Şimdi Ara

İTÜ (ve) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
19
Favori
21.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Jak

    Açıkcası ben Ar-ge'de çalışmak istiyorum, yani nasıl diyeyim araştırmacı, yeni teknolojilerin üretilmesini sağlayan tipler olur ya hani Ben esasen Elektrik Mühendisliği istiyordum ama İTÜ'ye gidip konuşunca ve bunu başka kişilerden de duyunca açıkcası Elektrik,Elektronik vb. mühendisliklerden biraz soğudum;

    "Elektrik mühendisi elektriğin kabloda nasıl ilerlediğini (elektronların hareketi vb.) bilmez veya ilgilenmez ancak elektriksel sistemleri oluşturur"

    Cümle direk böyle değil ama fikri bu. Ne kadar doğrudur açıkçası bilmiyorum ama ben elektriğin ne olduğunu, nasıl iletildiği, elektronların hareketi vb. gibi konuları detaylı öğrenmek istiyorum. Bu konularda yoğunlaşmak illa Fizik Mühendisliğini seçip akademisyen olmaktan mı geçiyor yoksa okul dışı lab.larda böyle çalışmalar yapılıyor mu?

    Bence seni biraz kandırmışlar gibi geldi. Elektrik mühendisliği o kadar basit mevzu değil.

    Şu linki okumanı tavsiye ederim:http://forum.donanimhaber.com/m_107596884/f_//tm.htm#107627835

    Ayrıca dersler fazlasıyla teorik işlenir, elektrik mühendisliği eğitiminde sadece elektrik dersi değil, bilgisayar, kontrol, elektronik, haberleşme dersleri de alınıyor. Bu dersler fazlasıyla teorik, ayrıntılı şeyler. Hani illaha akademisyen mi olmalısın bu konuların uzmanı olmak için, hayır. Gerçekten kendini mühendis gibi yetiştirirsen, ders için değil de öğrenmek için kaynak okuyabilirsen bence iyi bir mühendis olursun. Yeni teknolojilerin üretilme olayı açıkçası bu ülkeye biraz ters. Biz de AR-GE yapıyoruz dedikleri şey ÜR-GE'den farksız. Ayrıca her başlayan adam senin gibi istekli başlıyor, kimse demiyor ki ben mezun olayım bir işe kendimi atayım yeter diye. Okurken ne istediğine, derslerin ne kadar çektiğini anlıyorsun; ama dediklerin için İTÜ'de Elektrik, Kontrol, EHB herhangi birini de okuyabilirsin, fazlasıyla seni teorik eğitime boğabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 5 Temmuz 2015; 2:19:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: du riechst so gut


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: du riechst so gut

    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: geomatic17

    kimse kontrol ve otomasyon mühendisliği hakkında bişey sormamış :) kontrol ve otomasyon mühendisliği ile aynı fakülteye bağlısınız hocam az çok bilginiz vardır ne düşünüyorsunuz kont. ve ot. hakkında geleceği olsun iş imkanı olsun birde hocam bugün klavuza bakarken bir şey dikkatimi çekti artık yeni klavuzlarda bölümün yanında prof. doç. ve yar. doç sayısı yazıyor.İTÜ de makina mühendisliğinde 35 profesör 8 doçent ve 22 tane yar. doçent varken
    kontrol ve otomasyon mühendisliğinde 9 profesör 1 doçent ve 7 yar.doç var.
    Neden bu kadar fark var hocam
    İnşaattada mesela 41 profesör 22 doçent 30 tane yar.doç var.

    Ya aslında eski sıralamalarına baktığım zaman gereksiz bir gerilemeye gitmiş, nedenini de çözemedim. Millete elektrik&bilgisayar&ehb gibi bölümlerin yanında çok spesifik geliyor sanırsam. Her bölüm gibi öğrencilerin eleştirdiği bazı mevzular vardı, derslerin çoğunun iş hayatına yansımamasıyla ilgili. İşe yarayan bir iki dersimiz var diye bir iki eleştiri okumuştum teknik forumda; ama ben genel olarak tercih edilebilir bir bölüm olarak görüyorum. Yok boş boş kutu çiziyoruz felan diyenler vardı, tam neyden bahsediyorlardı bilmiyorum da bence öyle daracık iş bulunamayan bir bölüm değil. Gayet tercih edilebilir. Ayrıca kulüpleri de mümkün olduğu kadar aktif olmaya çalışıyorlar. İTÜRO diye robot yarışması da düzenliyorlar. Gerçekten ilgi duyarsan, sıkıntın olmaz.

