Şimdi Ara

İTÜ, ODTÜ ,YTÜ Eskisi Gibi Değil Yalanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim makalem yok acıkcası bildiri sunumum var o yuzden tam durumu bilemiyorum. normalde konferans katılımı icin ulusal/uluslararası pek farketmiyor ama makale yayın ucretleri ucmus gozukuyor 

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

Akademisyen maaslarini zamlasinlar hoca olup ac mi kalalim 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Way hocam buralarda mısınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

always

• Bizimkiler geriye gitmedi de diğer ülkeler gelişti.

Eskiden Çin de yolda çekirge bulduysan sevinip kahvaltı yapıyordun o kadar kötüydüler. Zamanla kendilerini geliştirdiler şimdi o kadar kötü değiller, iyi eğitimler verip yurtdışına öğrenci gönderebiliyorlar. Bizimkiler robot gibi çalışan Çinlilere göre elbette zayıf kalıyor.

Esas sebep Çin Hindistan gibi ülkelerin akademik ortama adapte olmasıdır.

• Mert Bormann kullanıcısına yanıt

Bende bunu anlatmaya çalıştım. Çok doğru bir yorum.

• lovecraftianism kullanıcısına yanıt

Ben zaten akademide kalicam, belli bi seviyeye ulastiktan sonra (prof unvani almak olabilir, veya ieee fellowlugu) ulke hala var olursa bilkente donmeyi istiyorum. Ama bu ulkeyi sevdigimden diil ankaraya cok bagli olmamdan

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ankara'da genelde hangi mekanlarda bilim yapıyorsunuz hocam

• Mert Bormann kullanıcısına yanıt

Yerinde saymak rekabet ortamında geri gitmektir zaten

İit lerin agir toplarinin kurulusu (bombai vs) hep 1950 filan, odtuyle filan neredeyse ayni. Yasi neredeyse ayni ve daha elverisli bir toplumda olan unilerimiz ileri geçtikten sonra geri dusmesi ne kadar büyük problem oldugunu gosteriyor

• çeka1 kullanıcısına yanıt

B*lkent üniversitesi ee binası ee-101 veya ee-103te 

Sizi bulacağım elbet

• bu seye benzemis eskiden yol yoktu, ucak yoktu, cep telefonu yoktu simdi var gibi universiteler daha ogrencinin en temel ihtiyaci olan barinmayi saglayamiyor.
    bolumden arkadasim basaksehir kanuni kykda kaliyor, afganlar tarafindan pusu kurulup gasp edilen ogrenciler varmis, simdi bu ogrenci her gun en az 4 saat yolda vakit kaybediyor daha bunlara cozum bulamamissiniz sonra kiyas yapiyorsunuz.
    universiteyi universite yapan benim gozumde ogrenciler ve etkin kuluplerdir en azindan ilk donem izlenim bu yonde itude kulupler gercekten iyi calisiyor.
    elestirin diyorlar, anket doldurtuyorlar e hani icraat ?
    yok...

ustad saygilar...

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

o ucretleri genelde universite karsiliyor

Eskiden bu okullar bu kadar iyiydi de Türkiye neden hiçbir şey üretemiyordu? Koca bir yalan iyi falan değillerdi. Bu okulların amacı Türkiyeyi kalkındırmak yurt dışına fazla adam göndermek değil. Bu okullar şu anda gayet iyi mühendisler yetiştiriyorlar. Yiğidi öldür hakkını ver ama sayı çok fazla doğal olarak rekabet çok oluyor. Şu an sadece YTÜ mekatronikten teknofest için uğraşan bir sürü hoca sayarım sana.

• Su an çok mu sey uretiyoruz sanki gidip cinli firmadan boş araba tasarimi satin alıp yerli mühendislik diye milliyetçilik masturbasyonu yapıyoruz. Onceden en azindan gercekten yerli bisey yapabilme potansiyeli vardi, bkz devrim

Ve üniversitelerin amaci bilime katki zaten yani iyi okula yollamak o iyi okullardan daha iyi olana kadar evet

• Çöp

Boundan bildiriyorum ama kaliteli çöp yani :)

O yüzden yazılır tercih edilir

Elde olan en iyilerden biri bu
    Mecburuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelim ODTÜ için konuşucam 2000 2015 arası odtünün prime zamanlarıydı. Türkiye'de ilk 100e giren ilk ve tek üniversite odtü. İnsanlar bu döneme dönmek istiyor. 50 yıl öncesine niye dönmek isteyelim aptal mıyız biz. Kendi kafandan bir şeyler uydurup konu açmışsın. Odtünün 2000 den sonra yapılan birkaç binası var zaten gelmiş eleman apartmanda ders isliyolar diyo aw dkdkskv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 4 Şubat 2022; 1:8:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.