Şimdi Ara

İYİ BİLGİSAYAR NEDEN DONAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc de donma sorunu yaşıyorum pc işlem yaparken donuyor win 64 te sık sık mavi ekran veriyor Win 7 32 de sadece donuyor

ÖZELLİKLERİ

Win 7 64 Ultimate

Amd fx x6 fx-6100 3,3 GHZ
    8 gb sniper ram
    Amd raedon hd 6700
    Anakart Asus m5a99x evo
    250 GB Harddisk

İşlemci soğutmasında problem yok

64 bit ten kaynaklanabilir mi?Malum Windows'ta 64 ün sorunlu olduğunu kabul etti!

1 Aydan fazla zamandır bunla uğraşıyorum!

• en son ne zaman format attın ?
  • 20 gün oluyor 32 bit kurdum onda sadece dondu
    64 te mavi ekran verdi
  • İşlemci kaç çekirdek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU nuzda problem olmasi olasi PSU nuzu yazarmisiniz.

• parçalar uyumsuz olabilir.. farklı bir driver veya sorunlu bir driver kurulmuş olabilir.
  • PSU'da problem olabileceğini zannetmiyorum PSU ya çalışır ya çalışmaz. Sıcaklık değerlerini kontrol etmelisin diyeceğim de mavi ekran-sıcaklık arasında bir uyum düşünemiyorum. Anakart ile uyumlu mu parçalar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    bu pc ne kadar eder ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar

Zamaninda Asus 790xtd evo anakartla ilgili cok problem yasadim. O zamanlar.cok bakmistim cozume fakat genel olarak buldugum sey asus anakartlarda bazi seriler sorunlu oluyor.

Sizin sorununuz bence ramden kaynaklaniyor. Onerim bi kingston marka kit ile denemeniz. Mumkunse 1333mhz olsun ramler. Buyuk ihtimal sorunsuz calisacaktir.

Sonuclari belirtirseniz tekrar degerlendiririz.

Saygilarimla

• Ram, anakart, işletim sisteminde olabilir sorun. Xp kurarak da bi deneyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Smart HD

İşlemci kaç çekirdek?

6 çekirdek amd fx buldozer
  • quote:

Orijinalden alıntı: namıdiger-golkipir

parçalar uyumsuz olabilir.. farklı bir driver veya sorunlu bir driver kurulmuş olabilir.

4 kere format attım tek tek driverleri güncelledim

32 bitte kurdum onda sadece donuyor

64 te mavi ekran veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssxxx04

Selamlar

Zamaninda Asus 790xtd evo anakartla ilgili cok problem yasadim. O zamanlar.cok bakmistim cozume fakat genel olarak buldugum sey asus anakartlarda bazi seriler sorunlu oluyor.

Sizin sorununuz bence ramden kaynaklaniyor. Onerim bi kingston marka kit ile denemeniz. Mumkunse 1333mhz olsun ramler. Buyuk ihtimal sorunsuz calisacaktir.

Sonuclari belirtirseniz tekrar degerlendiririz.

Saygilarimla

olabilir ama şöyle bişe var

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19527831.asp

• sıcaklıkları kontrol etmeyi denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: | LuFFy | Piece |

Ram, anakart, işletim sisteminde olabilir sorun. Xp kurarak da bi deneyin derim.

ben bu bilgisayarı oyun oynamak için topladım yeni çıkan oyunlarda w7 istiyor battlefield 3 vb.

deneme amaçlı 64 xp kurabilirim.64 bit xp linki varsa atabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

sıcaklıkları kontrol etmeyi denedin mi?

evresti kurdum herşey normal görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: master pc

quote:

Orijinalden alıntı: | LuFFy | Piece |

Ram, anakart, işletim sisteminde olabilir sorun. Xp kurarak da bi deneyin derim.

ben bu bilgisayarı oyun oynamak için topladım yeni çıkan oyunlarda w7 istiyor battlefield 3 vb.

deneme amaçlı 64 xp kurabilirim.64 bit xp linki varsa atabilirmisiniz?

hocam ben iki kere bu şekilde link attım ikisinde de ceza aldım :) şuan bu 2. açtığım hesap asıl hesabım golkipir. x64 xpye pek rastlamadım en azından Türkçesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namıdiger-golkipir -- 28 Şubat 2012; 19:11:36 >
  • HDD hızı kaç mb? bence böyle iyi bir pc için 250gb çok düşük ve İDE mi SATA mı?
  • ultimate sürümünü ben bu yüzden kaldırdım.windows 7 home veya professional yükleyin
  • GÖRMEDEN BİŞİY DİYEMEM AMA İŞLEMCİNDE TERMAL MACUN VAR MI DONMANIN SEBEBİ O OLABİLİR MAVİ EKRAN GELMESİYLE DONMASI BAĞIMSIZ OLAYLAR OLABİLİR FARKLI SORUNLARDAN KAYNAKLAABİLİR SEN
    İŞLEMCİNİN ÜSTÜNE TERMAL MACUN SÜR VARSA BİLE ONU SİL BAŞTAN SÜR İŞLEMCİ FANI BOZUK OLABİLİR DONMA NEDENLERİNDEN BİRİDİR BU BENDE DE OLMUŞTU DONMALAR İŞLEMCİ FANI DEĞİŞTİRDİM SORUN ORTADAN KALKTI SEN KASANIN İÇİNE AÇ Bİ BAK BELKİ İŞLEMCİ FANI NIN AYAKLARI ANAKARTIN ÜSTÜNDEN ÇIKMIŞ OLABİLİR KONTROL ET İYİCE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.