Şimdi Ara

İTÜ TR DE EN İYİ DÜNYADAKİ 349. En iyi Üniversite (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: maniavolkan

1. üni kim?

Tabiki Harvard Üniversitesi
    Anadolu Ünivesitesi de dünyanın en fazla öğrencisine sahip 2. okulu
    Bir sınavın bütçesi 2 milyon ytl sadece açık öğretimlerin
    Türkiyenin en büyük bütçesi bizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 30 Kasım 2006; 20:18:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

Orjinalden alıntı: charlienever

itü de itü diyenler ödtü nün varlığından habersiz sanırım

itü de itü diyenler odtü yü kurdu

Demek ki boynuz kulağı geçmiş...

İTÜ lü arkadaşlarda bize karşı bi kompleks mi var yoksa ben mi yanlış anlıyorum?? Sürekli bi ODTÜ'yü aşağılama çabası içine girmenizin nedenini dürüstçe sorgulayın bence..

Kaldı ki yapılan sıralama kriterlerine göre ODTÜ ve Boğaziçi'nin olmaması baştan sakat zaten. Ne yani İstanbul üniversitesi eğitim kalitesi, uluslararası görünüm,mezunların istihdamı konusunda ODTÜ den daha mı başarılı..

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Saçmalama ya :)

İstanbul Üniversitesinden TIPI çıkar gerisi yalan şimdi bunu herkes biliyor...

Ben bilg. mühendisi mezunu olmuş 7-8 yıl kadar önce tanıdıklarımla konuşuyordum zamanıunda seçeyimmi İÜ bilgisayarı demiştim, eğer programlama dersine TARİH hocası girmesini istiyorsan seç demişti

İÜ ile İTÜ yü karşılaştırma yani...

HA TIP konusunda İÜ tek ona bişi demem... ÇAPA tıp 10 numero...

Ama İÜ nin mühendisliği yalan sosyal bilimleri yalan....

Adamlar okumaya değil anarşizm yapmaya gelmiş sanki

Sizlerin Istanbul Universitesi hakkında neler bildiğide ortada.. Merak ediyorum kaçınız derse girdiniz bu okulda, kaçınız misafir oldunuz? Kaçınız bir kitap alıp okudunuz bu konuda yada kaçınız sosyal bilimler konusunda ne biliyor? Son cümlende aslında bunların hepsinin cevabı var.. Istanbul Universitesinde anarşist yetişiyor dimi?

Dikkat ederseniz teknik eğitim konusunda asla birşey söylemedim... Bahsettiğim konu sosyal bilimler ve eğitim olanakları. Zaten ITU ile I.U'ni genel anlamda kıyaslamadım. Belirli bir çerçevede yaklaştım. Ancak görüyorumki ITU birçok arkadaşımıza eğitimden çok yalnızca öğretim vermiş.. Henüz tanımadıkları kimselere nasıl yakalaşacaklarını ve genele açık bir forumda nasıl tartışacaklarının bile bilincinde değiller. Siz olayı neden bu kadar şahsi aldınız onuda anlamış değilim. Çok merak ediyorsanız kuzenim ITU işletme mühendisliği mezunu. Az çok ders içeriğini biliyorum. ITU de onlarca arkadaşım var. ITUTEX için onlarca gezi düzenliyorum ve bir şekilde ITU de neyin ne olduğunun bilincindeyim. Teknik eğitim konusunda Türkiyenin sayılı üniversitelerinden ancak sosyal bilimler ve sosyal alanlar konusunda Istanbul yada Boğaziçi ile asla kıyaslanmaması gereken bir okul.
    Etiket mevzusuna gelince.. Bugün türkiyede seramik mühendisliği diye bir bölüm var. Yada su ürünleri mühendisliği.. Önemli olan okulun ismindeki ekler değil verilen eğitimlerdir. Mesela Endüstri Mühendisliği denilen bölümde sadece ITU değil tüm okullarda yanlış isimlendirme kurbanıdır...

Herneyse, sonuçta gerçekten çok acımasız yaklaşımlarınız var. Biraz daha saygılı olmanızı beklerdim. iyi akşamlar.