    Şimdi diğer soruna gelirsek profesör, doçent sayısına çok takılmayın. Ha bazı okulların bölümlerinde profesör yok 2-3 doçent var. Onlardan zaten bir cacık olmaz da İTÜ'den bahsediyoruz. Öğretim üyesi dersleri verecek kadar yeterlidir kesinlikle. İnşaat dediğin bölüm çok çok geniş bölüm ve çok temel bir mühendislik bir de İTÜ'de. Haliyle çok öğretim üyesi olması doğal. Onların Hidrolik dalı var, mekanik dalı var, var oğlu var. Kontrol hocaları da zaten elektrik-elektronik mezunu, bilgisayar mezunu felan. Spesifik bir bölüm haliyle geniş bir yelpazeye ihtiyacı da yok zaten. Ek olarak da şunu söylemek isterim. Profesör sayılarına da takılmayın. Okulda bu nasıl profesör dediğim çok adam olmuştur, hani bilmiyorum; ama yardımcı doçentler, hatta bazen asistanlar çok daha iyi ders anlatıyorlar, yardımcı oluyorlar. Karşındaki profesör, istediği kadar akademik eğitim almış olursa olsun, öğretme yeteneği pek olmayabiliyor. O yüzden profesörden ders alıyorum, he heey durumu yok. Açıkçası aldığım derslerde bu profesörmüymüş, bu doçentmiymiş diye hiç umursamıyorum bile.

    Özetle İTÜ Kontrol tercih edeceksen teknik forum olsun, donanımhaber olsun araştır, oku kafana yatarsa yaz. Öğretim üyesine felan hiç takılma, o konuda hiç sıkıntı olmaz.

    hocam benimde hedef ehb idi fakat olmadı. şimdi kontrole gelsem, ilk 2 sene derslere asılsam, elektroniğe geçiş gibi bir şey mümkün mü ?

    Tabii ki mümkün ama kontenjanlar geçen sene 4 kişiydi, ondan önce 7 kişyidi. İngilizce bölüm açıldığından mütevellit belki tekrar 6-7 felan olabilir. Yine de ciddi ortalama istiyor. En son 3.66 ile kapamış. 4 üzerinden yapmak ne kadar zor dersen, imkansız değil de zor. Herkes üniversite ortamına ayak uyduramıyor, dersler lise gibi değil; ama kasarsan olur; ama bel bağlamamak lazım. Kontrol de güzel bölüm. Kulübü de elinden geldiği kadar aktif olmaya çalışıyor. İTÜRO'yu felan da düzenliyorlar bilgin vardır zaten. Dediğim gibi şu an kapalı ama teknikforum'u araştırmalısın.

    hocam kontrol yuzde 100 İngilizce mi?

    Değil. EHB için tekrardan İngilizce bölümü açıldı; ama Kontrol'ünki kapanmıştı, henüz açılmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

    Elektronik haberleşme ve biyomedikal arasında kaldım istihdam ve hangisi ne bakımdan avantajlı bilgi verirmisiniz?
    Haberleşme mezunları tam olarak hangi şirketlere giriyor
    %60biyomedikal
    %40haberleşme
    Var aklımda
    Yardımcı olursanız sevinirim

    http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?id=prospective-students&lang=tr

    Şurayı kurcalayın derim, ayrıca biyomedikal gibi sektörün ne kadar içinde olduğu belli olmayan bölümlere pek bakmayın derim.

    Ayrıca hangi okul ve bölüm düşünülüyor, bilmiyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: 26543453689045686783

    Hocam elhab mühendisleri mezun olunca iş bulma durumları nasıl ve hangi alanda çalışıyorlarlar bilgilendirirseniz sevinirim.

    Türevi elektrik-elektronik mühendisliğinden iş sahası konusunda çok farkı yok. Elektronik-Haberleşme mühendislerinde Haberleşme kolundakiler biraz daha rahat iş buluyor, çünkü ülkede haberleşme sektörü ilerliyor; ama elektronik haliyle Tayvan, Amerika, Çin, Güney Kore gibi ülkelerin tekelinde. Hala AR-GE dediğimiz şey oturmadı. Hani mezunları elektronik ve haberleşme karışık şekilde söylüyorum. Netaş, Arçelik, Vestel, GSM şirketleri, Alcatel, Aselsan, Roketsan, Huawei vb. bir çok şirkette çalışabiliyorlar. Binbir türlü iş var. Gömülü sistemlerle uğraşan var, elektronik devre tasarımı yapan var. İTÜ EHB sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsin.

