Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Orijinalden alıntı: zigör

quote:

quote:

Merhabalar

İTÜ Uzay Mühendisliği bölümüne geliyorum

Bir iki şey sormak istiyorum. Ben İstanbul da Bayrampaşa da oturuyorum. Ama evden gelip gitmek istemiyorum. Yurtlarda bildiğim kadarıyla şehir dışından gelenlere yer veriliyormuş. Şimdi benim yurtta kalma şansım yok mu? Bir komşumuz, kızını kendi memleketine kayıtlı gösterip şehir dışından gelmiş gibi yaparak yurtta kaldığını söyledi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben Ankaralıyım, ikametgahımı oraya yaptırıp yurtta kalabilir miyim? Böyle bir şeyin bir cezası var mıdır? Yasak ise hiç bulaşmayayım.

Özel yurtlarda kalmam, arkadaş bulursam evde de kalabilirim, ancak ilk yıl zor. Nasıl olacak bu iş? Hazırlıkda bit otobüs ile gidip gelebilirim ama istemiyorum.

İkinci olarak, aylık ne kadar para gider. Evde-yurtta kaldığımı düşünürsek. Para harcama da ortalama. 800-900 liraya rahat geçinilir mi?

Evet ikametgahını başka bir yerde gösterip yurtlarda kalabilirsin, kalanlar var benim bildiğim kadarıyla. Aylık olarak ne kadar gider bilemem bu sana bağlı ama o bahsettiğin paraya çok rahat geçinirsin tabi yurtta kalırsan 200tl sini yurt için vermen gerekicek Bu arada sıralaman nedir?

Merhaba, bu sene 14 bindeyim. % 80 geliyorum İTÜ Uzaya. Yani kesin yazacağım da geçen sene de kesin gözü ile bakıyordum ortada kaldım. Yine olmaz umarım. 8 bin kişi yükselirse kalırım yine :)

Bu arada, sizinle daha önce konuşmuştuk değil mi? Kullanıcı adınız çok yakın geliyor, galiba YGS den sonra konuşmuştuk. Doğru hatırlıyorum değil mi ? Mesajları sildiğimden bakamıyorum.

Hatırladım şimdi seni :) Evet konuşmuştuk daha önce. Bu sıralamayla çok rahat girersin diye düşünüyorum tahminimce 17-18-19 bin küsür aralığında kapatır sen de rahatlıkla girersin

Uzay hakkında bilgi verebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu sıralamalar sınav sisteminin değişmesinden dolayı çok oynamalar olacak diyolar sizce itü de 1500 - 2000 kişi oynar mı sıralamalarda ?
  • Taban sıralama, sınav sisteminden dolayı neden değişsin? Tıp kontenjan artışlarından dolayı ancak kaymalar olur. Onun dışında tamamen arz-talep meselesi. Kimisi artar kimisi azalır.
  • İTÜ Maslak kampüsünun hiç fotoğrafları falan yok mu ne biliyim yurtlarin falan? Hiç bi yerde bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar

İTÜ Uzay Mühendisliği bölümüne geliyorum

Bir iki şey sormak istiyorum. Ben İstanbul da Bayrampaşa da oturuyorum. Ama evden gelip gitmek istemiyorum. Yurtlarda bildiğim kadarıyla şehir dışından gelenlere yer veriliyormuş. Şimdi benim yurtta kalma şansım yok mu? Bir komşumuz, kızını kendi memleketine kayıtlı gösterip şehir dışından gelmiş gibi yaparak yurtta kaldığını söyledi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben Ankaralıyım, ikametgahımı oraya yaptırıp yurtta kalabilir miyim? Böyle bir şeyin bir cezası var mıdır? Yasak ise hiç bulaşmayayım.

Özel yurtlarda kalmam, arkadaş bulursam evde de kalabilirim, ancak ilk yıl zor. Nasıl olacak bu iş? Hazırlıkda bit otobüs ile gidip gelebilirim ama istemiyorum.

İkinci olarak, aylık ne kadar para gider. Evde-yurtta kaldığımı düşünürsek. Para harcama da ortalama. 800-900 liraya rahat geçinilir mi?

Evet ikametgahını başka bir yerde gösterip yurtlarda kalabilirsin, kalanlar var benim bildiğim kadarıyla. Aylık olarak ne kadar gider bilemem bu sana bağlı ama o bahsettiğin paraya çok rahat geçinirsin tabi yurtta kalırsan 200tl sini yurt için vermen gerekicek Bu arada sıralaman nedir?

Merhaba, bu sene 14 bindeyim. % 80 geliyorum İTÜ Uzaya. Yani kesin yazacağım da geçen sene de kesin gözü ile bakıyordum ortada kaldım. Yine olmaz umarım. 8 bin kişi yükselirse kalırım yine :)

Bu arada, sizinle daha önce konuşmuştuk değil mi? Kullanıcı adınız çok yakın geliyor, galiba YGS den sonra konuşmuştuk. Doğru hatırlıyorum değil mi ? Mesajları sildiğimden bakamıyorum.

Hatırladım şimdi seni :) Evet konuşmuştuk daha önce. Bu sıralamayla çok rahat girersin diye düşünüyorum tahminimce 17-18-19 bin küsür aralığında kapatır sen de rahatlıkla girersin

Uzay hakkında bilgi verebilir misin?

