Şimdi Ara

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geleceğin mesleği niteliğinde. Tercihlerinde Bilgisayar Mühendisliği düşünen arkadaşlar için iyi bir alternatif olabilir.

Mezun olur olmaz yurtdışında iş bulabileceğiniz nadir fırsatlardan birisi ayağınıza gelmiş.

Ders müfredatı:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/YZVE/000000.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 18 Temmuz 2020; 13:49:9 >

• insanlar daha bolum secerken bile cmpe mi ehb mi endustri mi secsem diye dusunuyorken bence fazla ogrenci yoktur tam olarak ne istedigini bilen o yasta. bana kalirsa data science gibi bir alan icin yazilim sadece tool'dur. asil matematik ve istatistikcilerin yazilim ogrenerek kendini gelistirmesi gerekir. nitekim su anki tandans da o yonde.
  • hiçbir iş yurt dışında direkt iş kapısı açmıyor odtü boun mezunu bile olsanız linkedinde çok fazla zaman geçirdim bir proje bir elle tutulur bir şey istiyorlar genelde. Ha burada okuyan adamında yatacağını düşünmüyorum
  • Bu bölümlerde İngilizce öğretilmiyor değil mi¿ Var olan İngilizceniz geliştiriliyor ya da unutturulmuyor tarzında mı¿

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 18 Temmuz 2020; 11:35:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık vardır işte orada temeli atıp sonra geliştirme
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    MÜDEK ya da ABET akreditasyonuna sahip bölümlerden mezun olduğunda bayağı bir proje yaparak mezun oluyorsun zaten.

Bu tarz bölümlerden mezun olan adam projesiz, elle tutulur bir şeyi olmadan mezun olamaz zaten.

edit: İTÜ'nün bu açtığı bölümün akreditesi ilk mezunlarını verdikten sonra olacakmış, ben mezun verilme şartının olduğunu bilmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 18 Temmuz 2020; 14:28:4 >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    dediğinize karşı değilim ancak abet veya müdek akreditasyonu olan o kadar üni var ki forumda bu ünide okuyorum deseniz yüksek ihtimal çöp ayağıyla bakarlar.
    Abet olan odtü ve kıbrısta bir kaç üni var ama forumda kıbrıstaki ünilerin hepsine çöp gözüyle bakıyorlar

Her müdek olan üni belli şartları karşılıyor tabi lafım yok ama bilmiyorum valla türkiyede çok garip bir üni sistemi var :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Temmuz 2020; 11:42:40 >
  • Geleceğin mesleği falan değil , 20 yıl önce geleceğin mesleği ne diye sorsalar herkes Elektronik , Uçak müh falan derdi e geleceğin mesleği ne oldu ? YOUTUBER LIK yani şimdiden tahmin etmek imkansız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe yapay zeka
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    yeni açışan bölümün ilk öğrencileri bundan yararlanamıyor diye biliyorum
    eğer ilk yıldan alırsa diğer öğrenciler faydalanabiliyor

tahminimde itü ehbden sonra kapatacağı görüşündeyim çünkü ilerde de geleceğin mesleğini genetik mühendisliği olarak görülüyordu patladı, hacettepenin iyi kapatmasının tek nedeni öğrencilere staj ve iş yönünden garanti verilmesindendi herkesin işi ve stajı hazırdı ama bildiğim kadarı ile itü halen böyle bir şey yapmadı ilerde inşallah bunun gibi antlaşmalar yapar

türkiyede yapay zeka şirketleri yok şu an bildiğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 11:44:29 >
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    2010da geleceğin mesleği genetik mühendisliğiydi bilenler bilir ama sonuç ortada 2-3 yıl iyi aldı sonra düştü fazla da yaygınlaşmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 11:45:46 >
  • Dün bu konuyu açmıştım orada da belli yorumlar yapıldı bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlar vs tarafından
    MÜDEK Yaşar Üniversitesi diplomalarina bile EUR-ACE etiketiyle denklik veriyor. Oranında pek kaliteli bir okul olduğunu zannetmiyorum.

• Genetik, otomotiv ve nanotech muhendisligi gelecegi bekliyor hala gelmedi

• Bölümü sevmeden geleceği var diye girmeye devam edin siz. Hayattan bu kadar kopuk da olunmaz ki be. Yeteneksiz insanların bu bölümlere girip başarılı olma, yurt dışına çıkma ihtimali yok. Hele ki sevmeden asla.

• 20 sene önce kimya mühendisliği ve tekstil mühendisliği geleceğin mesleği olacaktı ama hala olamadılar,10 sene öncede genetik mühendisliği uzay mühendisliği vs geleceğin mesleği olacak deniyordu hala bir gelisme yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 18 Temmuz 2020; 12:14:10 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bir değil birkaç tane var ve ayrıca büyük şirketlerin bünyelerinde de bu alanda çalışma yapanlar var örneğin turkcell ve koç üniversitesi işbirliği ile açılan yapay zeka enstitüsü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kvotheee K kullanıcısına yanıt
    inşallah ilerde sayıları artıp rekabet ortamı oluştururlar
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bölümün akredite olduğu sene mezun olman yeterli diye biliyorum ben de. Her sene yenileniyor akreditasyonlar zaten. Bir sene verilip bir sene verilmediğini görmedim.
  • gencbiyolog G kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşlar diye yazmıştım en başta ama sen bilirsin yine de.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.