    Elektronik ve haberlesme muhendisiyim.2012 yılında kocaeli üniversitesinden mezun oldum.3 senedir gerek kendimden gerek de arkadaşlarımın çalıştığı şirketlerden dolayı sektör hakkında biraz bilgim var.Buna dayanarak bir yanlış ifadeyi düzeltmek istiyorum.Biraz uzun bir yazı olacak ama okursaniz faydalanirsiniz diye umuyorum.

    Bu bölümün elektrik elektronik muhendisliginden is alanı konusunda çok farkı var.Okurken çok anlaşılmıyor ama turkiye şartlarında diplomanda elektrik ibaresi olması sana daha fazla iş imkani sagliyor.

    Saydığın şirketlerde iş imkânları var doğru fakat bu meslek için iş imkânları (özellikle)İstanbul,ankara,izmir gibi büyük şehirlerde toplanmış durumda.Anadolu da çalışmak istediğin zaman bu bölüm için iş imkânları çok kısıtlı.Sonuçta her ihtimali düşünmek gerekiyor.Mezun olan herkesin senin bahsettiğin şirketler gibi büyük,"kurumsal" şirketlerde iş bulma imkânı olmayabilir.Çünkü bu şirketlerin sayisi ve yıllık istihdam edebileceği çalışan sayisi ile bu bölümden mezun olan öğrenci sayisi belli.Ayrica sana rakip olacak elektrik elektronik muhendislerini de unutmamak gerekir.Piyasada çok fazla şirket var ama kurumsal zihniyeti oturmuş şirket sayisi gerçekten çok az.Kurumsal yapidaki şirketler calisanin maddi manevi doyuma ulaşması icin ona maaş haricinde yan imkanlar sunarak çalışandan maksimum verimi alma amacinda olur.Bu şirketlerde çalışırken sunulan imkanlardan tatmin olarak çalışma konusunda istekli olursun.Kurumsal zihniyet çok önemli bir parametre olduğu için özellikle üzerinde duruyorum.Çünkü bu zihniyet olmadığı zaman 4000 lira maaş alsan bile mutlu olman zor.Beni işe alarak buyuk lütuf göstereceğini düşünen bu yüzden başlangıç için 1100 lira maaş teklif eden şirketi de gordum yüzlerce çalışanı olup da işe girişte boş kâğıt imzalatmaya uğraşan şirket de gördüm.Amacı beni işten kovacak olursa imza attigim kağıdı istifa dilekçesi olarak doldurup tazminat vermemek.İthalat ihracat hacmi olarak çok büyük paralarla oynayan bir şirket çalışana vereceği uç kuruş tazminatın hesabini yapıyor.İste bu yüzden şirketin büyük olması değil kurumsal zihniyetinin olması önemli.

    Ayrica bu bölüm çok fazla bilinmiyor.Bunun en buyuk sebebi mezun sayisinin az olmasi ve bagli olunan elektrik muhendisleri odasinin bile bu mesleği tanitmakla, hakkini korumakla ugrasmamasi.Türkiye de oturmuş bir elektrik elektronik algisi var.Simdi elektrik ile ilgili çalışan, mühendisinin imza yetkisinin olmasini isteyen şirketleri anlarım.Bu şirketlerin eem veya elektrik mühendisi istemesi gayet normal.Ama bilgi işlem için,elektronik devre tasarımı ve arge icin alim yapacak firmalarin ilanlari da eem olarak açılıyor.Firmaya gidip kendini anlatiyorsun,mesleğini anlatiyorsun,iş için istenen niteliklere sahip olduğunu anlatiyorsun ama firma yine de eem almak istiyor.Ayni durum kamu alımları için de geçerli.Devlet kurumlarının merkezi alimlarda ve açıktan alımlarda birinci önceliği eem.Ayni şekilde bazı alımlar elektrikle ilgili işler olduğu için eem alması normal ama hiç elektrik ile ilgisi olmayan alimlar da eem olarak ilana çıkıyor.

