Şimdi Ara

Iyi Seyler İçin Her Gün Sevinemezken Kötü Şeyler İçin Neden Her Gün Üzülürüz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• Evrimsel açıdan hayatta kalmamız için kötü deneyimlerden daha çok etkilenip daha çok ders çıkarabilmemiz için bu şekilde programlanmışız. Aksine aptal değil çok akıllıca bir kaçınma davranışı için gerekli olan bir düşünce tarzı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 10 Ekim 2019; 17:58:49 >
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Ok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Evrimsel açıdan hayatta kalmamız için kötü deneyimlerden daha çok etkilenip daha çok ders çıkarabilmemiz için bu şekilde programlanmışız. Aksine aptal değil çok akıllıca bir kaçınma davranışı için gerekli olan bir düşünce tarzı.
    Usta sanırım ilk kez sana katılmıyorum

Bence bu gerçeği gorememekten saf realiteyi fark edememekten kaynaklı yani akilli degiliz

Örneğin yolda giderken bir lambo gördün hop senin olmadigi icin aci cekmeye başladın

Halbuki farkında oldugun tek sey sahip olmadigin 1 araba seni a noktasindan b noktasina goturen bir cihaz oysa elinde neler neler var evin var yemegin var gözün var sağlığın var saymaya kalksan bitiremezsin

Ama elindeki bu seylere gunde 1 kez sevinemezken lambonun yoklugu her gordugunde canini yakar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Usta sanırım ilk kez sana katılmıyorum

Bence bu gerçeği gorememekten saf realiteyi fark edememekten kaynaklı yani akilli degiliz

Örneğin yolda giderken bir lambo gördün hop senin olmadigi icin aci cekmeye başladın

Halbuki farkında oldugun tek sey sahip olmadigin 1 araba seni a noktasindan b noktasina goturen bir cihaz oysa elinde neler neler var evin var yemegin var gözün var sağlığın var saymaya kalksan bitiremezsin

Ama elindeki bu seylere gunde 1 kez sevinemezken lambonun yoklugu her gordugunde canini yakar

Alıntıları Göster
    Sen sanırım bakış açımızın karamsarlığından dem vurdun. Fakat o da temelde insanın ilerleyebilmesi, yeni şeyler için hırs yapıp meraklanması için gerekli olan bir bakış açısı. Yoksa herkes halinden memnun olsa bence bu da bir problem yaratırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Sen sanırım bakış açımızın karamsarlığından dem vurdun. Fakat o da temelde insanın ilerleyebilmesi, yeni şeyler için hırs yapıp meraklanması için gerekli olan bir bakış açısı. Yoksa herkes halinden memnun olsa bence bu da bir problem yaratırdı.

Alıntıları Göster
    Aynen reis

VAllahi Billahi kendimden bıktım ya bu karamsar bakis yüzünden

Ben halimden memnun olmak istiyorum abi

Insanlikta zaten yeterince ilerledi bence

Bundan sonraki hedef zaten refahi yaymak olmali ki o da cok zor değil

Amerika'daki sartlar afrikada da olmali yani

Ben acikcasi kendimi kasmak istemiyorum artik hayatin zorluguyla gecmisteki travmalarla vucudum da psikolojim de iflas etti

• Kendini sürekli geliştirmeye yönelik evrimleştin/yaratıldın çünkü. Tehlikede hissetmediğin şeyleri umursamayıp, kaybetme ihtimalin olduğunu düşündüğün ve kazanmak istediğin şeyleri önceliğin yapar bilinçaltı.

Görme yeteneğinden örnek vermişsin. Şuan görebildiğin için şükretmiyorsun çünkü gözlerini kaybetme ihtimalini bilinçaltın minimum seviyede algılıyor.

Mesela yarın dünya çapında bir virüs çıksa, insanlar hızla kör olmaya başlasalar o zaman önceliğin gözlerini korumak olur. Daha önemli bir sorunun yoksa tek gayen olur hatta.

Virüsün aşısı çıkar onu olursun, gözlerini kaybetme tehliken gider o zaman başka bir sorun bulur onu kafana takarsın. Bilinçaltın sürekli senin elindeki korumaya ya da arttırmaya yönelik işliyor çünkü.

Özgüvensizim diye ağlarsın kafaya takarsın (sana değil knk lafım yanlış anlama ) onu çözmeyi başarırsan yine tatmin olmazsın. O zaman da bilinçaltın, her şeyin tam ama paran yok diyip parasızlığı sorunun haline getirir. Zengin de olursun başka bir şeye kafayı takarsın.

