![]() yani bu sene gidersek hep İstanbul'da mı kalacağız? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Howard aka Moana -- 26 Temmuz 2022; 10:52:31 > |
ITU KKTC [SS] BU GERÇEK Mİ

-
-
hocam bu kadar sorunluysa ABET sertifikasını nasıl alıyor sonuçta abet uluslararası değil mi
-
upi lupi dup dup
-
Aklınızda bulunsun Kıbrıs'a pasaport ile girerseniz başka ülkeye girmeye çalıştığınızda sorun yaşarsınız. Özellikle Yunanistan KKTC damgasını gördü mü polis alıyor.
TC Kimlik ile girebilirsiniz pasaporta gerek yok. -
erasmus vb. birçok programı yok zamanında ODTÜ’de aynı KKTC olayı olmuştu ve hiç tutulmadı kendinizi riske atmaya değmez birçok belirsizliklerin olduğu bir üniversite -
buraya gidersek insta biomuza itu kktc cmpe mi yoksa itu cmpe mi yazmak daha uygun olur?
-
itü kktc mezunu olacaksın aynı odtü’de olduğu gibi işverenler sana ankara odtü mezunu mu yoksa kktc odtü mü diye soracaklar hiçbir mantık yok buraya gitmek için -
quote:
Orijinalden alıntı: yksflexburaya gidersek insta biomuza itu kktc cmpe mi yoksa itu cmpe mi yazmak daha uygun olur?
hocam linkedin'de odtü'nünkine baktım hepsi odtü ceng yazmış xD
-
hocam o zaman kıbrıs'takiler insan değil mi hiçbirinin iş bulamaması lazım. şimdi istinye üniversitesi ceng'e gitsem mi daha yararlıdır kıbrıs odtü'ye mi mesela..
-
JDNASDIOAWJJDIASDJASIDJASIODIASJIDJIAWLDJASDL normal odtülü olsam fena ta*ak geçerdim bunlarla
-
hocam anlattığım o değil tam olarak insanlar odtü kktc ilk açıldığında odtü’den farksız diye yazdılar daha sonra aynı sizin attığınız ssteki gibi ankara’da okuma sözü verildi ama söz tutulmadı ve öğrencileri kktceye yolladılar ve şu an odtü kktc mezunlarının çoğu keşke yazmasaydım diyor çevremde 1—2 kişi var yani buraya giderseniz 2. sınıf bir öğrenci olarak gideceğinizi unutmayın ben 40k civarı yapsam hiçbir şekilde riske girip yazmam hem erasmus hakkı tanınmıyor hem akreditasyon yok -
Bu yazıya göre İstanbul'da kalmak için hazırlığı sınavla atlamak gerekiyor. Çünkü İstanbul kampüslerinde başlayan öğrencilerimiz demiş ama hazırlık Kıbrıs kampüsünde. Yalnız ben bu yazıya biraz şüpheli yaklaşıyorum çünkü ÖSYM kılavuzunda böyle yazmıyor. Mezun olana kadar değil Kıbrıs yerleşke bina inşaatları bitene kadar yazıyor. 2022 kılavuzundaki 204. koşula bakabilirsiniz. Ben olsam onu dikkate alırdım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ODTÜ'de yapılanı yaparlar, bir iki yıla binaları dikip gelin derler, gerekçe olarak da ÖSYM kılavuzunu gösterirler. Kıbrıstan türkiyeye yatay geçiş de sıkıntılı bir konu, kıbrısta kalırsınız. Kıbrısta okumak problem olmayacaksa tercih edilebilir. İstanbulda okurum diyorsanız hazırlığı atlayamayacaksanız tercih etmeyin ve iyice araştırmadan tercih etmeyin derim ben. Geçen yıl da tartışılmıştı bu konu ama düzgün bir açıklama yapılmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterina -- 26 Temmuz 2022; 12:15:5 >
-
Hocam diplomada Kıbrıs yazsa ne fark edecek ki ben bugüne kadar iş görüşmesine diplomayla giden duymadım.Sonuçta burda eğitim alanlar o bölümde yeterliligi göstermişler ki diplomayı almışlar ama 1.sene okurken Maslakta adamların Kıbrısa geri çagırması gibi bir ihtimal de var ne olacagı belirsiz gibi
-
hocam aynı şekilde katılıyorum iyi sıralama yapmış arkadaşlar hiç riske girmesin çünkü burada hiçbir şey net değil -
Hocam gidip okulla da görüşeceğim belki yazılı belge falan isterim. Peki sizce bunun garantisini verirlerse değer mi?
-
İtü’den bildiriyorum kıbrıs ceng okuyanların hepsi normal ceng’çi gibi eğitim alıyor sen sormasan hiçbiri de kıbrıs olduğunu söylemez pc okuyorum der -
Bunun garantisini verebileceklerini sanmıyorum. Ben geçen yıl iyice araştırdım, değmeyeceğini düşündüm ve tercih etmedim. Ama sizin için bir şey diyemem. Hazırlığı atlayamayacaksanız tercih etmeyin bence. Atlayabilirim diyorsanız bölümün artılarını eksilerini risklerini değerlendirip diğer alternatiflerinizle kıyaslayıp bir karar vermeniz lazım. İstanbulda yaşamıyorsanız yurt işini de sorun bence. Kıbrıs kontenjanı için yurt ayırmışlar mı, kyk çıkar mı gibi şeyler. Malum aylık ortalama 6000 oldu yurtlar.
En Beğenilen Yanıtlar

Aklınızda bulunsun Kıbrıs'a pasaport ile girerseniz başka ülkeye girmeye çalıştığınızda sorun yaşarsınız. Özellikle Yunanistan KKTC damgasını gördü mü polis alıyor.
TC Kimlik ile girebilirsiniz pasaporta gerek yok. |
erasmus vb. birçok programı yok zamanında ODTÜ’de aynı KKTC olayı olmuştu ve hiç tutulmadı kendinizi riske atmaya değmez birçok belirsizliklerin olduğu bir üniversite
|
hocam anlattığım o değil tam olarak insanlar odtü kktc ilk açıldığında odtü’den farksız diye yazdılar daha sonra aynı sizin attığınız ssteki gibi ankara’da okuma sözü verildi ama söz tutulmadı ve öğrencileri kktceye yolladılar ve şu an odtü kktc mezunlarının çoğu keşke yazmasaydım diyor çevremde 1—2 kişi var yani buraya giderseniz 2. sınıf bir öğrenci olarak gideceğinizi unutmayın ben 40k civarı yapsam hiçbir şekilde riske girip yazmam hem erasmus hakkı tanınmıyor hem akreditasyon yok
|
Benzer içerikler
- vip fizik pdf indir
- asistan doktor maaşı
- soru kalesi yayınları zorluk derecesi
- dershane deneme sınavları fiyatları 2023
- ydt kaç ayda biter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X