• ya yazık millet birbirini yiyo, ben odtülüyüm ben itülüyüm. bizim üniv daha iyi mezun verdi. ahahah napıonuz arkadaşlar ya şaka mısınız? nedir bu alıp verememe? neyin kıskançlığı bu? neyin peşindesiniz?
    ben size esas sonucu sölim

NE ODTÜ NE İTÜ NE BOĞAZİÇİ hepsi bir YALAN. hiçbiri ÜNİVERSİTE DEĞİL. neden? çünkü hiçbirinde bilimsel araştırma yok. şimdi diyenler çıkacaktır ooo itü helikopter yaptı, odtü şunu yaptı boğaziçi şöyle... yok arkadaş hepsi yalan, böyle üniversite olmaz. üniversite dediğin bilimsel araştırmanın yapıldığı yer ülkemizde bu yok. bunu kabul edin. hiç boşuna yorulmayın odtü boğaziçini döver itü odtüyü döver, odtü itüye kafa atar şunu yapar geçin bunları olgunlaşın. sen git ister itüden ister odtüden ister boğaziçinden diploma al hala burda 6 yaşında çocuğun yapmayacağı sidik yarışını yap o diploman işe yaramaz. ilk önce insan gibi insan olacan ki o diplomanla insalığa ülkene faydan olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

Etiket mevzusuna gelince.. Bugün türkiyede seramik mühendisliği diye bir bölüm var. Yada su ürünleri mühendisliği.. Önemli olan okulun ismindeki ekler değil verilen eğitimlerdir. Mesela Endüstri Mühendisliği denilen bölümde sadece ITU değil tüm okullarda yanlış isimlendirme kurbanıdır...

hocam kusura kalma da şu yazdıkların bana saçma geldi. endüstri mühendisliğine yanlış isimlendirme kurbanı demişsin. ne diyim yani daha
  • quote:

quote:

Saçmalama ya :)

İstanbul Üniversitesinden TIPI çıkar gerisi yalan şimdi bunu herkes biliyor...

Ben bilg. mühendisi mezunu olmuş 7-8 yıl kadar önce tanıdıklarımla konuşuyordum zamanıunda seçeyimmi İÜ bilgisayarı demiştim, eğer programlama dersine TARİH hocası girmesini istiyorsan seç demişti

İÜ ile İTÜ yü karşılaştırma yani...

HA TIP konusunda İÜ tek ona bişi demem... ÇAPA tıp 10 numero...

Ama İÜ nin mühendisliği yalan sosyal bilimleri yalan....

Adamlar okumaya değil anarşizm yapmaya gelmiş sanki

Sizlerin Istanbul Universitesi hakkında neler bildiğide ortada.. Merak ediyorum kaçınız derse girdiniz bu okulda, kaçınız misafir oldunuz? Kaçınız bir kitap alıp okudunuz bu konuda yada kaçınız sosyal bilimler konusunda ne biliyor? Son cümlende aslında bunların hepsinin cevabı var.. Istanbul Universitesinde anarşist yetişiyor dimi?

Dikkat ederseniz teknik eğitim konusunda asla birşey söylemedim... Bahsettiğim konu sosyal bilimler ve eğitim olanakları. Zaten ITU ile I.U'ni genel anlamda kıyaslamadım. Belirli bir çerçevede yaklaştım. Ancak görüyorumki ITU birçok arkadaşımıza eğitimden çok yalnızca öğretim vermiş.. Henüz tanımadıkları kimselere nasıl yakalaşacaklarını ve genele açık bir forumda nasıl tartışacaklarının bile bilincinde değiller. Siz olayı neden bu kadar şahsi aldınız onuda anlamış değilim. Çok merak ediyorsanız kuzenim ITU işletme mühendisliği mezunu. Az çok ders içeriğini biliyorum. ITU de onlarca arkadaşım var. ITUTEX için onlarca gezi düzenliyorum ve bir şekilde ITU de neyin ne olduğunun bilincindeyim. Teknik eğitim konusunda Türkiyenin sayılı üniversitelerinden ancak sosyal bilimler ve sosyal alanlar konusunda Istanbul yada Boğaziçi ile asla kıyaslanmaması gereken bir okul.

Herneyse, sonuçta gerçekten çok acımasız yaklaşımlarınız var. Biraz daha saygılı olmanızı beklerdim. iyi akşamlar.