    Bir başka sıkıntı bu mesleğin sınırlarının tam olarak çizilmemiş olması.Hangi alanlarda çalışabilir,neler yapabilir,eem ile farkı nedir gibi konular biraz havada kaldığı için firma uğraşmayıp eem alimi yapmak istiyor.

    Bu meslek özelinde olmayıp muhendisliklerin ortak sıkıntısı turkiye de mühendislik egitiminin/mesleginin günden güne değer kaybediyor olması.Son yillarda cok fazla üniversite açıldı.Muhendislik fakültelerinin çok fazla mezun verdiği yetmiyormuş gibi teknoloji fakültelerine de muhendis mezun etme imkânı verildi.Ayrıca yeterince muhendis yokmuş gibi teknik öğretmenlere sınav ve bir yıllık eğitim ile muhendis olma imkânı verildi.Çok fazla mezun olduğu için mesleğin değeri de düşüyor.Bu yüzden firma rahat şekilde 1000 lira maaş teklif edebiliyor.Gider güvenlik görevlisi olarak calişirim o maaşa niye muhendis olarak çalışıyorum deyipte kendimi ezdireyim diye sorduğunda zaman aldigin cevap : sen bilirsin.sen gidersen piyasada muhendis daha çok.

    Eskiden mühendislik puanları tip ile yarışır düzeyde iken günümüzde barajı geç mühendislik okumaya başla konumuna geldi.Mühendislik eğitiminin belirli bir zorluğu ve kalitesi olduğu için mezununun değeri vardı ve özel sektörde iyi imkânlarla iş bulabilmek şimdiye gore çok daha kolaydi.Ama günümüzde devlet piyasadaki birçok şirkete gore çok daha avantajlı konumda.Sebebi bahsettiğim kurumsal zihniyeti olmayan şirketler ve mezun sayısının fazlalığı.

    Simdi muhendis olup da devlet de çalışılır mı özelde para çok diyenler olur illaki ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor.Devlette mühendislik maaşı min 3000 TL den başlayıp çalışılan kuruma ve pozisyona gore artıyor.Özelde birkaç senede bu paranin daha fazlasini kazanabilirsin dogrudur ama devlette maaşın düzenli yatması,mesai saatlerinin düzenli olması,tatillerinin olmasi,iş garantisi olması ve kafanın rahat olmasini da dahil edince kamu çok avantajlı bir duruma geliyor.Atamalarda elektronik ve haberleşme mühendisliği yine sıkıntılı bir durumda.Devlet alımlarında elektrik elektronik grubu için iki tane kod var.
    4611: elektrik elektronik muhendisi ve elektrik mühendisi
    4619: elektrik elektronik mühendisi,elektronik mühendisi,elektronik ve haberleşme mühendisi,telekomünikasyon mühendisi
    Mesleğin sınırlarının çizilmemiş olması sorunu burada da var yani.2015 haziran alımları için 4611 e verilen kadro sayisi 220 4619 a verilen kadro sayisi 28.4619 a verilen kadronun yarısı da bilgisayar mühendisliği ile ortak kadro olarak açıldı.Yani sıralamada eem ile yariştiğiniz yetmiyormuş gibi bir de bilgisayar mühendisleri ile yarışmak zorunda kalıyorsun.Dolayısıyla puanlar yüksekte kalıyor.

    Sözü çok fazla uzattim biraz toparlayayim.Büyük üniversitelerden,isim yapmış universitelerden mezun olmanın illaki pozitif etkisi var.Ama anadolu da bir üniversite okuyacaksaniz,mezun olduktan sonra anadolu da çalışmak istiyorsanız elektrik elektronik veya elektrik mühendisliği okumaniz şu anda sizler için çok daha iyi olur.Şu anda diyorum çünkü 4 sene sonra mezun olacaksınız ve bir sene içerisinde bile şartlar çok fazla değişiyor.Ben okula başladığım zaman elektrik mühendisliğinin sıralaması çok gerilerdeydi.Ben yazmamıştım bile.Ama son zamanlarda çıkarılan kanunlar ile çok cazip bir konuma geldi.Şu anda elektrik mühendisi olarak hiç iş bulamazsanız dahi(çok zor ihtimal) kendinize büro açarak binaların elektrik tesisat projesi çizimi ile para kazanma şansınız var.İmza yetkisi onemli.

