Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtü Endüstri hakkında bilgi verebilecek? Hocalar, zorluk, kampüs vs.

Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zloty

İtü Endüstri hakkında bilgi verebilecek? Hocalar, zorluk, kampüs vs.

Teşekkürler şimdiden

Hocaları ve zorluğu hakkında İşletme Fakültesinde okuyanların açıklama yapması daha iyi olur. Ama yerini anlatayım.

Endüstri Mühendisliği Bölümünün bağlı olduğu İşletme Fakültesi, Maçka Kampüsü'nde. Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY), Atrium binası, Dil ve İnkılap Tarihi Bölümü, İşletme Fakültesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, İTÜ Vakfı ve İTÜ Sosyal Tesisleri yer alıyor. Fakat öyle geniş bir kampüs değil. Kampüsün hemen altında, KYK'ya bağlı bir genel yurt olan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu mevcut. Kampüsün hemen önünde teleferik var; bu teleferiğe binerek Taşkışla'ya gidebiliyorsunuz, buradan da Taksim'e geçebiliyorsunuz. Kampüsün YDY çıkışından sağa sapıp düz giderek, Nişantaşı üzerinden geçiyor, yolun sonunda Osmanbey'e varıyorsunuz. (Ortalama 15 dakika) Buradan da metroya binebilirsiniz. Yine kampüsün arkasından, İşletme Fakültesi çıkışından çıkıp aşağı inerek Beşiktaş'a varabiliyorsunuz. Ayrıca, Maçka Kampüsü, İTÜ'nün Taşkışla ve Gümüşsuyu kampüslerine de yakın sayılır.

Hazırlık sınıfına kalacaksanız, hazırlık sınıfı zaten Maçka'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Teşekkürler şimdiden

Hocaları ve zorluğu hakkında İşletme Fakültesinde okuyanların açıklama yapması daha iyi olur. Ama yerini anlatayım.

Endüstri Mühendisliği Bölümünün bağlı olduğu İşletme Fakültesi, Maçka Kampüsü'nde. Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY), Atrium binası, Dil ve İnkılap Tarihi Bölümü, İşletme Fakültesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, İTÜ Vakfı ve İTÜ Sosyal Tesisleri yer alıyor. Fakat öyle geniş bir kampüs değil. Kampüsün hemen altında, KYK'ya bağlı bir genel yurt olan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu mevcut. Kampüsün hemen önünde teleferik var; bu teleferiğe binerek Taşkışla'ya gidebiliyorsunuz, buradan da Taksim'e geçebiliyorsunuz. Kampüsün YDY çıkışından sağa sapıp düz giderek, Nişantaşı üzerinden geçiyor, yolun sonunda Osmanbey'e varıyorsunuz. (Ortalama 15 dakika) Buradan da metroya binebilirsiniz. Yine kampüsün arkasından, İşletme Fakültesi çıkışından çıkıp aşağı inerek Beşiktaş'a varabiliyorsunuz. Ayrıca, Maçka Kampüsü, İTÜ'nün Taşkışla ve Gümüşsuyu kampüslerine de yakın sayılır.

Zeytinburnunda oturuyorum hocam nasil ulasim olacak? Bence kotu olmus mackada olmasi

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler şimdiden

Zeytinburnunda oturuyorum hocam nasil ulasim olacak? Bence kotu olmus mackada olmasi

Çok zor değil yahu.

Zeytinburnu'ndan Taksim'e otobüsler var. (96T'yi biliyorum.) Taksim Meydanı'na çıkan, Atatürk Kültür Merkezi'nin solunda kalan, Gezi Parkı'nın yanındaki yola (Mete Caddesi) girip dümdüz giderek Taşkışla'ya varıyorsun. Sağda, tarihî bir bina olan İTÜ Mimarlık Fakültesini görürsün zaten. Buranın da ilerisinde, parkın orada teleferik var. Teleferik zaten doğrudan Maçka Kampüsü'nün önüne gidiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler şimdiden

Çok zor değil yahu.

