Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ'nün sitesindeki Yatay Geçiş/ÇAP Ortalamaları o bölüme geçenlerin ortalamaları mı yoksa o bölümden başka bölüme geçmeyi hak kazananların mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre-34bjk

İTÜ'nün sitesindeki Yatay Geçiş/ÇAP Ortalamaları o bölüme geçenlerin ortalamaları mı yoksa o bölümden başka bölüme geçmeyi hak kazananların mı?

O bölüme geçenlerinkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: hidwy

Ama Itünün burs ofisinin sitesinde gümüşsuyu erkek yurdu diye geçen yurtta 90 kız kontenjan var bu da kafamı karıştırdı.

Bir de okulda çalışma imkanları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1073

Hakkatten de öyleymiş. Yukarıda bahsettiğim şey buymuş demek ki.

Kapasite açısından Gümüşsuyu Erkek/Karma Öğrenci Yurdu daha avantajlı. Olanaklar açısından aralarında fark yok, fiyatlarda da uçurum yok. (Kız Öğrenci Yurdu'nunki 410 TL, ötekininki 440 TL.) Sen bilirsin; ama ben olsaydım sanırım bu yurdu öne yazardım.

Okulda çalışma olanakları hakkında bildiğim kadarıyla yorum yapayım. Hazırlık sınıfı ve 1. yarıyıl öğrencilerine okuldaki birimler için ya iş yok ya da ilgili bir ilana rastlamadım. İTÜ'nün çeşitli birimlerde yarı zamanlı (Part Time) eleman alımları oluyor. Bunların ilanları yarizamanli.itu.edu.tr sayfasında yayınlanır. Fakat, dediğim gibi, İTÜ'de hazırlık sınıfı ve 1. yarıyıl öğrencilerinin başvurabileceği Part Time iş ilanı görmedim. Örneğin; geçen dönem Bilgi İşlem Daire Başkanlığına 16 tane eleman alınacaktı. Aday öğrencilerin en az 2. yarıyılda okumaları isteniyordu. (Şu şu bölümlerde okuyor olmak, not ortalamasının en az bu kadar olması gibi şartlar da var tabii.)

Okulun yemekhanelerinde tanıtım afişleri (geziler vb.) dağıtanlar var. Bir arkadaşım hazırlık sınıfındayken bu işi yapıyordu. Eline biraz para geçiyormuş. Başka bir arkadaşım da Ayazağa Kampüsü'nde promosyon olarak Cafe Crown paketlerinden dağıtıyordu. :) Fakat bunlar için nerelere başvurulması gerektiğini bilmiyorum. Hiç merak edip de sormadım açıkçası.

Okul dışında özel ders vermek ve bir giyim mağazında satış elemanı olarak çalışmak, bir Fast Food dükkanında servis elemanı olarak çalışmak gibi alternatifler mevcut.

Çalışma olanaklarına ek olarak burs başvuruları da tabii ki yap. (KYK [www.kyk.gov.tr ], İTÜ [Mimarlık Fakültesi Öğrenci İşlerine], İTÜ'de yapacağın burs başvurusundan bağımsız bir başvuru prosedürü isteyen çeşitli özel kuruluşlar [TEV, ÇYDD, Anadolu Vakfı, ADD vb.])

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz emeğinize sağlık.

Bir de şu ingilizce türkçe programla ilgili biri beni aydınlatırsa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ITUnun ingilizce sinavi ne zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

ITUnun ingilizce sinavi ne zaman?

