Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UOLP-SUNNY ile ilgili bilgisi olan arkadaşlara soru sordum. Sanırım konu başlığına uygun olmadı. Sorumu sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 3 Ağustos 2012; 13:22:48 >
  • İTÜ MMA da olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

arkadaşlar, tekstil mühendisliği bölümünde okuyan ya da mezunu olan var mı aramızda?

arkadaşlar?
  • Şöyle her yönüyle kıyaslamalı olarak itü vadi ve gölet yurtlarını tanıtacak yok mu? fotoğraf falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Şöyle her yönüyle kıyaslamalı olarak itü vadi ve gölet yurtlarını tanıtacak yok mu? fotoğraf falan?

Ölmüş bu başlık ölmüş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

quote:

Şöyle her yönüyle kıyaslamalı olarak itü vadi ve gölet yurtlarını tanıtacak yok mu? fotoğraf falan?

Ölmüş bu başlık ölmüş

Harbiden ya tvyi bi açıyorum envayi çeşit özel üniversite adamlar herşeyi anlatıp tanıtıyor itüde hiç böyle hareketlilik yok okulu tanıyamadan gidecez heralde.

• quote:

quote:

quote:

Ölmüş bu başlık ölmüş

Harbiden ya tvyi bi açıyorum envayi çeşit özel üniversite adamlar herşeyi anlatıp tanıtıyor itüde hiç böyle hareketlilik yok okulu tanıyamadan gidecez heralde.

Öyle olcak valla

• Vadi Yurtları

Vadi yurtları B,C,D,E olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. Yer itibariyle kampüsün ana girişlerine ve fakültelerine uzak sayılıp İstinye parkın karşısında yer almakta. Odalar 3'er kişilik, aralarda tahta paravan var yatakların yarısına kadar geliyor çalışma masanızda otururken yan tarafın hiçbirşeyini göremezsiniz yani. Herkesin kendine ait masası dolapları vs var her birinin kiliti ayrı zaten güvenlik bi anahtarlık vercek size 7 8 tane anahtar var yanlış hatırlamıyorsam Haftaiçleri temizlikçi sabah gelir çöpü boşaltır, öğleden sonraları da gelir paspas çeker ortalıgı toplar üstünkörü. Her katın merdivenden çıkıldıgında 2 koridora ayrılacağını görürsünüz odalar bu 2 koridorda sıralanır. Her koridora ait 1 banyo 1 tuvalet var, her tuvalette 3 her banyoda da 4(5 te olabilir şu an hatırlayamadım) kabin bulunur. Sıcak su sorunsuz 7/24 vardır, 1 sene kaldım banyoların hepsinin dolu oldugunu falan görmedim mutlaka boş oluyor. Her öğrencinin 100mbit internet bağlantısı vardır, günlük 4GB kotayı geçerseniz hızınız düşürülür. O düşük hızda inat edip 8GB'ı geçerseniz internetiniz kesilir bi süre ama zaten günlük 4 GB yeterli. Neden çünkü vadinin ortak ağı var (Vadi Hub/DC) orda terabyte'larca film müzik oyun xxx herşey mevcuttur ordan son hız dosya çekersiniz çektiğiniz dosya kotanızı etkilemez. Vadinin önünden her daim ring kalkar lakin ders ve yemek saatleri kalabalık olur beklersiniz, binemeye de bilirsiniz garantisi yoktur o saatlerde. Geri kalan tüm gün rahat sayılabilir

Benim gördüğüm kadarıyla güvenlikler rahat. Kartınızı basıp girersiniz ufak bi merdiven yukarı çıktıgınızda güvenliklerin oldugu ana bölüm vardır selam verir geçersiniz. Her türlü alkolu çantada sokabilirsiniz(10dan fazla birayı 1 çantada soktugumu hatırlıyorum) Yeter ki amele gibi siyah poşetlere doldurup şıngır şıngır gelmeyin. Öyle lise yurtlarındaki gibi alt dönem üst dönem yoktur hatta alakası yoktur. Benim odamdaki arkadaşlardan biri 1 yaş büyüktü diğeri 1 yaş küçüktü ama gayet iyi anlaştık seneye gene beraberiz. Odalara yerleştirirken bölüme falan bakmıyorlar direkt atıyorlar

