Şimdi Ara

İTÜ ve ODTÜ yü nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sormak istediğim soru kampüsleri içeriğindeki insanlar? yani geçenki gazi üniversitesi konusundaki gibi ülkücüsüdür sağcısıdır solcusudur komünistidir fln filan var mıdır?

şahsen hiç işim olmaz öyle şeylerle ancak olan kişilerinde bana yada başkasına karışması canımı çok sıkar.
    yani bildiğiniz ne var ne yok bi yazıverin şu kardeşinize.
    {kız nüfusu nasıldır:D}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 6 Mayıs 2012; 13:21:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

sormak istediğim soru kampüsleri içeriğindeki insanlar? yani geçenki gazi üniversitesi konusundaki gibi ülkücüsüdür sağcısıdır solcusudur koministidir fln filan var mıdır?

şahsen hiç işim olmaz öyle şeylerle ancak olan kişilerinde bana yada başkasına karışması canımı çok sıkar.

kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist

• odtü yü tek geçerim:) solcu coktur ama sen karısmadıktan snra kmse karısmaz bi kampusu var akıllara zarar buyuklukte istediğin herşey var kampusde:) kız yonunden kızın hası ordadır:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dvlhr

odtü yü tek geçerim:) solcu coktur ama sen karısmadıktan snra kmse karısmaz bi kampusu var akıllara zarar buyuklukte istediğin herşey var kampusde:) kız yonunden kızın hası ordadır:)

teşekkürler hocamda eskişehirdeyim. doğma büyüme buralıyım ancak bir türlü sevemedim. kışları çok soğuk. bana böle daha ılıman bir yer lazım. o sebeple odtüden ziyade itü yü düşünüyorum. çünkü ha eskişehirin soğuğu ha ankaranın. ikiside soğuk arkadaş.
  • istanbulun soğuğuda değişmez usta madem ılıman şehirler istiosn ege üniversitesi yada akdeniz üniversitesi düşün:)
  • odtüye git hacı. ankara'da rahat rahat yaşa. istanbullu olarak söylüyorum. kalabalığın içinde napacanda.
  • Hangi bölümü düşünüyorsun kampüste ona göre değişir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itü kraldır hangi bölüm düşünüyosun ???
  • İTÜ Bilgisayar Mühendisliğindeyim. Sorularınız varsa, elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Hangi bölümü/bölümleri hedeflediğini söylemelisin önce.

Maalesef her seferinde horoz dövüşüne dönen "ODTÜ mü, İTÜ mü?" karşılaştırması zaten baymışken, "üniversite bazında" bir karşılaştırmanın doğru olmayacağını söyleyeyim. "Bölüm ve olanaklar bazında" karşılaştırma yapılır. Hatta bazen bölüm bazında karşılaştırma bile tam anlamıyla yetmeyebilir. Kendi bölümüm üzerinden konuşayım örneğin. Donanım üzerine uzmanlaşmak istiyorsanız İTÜ'yü öneririm. Ama yazılım üzerine uzmanlaşmak istiyorsanız bu konuda İTÜ'yü öneremeyeceğim.

Yabancı dil eğitimi sizin için önemliyse, yine İTÜ'yü bu konuda öncelikli olarak öneremeyeceğim. ODTÜ daha iyidir bu konuda.

Şehir konusuna gelelim. Ankara'ya hiç gitmediğim için iklimi, havası suyu hakkında yorumlar yapamam. Memur kenti olduğunu söylüyor oradan gelen arkadaşlarım. Ama yine de bir köy değildir. Başkentimiz. Birçok önemli kuruluş burada barınmakta. İstanbul'u ise tarif etmeme çok gerek yok sanırım. :)

İdeolojik gruplara gelelim. Günümüzde İTÜ'de çok belli bir eğilim yok; ama solcu gruplar biraz daha fazla. Ama üst dönemlerin söylediğine göre, eskisi kadar karışık değil. Arada olaylar oluyor yine. Mesela, en son, Ali Ağaoğlu okula geldiğinde Kolektif üyesi bir kız ve daha sonra müdahil olan diğer üyeler olay çıkarmıştı. :) 2006 yılında da PKK sempatizanı bir grup kampüse dışarıdan gelerek yürüyüş yapmaya kalkmıştı, bu olayla ilgili şu sayfayı inceleyebilirsin:www.itugercekleri.com . 2 yıl önce okula kayıt oluyorken de o yılki referanduma "evet" diyen sağcı bir topluluk (AK Parti Teşkilatı ya da Anadolu Gençlik Derneği olabilir, tam hatırlayamıyorum.) ile TKP üyeleri arasında kavga çıkmıştı. Zaten yemekhanede, fakülte binalarının panolarında, orada burada bol bol TKP afişlerini, AKP'yi kınayan afişleri, Kolektif yazılarını görebilirsiniz. Ama dediğim gibi, olayın "şiddet" yönü eskisi kadar yoğun değil. Siz kimseye bulaşmadığınız müddetçe bir şey olmaz. "Milliyetimiz İslamdır!" yazılı afişleri dağıtıp duvarlara asan Anadolu Gençlik Derneği de var mesela. Gülen cemaatinde takılan biri var bizim bölümde, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları ile afişleri üşenmeden tüm kampüse dağıtmışlardı; ne afiş dağıtımında ne de kutlamalarda bir olay çıkmadı. Düşüncelerini ifade edebilen her kesimden insanlar gördüm.

