Şimdi Ara

Itu Ucak Muhendisligi icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar belki gormussunuzdur 9.siniftan beri tek hedefim ve hayalim Itu ucak muhendisligiydi.Fen bilimleri temel lisesine yazildim sene basinda. Gecen sene de fen bilimleri dersanesine gidiyordum memnundum. Gecen sene sonunda yazin yapilan temel lise sinif belirleme sinavini sallamadim ve sene basinda seviyemin altinda bir sinifta buldum kendimi.Neyse ygs calismasidir vs ygsde 32k oldum ve bu moralimi cok bozdu cunku hedefim 5-6k arasiydi. Ve sunu da belirtmek isterim ogretmenler en iyi 2 sinif harici gercekten cok farkli davraniyor ogrencilere.Bu cok kotu bir durum alisik degildim. 1 ay ygs sokunu atlatmaya calismakla gecti. Cok sevdigim bir matematik ogretmenim sayesinde cok fazla bocalamadan basladim yaklasik 2 ay kala lys calismalarina(tabi ki sifirdan baslamadim :)) ) Ve gercekten kurumda cok zor sinavlar yapiliyordu ben ve bir arkadasimin puani siniftan genellikle 70 80 puan fazla olmasina karsin sinif yukseltmediler ki o saatten sonra yukselmek istemezdim alismistim kaynasmistim sinif ortamimiza. Matematik lysde 3y 4b , geometride 1y 1b yaptim. Ki yeterli degil 5k icin. Zaten gercekci yaklasirsak 32kdan 5kya cekmek icin mat geo fule yakin yapmam lazimdi max 2ser hatayla. Ama olmadi ve fenlerimin de fulleyecek duzeyde oldugunu dusunmuyorum. Tahminimce fkb toplam 64-65 net gelir.Ki bu da 15-20k arasina tekabul edecek sanirim. Ailemin yildiz makina veya itu makinaya girmemde israr edecegini az cok tahmin ediyorum fakat gercekten hayalimdeki meslek makina muhendisligi degil. Ve 30 belki de 40 yil yapacagim meslegin hayalimdeki meslek olmasini istiyorum. Bunun sonucunda dogal olarak suanki fen calisma istegim minimuma indi dusunun aksamki turkiye macini bekliyorum kalktigimdan beri :D Buyuk ihtimal mezuna kalacagim ve 5-6 k yapabilecek potansiyelimin oldugunu dusunuyorum ama o meshur mezun psikolojisi beni urkutmuyor degil. Mezuna kalacak veya bu sene mezun olarak giren ve istedigi sonucu almis olanlardan tavsiye almak istiyorum. Seneye dersaneye gitmeyi dusunmuyorum gerektiginde mat-fizik ozel ders alirim. Sizce hangi kitaplari cozmeliyim, Ne zaman ve gunluk kacar saat calismaya baslamaliyim, Haftada 1 gunumu arkadaslarimla gezmeye ayirmak cok etkiler mi ? Merak ettigim konular bunlar cevap verirseniz sevinirim :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar su konu asagiya inmesin upp

• Bosuna mi yazdim ya upppp

• Bunu okuyacagıma gıder ıkı uç tane fızık formulu ezberlerım
  • behzat rasulinin yolundan gidenler vol 2 (uçak mühendisliği forever)
  • kardeş sevmediğin işi yapma, ayrıca mezuna kalmak kolay da çalışmak zor, mazuna kalmak çalışkan adamların işi, benim gibi çalışmayı pek sevmiyorsan kalma git derim ama ben kalcam hayvan gibi çalışıp hayaallerim için deneyeceğim bir kere daha diyorsan kal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebic

Bunu okuyacagıma gıder ıkı uç tane fızık formulu ezberlerım

forumda gezme o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence dershaneye gitmelisin okuldan arkadaşlarınla çok zaman geçirmemen lazım onlar üniversite li seni anlamazlar seni anlayan adamlar olmalı yanında kitap tavsiyesi dersen FEM karekök fen bilimleri çizgiüstü serisi benim hoşuma giden kitaplardı bide asel özet defterleri var özellikle biyolojisi çok işe yarıyor 1-1.5 ay tatil yap sonra yavaş yavaş başla haftada bi gün kendine zaten ayırmalısın hadi başarılar inş kazanırsın istediğin yeri

• Kardeş mezun değilsen bi daha girebilirsiniz. Mezundan Makine Mühendisliği de iyidir. Yüksek lisans i uçaktan yaparsın

• quote:

Bu saate kadar fizik formülleri ezberlemediyesen bi hayır gelmez zaten :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.hancock

kardeş sevmediğin işi yapma, ayrıca mezuna kalmak kolay da çalışmak zor, mazuna kalmak çalışkan adamların işi, benim gibi çalışmayı pek sevmiyorsan kalma git derim ama ben kalcam hayvan gibi çalışıp hayaallerim için deneyeceğim bir kere daha diyorsan kal

Biyoloji ve kimya hariç çalışmayı severim. Tabii yapabildiğim müddetçe

• Bence de yuksek lisansta ucak muh okumak mantikli. Makineden daha spesifik bi alana iniyorsun. Konuya daha iyi hakim olup, iyi bir ucak muhendisi olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legal tender -- 21 Haziran 2016; 13:01:13 >
  • senin de dediğin gibi 9dan beri hayalinse,eğer baska okula gitsen de asla unutamazsın.İçin içini yer keske deneseydim nasıl olur diye düsünürsün.Bir seyi cok istiyorsan asla pes etme asla.Bu hafta fen calıs boslama hayat ne olacagı belli olmaz,fakat kazanamazsan da hazırlanmaktan cekinme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçak müh. ile makine müh. aynı şey..
    kurumlarda uçak müh. aranıyor denmez zaten çünkü uçak müh. makinenin alt dalı biraz araştırdıysan öğrenirsin
    bi bilene sor sanki mühendislikle öğretmenliği karşılaştırıyorsun gibi..
  • SON UP

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.hancock

quote:

forumda gezme o zaman

Belki 2 formül ezberleyip forumda gezmek istiyor snne .s.s.s

• Kardeşim uçak makina nın özelleştirilmiş hali itü uzay var uçak ın daha kapsamlı uçan herşeyin mühendisliği uçak adı senin için çok önemliyse çok hevesliysen ilk yıl ortalama kasar uçak a geçersin zaten aynı fakültedeler bu arada odtü uzay havacılık en iyi dir konusunda mezuna kalır o sırayı yaparsan orayada bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11THdoctorr -- 22 Haziran 2016; 20:47:02 >
  • 11THdoctorr kullanıcısına yanıt
    evet onun ucak havacilik alaninda en iyi oldugunu duymustum ama ankaraya gitmek istemiyorum Uzaya girip ucaga gecmek zor is ortalamayi 3un ustunde tutmak falan

• Bence uçak müh tam bilmiyosun uçak makine farklı seyler sayılmaz makine okuyarakta ucak müh. yapabilirsin fakat itü makina gelirse bu dediklerim oyle bence itü gelmezse bence gelmez gibi duruyor fenlerim iyi değil demisin

• İtü makinede tıp kadar çalışacağını göz önünde bulundur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.