En son blok B bloktur önünde Vadi kantini ve yemekhanesi vardır. Yemekhanede haftaiçleri akşam yemeği çıkar 3.5 TL'ye. Ana yemekhaneye göre avantajı sıra olmamasıdır, fakat ana yemakhanede meyve/tatlı gibi alternatfiler varken Vadi yemekhanesinde ya meyve çıkar ya tatlı siz seçmezsiniz

Yönetim blogunda (D blok), spor odası mevcuttur ben baktıgımda boş gibiydi oradan yararlanabilirsiniz. Bu arada söylemeyi unuttum, D bloğa LİG TV odası da açıldı, ordan maçları seyredebilirsiniz

Saat 5'e kadar açık çamaşırhane bulunuyor. Çamaşırhane bu sene yenilendi, makinaların hepsi sağlam ve yeni. Orda deterjanını temizleyeceğin şeyi kendin atıp yıkıyorsun anneniz yok artık Yatak çarşafını da aynı şekilde sen yıkamaya veriyorsun çamaşırhanede. Dilerseniz yine hemen orda ütü masası bulunmakta ütü de yapabilirsiniz

Siz istemediğiniz sürece kimse öyle KYK yurtlarındaki gibi bir odada toplanıp sohbet yapmaz, kimse kimsenin odasına sık girip çıkmaz biraz asosyal bir ortam var tabi benim 1 senede gördüğüm bu ha böylesi bence çok daha iyi. Arada bazı cinslikler çıksa da herkes belli bir seviyenin üzerinde öyle kavga falan yok. Bir de kampüste bi kıza Vadi'de kalıyorum derseniz size gülümsemesi muhtemeldir, ne yazıkki 1400 erkek fazlaca abazanca bir izlenim bırakmıştır millette. Takmayın he deyin geçin. Tabi bu durum işin eğlence boyutu biraz ciddiye alan yoktur pek. Ben bi ciddi bi tavırla karşılaşmadım yani

Vadi candır, vadi eğlencelidir Kar yağınca herkes dışarı çıkar, ortaya kardan muhteşem erkeksi! sanat eserleri ortaya çıkar burdan resmini veremeyeceğim vadi'ye özeldir Facebookta grubumuz var, her türlü bilgi fikir malzeme alışverişi gerçekleşir hemen hemen her istediğinizi bulabilirsiniz. Tuvaletlerde banyolarda okuyunca tüm stresinizi alacak uyarı yazılarıyla karşılaşabilirsiniz

Şu sıralar köpek problemi var biraz, şöyle ki kampüste bolca köpek bulunmakta ve Vadi'de de sayıları epey arttı. Şimdiye kadar kimseye saldırmadılar zaten çoğu aşılı ama her geçen taşıta havlamaları sorun yaratıyor. Nasıl bir çözüm bulurlar bilmiyorum ama umarım seneye sayıları makul düzeye çekilir. Onun dışında bi probleminiz olmaz

Bu yılki aylığı 235 TL'dir

Gölet yurtları

Pek bilgim yok. Bildiğim kadarıyla anlatayım, öncelikle odalar 3 değil 2 kişiliktir( 1 kişilik de var ama 1000lira civarı diye hatırlıyorum). Kız ve erkek öğrenciler kalabiliyor aynı oda değil tabi bazı çakalların aklına o gelmiş olabilir ama henüz o kadar çağdaş değil okulumuz . Kampüsteki göletin orda numara numara ayrılmıştır Gölet1,Gölet2 gibi. Odaları daha geniş olup mutfakları bulunmakta. Fakültelere daha yakın, biraz daha merkezi bi konumu var. Manzarası falan daha hoştur.(Vadi B Blok 5.kattan da köprünün ayağı görünüyor )
    2 kişilik olanların aylık 575 liradır. Genel kanı bu fiyata değmeyeceği yönünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 2 Ağustos 2012; 3:03:52 >