Zeytinburnu'ndan Taksim'e otobüsler var. (96T'yi biliyorum.) Taksim Meydanı'na çıkan, Atatürk Kültür Merkezi'nin solunda kalan, Gezi Parkı'nın yanındaki yola (Mete Caddesi) girip dümdüz giderek Taşkışla'ya varıyorsun. Sağda, tarihî bir bina olan İTÜ Mimarlık Fakültesini görürsün zaten. Buranın da ilerisinde, parkın orada teleferik var. Teleferik zaten doğrudan Maçka Kampüsü'nün önüne gidiyor.

Yani taksimden teleferikle gidiyoruz hocam. Cok sagol

• Hazırlık bitti, ilk sınıf ilk döneme başlıycaz hayırlısıyla

Bu ders programını nerden öğreniyoruz ?
  • @Intelligence Cube , itü sisten sisteme giriş yap

Ben bi bakayım diye pin'i ardarda yanlış girmişim hesabım bloke oldu lanet olsun ya. Artık ticket attım ne zaman cevap verirler bilmiyorum
  • Bu arada benim bir sorum olacak. Ben İTÜ'nün Maçka kampüsüne gitmedim daha önce. Bugün git gör dedi babam; ama üşeniyorum sırf gidip gelmek için.

Şimdi ben tramvay ile gideceğim. Son durak olan Kabataş'ta iniyorum. Ondan sonra Maçka'ya yürünmeli mi? Yoksa otobüs, minibüs felan mı binilmeli?(Eğer giden varsa)
  • hocam öncelikle sağol ygs 1 36k ygs2 32k ygs3 49k ygs4 58k ygs 5 43k ygs6 36k

lys ile çok derdim yok kassam iyi birşey yaparım ama ygsden ötürü çoşkum azalmış durumda
    acaba bu sıralamalarla Endüstri Müh. türkçe kısmına girme durumum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürk Mantolu

hocam öncelikle sağol ygs 1 36k ygs2 32k ygs3 49k ygs4 58k ygs 5 43k ygs6 36k

lys ile çok derdim yok kassam iyi birşey yaparım ama ygsden ötürü çoşkum azalmış durumda
    acaba bu sıralamalarla Endüstri Müh. türkçe kısmına girme durumum nedir?

İmkansız çünkü itude türkçe bölümler bu seneden itibaren kalktı diye biliyorum.

• Matematik müh. hakkında bilgisi olan?
  • itunun yurt disina ogrnci yollma potnsiyeli nasl ? ituden mezn oldm harvardda doktra ypmk icn istkte blunsam yardmci oluyolar mi

• Hedefti hayal oldu
  • abiler bana uçak ve inşaat hakkında bilgi verir misiniz? zorluk bölge sosyal yerlerle uzaklık vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrikçi&şakirt

abiler bana uçak ve inşaat hakkında bilgi verir misiniz? zorluk bölge sosyal yerlerle uzaklık vs.

Zorluk olarak kolay bölümler değil ikiside başta bunu bilmen gerekiyor. Bölge olarak ikiside İTÜ'nün ana kampüsü olan Ayazağa Kampüsünde. Sosyal yerlere uzaklık olarak, örnek olarak vermek gerekirse, Taksim 20-25 dakka falan sürüyor kampüsten metro ile.

Uçak mühendisliği hakkında yardım etmeye çalışırım, fakat tam olarak neyi bilmek istiyorsun?
  • yatay geçiş için ortalamalara baktım,iyi bir bölüm en az 3.50 ortalama istiyor.itüde bu ortalamayı tutturmak ne derece zor( uzaydan uçak veya makinaya geçiş istiyorum mesela)
  • Eğer irregular olursan(yani bir dönemde hazırlığı bitirip, 2. dönem lisansa başlarsan), dersleri kendin istediğin gibi seçeceğinden bir nevi daha kolay oluyor. Fakat buna rağmen gerçekten zor. Ha, imkansız mı? Değil tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

quote:

Orijinalden alıntı: elektrikçi&şakirt

abiler bana uçak ve inşaat hakkında bilgi verir misiniz? zorluk bölge sosyal yerlerle uzaklık vs.