Hazırlık atlama sınavı olan Proficiency'i soruyorsan, eylül ayında. Geçen yıl 1. aşaması 8 Eylül'de, 2. aşaması 10 Eylül'de olmuştu. Bu yıl da bu civarlarda olur.
  • Kullanabilceğimiz bilgisayarlar var mı varsa nerdeler yani böyle internet cafe gibi oyun atma ortamı oluyo mu acep turnuvaya kadar yolu var yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.760

Kullanabilceğimiz bilgisayarlar var mı varsa nerdeler yani böyle internet cafe gibi oyun atma ortamı oluyo mu acep turnuvaya kadar yolu var yani

Mustafa İnan Kütüphanesinde bilgisayarlar 7/24 internetiyle öğrencilerin kullanıma açıktır. Ayrıetten Yabancı Diller Binası(Hazırlık okuyacağınız bina) en alt katında bir internet cafe mevcut. Yalnız oyun film v.b atabileceğiniz usb bağlantısı falan var mı bilmiyorum

Zaten yurtta kalırsanız yüksek hızda internette istediğinizi download edebilirsiniz. Günlük 4GB kotayı aşmamak şartıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Kullanabilceğimiz bilgisayarlar var mı varsa nerdeler yani böyle internet cafe gibi oyun atma ortamı oluyo mu acep turnuvaya kadar yolu var yani

Mustafa İnan Kütüphanesinde bilgisayarlar 7/24 internetiyle öğrencilerin kullanıma açıktır. Ayrıetten Yabancı Diller Binası(Hazırlık okuyacağınız bina) en alt katında bir internet cafe mevcut. Yalnız oyun film v.b atabileceğiniz usb bağlantısı falan var mı bilmiyorum

Zaten yurtta kalırsanız yüksek hızda internette istediğinizi download edebilirsiniz. Günlük 4GB kotayı aşmamak şartıyla

Sevgili cwr büyük ihtimalle UOLP inşaat'a geliyorum da hazırlığı okumakta kararlıyım.Kurumsal TOEFL'a girme zorunluluğum yok değil mi?

• quote:

quote:

YDY'de çalıştım ben. Var bilgisayarlarda USB bağlantısı.

• quote:

Vadi Yurtları

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu]

Vadi yurtları B,C,D,E olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. Yer itibariyle kampüsün ana girişlerine ve fakültelerine uzak sayılıp İstinye parkın karşısında yer almakta. Odalar 3'er kişilik, aralarda tahta paravan var yatakların yarısına kadar geliyor çalışma masanızda otururken yan tarafın hiçbirşeyini göremezsiniz yani. Herkesin kendine ait masası dolapları vs var her birinin kiliti ayrı zaten güvenlik bi anahtarlık vercek size 7 8 tane anahtar var yanlış hatırlamıyorsam Haftaiçleri temizlikçi sabah gelir çöpü boşaltır, öğleden sonraları da gelir paspas çeker ortalıgı toplar üstünkörü. Her katın merdivenden çıkıldıgında 2 koridora ayrılacağını görürsünüz odalar bu 2 koridorda sıralanır. Her koridora ait 1 banyo 1 tuvalet var, her tuvalette 3 her banyoda da 4(5 te olabilir şu an hatırlayamadım) kabin bulunur. Sıcak su sorunsuz 7/24 vardır, 1 sene kaldım banyoların hepsinin dolu oldugunu falan görmedim mutlaka boş oluyor. Her öğrencinin 100mbit internet bağlantısı vardır, günlük 4GB kotayı geçerseniz hızınız düşürülür. O düşük hızda inat edip 8GB'ı geçerseniz internetiniz kesilir bi süre ama zaten günlük 4 GB yeterli. Neden çünkü vadinin ortak ağı var (Vadi Hub/DC) orda terabyte'larca film müzik oyun xxx herşey mevcuttur ordan son hız dosya çekersiniz çektiğiniz dosya kotanızı etkilemez. Vadinin önünden her daim ring kalkar lakin ders ve yemek saatleri kalabalık olur beklersiniz, binemeye de bilirsiniz garantisi yoktur o saatlerde. Geri kalan tüm gün rahat sayılabilir