Forumda yeteri kadar bilgi verdik arama yapıp onları okuyabilirsin. Yine kafana takılan birşey olursa sorabilirsin;)

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:55:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

İTÜ Maslak kampüsünun hiç fotoğrafları falan yok mu ne biliyim yurtlarin falan? Hiç bi yerde bulamadım

Tam olarak nerelerin fotoğrafını istiyorsun, sen söyle buluruz biz

quote:

Bir şey sormak istiyorum.

Uzay mühendisliğine girdiğimizde , ilk seneden itibaren projelere katılabiliyormuyuz? Mesela ben model helikopter ile ilgilendim, o konuda bilgiliyim. Bir helikopter projesine katılmak benim için çok büyük bir eğlence olur. Mümkün mü ? Yoksa teknik bilgi edindikten sonra mı katılabiliyoruz?

Tabii ki ilgin, merakın, bilgin varsa takımlara başvurabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 29 Temmuz 2012; 1:17:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

İTÜ Maslak kampüsünun hiç fotoğrafları falan yok mu ne biliyim yurtlarin falan? Hiç bi yerde bulamadım

Tam olarak nerelerin fotoğrafını istiyorsun, sen söyle buluruz biz

quote:

Bir şey sormak istiyorum.

Uzay mühendisliğine girdiğimizde , ilk seneden itibaren projelere katılabiliyormuyuz? Mesela ben model helikopter ile ilgilendim, o konuda bilgiliyim. Bir helikopter projesine katılmak benim için çok büyük bir eğlence olur. Mümkün mü ? Yoksa teknik bilgi edindikten sonra mı katılabiliyoruz?

Tabii ki ilgin, merakın, bilgin varsa takımlara başvurabilirsin

Mesala inşaat fakültesi vadi yurtları odaların içi falan.

• itü mimarlık bide üstüne üslük ingilizce gelecek sene ben geliyorum.
  • puanım itü uçak'a yetiyor.

okuyan Veya mezun varsa birkaç şey sorMak istiyorum,

- internette bir çok uçak mezunu işsizlikten şikayetçi, bunlar acaba kendini geliştiremeyen ve girişimcilikten uzak kişiler mi ? bu yüzden mi bölüme çamur atıyorlar ?
    - size göre iş imkanları nasıldır ? otomotiv gibi diğer meslEklerde iş bulma şansı var mıdır ? hatta arçelik ve bosch gibi yerlerde çalışanlar oluyormuş ?
    - yurtdışı imkanları benim için çok önemli yurtdışında çalışma şansı yakalayabilir miyim itü uçak mezunu olarak ?
    - ayrıca işe başlangıç ücretleri hakkında da bilgilendirirseniz sEvinirim.

ayrıca kafamdaki diğer iki bölüm de itü bilgisayar ve hacettepe otomotiv.

uçakçılar detaylı bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
  • yok mu cevaplayabilecek birileri, diğer konulara yazdım ama iplenmedi :/
  • 30110 ile itü metalurji ve malzemeye girebilir miyim 27700 lu bir sey :(

Sene basindaki hedefimi 2400 kisi ile kacirmak ne aci olacak..

• Moleküler Biyoloji ve Genetik'le ciddi düşünüyorum,öğrenci var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: avrilrocks

Moleküler Biyoloji ve Genetik'le ciddi düşünüyorum,öğrenci var mı?

@Citizen
  • İTÜ EHB bölümünü yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım. aslında tek korkum bir bayan olarak yapabilir miyim. çünkü siz de en baştaki tanıtımda şirketlerdeki çalışma oranı olarak erkekleri yüzde80 bayanları yüzde20 demişsiniz. bu da beni korkutuyor.
  • quote:

quote:

@Citizen

Adamın hayatı karardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivi.

İTÜ EHB bölümünü yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım. aslında tek korkum bir bayan olarak yapabilir miyim. çünkü siz de en baştaki tanıtımda şirketlerdeki çalışma oranı olarak erkekleri yüzde80 bayanları yüzde20 demişsiniz. bu da beni korkutuyor.

Hiç merak etme, bölümün %40'ı filan kız, senin gibi çok var
  • iş hayatı konusunda?? erkekler kesinlikle daha avantajlı diye birşey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: at mı kafası

puanım itü uçak'a yetiyor.

okuyan Veya mezun varsa birkaç şey sorMak istiyorum,

- internette bir çok uçak mezunu işsizlikten şikayetçi, bunlar acaba kendini geliştiremeyen ve girişimcilikten uzak kişiler mi ? bu yüzden mi bölüme çamur atıyorlar ?
    - size göre iş imkanları nasıldır ? otomotiv gibi diğer meslEklerde iş bulma şansı var mıdır ? hatta arçelik ve bosch gibi yerlerde çalışanlar oluyormuş ?
    - yurtdışı imkanları benim için çok önemli yurtdışında çalışma şansı yakalayabilir miyim itü uçak mezunu olarak ?
    - ayrıca işe başlangıç ücretleri hakkında da bilgilendirirseniz sEvinirim.

ayrıca kafamdaki diğer iki bölüm de itü bilgisayar ve hacettepe otomotiv.

uçakçılar detaylı bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

çok güzel yardımcı oluyosunuz sağolun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Holychoosenone

quote:

quote:

@Citizen

Adamın hayatı karardı

WTH
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.