Şimdi Ara

İTÜ MAKİNE / KOM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, buna benzer konuları 50.ye açışım, hala karar veremedim

    Öncelikle kendi zevkimi düşünmek gerekirse teknik bir mühendis, ortaya ürün çıkarabilecek donanıma sahip olan, olmak istiyorum.

    Uygulamalı fizik ve matematiği seviyor gibiyim. Bölüme geçince ne kadar sevip sevmediğimi göreceğim tabi

    Makinede bu saydığım özellikler yeterince var sanırsam. Ama bölümün aşırı zor olması beni İTÜ deki kulüplerden alıkoyar mı. Ortaya ürün çıkarabilmek için bu tarz etkinliklere katılmak gerekli diye düşünüyorum. Aynı zamanda makinedeki dersler, ödevler, projeler kağıt üstünde mi yoksa mühendisliği öğretecek cinsten mi? Bi bakıma takım çalışmasıyla bir şeyler oluştutmak üzerine mi?

    KOM a gelince bu bölüm yapay zeka, robotik kısımlarına yatkınlığı bulunan bölüm galiba. Ve bu bölüm de ortaya ürün çıkartabiliyor, lab ları, kulüpleri aktif kullanmaya teşvik ediyor.

    Makine ile KOM un ne farkı var, bunu çözebilmiş değilim

    Tavsiyelerinizi bekliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
  • hocam oktay arslan diye bir abimiz var çok feyizli bir abimiz. itü kom mezunu, twitter'dan mesaj atın dönüyor. ona bi danışın derim. bence kom'a girin beğenmezseniz makine'ye geçersiniz ama geleceği olan çok iyi bir bölüm olduğunu duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 28 Temmuz 2022; 9:56:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ön ek: kontrol ve otomasyon mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği 2000li yılların başına kadar İTÜde birleşik tek bölümdü. Kontrol ve bilgisayar mühendisliği olarak geçmekteydi.

    Kontrol ve otomasyon mühendisliği, mekatronik mühendisliğinin aslında daha ideal formudur. Yani bir mekanik veya elektronik sistemi kontrol etmek için gereksiz malzeme bilimi, mukavemet gibi dersleri almazsınız. Örneğin bir robotu veya tren sinyallerini kontrol etmeye yarayan kontrol teorisi, ve bunun uygulaması ile çalışırsınız. Tabii burada makina öğrenmesi gibi konular da önemli olarak devreye giriyor. Otomasyon ise bir seri imalatta robotik kolların sürekli aynı işi yapması için programlanması gibidir. Benim alanım olmadığı için daha detaylı anlatamıyorum ancak buradan mezun olup Avrupanın en iyi veya 3. (Dünyada da 3 olabilir tam hatırlamıyorum) Kuluçka merkezi olarak belirlenen İTÜ Çekirdekte su altı robotları, rüzgar türbünü health monitoring robotları gibi şeyleri geliştirerek şirket sahibi olan arkadaşlarımız var. Denizin ingilizcesi ile rover kelimelerini birleştirirsen bu arkadaşlara ulaşabilirsin. Burası henüz farkedilmemiş bir bölüm, daha yüksek sırlamalardan öğrenci alması gerekiyor. Makinada kontrolle ilgili sadece mekatronik, robot kontrolü gibi şeylere yönelebilirsin. Sıralamaları uygun olanlar yıldız kontrolü de düşünülmeli. Bu işi seven insan için zevkli bölümler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 28 Temmuz 2022; 10:26:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle teşekkürler

    İtüde hangi bölümü okuyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Teşekkürler

    Biliyorum kendisini, ama ne yazabilirim. Yarın itüye gideceğim orada müsade ederlerse lab lara bakmak istiyorum

    Oktay arslana ise ne yazacağım hakkında bilgim yok :( çok basit şeyler yazıp vaktini çalmak istemem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben uçak uzay lisans ve yüksek mezununuyum. Okurken de girerdim foruma, şimdi de bilgi vermek için arada giriyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Tavsiyem makinaya gel. Eğer kafana yatmazsa değiştirirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ MAKİNA ÇAP
    2 ay önce açıldı
    Makine müh Tobb Vs gazi
    8 yıl önce açıldı
    KTÜ Yazılım VS GTÜ Makine
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

    Öyle yapmayı düşünüyorum

    Siz kaçıncı sınıfsınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    1 bitti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • makineden koma yatay yapan en az 5 6 arkadaşım var bence kom

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.