Şimdi Ara

İTÜ Kontrol ile ilgili sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm geçen sene Robotik adını almıştı ama bu sene eskiye döndü ve bölüm ders planı sağlam revizyona girdi. Çok iyi ve üzerine düşünülmüş, çalışılmış yenilikçi bir ders planı hazırlanmış. Daha yayınlanmadı ama benim inceleme fırsatım oldu.

Mezun oldum. Mastera başlıyorum. Okulla, kontrol ve diğer bölümler ile ilgili bildiğim kadarıyla cevap verebilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3.9 gpa yapsak nerelerden kabul alabilirim (abd)

bir de bölümün kapsamı ne, çipler falan filan bu bölümle alakalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 24 Temmuz 2025; 22:33:8 >

tercih zamanı en çok ikilemde kaldığım yerdi. okul uzamıyosa ve tek eve çıkabilirsem geçmeyi düşünürüm. ama tüm llm'ler benim bölümün daha mantıklı olduğunu söylüyor (amaç para kazanmak, akademi prestij cart curt umurumda değil).

ne açıdan iyi?

Şaka bir yana CC altı değilse ders notlarının önemi yok eğer dersinin İTÜ'deki ders planında eşdeğeri varsa ve kredisi en az İTÜ'deki kadarsa evet sayıyorlar.

Bölüm sana direkt kabul sağlatmaz tahmin edeceğin gibi. Bölümdeki hocaların da sana öyle bir vizyon aşılama gibi bir durumları yok. Almanyaya vs. gidiliyor daha çok. Amerika İTÜ'de pek hedefe alınmıyor. Ama benim bizzat tanıdığım gidenler var. Lisans araştırması + ortalama + iyi bir referans ile gidilebiliyor. Burada başka fakülte vs. hocaların lablarına girmek kolay. Herhangi bir fakülteden iyi bir hocanın labına girip yayın da çıkarırsan gidersin.

Kapsamı kontrol algoritmaları(bir sistemin istenen referansa göre otonom çalışması), otonom sistemler, robotik içeriyor temelde. Bunların da temeli EEM olduğundan ilk 2 yıl EEM müfredatı mevcut. Bu işler programlama, bilgisayarlı görü ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerle yakın ilişkili olduğu için bunlara da yönelinebiliyor. Çip bölümü değil ama gömülü kontrol kısmı mikrokontrolcülerle yapıldığından çip tarafı da var.

Ayrıca EEF'deki ders havuzunun neredeyse tamamına erişilebiliyor. Çok fazla ders seçeneği var. Seçmeli ders sayısı çok olduğundan program rahatça istenen tarafa yönlendiriliyor. Ayrıca master dersleri de seçmeli dersler yerine alınabiliyor.

Baş CTIS'ci olarak seni beklemiyorum ama elinde sonunda birileri bunları sorar dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

ctis babamın bölümü değil ki hocam. hangisi abd'ye faang'a girme hedefine ulaştırıyorsa onu düşünürüm.

almanya mevzusu sıkıntı maaşlar buradan bile kötü, asla gitmeyeceğim bir yer.

neyse ben biraz araştırayım düşüneyim de bu bölüme phd lazım gibi görünüyor

• Objektif olarak söylüyorum. Bilkent İstanbul'da olsa ve sıralam da tutsaydı isteyeceğim okullardan. İTÜ'nün üstüne yazarım. Ama CTIS değil. Her halükarda Bilkent tamam ama programı o sıralamalardaki birinin hedefleri için yeterli bulmuyorum. O sıralamayı yapan adam geri kalan Bilkent imkanlarıyla ister istemez iyi işler yapar ama o adamın Kontrol veya başka bir bölümde çok daha sağlam iş çıkaracağını düşünüyorum. Ha ne kadar objektif bakabildiğim tartışılır tabi ama tecrübelerim bunu diyor

Bahsettiğin kalibrede PhD her lisans için şart maalesef.

Araştır tabi. O kadar sistem oturttun ekstra dersler alıyorsun güzel bir transkript planlıyorsun. Düşün iyice.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ve en önemlisi, vadideki yurtlar bu sene öğrenci alacak mı? sokakta kalmayalım

Yurt çıkmaz min 1 sene takilirsin yurtsuz, kykda %99 1.5 saat yolun olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İkisi de Elektrik-Elektronik Mühendisliği ama özelleştikleri alanlar farklı. Biri mesela haberleşme ile iletişim alanında 4g 5g falan, radarlar vs. üzerine yoğunlaşabiliyor. Kontrol de robotik, otonom hareket algoritmaları tarzı şeylere yöneliyor. Tabi dahası var ama kısaca böyle. Ayrıca 2 bölüm de birbirlerinin alanlarına seçmeli derslerle kayıp o alanlarda çalışabiliyor. Ama seçtiğin bölümün bir miktar zorunlu alan dersi var onlar sayesinde her türlü bölümün temelini alıyorsun.

Ortalama kasmak zor ama aşırı zor falan değil. ODTÜ, Bilkenti bilmiyorum maalesef. O yüzden kıyaslayamayacağım.

başkan çok kötü be, çekilecek çile değil. ne zaman bitiyor bu deprem güçlendirmesi

eyv hocam üniye henüz girmemiş biri için aşırı fark etmez diye yorumladım, doğru mu?

bu arada okulun endüstrisi nasıl biliyor musunuz hiç

bir kismi bitmis de 25 girislilere sira gelicegini sanmam

tüh be. civarda ibb yurdu, kykda nakil alabileceğim bir yer biliyor musun reis

Şöyle fark eder. İkisi de yakın alanlar ama özelleştikleri yerler fikir veriyor. Mesela robot devrimi, otonom hareket eden araçlar, yapay zekalı makineler vs. gibi son teknoloji trendler ilgini çekiyorsa Kontrol seçersin. 6g haberleşme, elektronik harp vs. teknolojiler mesela ilgini çekiyorsa EHB. Ama ikisi de birbirine yönelebilir tabi. Öbürünü seçmiş olmak doğrudan bir sorun değil.

Okulun endüstrisi ne onu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 25 Temmuz 2025; 13:53:5 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.