İtutex için gezi düzenliyorum o yüzden itü de ne var ne yok biliyorum

Bırak dostu mya...

Bizim zaten profesörlerin servisini çeken arkadaşlar da güvenlik abiler de projelerde çalışıyor zaten

Ayrıca Tekstil kulübünü diyorsan o İtutex değil ITUTEK....

• quote:

Orjinalden alıntı: GS_1905

quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

Orjinalden alıntı: charlienever

itü de itü diyenler ödtü nün varlığından habersiz sanırım

itü de itü diyenler odtü yü kurdu

Demek ki boynuz kulağı geçmiş...

İTÜ lü arkadaşlarda bize karşı bi kompleks mi var yoksa ben mi yanlış anlıyorum?? Sürekli bi ODTÜ'yü aşağılama çabası içine girmenizin nedenini dürüstçe sorgulayın bence..

Kaldı ki yapılan sıralama kriterlerine göre ODTÜ ve Boğaziçi'nin olmaması baştan sakat zaten. Ne yani İstanbul üniversitesi eğitim kalitesi, uluslararası görünüm,mezunların istihdamı konusunda ODTÜ den daha mı başarılı..

ya zaten önemli olan bireyin kendini geliştirmesi. itü çevre mühendisliğnden çıkan bir tanıdığım 800 ytl maaşa çalışırken. celal bayardan çıkmış bir tanıdık avustralyada bir üniversitede öğretim üyesi oldu. önemli olan kendini geliştirmen. ancak bu sıralama üniversitenin öğrencilerine ne kadar çok fırsat tanıyabildiği ile yapılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

quote:

hocam kusura kalma da şu yazdıkların bana saçma geldi. endüstri mühendisliğine yanlış isimlendirme kurbanı demişsin. ne diyim yani daha

Arkadaş efsane

• arkadaşlar boşuna tartışıyosunuz bence kaynak yanlış benim baktığım başka 1 sıralamada (ki benim inandığım) ilk 500de tr den okul yok

bu adamlar bayağı sıkmış şöyleki:

1.benim elimdeki sıralama çinden shanghau üni.si yapmış ve onlara göre çinin eniyi okulu natl taiwan uni. ve dünyada "150-200" arası ama bu sizin kaynak aldığınız siteye göre eniyi peking ve DÜNYADA 14 ÜNCÜ
    YANİ ÇİNLİLER kendi okulları niyeyse 14. yerine 140. bile kabul etmemişler!!!

2.olayda şu dünya çapında fln diyosunuz okullarımıza ama niyeyse ör: bilkentten almanyaya yatay geçiş yapan bir öğrencinin derslerinin yarısı fln sayılıyor

aklıma gelenler bunlar siz okullarımızı çokii sanıyorsunuz ama neyazıkki değller.....

• onu bunu bırakın da şunu düşünün.
    bu üniversitelerden hangisi dünya üniversitesi olabilmiş gerçek anlamda?
  • valla en iyi üni yi bilmemde ortadoğunun ve balkanların en kötü lisesi..burak bora anadolu lisesi..oks ye hazırlanan arkadaş varsa..sakın gelmeyi aklınızn ucundan bile geçirmeyin..
  • quote:

Geçen sene hatırlarsanız bu listeye Türkiyeden üniversite girememişti ve Tayyip Erdoğan sanki üniversitelere çok imkan sağlıyormuş eğitime büyük kaynaklar ayırıyormuş gibi üniversiteleri eleştirmişti.

Evet cok ıyı yapıyor daha iyisi ancak unilere hıc kaynak ayırmayarak yapılabılır.
    Turkiyede ki Unilerin ulkeye katkılarından cok zararları var ...

Eski imzamda bu konuyu dıle getirmistim fkan anlasılamayan zıhnıyetler tarafından kaldırıldı..
    quote:

ZAVALLI YÖK BİLİM DEĞİL İDEOLOJİ ÜRETİYOR
    Aman fırsat kaçırmayın . Cumhurbaşkanı gitmeden her tarafı ele geçirin. Bizim vergilerimizle bize küfredin. Bilim üretmeyin TÜRBAN SAVAŞINDA ARSLANLAR GİBİ SAVAŞIN. Göreyim sizi.

