Şimdi Ara

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben de sizin dediğiniz gibi biliyorum. Mezun olunduğunda akteditasyon alınmış olması yeterli.


    Abet'in şartlarinda var mı bilemem ama Müdek başvuru şartlarında mezun vermiş olma şartı var. Ayni şey Abet için de gecerli ise muhtemelen bu yıl girecek öğrenciler akreditasyonsuz mezun olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    hayır şu an bölümün akredite olması için bölümün mezun vermesi gerek mesela 1 alt dönem o diplomadan yaralanbilir ama ilk öğrenciler nasıl yararlansın ki mezunları yok daha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    hayır şu an bölümün akredite olması için bölümün mezun vermesi gerek mesela 1 alt dönem o diplomadan yaralanbilir ama ilk öğrenciler nasıl yararlansın ki mezunları yok daha
    Anladım, Abet için de böyleymiş. Ama İTÜ'nün her bölümü ABET akredite. Bu bölümde de ABET şartlarını sağlayacak eğitim vereceklerdir. Yine boş bir şekilde mezun olunmaz.

    MÜDEK de Türkiye versiyonu zaten, aynı şeyler sayılır.

    edit: Matematik Müh. ABET Akredite değilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 18 Temmuz 2020; 13:51:21 >
  • Bu tip bölümlerin boş(gereksiz) olduğunu düşünüyorum...

    Benim zamanında otomobil ve genetik için aynı şeyler söyleniyordu.(hacettepe otomobil i ayrı koyuyorum çünkü o zamanlarda otomobil in yanında makine diplomasıda veriyorlardı)

    zaten şu başarı sıralamaları ergenler(18-20 yaş) belirlediğini söylemeliyim.

    bence bilgisayar mühendisliğini yazın.
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    hocam matematik muh değil diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin yazılım olduğu bir dünyada buna geleceğin mesleği diye düşünmemek biraz saçma geliyor.

    Her halükarda Data Scientist ya da SWE ünvanıyla işe girilecek olsa da spesifik alanlarda CS ya da CENG mezunlarından önde olacaklarını düşünüyorum.
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Düzelttim, teşekkür.
  • curriculumu hoş gözüktü bana. cmpe isteyip gelmeyen, endüstri veya ehb ile vakit kaybetmek istemeyenler deneyebilir. data science için genel olarak aşırı bir yazılım bilgisine gerek yok, daha çok istatistik ve matematik ile ilgili bir alan gerçi ama buradan mezun olup yazılım işi de rahatça yapılabilir. ben her şeye rağmen lisansta bu kadar özelleşmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum ama, daha çok masterda özelleşilmesi gereken alanlar gibi geliyor.
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Ben de tam tersi Lisansta özelleşmesini düşünüyorum.

    CENG ya da CS çok geneli kapsıyor. 4 yılda ondan bundan bir şeyler öğretelim tarzıyla veriliyor. Mezun olduktan sonra da işe girebilmek için LeetCode falan çözmeye çalışıyorsun, bu seferde kendi kendine bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsun.

    Yapay Zeka, Veri Bilimi, Görüntü İşleme, Ağ, Makine Öğrenmesi vs gibi alanların olması kanaatindeyim.

    Master'ı SWE işleri için vakit kaybı olarak gören çok kişi var Amerikalılar arasında. Yönetim pozisyonlarında ilerleme gibi bir hedef yoksa tavsiye etmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 18 Temmuz 2020; 13:57:17 >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Akreditasyon üniversiteye/fakülteye değil bölüme verilir. Bölümün açılır açılmaz akredite olma şansı yok, ne zaman akreditasyon hakkı kazanacağı/akredite edilecek bir sistemin varlığ da meçhul. İnsanlar yanılmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, düzelttim.
  • Kimya mühendisliği geleceğin mesleği değil o zamanın mesleğiydi. Şu anın da mesleği, dünyadaki en itibarlı iki mühendislikten biri kendisi halen. Türkiyede olanakların olmaması bu gerçeği değiştirmiyor. Diğeri de uzay/uçak mühendisliğidir. “It’s not rocket science” diye idiom bile var. Globalde hala en çok kazanan ve en çok aranan mühendisler bu bölümlerin mezunlarıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    insanlar daha bolum secerken bile cmpe mi ehb mi endustri mi secsem diye dusunuyorken bence fazla ogrenci yoktur tam olarak ne istedigini bilen o yasta. bana kalirsa data science gibi bir alan icin yazilim sadece tool'dur. asil matematik ve istatistikcilerin yazilim ogrenerek kendini gelistirmesi gerekir. nitekim su anki tandans da o yonde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapay zekayı genetik muhendisliğiyle karıstırmamak lazım zira gelişimleri bile farklı şimdi genetik mühendisliğinde yapılacak şeyler uçsuz bucaksız şeyler belkide insanoğlunun bir yüzyıl sonra bile yapamayacağı şeyler ama yapay zeka öyle degil su an bile bütün büyük şirketler kullanmaya başladi. Biz hangi konferansa gitsek (Detech Google gibi yerler) hepsi yapay zekayı öğrenmeye bakın diyolar 4 5 sene sonra bilgisayarlar gömülü sistemler vb daha da geliştikçe daha ayrıntılı daha doğru tahminler yapan işler ortaya çıkacaktır şimdi bile tesla kendi başına giden arabalar çıkardı. Ayrıca yapay zekayla sadece veri mühendisligi yapmıyor insanlar robotikde,internet sitelerinde,arama motorlarında oyunlarda bir sürü yerlerde kullanılıyor hatta konferansta bi avukat vardı bizim avukat şirketi bile kullanıyor diye ve gittikçe yaygınlaşıyor ben aynı gelişimi genetik mühendisliginde görmedim doğrusu böyle hızlı atılımlar olmamıştı.




  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    veri analistliği veya biliminin temeli matematik ve istatistikten gelir.dünyada veri analistliği için matematikçiler ve istatistikçiler tercih ediliyor.

    veri analistliği veya bilimi için matematik,istatististik bölümünü seçerek birşey kaybetmezsiniz.

    CS veya CENG bölümünü kazanıp matematik veya istatistikten çap veya yandal yaparsanız çok şey kazanırsınız...
  • Yapay Zeka Ceng’i sollayamadı. Bakalım itü bilg bilisim fakultesi seneye hangi isimle bölüm açacak.

    Tahminim:
    Kripto Para Mühendisliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtüdeki yapay zekacıların %90’ı veri bilimci oldu. Net bilgi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.