Zorluk olarak kolay bölümler değil ikiside başta bunu bilmen gerekiyor. Bölge olarak ikiside İTÜ'nün ana kampüsü olan Ayazağa Kampüsünde. Sosyal yerlere uzaklık olarak, örnek olarak vermek gerekirse, Taksim 20-25 dakka falan sürüyor kampüsten metro ile.

Uçak mühendisliği hakkında yardım etmeye çalışırım, fakat tam olarak neyi bilmek istiyorsun?

ben sivil pilot olmak istiyorum internetten biraz araştırdım uçak mühendisleri sivil pilot olabiliyormuş uçak müh. okursam seçiceğim meslek bu yada sizin tavsiyeniz nedir ?
    uçak müh'ne gelirsek biraz okudum dersleri aşırı zormuş buda beni korkuttu benim istediğim biraz daha üniversite hayatını yaşayabilmek yani bütün gün ders çalışmak istemiyorum kocaelide oturuyorum oturduğum yer biraz sakin daha canlı yerler görmek istiyorum ama İstanbul hakkında da neredeyse hiç bir bilgim yok neresi nasıl hiç bilmiyorum istanbulda olmanın zorlukları neler? ilk sene büyük ihtimal yurtta kalırım ikinci sene çıkarım eve veya yurtları güzelse sıkı değilse yurttada kalabilirim tavsiyelerinize açığım

2. planım uçak müh kazanamassam inşaat okumak inşaat okuyan abilerim var fakat çok kaliteli üniversitelerde okumuyorlar sizin düşüncelerinizi alıyım kesinlikle İTÜye gidicem olmadı mezuna kalırım ama İTÜye gidicem bunu kafaya koydum saygılar

• quote:

ben sivil pilot olmak istiyorum internetten biraz araştırdım uçak mühendisleri sivil pilot olabiliyormuş uçak müh. okursam seçiceğim meslek bu yada sizin tavsiyeniz nedir ?

Onun için ayrı bölümler olması lazım. Pilotaj gibi vs. Sonradan sivil pilot olmak ise sadece Uçak Mühendis'lerine değil bütün mühendislere açık olan bir seçenek bildiğim kadarıyla, yani İnşaat Mühendisi'de olsan mezun olduktan sonra 6 aylık bir eğitimle pilot olabilirsin diye biliyorum.

quote:

uçak müh'ne gelirsek biraz okudum dersleri aşırı zormuş buda beni korkuttu benim istediğim biraz daha üniversite hayatını yaşayabilmek yani bütün gün ders çalışmak istemiyorum kocaelide oturuyorum oturduğum yer biraz sakin daha canlı yerler görmek istiyorum ama İstanbul hakkında da neredeyse hiç bir bilgim yok neresi nasıl hiç bilmiyorum istanbulda olmanın zorlukları neler? ilk sene büyük ihtimal yurtta kalırım ikinci sene çıkarım eve veya yurtları güzelse sıkı değilse yurttada kalabilirim tavsiyelerinize açığım

Zor olmayan bölüm maalesef yok. Üniversite hayatını rahat bir şekilde yaşarsın merak etme. Hazırlık okursan, okuyacağın sene gerçekten aşırı rahat geçicek. İstediğin yeri gezme imkanın olacak. Lisansa geçtiğinde ise ilk sene havuz dersleri yani ortak dersler(diğer bölümlerle alınıyor) olacak. Derslere gitmeden bile(tabii seviyene göre değişir) dersi geçebilirsin. Ben de Kocaeli'de oturuyorum. İlk sene yurtta kalman senin adına iyi olacaktır. Hem daha fazla arkadaş edinmiş olacaksın hem de o ortamı tatmış olacaksın. Canlı yerler; Taksim olsun Nişantaşı olsun gerçekten okula çok yakın yerler. Ayazağa Kampüsü(1.sınıftan itibaren olacağın kampüs) dediğim gibi Taksim'e 20-25 dakika. Onun dışında hazırlık okursan Maçka Kampüs'ü de Nişantaşına çok yakın. Yürüme 5-10 dakkalık bir mesafeydi yanılmıyorsam. Parti falan ararsan okulda düzenleniyor veya arkadaşınla kendin Taksim'de bir yere gidebilirsin. Orası sana kalmış bir şey. Benim sana tek tavsiyem, biraz erken ama, derslere gidip not tutman yanında olacaktır. Eğer öyle yaparsan gerçekten, havuz dersleri için konuşuyorum, vizelere ve finallere çok fazla çaba sarf etmesin. Ha unutmadan, hazırlık için de şunu diyebilirim; A kuru veya B kuru olursan irregular olmaya bak. Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla bir sene okumak sıkıyor. Direk hazırlığı atlaman ise arkadaşsız veya çok az arkadaşla lisans derslerine başlaman anlamına geliyor. Tabii senin kararın.