Kız nüfusuna gelince... Bu bölümden bölüme değişen bir şey. :) Bunun dışında da sosyal kulüplere takılabilir, hazırlık sınıfında çevre edinmeye çalışabilirsin.

Kampüslerden de bahsedeyim. İTÜ'nün 5 tane kampüsü var: Ayazağa (Maslak), Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla, Tuzla. Ayazağa Kampüsü merkez kampüs olup, en büyük kampüstür. Diğerleri ise birkaç binadan ibaret; çünkü onlarda 1-2 fakülte barınmakta. (Maçka'da İşletme Fakültesi ve hazırlık sınıfının okutulduğu Yabancı Diller Yüksekokulu ve Atrium binaları, Taşkışla'da Mimarlık Fakültesi, Gümüşsuyu'nda Makine Fakültesi ve Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Tuzla'da ise Denizcilik Fakültesi. Diğer fakülteler Ayazağa'da.) ODTÜ'nün kampüsü, İTÜ'nün en büyük kampüsü olan Ayazağa Kampüsü'ne göre daha büyük ve kompleks. Ama burada İstanbul'un Ankara'ya göre avantajlı olan olanaklarını da göz önüne almak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Mayıs 2012; 14:14:23 >

• Çok iyi sorumu lan bu!:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

sormak istediğim soru kampüsleri içeriğindeki insanlar? yani geçenki gazi üniversitesi konusundaki gibi ülkücüsüdür sağcısıdır solcusudur koministidir fln filan var mıdır?

kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist
    kominist

+∞ un yanısıra ekleme yapmak gerekirse;

anarşist
    anarşist
    anarşist
    anarşist
    anarşist
    anarşist
    anarşist

• quote:

Orijinalden alıntı: 1453 ten 1923 e

quote:

quote:

kominist

anarşist

hatam nedir tam olarak anlamamakla beraber tdk.org.tr ye sorup soruşturduğumda ANARŞİST kullanımının doğru olduğunu gördüm. eğer bahsettiğiniz bu dalga geçme zımbırtısı kelimenin hatalı yazılışı ile ilgiliyse (ilk örnekte olduğu gibi) kalkıp gidip önce sizin araştırmanız gerekmekte. mal mal yorum yapmakla iş bitmiyor maalesef.

edit: tekrar okuduğumda nerede anarşist yazdığımı da göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 6 Mayıs 2012; 19:52:47 >

• ygs sıralamam 6281 ygs 1 de. lysnin sonucuna göre gitmeyi düşündüğüm bölümler
    itü odtü bilgisayar >> mimarlık >> makine >> inşaat
    yani neresi gelirse oraya gitmeyi düşünüyorum. aslında ünide okumayıda diğer arkadaşlarımın aksine okuduğum işi yapmayı düşünmüyorum. elime diplomamı alıp türkiyede kalıp ticaretle uğraşmayı düşünüyorum.
    ancak olursada yurtdışına çıkıp orada yaşamayı düşünüyorum.

yani üninin yurtdışı çıkış olanakları da benim için önemli.

yabancı dil olayında ise dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum ancak hazırlık sınıfını atlamayı düşünüyorum. İngilizcem yeterli seviyede. en azından ben bu şekilde düşünüyorum.
  • quote:

ygs sıralamam 6281 ygs 1 de. lysnin sonucuna göre gitmeyi düşündüğüm bölümler
    itü odtü bilgisayar >> mimarlık >> makine >> inşaat
    yani neresi gelirse oraya gitmeyi düşünüyorum. aslında ünide okumayıda diğer arkadaşlarımın aksine okuduğum işi yapmayı düşünmüyorum. elime diplomamı alıp türkiyede kalıp ticaretle uğraşmayı düşünüyorum.
    ancak olursada yurtdışına çıkıp orada yaşamayı düşünüyorum.

yani üninin yurtdışı çıkış olanakları da benim için önemli.

yabancı dil olayında ise dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum ancak hazırlık sınıfını atlamayı düşünüyorum. İngilizcem yeterli seviyede. en azından ben bu şekilde düşünüyorum.

ozaman boğaziçi uluslararası ticareti öneririm ben...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1453 ten 1923 e

quote:

quote:

kominist

anarşist

hatam nedir tam olarak anlamamakla beraber tdk.org.tr ye sorup soruşturduğumda ANARŞİST kullanımının doğru olduğunu gördüm. eğer bahsettiğiniz bu dalga geçme zımbırtısı kelimenin hatalı yazılışı ile ilgiliyse (ilk örnekte olduğu gibi) kalkıp gidip önce sizin araştırmanız gerekmekte. mal mal yorum yapmakla iş bitmiyor maalesef.

edit: tekrar okuduğumda nerede anarşist yazdığımı da göremedim.

hocam sen yanlış anlayıp otomatik savunma moduna geçmişin

sen doğru söylüyorsun ekleme yaptım sadece sadece kominist değiller anarşist te kaynıyor neden alay edeyim sonuna kadar hak veriyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.