Şimdi Ara

İTÜ, ODTÜ ,YTÜ Eskisi Gibi Değil Yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu diyenlerin bu üç üninin 70lerdeki, 80lerdeki, 90lardaki halinden haberi yok galiba. Apartmanda ders işliyorlardı. Doğru düzgün hocaları laboratuvarları bile yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O yuzden mi 30-40 sene once deli gibi stanford mit caltech e adam yollayan odtu su an cok nadir cikariyor, boun birini yollayinca 1 yıl reklamini yapiyor. Ki onceden bu okullarin kotasi cok daha dusuktu.
    Degil 30 sene öncesi, 10 sene oncesi ile bile ortam/imkan olarak ucurum var. Millet makale yazsa da basamiyor artik dergiler dolarla ucret istedigi icin. Geçmişle su anin akademik verimi kiyaslanamaz bile

Benim burada anlamadığım, eskisi gibi değilse bizim maalesef yapabileceğimiz bir şey yok. Bu okulun Edirne'den ötesinde adı sanı yok muhabbeti de buna dahil, Urfa'da Oxford var da biz mi gitmiyoruz.

Bunları düşünmenin lisans düzeyinde hiçbir maiyeti yok bence. TR'da çoğu insan üniversiteyi işkur olarak kullandığı için researchmüş, labmış, papermış bakmadan isme bakarak ve eğitime bakarak üniversite tercih ediyor. Baksa ve TR'den vazgeçse bile Türkiye'de yurtdışında lisans yapabilecek adam sayısının oranı %1 bile değildir, herkes elindeki şansın en iyisine gitmeye çalışıyor. Bu insanlar elinden geleni yapıp belki imkansızlık belki vizyonsuzluk yüzünden yurtdışında değil bu ünilere girince "Bunlar da artık çöp yha" demek bu insanların başarısını küçültmeye çalışmak, bu insanların başarısının verdiği hevesi kursağına tıkmak gibi geliyor.

• sosyal medya etkisi şu anda da liseli gençlere bakarsan okumak boş iş kimse okumayacak algısı var bundan 10-15 sene sonra okul okuyanlar çok ekmeğini yer

• Ülke ve piyasa eskisi gibi değil

• patricktravis kullanıcısına yanıt

Ona bir şey demiyorum ama bu üniversiteler eskiden şimdiki lise binaları gibi binalarda ders yapıyorlardı. Şimdi o hallerine göre harvard sayılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 15:14:1 >
  • O yuzden mi 30-40 sene once deli gibi stanford mit caltech e adam yollayan odtu su an cok nadir cikariyor, boun birini yollayinca 1 yıl reklamini yapiyor. Ki onceden bu okullarin kotasi cok daha dusuktu.
    Degil 30 sene öncesi, 10 sene oncesi ile bile ortam/imkan olarak ucurum var. Millet makale yazsa da basamiyor artik dergiler dolarla ucret istedigi icin. Geçmişle su anin akademik verimi kiyaslanamaz bile

• Sen bir ünin kalitesini binaya göre mi belirliyosun o zaman şimdi yeni yapılan vakıf ünileri en modern binalara sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patricktravis -- 1 Şubat 2022; 15:22:56 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

O zaman gönderilmesinin asıl sebebi ülkenin doğru düzgün akademisyen vssinin olmamasıydı. Oralarda eğitim alıp akademisyen oluyorlardı. Üniversitelerimiz çok iyi olduğu için gitmiyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 15:25:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • patricktravis kullanıcısına yanıt

Binaya göre belirlemiyorum. Ama lise bozması ve laboratuvarı olmayan yapılara üniversite denmez hatta lise bile denmez. Ayrıca yeni yapılan özel üniversitelerin kampüsü şu anki itü, odtü, ytünün kampüslerinin yanına yaklaşamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 15:28:49 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

universitelerin kalitesi dustu ama kaliteli makaleler her turlu basılır yine oyle bir sorun olacagını sanmıyorum.

• krdsım 60 sene once sadece odtude itude degil bir cok yerde lab yoktu. teknoloji gelistikce bunlar gelisiyor. lablar yapıldı da ne oldu universite sıralamsında eskisinden daha kotu

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

Olmaz olur mu yapmayın. Adamlar 40larda kıtalar arası füze, nükleer silah yapıyorlardı. Çinde yoktu ama Avrupasında, Amerikasında gayette laboratuvar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 16:9:29 >
  • vardır da bu kadar var mıydı ona bak. belli baslı universiteler de vardır. egitim kalitesi yukselmis olabilir ama sen suan da dunya da neredeyiz ona bak. itu 50 sene once belki ilk 50 de 100 deydi simdi ilk 500 e giremiyor. en iyi senin bilmen lazım(nickine gore soyluyorm)

Çok iyiler demiyorum zaten. Ama sanki eskiden çok iyilermişte şimdi çok kötülermiş gibi bir hava var onu anlamıyorum. Eskiden 5000 üni varsa şu an 50.000 üni var eskiyle şimdinin kıyaslanması sıralama olarak saçma. Eskiden şimdiye göre çok daha leşlerdi bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 16:21:9 >
  • Hocam yukarıda killing hocamın bahsettiği olay eskiden sahiden de daha iyi olduklarını açıklamaya yetiyor. Eskiden yurtdışında Türkler saygı ile karşılanırdı akademi çevresinde çünkü çalışkan ve görece çoklardı. Şimdi 10 yılda x kişi çıkıyorsa sağlam üniye dışarı, o zaman 4x.
    Şüphesiz bunun bu ünilerden mezun olanların kalitesi ile doğru orantılı mevcut

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Öğrenci ve hoca sayısı arttı eskiye göre. Böyle olunca kalitesiz hoca ve kalitesiz öğrenci de doğal olarak arttı.