Benim gördüğüm kadarıyla güvenlikler rahat. Kartınızı basıp girersiniz ufak bi merdiven yukarı çıktıgınızda güvenliklerin oldugu ana bölüm vardır selam verir geçersiniz. Her türlü alkolu çantada sokabilirsiniz(10dan fazla birayı 1 çantada soktugumu hatırlıyorum) Yeter ki amele gibi siyah poşetlere doldurup şıngır şıngır gelmeyin. Öyle lise yurtlarındaki gibi alt dönem üst dönem yoktur hatta alakası yoktur. Benim odamdaki arkadaşlardan biri 1 yaş büyüktü diğeri 1 yaş küçüktü ama gayet iyi anlaştık seneye gene beraberiz. Odalara yerleştirirken bölüme falan bakmıyorlar direkt atıyorlar

En son blok B bloktur önünde Vadi kantini ve yemekhanesi vardır. Yemekhanede haftaiçleri akşam yemeği çıkar 3.5 TL'ye. Ana yemekhaneye göre avantajı sıra olmamasıdır, fakat ana yemakhanede meyve/tatlı gibi alternatfiler varken Vadi yemekhanesinde ya meyve çıkar ya tatlı siz seçmezsiniz

Yönetim blogunda (D blok), spor odası mevcuttur ben baktıgımda boş gibiydi oradan yararlanabilirsiniz. Bu arada söylemeyi unuttum, D bloğa LİG TV odası da açıldı, ordan maçları seyredebilirsiniz

Saat 5'e kadar açık çamaşırhane bulunuyor. Çamaşırhane bu sene yenilendi, makinaların hepsi sağlam ve yeni. Orda deterjanını temizleyeceğin şeyi kendin atıp yıkıyorsun anneniz yok artık Yatak çarşafını da aynı şekilde sen yıkamaya veriyorsun çamaşırhanede. Dilerseniz yine hemen orda ütü masası bulunmakta ütü de yapabilirsiniz

Siz istemediğiniz sürece kimse öyle KYK yurtlarındaki gibi bir odada toplanıp sohbet yapmaz, kimse kimsenin odasına sık girip çıkmaz biraz asosyal bir ortam var tabi benim 1 senede gördüğüm bu ha böylesi bence çok daha iyi. Arada bazı cinslikler çıksa da herkes belli bir seviyenin üzerinde öyle kavga falan yok. Bir de kampüste bi kıza Vadi'de kalıyorum derseniz size gülümsemesi muhtemeldir, ne yazıkki 1400 erkek fazlaca abazanca bir izlenim bırakmıştır millette. Takmayın he deyin geçin. Tabi bu durum işin eğlence boyutu biraz ciddiye alan yoktur pek. Ben bi ciddi bi tavırla karşılaşmadım yani

Vadi candır, vadi eğlencelidir Kar yağınca herkes dışarı çıkar, ortaya kardan muhteşem erkeksi! sanat eserleri ortaya çıkar burdan resmini veremeyeceğim vadi'ye özeldir Facebookta grubumuz var, her türlü bilgi fikir malzeme alışverişi gerçekleşir hemen hemen her istediğinizi bulabilirsiniz. Tuvaletlerde banyolarda okuyunca tüm stresinizi alacak uyarı yazılarıyla karşılaşabilirsiniz

Şu sıralar köpek problemi var biraz, şöyle ki kampüste bolca köpek bulunmakta ve Vadi'de de sayıları epey arttı. Şimdiye kadar kimseye saldırmadılar zaten çoğu aşılı ama her geçen taşıta havlamaları sorun yaratıyor. Nasıl bir çözüm bulurlar bilmiyorum ama umarım seneye sayıları makul düzeye çekilir. Onun dışında bi probleminiz olmaz