Nerde hırsızı yalancısı dolancısı varsa unilerde ..
    Bizzat kendim tanık oldugum,, prof. dıyor ki falanca sehire ayrılacak kaynagı ne yapıp edip onu buraya
    almam gerek ...(bahsı geren mebla 1trillon)

Bak bakalım diger ulkelerde nerde secmece ogrencı mi alıyorlar,, bu sacma durum sadece bu ulkeye mahsus ,
    Sen ogrencı alma daha, acıgı para ıcın esas kaynagı tep,, ondan sonra kaynak ayrılmadı dıye agla wah wah!

Devlet Unilere para vermek zorunda degıldır,
    Unilerin , ulkenın bır bıreyı olarak vergı veren ban'a en ufak YARARI YOK TUR OLMAZDA ;
    Neden ben 1 yıl ıcınde 5-6 seferın dısında unvlere gıtmem, neden cunku, ıhtıyacım olan her hangı bır sey taleb etmem;
    Bundan dolayı benim paramın sureklı olarak bana hızmet etmeyen unvlere gitmesının hıc bır nedenı yoktur; eger bu para bana hızmet uretılmek ıcın toplanıyorsa toplanmasın cunku unvler kısıtlı kısılere hızmet uretebilirler nedır bu hızmetler hastane/bakım okdr.. peki unv. yol,su,elektirik,internet vs..vs.. getırebılırmı eger getırırse benden toplanan kaynak gıtsın ama bu ne unilerin gorevi, nede onların yapabılecegı ıstır...
    Benden toplanan kaynagın ilkogretım+lise'ye gitmesin demıyorum fakat unvlere benim paramın gıtmesının en ufak gerekcesı olamazz;

Ben eskisehir'deyim burda osmangazi+anadolu var; osmangazi'ye en son 5 sene once Mr'ıcın gıtmıstım onun
    dısında hıc ısım olmadı;
    Pekı bu 5 sne ıcınde neden benim param gıtsın hızmet almadıgım bı muesseseye ;
    Hızmet alacagım zamn bu benden dolaylı yoldan yıne cebımden cıkıyor yanı burda isi bedavaya getırmek soz konusude degıl ,bagkur vs. ile... Bunun hızmet gıderı uniye. benim tarafımdan devlet elıyle odenıyor ...

Peki bu durumda neden devlet unilere yardım etsın ..
    Unilerin kendı ayaklarının uzerınde durması gerek yoksa bogle gostermelık lıstelerde 1 numara dahı olsa degersız! gecersiz!
    Gıttım zamanda para vermeye gitiyorum yok zemin etudu yok bılmem ne bolca prosedur yuzunden , yuzsuz adamlarla yuz goz oluyoruzz!!!

Diyecegım paramın bana hızmet olarak donen ve zorunlu uygulamalara gıtmesıdir.. nedır bu zorunlu uygulamalar; bi ulkede bankalar batar ,
    batan bankadakı musterılerın hesablarının benim param fınanse eder.. petrol fiyatı yukselır devlete hesapda olmayan yuk cıkartır vs.. (aslında batan bankadakı paraları yatıranlara da karsıyım yuksek faızı alırken banada verecek mıydı kı , batınca ben ona verıyorum!! )
    bu gıbı durumlarda bana hızmet edılmek ıcın toplanan kaynakların ayrılır vs..

Ama Turkiye'de sanki unvlerin paralarını devletın vermesı gerekmıs gıbı bır dayatma var !!
    Uniler kendı kaynagını kendılerı yaratsın ..
    Ogrencı okutsunlar bısıler uretsınler satsınlar .. gelıstırsınler, patent alsınlar, lisanslasınlar ama bısıler yapsınlar ama yok yok yok ,
    Bunlar hıc bısey olmazz 80-90 unv. var hepsini topla carp bi cacık olmazz ...

Turkiyenin tek kazancı nufusu , o da su sekılde eger herkess yıllık 5000*-7000 dollarlık harcama yaparsa
    70 mellon x 5000$ = cok para cıkıyor gerisi kuru gurultu!!

(ort-5000$+ harcama zaten suan mevcut)

• Sütçü imam kaçıncı acep?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Bir üniversitenin köklü bir kurum olması için sanırım 100 yıldan fazla geçmesi gerekiyor.