    Su anda yeterince mezun var ve siz mezun oluncaya kadar daha fazla muhendis piyasada olacak.Bu yanlış uygulamalar bir yere kadar dayanıp bi yerde mühendislik balonu patlayacak.Bana gore çoktan patladı ama sesi herkese ulaşmadı henüz Bu yüzden size verebileceğim bir başka tavsiye sağlık sektörüne yonelmeniz.Sağlık deyince aklınıza sadece tıp gelmesin.Aldığınız puana ve ilginize gore yapabileceginiz dış hekimliği,fizik tedavi rehabilitasyon,beslenme diyetetik,hemşirelik gibi bölümler var.İleride ne olur bilemem ama mühendisliğe gore sağlık sektörünün geleceği bana göre daha parlak.

    Biraz uzun oldu ama önemli olduğunu düşündüğüm konulardan bahsettim.Tercih döneminde aktif olun.İş yerlerine gidip insanlarla konuşmaya çalışın.Bu mesleği düşünüyorsanız bulunduğunuz ildeki telekom müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatıp bir tane mühendisle konuşmak istediğiniz belirtin mesela.Araştırın.Rastgele tercih yapmayın.Bir yola girdikten sonra,bir bölüme başladıktan sonra değiştirmek şu anda olduğu kadar kolay olmuyor.Bi başlayalım çap yaparız,yatay geçiş yaparız filan diyerek istemediğiniz okula gitmeyin.İlk sene öyle başlıyor daha sonra iş şu dersi geçsem yetere dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    Uzay mühendisliği,Malzeme ve Metalürji mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun ?

    itü uzay mühendisliği yazın pişman olamayacaksınız

    İtü uzay mühendisliği mezunu bir abi tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin öncelikle elinden geldiğince tüm soruları cevaplaman çok iyi ben de bu sene itü makinaya gitmek istiyorum sıralamam 11bin kesin tutar mı, ayrıca hazırlık okumak şart mı hazırlık tam olarak nedir neye yarar onu öğrenmek istiyorum ve hazırlık dersleri hangi kampüste?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FukaraHan

    kolay gelsin öncelikle elinden geldiğince tüm soruları cevaplaman çok iyi ben de bu sene itü makinaya gitmek istiyorum sıralamam 11bin kesin tutar mı, ayrıca hazırlık okumak şart mı hazırlık tam olarak nedir neye yarar onu öğrenmek istiyorum ve hazırlık dersleri hangi kampüste?

    11 binin küsüratına da bağlı tam 11 binse tutar bence; ama yine de belli olmaz. 10bin küsür olduğu zamanları da hatırlıyorum.

    Hazırlık şart. Tam olarak nedir diye sorarken, hiç mi bilmiyorsun emin olamadım. Hazırlık dediğimiz bildiğin İngilizce hazırlık. Çünkü İTÜ'de bölümler Türkçe diye bir şey yok. %30 İngilizce, %100 İngilizce bölümler, SUNY programları var bir de. SUNY programındakiler TOEFL eğitimi alıyorlar. Haliyle hazırlık da İngilizce dersleri anlamak üzerine kurulu writing, listening, speaking, reading eğitiminin olduğu sınavında speaking'in olmadığı proficiency denilen bir sınav uyguluyor. Hazırlığı İngilizcene güveniyorsan atlayabiliyorsun. Yoksa A-B-C-D kuru olmak üzere seviyene göre(kur sınavına girerek) ayrılıyorsun. Şimdi sanırsam bu kurların ismi de değişti; ama mentalitesi aynı. A-B kurları yarı dönemde sınava girme hakkı var, geçerlerse yarım dönem hazırlık okuyup irregular olarak bölüme bahar döneminde başlayabiliyorlar. Geçemezlerse veya girmezlerse diğer kurlarla beraber ilk Haziran'da giriyorlar sınava. Daha sonra geçene kadar girmek zorundasın ve bayağı okulu uzatanlar da oluyor.

    Hazırlık dersleri Maçka'da.




