Şimdi Ara

İTÜ TR DE EN İYİ DÜNYADAKİ 349. En iyi Üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ dünyadaki en iyi 520 üniversite listesinde Türkiye�deki üniversiteler arasında en üstte

En iyi 520 üniversite listesinde İTÜ Türkiye�deki üniversiteler arasında en üstte yer alarak 349.ncu olmuştur. Bu listede yer alan üniversiteler aşağıdaki kıstaslar göz önüne alınarak seçilmiştir,

1. Araştırma Kalitesi
    2. Mezunların İstihdamı
    3. Uluslararası Görünüm
    4. Eğitim Kalitesi

www.topuniversities.com

Geçen sene hatırlarsanız bu listeye Türkiyeden üniversite girememişti ve Tayyip Erdoğan sanki üniversitelere çok imkan sağlıyormuş eğitime büyük kaynaklar ayırıyormuş gibi üniversiteleri eleştirmişti.

Bu sene 4 tane üniversitemiz bu listeye girebilmiş...

ilk 520 ye girenler sırasıyla

İTÜ

İstanbul Üniversitesi(Tıpları sağolsun :) )

Sabancı

Bilkent

Teknik üniversitede okumak bir ayrıcalıktır. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 30 Kasım 2006; 2:43:39 >

• Dünyada toplam kaç üniversite var?
    ● Galatasaray SK ●
    ● Elano Blumer ● Kader Keita ●
    ● Arda Turan ● Milan Baros ● Harry Kewell ●
  • Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor. Avrupa Universiteler Birliği tarafından Türkiyeden diploması kabul görmüş tek üniversite. Türkiyenin en büyük ve en köklü üniversitesi. Bilimsel makale sıralamasında da Türkiyenin zirvesinde. Türkiyedeki TEK IKTISAT FAKULTESI bu üniversitede.

our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall...
  • ITU mühendislik alanında bölüm fazlalığı ilen birinci sırada. Bir çok mühendislik dalı sadece ITU de var. Bu da maalesef Türkiye'nin tek alternatifinin ITU olduğunu gösteriyor. Gerçi o da kafi.Sanki devlet bilim-teknolojiye yatırım yapıyormuş gibi daha fazlaya gereksinim yok zaten.

Orjinalden alıntı: antiochos

Geçen sene hatırlarsanız bu listeye Türkiyeden üniversite girememişti ve Tayyip Erdoğan sanki üniversitelere çok imkan sağlıyormuş eğitime büyük kaynaklar ayırıyormuş gibi üniversiteleri eleştirmişti.

harçlardan götürdükleri paralar ünilere yeter de artar bile

Orjinalden alıntı: Corporal

ITU mühendislik alanında bölüm fazlalığı ilen birinci sırada. Bir çok mühendislik dalı sadece ITU de var. Bu da maalesef Türkiye'nin tek alternatifinin ITU olduğunu gösteriyor. Gerçi o da kafi.Sanki devlet bilim-teknolojiye yatırım yapıyormuş gibi daha fazlaya gereksinim yok zaten.

Anadolu Üniversitesi dünyanın en zengin üniversitelerinden birisi, bir çevre düzenlemesi için 1 trilyon harcıyor ama bilimsel araştırmalar hususunda uluslar arası çapta başarılarını duymuşluğumuz yok.
    Daha Fazla Göster
  • En azından ilk 100 de 2-3 universitemiz olsaydı iyi olurdu.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • E ODTÜ?...BOĞAZİÇİ??
  • Türkiyedeki en iyi kimya bölümü istanbul üniversitesinde araştırabilrsiniz en çok lab. dersini ist. üni veriyor buda mesleğimizi öğrenmeyi sağlıyor ve İstanbul ve çevresindeki bütün kozmetik ilaç ve deterjan firmaları gibi ünlü firmalar önce gelip ist. üni. öğrenci alıyor tıpta olsun hukukta olsun siyasal bilimlerde olsun bunlardada Türkyenin en iyisi ve en eski biz olduğumuz için aslında bizim 1. olmamız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Private -- 30 Kasım 2006; 13:02:10 >

• Şu anda İtü kendi helikopterini yapıyor. Kendi özkaynaklarıyla Türkiyenin ilk helikopterini yapacakalr inşallah.

Kuyruk bölümünün akustik ve titreşim analizinde ben de vardım en azından helikopterin küçük bir parçasını görmüş oldum :) ne mutlu bana

Geçen sene arkadaşlar bitirme projesi olarak hidrojenle çalışan araba yaptılar.