DÜnyadaki köklü kurumlardan biridir İtü.

Ama Odtü Boğaziçi bunlar şunun şurasında 50 yıllık okullar ve bunların mühendislik bölümlerini kuranlar bizim hocalar.Hatta bizim Prof. bir hocamızın arkadaşları hocamız anlatmıştı Odtü hakkında bilgi vermişti bize.

ODTÜ nün kuruluş amacı, ileri fizik ileri matematik dersleriyle öğrencileri boğup onların vatan millet meseleleriyle ilgilenmesini engellemek, ve tamamen ABD planıdır bu. Zaten Rusyaya dönük bir silah biçimindedir yapısı. Fakat buna karşın şu zamana kadar öğrencileri genele sol görüşlü olmuştur.
    Ve ABD büyükelçisinin arabasına bomba konulduğu zaman Büyükelçinin itirafları ibret vericidir.

"Biz bu öğrencileri ağır matematik ağır fizik dersleriyle uğraştırıp memleket meselelerinden uzaklaştırmak istedik, ancak görüyoruz ki başarılı olamamışız...

Ama bu olay yıllar önce.

Şimdi görüyoruz ki gerçekten de başarılı olmuşlar. Bütün dersleri ingilizce , kendim yüzdee 30 İngilizce eğitim aldığım için biliyorum ki İngilizce dersleri tamamen verimsiz, ve etkisiz dersler.

ANadilde olmayan eğitimle iyi mühendisler yetiştirmek olanaksız...

Odtü de aşırı ağır derslerle öğrencileri dünyadan uzaklaştırma amacı güdüldüğü gerçek bunu okuyanlara sobilirsiniz.

ODtü makina hakkında bir geyik vardır kimse 4 yılda bitiremez diye... Hatta bir kişi bitirmiş şu zamana kadar o da diploma aldıktan sonra yolda araba çarpmış ölmüş

İşte ODTÜ böyle bir üniversite...Ama eğitim şartları çok iyi hocaları çok iyi orası ayrı mesele...

Ama hiçbir zaman İtü değil...

İTÜ ---İstanbul Teknik Ünviersite değildir, İtünün adı Teknik Üniversite dir.... Eskiler bilirler... Çünkü Türkyiede TEK tir...

TEKNİK ÜNİVERSİTE...

ODTÜ'nün tarihini ne kadar iyi biliyorsun?? Hangi kaynaklara dayanarak bunu söylüyorsun?? Hiç Kemal Kurdaş diye bir isim duydun mu?? Rusya'ya doğru silah falan filan şehir efsanesi bunlar.. Benim evimde kılıç var ona bakarsan başbakanlık konutuna bakıyor ben anarşist miyim şimdi??? Ayrıca silah şeklini son zamanlarda kazanmıştır (amerikalıların etkisi olmadan kısaca) Orta Doğu Teknik Üniverstesi 1956 yılında allahın dağ başı bir arazisinde (ki çok yakınında oturuyorum) bir kaç binayla kurulmuştur zamanla yabancı uyruklu hocaların sayısı düşmüştür 60'ların sonlarına doğru ilk kez Türk rektörler gelmiştir yabancıların yönetimdeki etkisi giderek azalmıştır, fakültelerin inşaat tarihleri ve coğrafi konumları sitede belirtilmiş gidin bakın bakalım.. İlk kurulduğu zaman neye benziyormuş?? Odtü'de ağır matematik fizik eğitimi olduğu doğru ama bu bilime katkısı olsun diye çok fazla ders çalışan biri memleket meselelerine hiç mi bakamaz ne biçim mantıktır bu?? Bilkent'te de sabancı'da da koç'ta da benzeri bir ağırlık var bunlar da mı uyutulmuş bilim adamı yetiştiriyor? Çok saçma 10 yaşında çocuk gibi konuşmuşsun benim babam seninkini döver hesabı gerçekten..