quote:

2. planım uçak müh kazanamassam inşaat okumak inşaat okuyan abilerim var fakat çok kaliteli üniversitelerde okumuyorlar sizin düşüncelerinizi alıyım kesinlikle İTÜye gidicem olmadı mezuna kalırım ama İTÜye gidicem bunu kafaya koydum saygılar

Valla, maalesef İnşaat Mühendisliği hakkında pek fikrim yok. Fakat bildiğim kadarıyla İTÜ'nün marka bölümlerinden biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Vadi Yurtları

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu]

Vadi yurtları B,C,D,E olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. Yer itibariyle kampüsün ana girişlerine ve fakültelerine uzak sayılıp İstinye parkın karşısında yer almakta. Odalar 3'er kişilik, aralarda tahta paravan var yatakların yarısına kadar geliyor çalışma masanızda otururken yan tarafın hiçbirşeyini göremezsiniz yani. Herkesin kendine ait masası dolapları vs var her birinin kiliti ayrı zaten güvenlik bi anahtarlık vercek size 7 8 tane anahtar var yanlış hatırlamıyorsam Haftaiçleri temizlikçi sabah gelir çöpü boşaltır, öğleden sonraları da gelir paspas çeker ortalıgı toplar üstünkörü. Her katın merdivenden çıkıldıgında 2 koridora ayrılacağını görürsünüz odalar bu 2 koridorda sıralanır. Her koridora ait 1 banyo 1 tuvalet var, her tuvalette 3 her banyoda da 4(5 te olabilir şu an hatırlayamadım) kabin bulunur. Sıcak su sorunsuz 7/24 vardır, 1 sene kaldım banyoların hepsinin dolu oldugunu falan görmedim mutlaka boş oluyor. Her öğrencinin 100mbit internet bağlantısı vardır, günlük 4GB kotayı geçerseniz hızınız düşürülür. O düşük hızda inat edip 8GB'ı geçerseniz internetiniz kesilir bi süre ama zaten günlük 4 GB yeterli. Neden çünkü vadinin ortak ağı var (Vadi Hub/DC) orda terabyte'larca film müzik oyun xxx herşey mevcuttur ordan son hız dosya çekersiniz çektiğiniz dosya kotanızı etkilemez. Vadinin önünden her daim ring kalkar lakin ders ve yemek saatleri kalabalık olur beklersiniz, binemeye de bilirsiniz garantisi yoktur o saatlerde. Geri kalan tüm gün rahat sayılabilir

Benim gördüğüm kadarıyla güvenlikler rahat. Kartınızı basıp girersiniz ufak bi merdiven yukarı çıktıgınızda güvenliklerin oldugu ana bölüm vardır selam verir geçersiniz. Her türlü alkolu çantada sokabilirsiniz(10dan fazla birayı 1 çantada soktugumu hatırlıyorum) Yeter ki amele gibi siyah poşetlere doldurup şıngır şıngır gelmeyin. Öyle lise yurtlarındaki gibi alt dönem üst dönem yoktur hatta alakası yoktur. Benim odamdaki arkadaşlardan biri 1 yaş büyüktü diğeri 1 yaş küçüktü ama gayet iyi anlaştık seneye gene beraberiz. Odalara yerleştirirken bölüme falan bakmıyorlar direkt atıyorlar