İnsan ırkı sürekli daha fazlasını ister ama insanlar şuanki seviyeye de bu sayede gelmiştir. Uzun süreli mutluluk asla yoktur, mutluluk için programlanmadın çünkü.

• Bana göre mutlu olundugunda serotonin reseptorlerinin uyarildigi zaman sureciyle sınırlı mutluluk,uyarilma bittikten sonra sana mutluluk veren o seyin etkisi yitiyor.Ama seni üzen konular aklına ne zaman gelirse tekrar yasamis gibi oluyorsun yani hüzün duygusunu tetikleyen bir reseptör yok,reseptör sensin aklina geldikçe üzülüyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü insan hep daha fazlasını istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Kendini sürekli geliştirmeye yönelik evrimleştin/yaratıldın çünkü. Tehlikede hissetmediğin şeyleri umursamayıp, kaybetme ihtimalin olduğunu düşündüğün ve kazanmak istediğin şeyleri önceliğin yapar bilinçaltı.

Görme yeteneğinden örnek vermişsin. Şuan görebildiğin için şükretmiyorsun çünkü gözlerini kaybetme ihtimalini bilinçaltın minimum seviyede algılıyor.

Mesela yarın dünya çapında bir virüs çıksa, insanlar hızla kör olmaya başlasalar o zaman önceliğin gözlerini korumak olur. Daha önemli bir sorunun yoksa tek gayen olur hatta.

Virüsün aşısı çıkar onu olursun, gözlerini kaybetme tehliken gider o zaman başka bir sorun bulur onu kafana takarsın. Bilinçaltın sürekli senin elindeki korumaya ya da arttırmaya yönelik işliyor çünkü.

Özgüvensizim diye ağlarsın kafaya takarsın (sana değil knk lafım yanlış anlama ) onu çözmeyi başarırsan yine tatmin olmazsın. O zaman da bilinçaltın, her şeyin tam ama paran yok diyip parasızlığı sorunun haline getirir. Zengin de olursun başka bir şeye kafayı takarsın.

İnsan ırkı sürekli daha fazlasını ister ama insanlar şuanki seviyeye de bu sayede gelmiştir. Uzun süreli mutluluk asla yoktur, mutluluk için programlanmadın çünkü.
    Vay arkadaş :(

Çözüm var mı?

Kendimden sonrasi icin cocuk yapmayacagim ben bu igrenc duzeni bu mutsuzlugu devam ettirmenin amaci ne lanet girsin

• quote:

Orijinalden alıntı: EienV

Bana göre mutlu olundugunda serotonin reseptorlerinin uyarildigi zaman sureciyle sınırlı mutluluk,uyarilma bittikten sonra sana mutluluk veren o seyin etkisi yitiyor.Ama seni üzen konular aklına ne zaman gelirse tekrar yasamis gibi oluyorsun yani hüzün duygusunu tetikleyen bir reseptör yok,reseptör sensin aklina geldikçe üzülüyorsun
    Cocuklar niye daha mutlu

• cunku sevinecek iyi tek bir seyim bile yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: made off hit her

cunku sevinecek iyi tek bir seyim bile yok
    Yapma be reis

• quote:

Aynen reis

VAllahi Billahi kendimden bıktım ya bu karamsar bakis yüzünden

Ben halimden memnun olmak istiyorum abi

Insanlikta zaten yeterince ilerledi bence

Bundan sonraki hedef zaten refahi yaymak olmali ki o da cok zor değil

Amerika'daki sartlar afrikada da olmali yani

Ben acikcasi kendimi kasmak istemiyorum artik hayatin zorluguyla gecmisteki travmalarla vucudum da psikolojim de iflas etti

Alıntıları Göster
    Paradigma değişimi şart. Belli ki şu an bir şeyler yapıyor ve sonucundan memnun değilsek demek ki ilerlediğimiz yol gitmemiz gereken yol değil. Ve bizim yolumuz yanlışsa bizim için bütün yollar kötü bir yere çıkıyor demek yerine yolumuzu değiştirmemiz lazım belki de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 11 Ekim 2019; 11:57:22 >

• Ölüm diye bir gerçek varken geç ölmeyecek gibi yaşamak neden

• Yuppo

• quote:

Vay arkadaş :(

Çözüm var mı?

Kendimden sonrasi icin cocuk yapmayacagim ben bu igrenc duzeni bu mutsuzlugu devam ettirmenin amaci ne lanet girsin

Alıntıları Göster
    Çözümü yoktur muhtemelen.

Varsa da ben bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.