osmanlısı öyle fatih, kanuni devrinin osmanlısı değil.

• Kısa ve net yazayım.

Bu ülkede haine hain, kahramana da kahraman denir. Haini de vardı, kahramanı da... Herkes iyi bilir aradaki farkları...

O konuşmada geçen sözler, lise tarih bilgisi olanlar için bile gayet açık ve anlaşılır sözler... Bu sözleri Türk vatandaşı olarak dinleyenler tüm Osmanlıyı kasdetmediğini, Osmanlı dönemindeki hainleri kasdettiğini gayet net anlar ve normal karşılar ama illa ki öküz altında buzağı arayalım diyenler ya tarih eğitimi zayıf olanlardır, ya İzmir'in kurtuluşundan ve bu zaferden canı acıyanların torunlarıdır yada maksatlı şekilde ortalığı karıştırmak isteyen birilerinin trolleridir.

Söylediği sözlerin gittiği adreste belli, tarihin gerçekleri neyse onu söylemiş, başka anlamlar çıkarmak, adresi saptırmak isteyen varsa gitsin kumda oynasın, o konuşmadan prim yapamazlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 10 Eylül 2022; 19:45:19 >
  • -OdATA- kullanıcısına yanıt

yelkencilik yapıyorlar hainleri aklamak için nasıl ne söylenmesi gerekirse söylemek kolaylarına geliyor.

Vahdettin dahil hiç bir Osmanlı padişahı hain degildir

• Tunç Soyer yunanları kızdırmak istememiş galiba,Twitterlerinde Yunan'a dair tek kelime yok ya da ben göremedim

aynen hain filan yok iç karışıklık fikir uyuşmaması güç savaşı var,kurtuluş savaşında,tüm osmanlı hanedanlığı kadınlarının duaya oturduğunu Atatürkün savaşı yenmesi için kuran okuduklarını osmanlı torunları kendi ağzıyla söyler,Vahdettinede arap topraklarından cihadçı kaç tane mektup gelmiş italyadayken hepsi açık seçik ortada tüm islam ordusunu toplayalım Atatürk hükümetine saldıralım yok edelim diye, adam ben kendi halkımla, askerimle savaşmam müslüman müslümanla savaşmaz öldürmez diyip hepsini redetmiş bunlar hala hain. oda ayrı bir batı ingiliz projesi ya bize neyse.

singapurluların ruh ikizleri aynı torna ürünleri  kendi tarihinden atalarından nefret edicen hain görücen batıyı sevicen tanrılaştırıcan mükemmel görücen onlara özenicen god save the queen 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Eylül 2022; 22:12:15 >

• neyse ben kahramanoğlu soyundanım.

Ülke işgal altındayken kadınlarına tecavüz edilirken, çocukları öldürülürken, erkekleri zevkine öldürülürken ses çıkarmayıp ölü taklidi yapmak büyük kahramanlık. Vursun elini masaya direniş başlasın!

Ölürse şehit olur işte yoksa fakir, saf halka sattıkları şehitlik makamının aslında bir hiç olduğunu, sarayda doğup zevk içinde yaşamanın tek gerçek olduğunu mu düşündüler?

Şerefle ölmenin anlamsız olduğunu mu? Ben önümde onuru için direnecek adama lider derim böyle ırkı can verirken düğün yapanlar gözümde hiçtir.

Türk ol Türk! Senin hakanın Fatihdir, Kanunidir, Yavuzdur, Alpaslandır, Atatürkdür. Vahdettin bir hiçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 10 Eylül 2022; 22:24:29 >

"Saf halka satılan Şehitlik makamı" o ne oluyor? Ben Kuranda geçen Şehitlik makamından başkasını bilmiyorum

Saydığın isimler ve Sultan Vahdettin de dahil hepsi benim atamdir. Hiç bir Osmanlı padişahı hain olamaz.

Uzatmayada gerek yok.

• Forumdaki troller Türk düşmanı ve yunan sevdalısı çıktı. Akp'li olduğunu reddeden gizli cemaatçi Kerocan yine en önden topa girmiş.  

TURGUT ÖZAKMANIN ŞU ÇILGIN TÜRKLER KİTABINI OKUMANI TAVSİYE EDERİM. TABİ OKUMAYA YÜREĞİN ELVERİRSE...

• Tunç soyere gıcığım ama haklı mondrosu itilaf devletleri kendi aralarında imzalamadılar sonuçta savaşa girmeye can atan osmanlı hükümeti almanyadan beklediği desteği göremeyince pes etmeye dünden razı oldu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.