Şimdi Ara

İTÜ TR DE EN İYİ DÜNYADAKİ 349. En iyi Üniversite (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lütfen ABETi olan üniversitelerin öğrencileri konuşsun...
    FOREVER ITU
    Eğer istanbulda yaşasaydınız İTÜnün ne kadar ülkeye katkısı olduğunu görürdünüz.
  • arkadaşlar hangi üniversitenin daha iyi eğitim verdiğini bilmemiz için hepsini görmek lazım o yüzden o iyidir bu iyidir demek bize düşmez.bunu bu işten anlayan insanlar değerlendirebilir.ben kendi üniversitem adına konuşmam gerekirse eğitimini diğerlerine göre kıyaslayamam ama diğer üniversitelere göre okumasının zor olduğunu söyleyebilirim.odtüden bahsediyorum insaat tan sırf gecen sene 28 kişi kalmış.

1 Harvard University United States
    2 University of Cambridge United Kingdom
    3 University of Oxford United Kingdom
    4= Massachusetts Institute of Technology United States
    4= Yale University United States
    6 Stanford University United States
    7 California Institute of Technology United States
    8 University of California, Berkeley United States
    9 Imperial College London United Kingdom
    10 Princeton University United States
    11 University of Chicago United States
    12 Columbia University United States
    13 Duke University United States
    14 Peking University China
    15 Cornell University United States
    16 Australian National University Australia
    17 London School of Economics and Political... United Kingdom
    18 Ecole Normale Supérieure France
    19= University of Tokyo Japan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUNDAM -- 30 Kasım 2006; 16:01:20 >
    ASUS P5PL2 LGA775 945PL DDR2 SATA LAN PCI.EXP anakart || P4 3.0 Ghz || 2x1Gb DDR RAM Kingston || 256mb Ati Radeon X550XT || LG DVD-WR || LG MULTI DVD-WR usb çıkışlı || 200GB HDD SeaGate || 17'' Philips 170S LCD || Logitech Mx517 Mouse || Creative İnspire 7+1
  • mühendislikte İTÜ geri kalan her şeyde İÜ

kendimden utandım
  • quote:

Orjinalden alıntı: differansiyel

onu bunu boşverin bogaziçi elektrik-elektronigin taban puanı 375 olay bitmiştir.

puanla olmuyor bu işler kimin puanı yüksekse o iyi anlamına gelmez millet üniversitenin adına aldanıp dalıyorlar boğaziçi elektirik elektronik itü ve odtünün yarısı anca olur

ayrıca kimyada en iyi üniversite İÜ ama puanı 285
    antiochos arkadaşımız gazetelerde yayınlanan ve haberlerde de çıkan bir haberi paylaşmış. evet haber doğru dandik gazetelerde fln da çıkmadı yada dandik kanallarda dinlemedik. itüyü tebrik edeceğinize odtü var daha boaziçi noldu bilmemne gibi yaklaşımlar hoş değil. hepsi bizim üniversitelerimiz hepsinde bizim gençlerimiz okuyor. o listeye söylenen ünivlerden biri girememiştir neden? onu tartış tartışacaksan. benim düşünceme göre o listeye girememesinin nedeni bazı ab kriterleri gibi ünivler için olan kriterlere uymamasıdır. (tam bi bilgim yok sadece bi fikir) yoksa kimsenin o okullara kötü dediği yok yapmayın arkadaşlar böyle şeyler
  • Herkes kendi okulunu övmüş. Zaten Türkiye'de İTÜ'nün bu sıralamada türkiye için başta bulunması gerekirdi. Fakat unutulmamalıdır ki çok çok aşağıdayız. Teknoloji olarak ülkemizde malesef bir şey yok. İstenirse bütçe çok güzel bir şekilde yapılır hatta fazla bile verdirebilinir, ama olmaz yapmazlar. Bazı arkadaşlarda İstanbul Üniversitesini yazmış, bir gazete yazarının yazısında okumuştum tıp fakültelerini çıkar iki seneye batar demişti, aklıma geldi. Peki bu dereceye sevinmeli miyiz? Çok zor gibi..

DÜnyadaki köklü kurumlardan biridir İtü.

Ama Odtü Boğaziçi bunlar şunun şurasında 50 yıllık okullar ve bunların mühendislik bölümlerini kuranlar bizim hocalar.Hatta bizim Prof. bir hocamızın arkadaşları hocamız anlatmıştı Odtü hakkında bilgi vermişti bize.

ODTÜ nün kuruluş amacı, ileri fizik ileri matematik dersleriyle öğrencileri boğup onların vatan millet meseleleriyle ilgilenmesini engellemek, ve tamamen ABD planıdır bu. Zaten Rusyaya dönük bir silah biçimindedir yapısı. Fakat buna karşın şu zamana kadar öğrencileri genele sol görüşlü olmuştur.
    Ve ABD büyükelçisinin arabasına bomba konulduğu zaman Büyükelçinin itirafları ibret vericidir.