  • Ekşi sözlüğe İTÜ EHB ile ilgili fikirlerimi yazdım, dileyen okuyabilir.https://eksisozluk.com/entry/52925880
  • 11167 sıralamam tam olarak bu,vadi yurtlarında hazırlıkta kalsam ulaşımda sıkıntı çeker miyim,ayrıca arkadaşlarla eve çıksak hangi semt uygun olur.
  • Hocam yurtlar nasıl sizce? Devlet yurdu ve özel yurt varmış diye duydum sizce hangisini seçmeliyim ve ücretleri hakkında biraz bahsedermisiniz?
  • Kimle konussam itunun kadrosu dagildi diyor hocam asli astari var midir, bi de aylik ortalama ne kadar para harcar sosyal bi itulu? Yurt kesin cikar mi ?(istanbul harici bi sehirdenim) erasmusla yilda kac ogrenci gidiyor yurtdisina, erasmusa secilmek cok mu zordur? Bunlar da benim sorularim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz alakasız olabilir ama kontrol ve otomasyon ile elektrik arasında kaldım bir öneriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnhrtmc -- 9 Temmuz 2015; 3:09:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba öncelikle güzel tanıtmıssın bölümü teşekkürler.benim sorum şu : sen elektronik mi sectin haberlesme mi bunu merak ediyorum bide bölüme girmeden ve girdikten sonra 1.sınıfta bölüme duyulan ilgi nasıl artabilir ?

    edit: şimdi araştırırken bir şey daha dikkatimi çekti elektronik ve haberleşmenin birleşmesinin ardından bölümün abet dışında oldugu söyleniyor sence bu bir problem mi ? ayrıca bölüm yeteri sayıda mezun verdikte sonra abet alınması ve mezun olmam halinde dünyanın her yerinde mühendis sayılabilecek miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanbalkac -- 11 Temmuz 2015; 4:29:00 >
  • Up

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FukaraHan

    11167 sıralamam tam olarak bu,vadi yurtlarında hazırlıkta kalsam ulaşımda sıkıntı çeker miyim,ayrıca arkadaşlarla eve çıksak hangi semt uygun olur.

    Şimdi taa ebesinin örekesinden İTÜ'ye gelenler var. İstanbuldakilere yurt felan çıkmıyor ekstra torpili yoksa. Hani vadi yurdundan şöyle gidersin hazırlığa. Yurdun önünden ring kalkıyor, ringle gidersin okulun girişine. Ring beklemek istemezsen yürürsün 15 dk civarı. Metroya binip Osmanbey'e gidersin o mesafe de 20 dk civarı sürer ya da sürmez. Tabii metro giriş çıkışları da birazcık zaman alıyor. Ondan sonra da Osmanbey'den çıkıp Maçka'ya yürüyeceksin. Hani yurttan çıktığında ortalama 45-50 dk sürede gidersin diye tahmin ediyorum.

    Eve çıkarsan İTÜ Makine'yi baz alırsan tabii ki Beşiktaş'taki semtler, Osmanbey, Nişantaşı vs. daha iyi olur; ama bu semtler pahalı. Genelde Ayazağa için kalacak yerleri daha iyi biliyorum; ama bir çok yerde kalabilirsiniz aslında ya. Hani atıyorum 4. Levent'te, Seyrantepe'de felan da kalsanız okul çok çok uzak olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 15 Temmuz 2015; 0:08:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuzlu Çubuk

    Hocam yurtlar nasıl sizce? Devlet yurdu ve özel yurt varmış diye duydum sizce hangisini seçmeliyim ve ücretleri hakkında biraz bahsedermisiniz?

    Devlet yurdu dedikleri KYK ve okulun içinde felan değil. Hani KYK'da kalan arkadaşım pek yok. Onun dışındaki yurtlar da okulun yurtları ve ücretleri 280'den 750'lere kadar gidiyor. Erkeklerin çoğu Vadi yurdunda kalıyor 280 lira o da. Yeni zamlı hali bu. Hani konuya yurtlar hakkında yazı yazmışımdır diye düşünüyorum kurcalarsanız bulursunuz. Eğer durumunuz çok iyi değilse vadide kalın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineermouse

    Kimle konussam itunun kadrosu dagildi diyor hocam asli astari var midir, bi de aylik ortalama ne kadar para harcar sosyal bi itulu? Yurt kesin cikar mi ?(istanbul harici bi sehirdenim) erasmusla yilda kac ogrenci gidiyor yurtdisina, erasmusa secilmek cok mu zordur? Bunlar da benim sorularim :)

    İTÜ'nün kadrosu dağılmış felan bilmem ben. Başladığımdan beri tüm hocalar duruyor, çok eski kadrosunda değişmeler olmuş olabilir tabii; ama bu bir çok üniversite için geçerli. Özel üniversiteler parayı basıp almaya çalışıyorlar; ama kadro konusunda öyle bir sıkıntı yok bence. Zamanla İngilizce ders veren asistanlar yetişiyor; ama eski profesörlerden dil konusunda eksiklikleri olanlar var, onlar Türkçe ders veriyorlar zaten.

