Merhaba arkadaşlar dün bir tane lenovo g780 aldım.ilk kez laptop kullanıyorum.soracağım şu arkadaşlar dün pc internette masaüstünde filan 0 ısınma varken pes 2013 ü yükledim oyuna girdim biraz oynadım baktım ısınmaya başladı.ben de korktum hemen kapattım.acaba bu pcde ısınma problemi mi var?? yoksa her laptopda oyunlarda ısınır mı???
Cogu laptop oyunlarda isinir. Korkulacak birsey yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Pulmicort
kullanıcısına yanıt
peki oyunlarda ısınmasına nasıl bir çözüm bulabiliriz?ben araştırdım fanını elektrikli süpürge ile çekin diye gördüm ama daha dün aldım pcyi nasıl tozlanmış olabilir ki?ha bir de soğutucu almak nasıl bir çözüm
quote:
Orijinalden alıntı: savcili_27
peki oyunlarda ısınmasına nasıl bir çözüm bulabiliriz?ben araştırdım fanını elektrikli süpürge ile çekin diye gördüm ama daha dün aldım pcyi nasıl tozlanmış olabilir ki?ha bir de soğutucu almak nasıl bir çözüm
Oyunlarda ısınmasına çözüm bulamazsın kimse bulamaz.Sistem oyun çalıştığında yüke giriyor ve doğal olarak ısınıyor. Anormal olan birşey yok. Ancak aşırı ısıdan dolayı kapanıyor,yavaşlıyor sa o zaman bir problemin var demektir. Oyun esnasında ki ısı değerleri de önemlidir.
hava çıkışlarını kapatmadığın sürece sorun yok ısınması normal
Kendim kullanmadığım için bir şey diyemem. COOLER MASTER, THERMALTAKE, XIGMATEK, XILENCE, ZALMAN kaliteli markalardır bunlardan kendi bilgisayarına uygun bir tane bulup alabilirsin.
akrepyusuf
kullanıcısına yanıt
hocam ben şöyle bir çözüm buldum.hava yerine pervaneyi tutuyorum biraz yararı oluyor.ben pervane ile kaç dakikarlık oyun oynuyayım örneğin yarım saat oynayıp çıkıp soğumasını bekleyip öyle girsem olur mu kaç dakikalık oynayayım
yatağın üstüne koyup oynama hava deliklerini öpecek şekilde temas edecek yerlerde kullanma pervane tutmana gerek yok bimde görmüştüm bir ara laptop masaları vardı fanlı bişey belki ondan kullanabilirsin 2 saate kadar oyna 2 saat sonra dinlendir.
Notebook u kucağında ya da tozlu zeminlerde kullanma, bu faktörler çok önemlidir. Ayda bir ya da iki kere kullanım sıklığına göre bildiğin kadarıyla fan kısımlarını temizlemelisin, yazılımsal olarakta bakımını yapmalısın. Diğer türlü ısınabilir fakat kapatıcak dereceğe ulaşmaz diye ümit ediyorum ama önceden dediğim olaylara dikkat etmezsen kapanabilir. Notebook soğutucusu olarak görünüşü değil de fan üfleme gücüne önem ver. Tavsiye edebiliceğim bir marka/model yok fakat.
akrepyusuf
kullanıcısına yanıt
masanın üstünde 2 SAAT gerçekten yeterli mi kardeş???? ben pes 2013 te 1 ya da 2 maç yapıp çıkıyordum.hadi 2 saati geçtim 1 saat kesintisiz oyun oynayabilir miyim pervanesiz şekilde bile?????
quote:
Orijinalden alıntı: savcili_27
masanın üstünde 2 SAAT gerçekten yeterli mi kardeş???? ben pes 2013 te 1 ya da 2 maç yapıp çıkıyordum.hadi 2 saati geçtim 1 saat kesintisiz oyun oynayabilir miyim pervanesiz şekilde bile?????
oyna kardeşim korkma 1 saatte yanacak laptop zaten o bahsettiğin oyunları açmaz. ama dediğim gibi hava giriş-çıkışlarına dikkat et 1 saat oynadın baktın çok kasıntı var kasma oluyor o zaman ara ver.
laptoplar en iyisi bile olsa oyun için ideal değillerdir sonuçta oluşumlarına ters laptop iş makineleridir ve ticari işler için tasarlanmış makineler oyun oynarken parçalara aşırı yük biniyor ve ısınıyor parçalar içinde sıkış tepiş ve soğutucu yetersiz kalıyor oyun makinesi olarak en iyileri toplama kasalardır ısınma sorunu çözemeye bilirsin ama azaltırsın bir arkadaşında dediği gibi nootbook soğutucusu alarak biraz olsun önüne geçe bilirsin
Şöyle bir yol da izleyebilirsin, illa soğutucu almak istemiyorsan masa ile notebook arasında standarttan daha fazla bir mesafe bırak, o bile bir nebze de olsa iyi gelir. Ben şahsen öyle kullanıyorum ve Notebook yanıcak diye de korkma, Bios zaten işlemci sıcaklığını kontrol ediyor. Aşırı bir şey olursa kapanır aniden ve sende böylece deneyim kazanırsın. :)
akrepyusuf
kullanıcısına yanıt
o zaman şöyle bir çözüm yolu çıkartabiliriz:pcyi kasana kadar oynayıp ilk kasıldığında hemen oyundan çıkayım? en mantıklısı budur değil mi
golddareth
kullanıcısına yanıt
ben de toplama masaüstü alıcaktım ama ailem izin vermedi.yoksa fx 6300, hd7850 filan düzecektim ama ne yapacaksın işte aile baskısı
Her kastığında değil. Oyuncu ile topu sürüyorsun, bir anda baktın ki 2 adım birden atladı. Kasma olduğunu fark ettin devam edebilirsin, zaten belirli bir noktadan sonra sen bile sıkılıcaksın kasma olduğu için o nokta da bırak. En az 3 maç atabilirsin 10'ar dakikalık bence.
alptekin1canerA
kullanıcısına yanıt
ben işi şansa bırakmıyayım 3 er maç yapıp çıkayım.peki fps oyunlarında ne yapayım??