İtünün öğrencilerinin yaptığı güneş enerjisiyle çalışan ARİBA VE ARİBA 2 düzenlenene yarışlar da 1. ve 2. geldi tüm Türkiyedeki üniversiteler katıldı hemen hemen ve büyük bütçelerle.

İtü şu anda depremi önceden tespit edebilen aleti üreti deneme aşamasında bunu biliorsunuz sanrım daha önce basında da söylemişti...

Türkiyedeki bütün yolları köprüleri barajları demiryollarını İtülü mühendislerin inşaa etiğini de biliyoruz :)

Türkiyenin en büyük üniversitelerini İtülü hocalar kurdu :) Mesela 50 yıllık ODTÜ yü örnek verebiliriz :)

vs. vs. vs. :)

İnşallahbu listeye daha çoküniversite girer...

İlk 100 e üniversite girmesi çok zor. Çünkü çoğu ABD üniversitesini sollamış İTÜ yaklaşık 2000 kadar ve bu ABD üniversitelerinin hemen hepsi bütçe olarak İTÜ den daha iyi...

Türkiyede bazı işler yürekle oluyor....

Çünkü imkan yok...

İlk100 deki üniversitelerle başetmek pek gerçekçi değil, çünkü tek bir mühenslik anabilim dalına ayrılanbütçe bile İtü nün bütçesinden fazladır heralde bir MIT nin vs. nin...

Ama araştıranlar bilirler, mesela İtü Makina mühendisliği ABD deki üniversitelerden denklik almıştır, orada okutulan ders kitapları sorulan sorular vs. birbirine paralel...

Aynı kitaplar benzer sorular eğitim seviesi anı zaten buna denklik diyorlar

• odtüyü itü mü kurdu bilemem ama müh. alanında odtü 1numaradır
  • ya saçma sapan konuşmayın Türkiyedeki üniversiteleri aratıyosun bitek sabanci çıkıyo sonra sabancıya bakıyosun listeye koymuşlar.. alakası bile yok saçma sapan bi sıralama ODTÜ her zaman Türkiyede en iyidir.
    ● Galatasaray SK ●
    ● Elano Blumer ● Kader Keita ●
    ● Arda Turan ● Milan Baros ● Harry Kewell ●
  • quote:

Orjinalden alıntı: Déstiny

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

harçlardan götürdükleri paralar ünilere yeter de artar bile

harçlar yetmezmiş gibi bi de etkinlik ücreti çıktı....

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor. Avrupa Universiteler Birliği tarafından Türkiyeden diploması kabul görmüş tek üniversite. Türkiyenin en büyük ve en köklü üniversitesi. Bilimsel makale sıralamasında da Türkiyenin zirvesinde. Türkiyedeki TEK IKTISAT FAKULTESI bu üniversitede.

kardeş ufaktan sallama sezdim. sorması ayıptır itü nün hangi sosyal bölümü var? ben itü yü teknik üniversite diye biliyorumda kusura bakma

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor. Avrupa Universiteler Birliği tarafından Türkiyeden diploması kabul görmüş tek üniversite. Türkiyenin en büyük ve en köklü üniversitesi. Bilimsel makale sıralamasında da Türkiyenin zirvesinde. Türkiyedeki TEK IKTISAT FAKULTESI bu üniversitede.
    ben ITU de sözel bölüm yok diye biliyorum.Hergün içindeyim yeni açsalar onuda bilirim. heralde olmayan sözel bölümle İÜ yü karşılaştırmak yanlış olur.

• bunu sidik yarışına dönmesini istemem ama;

ITU türkiyedeki en iyi mühendislik eğitimini veren üniversitedir,
    ayrıca verdiği eğitimin meyvalarını toplama konusunda da en iyi üniversitedir, verdiği mezunlar gerek bilim alanında gerekse normal hayatta -ki bazıları buna piyasa dedi- öncü olmuşlardır.

havacılık alanında; DBF (design-build-fly) adlı tüm dünyada seçkin ünv lerin katıldığı yarışmalarda derece yapmıştır ve bu her sene devam ediyor yeni projelerle.

ROTAM adlı merkez ile helikopter tasarımı ve üretimi çalışmaları devam etmektedir.

ki bu sadece bir fakültenin bir bölümünün başarılarının bir kaçı, diğer bölümlerdeki bilgileri de o bölümlerde okuan/mezun olan arkadaşlar anlatsın, ben mezun olduğum bölümü anlattım :)

ayrıca "Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor." sözüne çok güldüm, zira ITU de sosyal bilimlerle ilgili eğitim yok...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.