"Odtü de aşırı ağır derslerle öğrencileri dünyadan uzaklaştırma amacı güdüldüğü gerçek bunu okuyanlara sobilirsiniz. " Bunu herhangi bir odtü mezununa söylediğin an kahkalara tutulur.. İstersen Peder beyle tanıştırayım seni. İngilizce konusuna gelince, bu ITÜ'nün kazancı değil aksine kaybı olarak görülmelidir günümüz dünyasında yurtdışındaki imkanlardan, okullardan, firmalardan yararlanmak için Türkçe maalesef ki bir işe yaramıyor ben de en az sizler kadar milliyetçi biriyim fakat bu böyle ingilizce şart hatta o bile yetmiyor artık çince almanca japonca mutlaka yabancı dili ilerletmek lazım çok büyük bir avantaj büyük bir ihtiyaç meslek farketmeksizin..

Bütün bunları yazdıktan sonra ODTÜ'de okuduğumu düşüneceksin muhtemelen ama değil, Bilkent'te okuyorum fakat ODTÜ gibi Türkiye'nin en önde gelen eğitim kurumlarından biri hakkında böyle saçma sapan sözler yazılmasına bir Bilkent'li olarak değil "TÜRK" olarak göz yumamam.

• tıpta İ.Ü. birinci diyenler bir ankaraya gelsinler sihhiyeye ve hacettepe nin sıhhıye kampüsünde hacettepe tıpı incelesinler...ve son zamanlardaki TUS sonuclarına baksınlar daha bir şey soylemiyorum....
  • quote:

Şu anda İtü kendi helikopterini yapıyor. Kendi özkaynaklarıyla Türkiyenin ilk helikopterini yapacakalr inşallah.

Kuyruk bölümünün akustik ve titreşim analizinde ben de vardım en azından helikopterin küçük bir parçasını görmüş oldum :) ne mutlu bana

Nerede, ne zamandır yapıyor acaba merak ettim ? Ben de böyle bir projede çalıştım da.
  • Janjan yanlış biliyorsun o silah filan efsane değil bence sen bunları araştır :)

İngilizce eğitimin kazanç olmadığını sen ileride okulunu bitirince anlayacaksın

Derslerden uzaklaştırma amacını ise Büyükelçi kendi ağzıyla itiraf etmiştir, bu konuda bence biraz okumalısın
  • quote:

Janjan yanlış biliyorsun o silah filan efsane değil bence sen bunları araştır :)

İngilizce eğitimin kazanç olmadığını sen ileride okulunu bitirince anlayacaksın

Derslerden uzaklaştırma amacını ise Büyükelçi kendi ağzıyla itiraf etmiştir, bu konuda bence biraz okumalısın

Silah şekliyle ilgili şu ana kadar resmi yani inanılır bir belgeye gerçekten rastlamadım (forumda orda burda kulaktan dolma bilgileri saymıyorum tabi ki) Fakat bizzat kendi evimdeki fotoğraf albümünden amerikan yönetiminin varlığını sürdürdüğü sırada inşaatların şeklinin silah yapısı taşımadığını belirtmem lazım, ayrıca projede çalışan mimarlar ve inşaat mühendisleri de türktü. Ha bununla ilgili çok kapsamlı bir araştırma yapmadım tabi ki, şehir efsanesi olduğu benim görüşüm.

Ingilizce eğitim konusunda bilmiyorum grafik tasarım okuyorum sonuç olarak ve türkçeyle nereye kadar mesleğimin kapsamı bakımından düşünecek olursak, benim uzmanlaşmak istediğim alan özellikle; reklamcılık.. Yabancı dil mutlaka şart(maalesef ki) hem zararı yok.., türkçemden bir şey kaybetmediğim sürece.

Boykot yıllarını, büyükelçinin arabasının yandığı olayları devreleri görmüş bir babam bir annem, onlarca da aile dostu, büyüğüm var, bu insanlardan daha sağlam kaynak olabileceğini düşünmüyorum, böyle bir şey varsa bile ki pek az bir kesimi etkilediğine inanmaktayım.. Son olarak tekrar tekrar yazdıklarımın itü odtüyü ezer yok odtü itüyü döver yok bilkent en iyisidir falan filan bunlarla alakası yok, ODTÜ ile ilgili de gerçekten kişisel merakımdan dolayı oldukça bilgi sahibi olduğumu ve yazılanların pek çoğunun "abartı" boyutuna ulaştığını düşünüyorum.. Gerçekten sidik yarışına dönmüş alakasız bir şekilde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.