Bu yılki aylığı 235 TL'dir

Gölet yurtları

Pek bilgim yok. Bildiğim kadarıyla anlatayım, öncelikle odalar 3 değil 2 kişiliktir( 1 kişilik de var ama 1000lira civarı diye hatırlıyorum). Kız ve erkek öğrenciler kalabiliyor aynı oda değil tabi bazı çakalların aklına o gelmiş olabilir ama henüz o kadar çağdaş değil okulumuz . Kampüsteki göletin orda numara numara ayrılmıştır Gölet1,Gölet2 gibi. Odaları daha geniş olup mutfakları bulunmakta. Fakültelere daha yakın, biraz daha merkezi bi konumu var. Manzarası falan daha hoştur.(Vadi B Blok 5.kattan da köprünün ayağı görünüyor )
    2 kişilik olanların aylık 575 liradır. Genel kanı bu fiyata değmeyeceği yönünde

Gölet hakkında bilgi vereyim.

12 Blok var bunların 4ü kız 8i erkek yurdu olarak kullanılıyor. Her blokta yaklaşık 50 öğrenci kalıyor, her blokta 2 etüd salonu 1 tv salonu(anten) 1çamaşırhane var. Her katta 8 kişi kalır, 4oda*2kişi şeklinde. Her katta 4 oda var, 4 odanın kapısı salon gibi bi ortak alana açılıyor. Sonra banyo tuvalet bi de mutfak var. Mutfak dediğim lavabo ocak kettle işte. Bu kadar. Bence 575'e değmez ama siz bilirsiniz tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: elenasdiary

Peki hazırlık okumamak için TOEFL vermemiz mi lazım? Bir de hazırlık okumayı önerir misiniz? Yani hazırlıkta okuyacağın bölümle ingili ingilizce eğitimi mi veriliyor yoksa normal genel ingilizce mi? Bazıları hazırlık oku hem okula alışırsın hem de şu sınav telaşından sonra dinlenirsin diyor a o yüzden merak ettim.

İTÜ'nün kendi İngilizce yeterlilik sınavı "Proficiency" var. Buna girerek atlayabilirsin. Alternatif olarak, İTÜ'nün eşdeğer kabul ettiği TOEFL, IELTS gibi sınavlara da girip, belirlenen baraj puanlarını aşarak hazırlık sınıfını atlayabiliyorsun. Ama ben Proficiency'e girmeni öneririm. TOEFL'a, IELTS'e göre nispeten kolay bir sınavdır. TOEFL'daki Speaking aşaması yok mesela.

Hazırlık sınıfını atlamak için Proficiency'de 2 aşamadan toplam en az 60 puan alman lazım. İlk aşamada 15 Restatement (verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve 30 Reading (3 tane metinden oluşuyor. Okuduğunu anlama soruları.) sorusu var, sırf test. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 puan alman şart. Çok zorlamaz. İkinci aşamada da Listening (test) ve Writing (Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazarsın.) var. Bu aşama 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 puan alman şart. Listening gayet kolaydır. Writing de sana kalmış. Proficiency ya da diğer sınavlar için Essay yazmayı bilmen lazım, bunu bilmiyorsan öğrenebilirsin.

Hazırlık sınıfında genel bir İngilizce eğitim verilir. Bölüme yönelik teknik İngilizce eğitimi yok. Bu, lisansta var.

Açıkçası İngilizce düzeyin gerçekten iyiyse, hele TOEFL ile atlayabilecek bir düzeydeysen, hazırlık sınıfına kalmanı önermem. Hele A kuruna geleceksen... Ben A kurundaydım. Dönem boyunca köşede uyuyup çevremdeki arkadaşlarımla sohbet etmiştim. Essay yazmayı öğrendim, biraz gramerimi geliştirdim, başka da aman aman bir katkısı olmadı. Bir de Longman English Interactive (LEI) diye abuk sabuk bir uygulamadan ödevler veriliyordu. Hazırlık sınıfına kalmamın iki nedeni de; Essay yazmayı üniversite başlamadan önce bilmiyor olmam, İstanbul dışından gelmem.