Hocam uluslararası dergiler yerine mecburen ulusal dergilere makale cikaran cok fazla akademisyen var. Ozellerde veya bu buyuk devletlerin belli basli bolumlerinde cok daha nadir olsa da yayinlarin saglam uluslararasi kaynaklardan daha dusuk kaynaklara veya yerel kaynaklara donmesi var malesef. Ozellikle bi kademe alttaki üniversitelerin yeni akademik ciktilarin daha az etki yapmasinin sebeplerinden biri bu, veya her akademisyenin deli gibi yayin cikartmaya cabalamamasinin.

• Doğru düzgün hocaları labları yoktu. :) mustafa inan, arif müfid, cahit arf hatta halil inalcık bile dahil edilebilir bu listeye.

imkanların zor olduğu dönemde kürsüler kuran, tübitak'ın neredeyse kuluşuna yardım eden falan insanları nasıl tek kalemde harcayabildin ya. o dönemde zaten kısıtlı üniversite var akademisyenlerin daha iyi olduğu yorumu bile yapılabilirken "düzgün hocaları yoktu" demek. ulan şu an 200 üniversitenin 150'sinde görevli akademisyenlerin ezici çoğunluğu "reisiiim akademiden ingilizceyi kaldır reisim" diye ağlıyorlar. bu adamlar mı senin düzgün dediğin akademisyenler hocalar?

süleyman demirel'in teknik üni'de mustafa inan hk.: "kendisinden mukavemet dersi okuduğumuz günlerden bu yana aradan 47-48 sene geçti, hâlâ hocanın kirişin ortasına bir yük koyup. onun momentini çıkarışı gözümün önümde. maalesef çok erken edebiyete intikal etmiştir. öyle bir yüreğin, öyle bir güzel insanın bu dünyayı terketmiş olmasına üzülürüm."

bu konuda akademisyen değilsek yorum yapmamak gerektiğini düşünüyorum olumlu veya olumsuz ama gerçekten yazmış olduğun şey o kadar üzücü ki şu geçmişteki akademisyenlerimiz hocalarımız mezardan kalksa onları bile bu saçma salak sözlerinizle göç ettirmek zorunda bırakacaksınız. yazık gerçekten. sen kalk zor şartlar altında kürsüler kur teknik üniversitelerde harika işler çıkart hayatın akademide geçsin bilmem kaç yıl sonra klavyesi olduğu için bir adam sana doğru düzgün değillerdi desin trajikomik

en büyük sorunda bu bina veriyorsun parasını veriyorsun ama bu adamların neredeyse çoğu iş yapmak istiyor boş oturup para kazanmak istemiyor

https://www.youtube.com/watch?v=K8Klq4LRMEw şu video her şeyin özeti aslında .d

ayrıca itü odtü kusura bakma da 40 yıl önce de bina olarak kötüyse şu an da kötü 40 yıl önceki kıyaslamayı sanırım tc devletinden daha eski ÜNİVERSİTELER ile yaptın. 2022'ye geldik itü'nün özellikle odtü'nün binası baya baya iyi de ben mi görmedim gittiğimde? Türkiye'nin hiçbir zaman akademide iyi olduğunu düşünmüyorum olacağını da yakın zamanda sanmıyorum çünkü yönetimlerde akademiden anlayan tek bir kişi yok olmadı da 1940'da da ilim insanı göçleri konuşuluyordu gençlere gene de ülkeyi terk etmeyin bunlar düzelir deniyordu yıl 2022 hala daha aynı şeyler söyleniyor.

https://medium.com/t%C3%BCrkiye/yurdu-terk-eden-kabiliyetler-mustafa-inan-e13d703e61a5 | M. İnan | 1963, Yurdu Terk Eden Kabiliyetler

https://www.kitapyurdu.com/kitap/genclerle-basbasa/148246.html | A. Fuad. Başgil | 1949, Gençlerle Başbaşa

bu yukarıda attığımda insanların dert ettiği göçlerle şu an ki göçler arasında nüfus, küreselleşme veya kötü yönetim işe neresinden bakarsan bak tonla fazlalık var. O dönemin adamları bile bunu sorun olarak görürken en basitinden senin bugün bunu geçtim kitabı yazı olarak yayınlayacak tek bir tane akademisyenin yok. Olmaması da doğru çünkü senin gibi bir tip çıkıp "binalarımız çok iyi(neye göre kime göre, hangi döneme göre?)" diyeceği için kimse bu topa girmiyor giden gidiyor sen de burada binalarımız var edebiyatı yapıp geçmişteki akademisyenleri kötülüyorsun. umarım o "Doğru düzgün hocaları yoktu" ifadesini kaldırırsın da bu yazıyı silerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 1 Şubat 2022; 18:9:35 >

• Doğru düzgün hocaları yoku kötüler manasında söylemedim sayıları çok azdı o manada söyledim. Bu listeye Erbakan'ı, İhsan Ketin'i, Kutay Özaydın'ı eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC6B91D5 -- 1 Şubat 2022; 18:18:3 >
  • hepsinin rektörü kayyım eskiden özerklermiş belki de dünya sıralamalarından düşüşleri bu yüzdendir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.