En son blok B bloktur önünde Vadi kantini ve yemekhanesi vardır. Yemekhanede haftaiçleri akşam yemeği çıkar 3.5 TL'ye. Ana yemekhaneye göre avantajı sıra olmamasıdır, fakat ana yemakhanede meyve/tatlı gibi alternatfiler varken Vadi yemekhanesinde ya meyve çıkar ya tatlı siz seçmezsiniz

Yönetim blogunda (D blok), spor odası mevcuttur ben baktıgımda boş gibiydi oradan yararlanabilirsiniz. Bu arada söylemeyi unuttum, D bloğa LİG TV odası da açıldı, ordan maçları seyredebilirsiniz

Saat 5'e kadar açık çamaşırhane bulunuyor. Çamaşırhane bu sene yenilendi, makinaların hepsi sağlam ve yeni. Orda deterjanını temizleyeceğin şeyi kendin atıp yıkıyorsun anneniz yok artık Yatak çarşafını da aynı şekilde sen yıkamaya veriyorsun çamaşırhanede. Dilerseniz yine hemen orda ütü masası bulunmakta ütü de yapabilirsiniz

Siz istemediğiniz sürece kimse öyle KYK yurtlarındaki gibi bir odada toplanıp sohbet yapmaz, kimse kimsenin odasına sık girip çıkmaz biraz asosyal bir ortam var tabi benim 1 senede gördüğüm bu ha böylesi bence çok daha iyi. Arada bazı cinslikler çıksa da herkes belli bir seviyenin üzerinde öyle kavga falan yok. Bir de kampüste bi kıza Vadi'de kalıyorum derseniz size gülümsemesi muhtemeldir, ne yazıkki 1400 erkek fazlaca abazanca bir izlenim bırakmıştır millette. Takmayın he deyin geçin. Tabi bu durum işin eğlence boyutu biraz ciddiye alan yoktur pek. Ben bi ciddi bi tavırla karşılaşmadım yani

Vadi candır, vadi eğlencelidir Kar yağınca herkes dışarı çıkar, ortaya kardan muhteşem erkeksi! sanat eserleri ortaya çıkar burdan resmini veremeyeceğim vadi'ye özeldir Facebookta grubumuz var, her türlü bilgi fikir malzeme alışverişi gerçekleşir hemen hemen her istediğinizi bulabilirsiniz. Tuvaletlerde banyolarda okuyunca tüm stresinizi alacak uyarı yazılarıyla karşılaşabilirsiniz

Şu sıralar köpek problemi var biraz, şöyle ki kampüste bolca köpek bulunmakta ve Vadi'de de sayıları epey arttı. Şimdiye kadar kimseye saldırmadılar zaten çoğu aşılı ama her geçen taşıta havlamaları sorun yaratıyor. Nasıl bir çözüm bulurlar bilmiyorum ama umarım seneye sayıları makul düzeye çekilir. Onun dışında bi probleminiz olmaz

Bu yılki aylığı 235 TL'dir

Gölet yurtları

Pek bilgim yok. Bildiğim kadarıyla anlatayım, öncelikle odalar 3 değil 2 kişiliktir( 1 kişilik de var ama 1000lira civarı diye hatırlıyorum). Kız ve erkek öğrenciler kalabiliyor aynı oda değil tabi bazı çakalların aklına o gelmiş olabilir ama henüz o kadar çağdaş değil okulumuz . Kampüsteki göletin orda numara numara ayrılmıştır Gölet1,Gölet2 gibi. Odaları daha geniş olup mutfakları bulunmakta. Fakültelere daha yakın, biraz daha merkezi bi konumu var. Manzarası falan daha hoştur.(Vadi B Blok 5.kattan da köprünün ayağı görünüyor )
    2 kişilik olanların aylık 575 liradır. Genel kanı bu fiyata değmeyeceği yönünde

hocam gitarla ilgleniyorum ben kısık sesle çalsam döverler mi ?

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.