    Aylık ortalama işi inan o kadar değişir ki. Yurtta mı kalacaksın, hangi yurtta kalacaksın, sosyallikten kastın nedir, neler yaparsın hiç bilmiyorum; ama takılırım, ederim sosyalliğimden taviz vermem diyorsan ortalama 1200 felan keser seni çok pahalı yurtta kalmayacaksan. Tabii duruma göre 2000 liraya kadar da gider. Kısarsan biraz daha 900-1000 arasına da çekebilirsin. Tabii İstanbul'da yaşayan biri olarak, tam olarak birebir soruna cevap veremeyebilirim.

    Erasmus'a ortalamam yetmesine rağmen başvurmadım, çok ilgilenmiyorum açıkçası, o yüzden kaç öğrenci gönderdiklerini bilmiyorum; ama epeyce giden var. Erasmus'a seçilmek denen bir şey pek yok aslında. %50 okuldaki ortalaman %37.5 proficiency notun(100 üzerinden hazırlığı geçme notun) %12.5 ingilizce mülakat. Mülakattan iyi puan alırsın muhtemelen, gerisi gördüğün gibi. Bir de okuluna, ülkesine göre de, o sene tercih eden adamlara göre de her şey değişebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chnhrtmc

    Hocam biraz alakasız olabilir ama kontrol ve otomasyon ile elektrik arasında kaldım bir öneriniz var mı?

    Aslında çok alakasız değil de birbirinden uzak olan, uçurum olan bölümler değil. Kontrol ve otomasyon'u daha iyi araştır derim, hani tam içine sinmiyorsa elektrik tercih edebilirsin. Hani seni hiç tanımadığım için yönlendirmek de istemiyorum. Yerinde olsam ikisini de yazabilirdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanbalkac

    hocam merhaba öncelikle güzel tanıtmıssın bölümü teşekkürler.benim sorum şu : sen elektronik mi sectin haberlesme mi bunu merak ediyorum bide bölüme girmeden ve girdikten sonra 1.sınıfta bölüme duyulan ilgi nasıl artabilir ?

    edit: şimdi araştırırken bir şey daha dikkatimi çekti elektronik ve haberleşmenin birleşmesinin ardından bölümün abet dışında oldugu söyleniyor sence bu bir problem mi ? ayrıca bölüm yeteri sayıda mezun verdikte sonra abet alınması ve mezun olmam halinde dünyanın her yerinde mühendis sayılabilecek miyim ?

    Merhaba,

    Ben haberleşme tercih ettim. Bölüme duyulan ilgi aslında 1. sınıftaki derslerle pek anlaşılacağını sanmıyorum, hani ders dışı aktiviteler edinmen lazım. Arduino, Texas Instruments gibi microcontroller alıp videolarla felan öğrenebilirsin, çizgi izleyen vs. bir şeyler yapabilirsin. Açıp programlama dili öğrenebilirsin. Kulüplerde de takılabilirsin. Aslında zamanla kendiliğinden oturur bir çok şey, hani tam anlamıyla akışına bırakmamak da lazım. Şu an zamanımı boş geçiriyorum, bir şeyler yapayım, yeni şeyler öğreneyim demen lazım. İnternet derya deniz, bir çok şey öğrenebilirsin.


    Bence bir problem değil, zaten tekrar ABET akreditasyonu alacak bildiğim kadarıyla. Hani mezun olduğun zaman bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.




  • Hocam zaten ikisinide yazıcamda hangisini öne yazacağımda ikilemdeyim.Kontrol iş bulmaz diyen var az para kazanırsın diyen var işin maddiyatında pek değilim ama iş bulma olanakları nasıl birde elektrik okuyup kontrolden yüksek lisans yapılması daha mı avantajlı?Ama yazılım robotik gibi konularıda seviyorum kontrol bu yüzden biraz daha yakın geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.