"Biz bu öğrencileri ağır matematik ağır fizik dersleriyle uğraştırıp memleket meselelerinden uzaklaştırmak istedik, ancak görüyoruz ki başarılı olamamışız...

Ama bu olay yıllar önce.

Şimdi görüyoruz ki gerçekten de başarılı olmuşlar. Bütün dersleri ingilizce , kendim yüzdee 30 İngilizce eğitim aldığım için biliyorum ki İngilizce dersleri tamamen verimsiz, ve etkisiz dersler.

ANadilde olmayan eğitimle iyi mühendisler yetiştirmek olanaksız...

Odtü de aşırı ağır derslerle öğrencileri dünyadan uzaklaştırma amacı güdüldüğü gerçek bunu okuyanlara sobilirsiniz.

ODtü makina hakkında bir geyik vardır kimse 4 yılda bitiremez diye... Hatta bir kişi bitirmiş şu zamana kadar o da diploma aldıktan sonra yolda araba çarpmış ölmüş

İşte ODTÜ böyle bir üniversite...Ama eğitim şartları çok iyi hocaları çok iyi orası ayrı mesele...

Ama hiçbir zaman İtü değil...

İTÜ ---İstanbul Teknik Ünviersite değildir, İtünün adı Teknik Üniversite dir.... Eskiler bilirler... Çünkü Türkyiede TEK tir...

TEKNİK ÜNİVERSİTE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 30 Kasım 2006; 18:49:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: charlienever

itü de itü diyenler ödtü nün varlığından habersiz sanırım

itü de itü diyenler odtü yü kurdu

Orjinalden alıntı: Zaint

benim babam seninkini döver hesabına dönmüş tartışma, ünivli olmuşunuz ama çocuksu davranışlar yakışmıyor.

bence de

Orjinalden alıntı: TT

ayrıca "Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor." sözüne çok güldüm, zira ITU de sosyal bilimlerle ilgili eğitim yok...

Insan arayınca gülecek çok yer buluyor..

http://www.itu.edu.tr/ab-1.d4

Hali hazırda bir IŞLETME FAKÜLTESi olan bir üniversitedir ITU. Adının sonuna mühendislik eklenmesi etiket unsurudur ve işletme, endüstriyel ilişkiler, insan ve toplum bilimleri gibi bölümlerin varlığı aşikardır.

our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall...

• quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

quote:

ayrıca "Tıpları sağolsun dediğin üniversite sosyal bilimlerde ITU'den çok daha ileri eğitim veriyor." sözüne çok güldüm, zira ITU de sosyal bilimlerle ilgili eğitim yok...

Hali hazırda bir IŞLETME FAKÜLTESi olan bir üniversitedir ITU. Adının sonuna mühendislik eklenmesi etiket unsurudur ve işletme, endüstriyel ilişkiler, insan ve toplum bilimleri gibi bölümlerin varlığı aşikardır.

off ooof yeter artık ha yeter senin bu salladığın. 3 arkadaşım itü işletme mühendisliğinde okuyor aldıkları derslerın normal bir üniversitenin işletme bölümü ile yakından uzaktan alakası yok. of allahım ya ağzı olan konuşuyor ama keşke bildiği konu hakkında konuşsa. sonuna mühendsilik eklenmesi etiket unsuruymuş vay anası ya. arkadaşlar eğilin aramzda professor var bilmediği yok

• quote:

quote:

lütfen bilip bilmeden konuşma hocam ben işletme mühendisliği okuorum eğer ders programına bakarsan alakasız olduğunu görürsün. yapmayın etmeyin ya, sonuna mühendislik eklenmesi etiket unsurdur dedin bu konuda ne kadar cahil olduğun belli oldu sadece lütfen rica önce öğrenelim sonra konuşalım ayıp. ayrıca 1977 de kurulmuştur, o günden bu güne yetişmiş tüm işletme mühendislerine de saygısızlık yapmış oluyorsun

• quote:

quote:

Saçmalama ya :)

İstanbul Üniversitesinden TIPI çıkar gerisi yalan şimdi bunu herkes biliyor...

Ben bilg. mühendisi mezunu olmuş 7-8 yıl kadar önce tanıdıklarımla konuşuyordum zamanıunda seçeyimmi İÜ bilgisayarı demiştim, eğer programlama dersine TARİH hocası girmesini istiyorsan seç demişti

İÜ ile İTÜ yü karşılaştırma yani...

HA TIP konusunda İÜ tek ona bişi demem... ÇAPA tıp 10 numero...

Ama İÜ nin mühendisliği yalan sosyal bilimleri yalan....

Adamlar okumaya değil anarşizm yapmaya gelmiş sanki

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.