Fakat şu da var: Hazırlık sınıfı kesinlikle eğitim hayatının en rahat dönemi olacak. "İngilizce eğitimi falan çok önemli değil. Ben boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum. İlk yarıyılımı (A ve B kurunda olursan)/ilk yılımı rahat geçirmek istiyorum. Çevre edinmek istiyorum. Okula alışmak istiyorum. Arkadaşlarımla bol bol gezmek istiyorum." diyorsan, hazırlık sınıfına kalıp A kurunda olabilirsin. Bunun için gayet müsaittir.

çok teşekkürler :)

• Hazırlığı geçmek için girilen sınav ile hazırlık sınıflarına ayrılmak için uygulanan sınavlar farklı di mi? İlk sınava girme zorunluluğu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyblueeye

Hazırlığı geçmek için girilen sınav ile hazırlık sınıflarına ayrılmak için uygulanan sınavlar farklı di mi? İlk sınava girme zorunluluğu var mı?

Evet farklı sınavlar. Kağıt üstünde geçmek için olan prof sınavına girmek zorunlu değil, seviyeleri belirlemek için olan ise zorunlu

Tabi seviye belirleme için olan sınava girmezseniz de sorun olmuyor, ama en düşük kurdan başlıyorsunuz direkt
  • maksat mesajım bulunsun
  • Öncelilkle Merhaba.Konuda mesajları büyük kısmını okudum bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum.Sormak istediğim sey bnm mf-4 sıralamam 17726 ve gecen sene itü insaat müh. 17800 ile kapatmıs.Ondan önceki sene 18300 gibi bir yerdeydi.Sizce insaat müh. bolumunun sıralamasında yıne bi yükselme olur mu yoksa kazanma iht. nedir acaba.Yeni tıp diş hek. kontenjanları acılmıs ve müh. sıralamalarını olumsuz etkiler demişti dersane hocam ama bilemedm..

Bi de insaat müh. hakkında İTÜ nün Odtü ve Boü. daha iyi bir marka olduğunu duymustum sizce ne kadar doğru yoksa abartı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özütemiz597

Öncelilkle Merhaba.Konuda mesajları büyük kısmını okudum bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum.Sormak istediğim sey bnm mf-4 sıralamam 17726 ve gecen sene itü insaat müh. 17800 ile kapatmıs.Ondan önceki sene 18300 gibi bir yerdeydi.Sizce insaat müh. bolumunun sıralamasında yıne bi yükselme olur mu yoksa kazanma iht. nedir acaba.Yeni tıp diş hek. kontenjanları acılmıs ve müh. sıralamalarını olumsuz etkiler demişti dersane hocam ama bilemedm..

Bi de insaat müh. hakkında İTÜ nün Odtü ve Boü. daha iyi bir marka olduğunu duymustum sizce ne kadar doğru yoksa abartı mı?

tam sınırdasın ama muhtemelen girersin,dediğin gibi artan diş-tıp kontenjanları ve itü inşaat ında artan kontenjanıyla bence girme şansın %70-90 arası.İtü inşaat tabikide boğaziçinden veya odtü den daha iyi diye iddia edilmez ama inşaat alanında çok önemli bir marka ve bunu kullanabilirsen çoğu boğaziçiliden ve odtülüden daha donanımlı bir inşaat mühendisi olursun.Allah gönlüne göre versin...

• itü inşaatın kontenjanı arttı mı yoksa gecen seneyle aynı mı acaba?
  • kontenjanlar hakkında bilgilendirebilecek olan yok mu artış ya da düşüs oldu mu acaba bnm için 1 kişinin bile önemi var sonucta
  • quote:

kontenjanlar hakkında bilgilendirebilecek olan yok mu artış ya da düşüs oldu mu acaba bnm için 1 kişinin bile önemi var sonucta

Dogrutercih. Com dan bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

kontenjanlar hakkında bilgilendirebilecek olan yok mu artış ya da düşüs oldu mu acaba bnm için 1 kişinin bile önemi var sonucta

Dogrutercih. Com dan bakabilirsin

teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.