Şimdi Ara

İTÜ Kontrol ile ilgili sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ona bakarsan mattakilere 12+12 24k giriyor :)) asıl para temel bilimde var ilk 2-3 sene

idealim yok girerim de matah bir iş yeri olduğunu sanmam

akademi genel olarak vakit kaybı ama somun anahtarı işlevi görüyor girmek için, benim gözlemlediğim bu şekilde yani. ctis'te mat 101 bile olmayınca iş dara düşüyor. sen alıyordun sanırım, general elec.lerden mi kapatmaya çalışıyorsun açığı?

ehb de özellikle devlette ömür törpüsü be, yurt çilesi var para çilesi var gpa kasması var var oğlu var. mezun olmadan kel kalma (eğilimim var .d) garantili diye istemiyorum, dediğin gibi düşünmeden yazardım yoksa

bu kadar net ayrımlar yok bence. günde 3,5 saati itüde okuyacağım diye otobüse vermek mi daha iyi o vakti çalışmaya ya da stres atmaya harcamak mı? bir sürü değişken var, hangisini seçersen seç büyük bir kayıp/kazanç yok diye düşünüyorum. itü seçersem de geçerli bu durum

matematik sıkıntı bölüm. olimpiyatçı olmama rağmen ben bile yazmadım. calculus hocası olmak istiyorum diyorsan yaz. electiveden cs dersi almak da zor.

akademi phd mevzuları sıkıntı ben çoook araştırdım. abd için master şart, param yok diyorsan abd'de kalmak için phd lazım. avrupa için master doktora gerekli değil (yazılım sektöründe). kontrol okursan en azından bir master yapman lazım, teknik derinliği fazla diye.

ctis'te mat 101 var. yani şöyle mat dersi alacaksın ama ister 101 ister 105 alıyorsun. ben math 101-102-225 aldım sonraki dönem de 230 alcam. CS'cilerin aldığı tüm matematikler bunlar. ya yandal matematik yapcam ya da müfredata ek math dersi alcam. ilk 2 sene teori matematik ile doldurcam. 3. sınıf 2. dönem düzgün bir yerde işe girmeye çalışcam. sofeng için hand-on experience > teorik temel

ctis'te de gpa kasman lazım, öyle söylenildiği kadar da kolay değil. 1500. olan yazılım bilen arkadaş bölümü hafife aldı. 3.00'ı zor yaptı 1. sınıfta.

he ctis itü kontrol'den daha kolay, bölümün sağladığı rahatlığı bir işte çalışarak, leetcode'da algoritma ve data structure bilgini güçlendirerek, proje yaparak veya müfredata ek ders alarak değerlendirirsin.

neyse farklı kitlelere hitap eden bölümler ikisinin de avantajı dezavantajı var. amaç para, kariyer, yurt dışı ise ctis üzmez.

neyese konuyu baltalamayayım. kb. sorun olursa özelden veya benim açtığım konudan yazarsın knk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 25 Temmuz 2025; 21:35:24 >

• elec.lerde ön gereksinim var he, o zaman salla

ondan phd diyorum ya avrupa için yazılımda nasıl bilmiyorum ama genelde birkaç sene iş tecrübesi yeterli düzgün yerlerde

dediğinle zaten cs dersleri haricinde eksik kalmıyor ki, bunu yaptıktan sonra akademi yolu da açılır muhtemelen. ben 1-2 tane math elec. gördüm o yüzden o kadar alınabileceğini düşünmedim, yandal daha mantıklı duruyor bu arada.

gpa her yerde kasacaksın zaten de fark var ikisi arasında. çocuk oyuncağı demiyorum yanlış anlaşılmasın. eleman yazık etmiş 1. sınıfa haha

normalde aklımda çok yoktu düşünüyorum şimdi, eyv bro

benden de kb .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undetectable -- 25 Temmuz 2025; 21:41:1 >

yurt çıkana kadar hazırlıkta takılırsın

Nen memnun kaldım TR içinde gayet iyi bir lisanstı. Makina da çok iyidir. Oradan bütün arkadaşlarım iyi yerlere geldi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.