• quote:

quote:

Ölmüş bu başlık ölmüş

Sitesinde biraz araştırma yapılarak bulunabilecek bir şey. Dış fotoğraf, fiyat vs. Zaten tercih yaparken okula gitmediysen burada sormanın bence çok anlamı yok. Okula gittiysen de yurtları gezmeliydin en iyi o şekilde anlaşılır, herkesin tercihleri, fikirleri, öncelikleri farklı çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

quote:

Ölmüş bu başlık ölmüş

Sitesinde biraz araştırma yapılarak bulunabilecek bir şey. Dış fotoğraf, fiyat vs. Zaten tercih yaparken okula gitmediysen burada sormanın bence çok anlamı yok. Okula gittiysen de yurtları gezmeliydin en iyi o şekilde anlaşılır, herkesin tercihleri, fikirleri, öncelikleri farklı çünkü.

Sitesinin her noktasına girdim ama çok üstün körü bilgiler var ayrıntılı hiçbir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hazırlık Okuyacak Arkadaşlar

Ulaşım, Vadide kalacaklar için; Vadi'den sabah ringe binersiniz, 10-15 dk'da metroda olur, orda inip metroya binersiniz Osmanbey duragında (15 20dk sürer) inersiniz. Metrodan çıktıgınızda 10 15 dk yürürseniz hazırlık binası(Yabancı diller binasına) varırsınız

Eğer ringe kalabalıktan dolayı binemezseniz metroya yüreyebilirsiniz(20 dk), yada yurdun hemen önünden çıkıp otobüse binerek 5dk'da metroya varabilirsiniz

Beşiktaştan gelmek içinse 30A'ya binmeniz yeterlidir Beşiktaş sahilden yabancı diller yüksekokulna kadar getirir

Kurlar, Okula başlamadan önce kur belirleme sınavı yapılır. Sadece testten oluşan bir sınavdır, sınav sonucuna göre en yükseği A olmak üzere A,B,C,D kurlarından birine yerleştirilirsiniz. Bikaç hafta geçtikten sonra kur yükseltme sınavı yapılır, daha üst bi kura geçmek isterseniz girebilirsiniz. Onun dışında A veya B kuruna yerleşirseniz dönem sonunda yapılan hazırlıgı atlama sınavına katılıp 2.döneme geçmeden hazırlıgı atlayabilirsiniz. A kurlarının %90'ı atlar o sınavda hazırlıgı ve irregular lisans öğrencisi olur, atlayamayanlar B kurundan devam eder 2.döneme. C ve D kurlarının bu sınava girme hakkı yoktur
    Ders saatleri kur düştükçe artar, en çok ders haftada 26 saatle D kuruna aittir. Haftanın 3 günü 6 saat 2 günü de 4 saat ders olur

D kurundan dersler ciddi anlamda temel düzeyde başlar. Temel kavramlardan başlar lakin advance olamazsınız haliyle. Benim temelim iyi olmasına rağmen D kuruna düştüm ve aşırı basit geldi, inanın sene sonuna kadar nerdeyse 0 çalışmayla geçtim hazırlıgı. Siz sakın böyle yapmayın, kur basit gelirse baştaki kur yükseltme sınavına girin kurunuzu yükseltin. Yoksa hazırlık size hiçbirşey katmaz

Dersler Basic, Reading, Speaking,Listening ve Writing'den oluşur. Lakin D kurunda ilk dönem basic ağırlıklı işlenir

Hocalar iyidir, bana denk gelmese de yabancı hocalar da mevcut. Her ders yoklama alınır, bizim D kurlarında devamsızlık sınırı 60saatti. (Ben 60saatte bıraktım) Gene söylüyorum aynı hataya düşmeyin, devamsızlıgını saklayın gerçekten lazım olan durumlarda kullanırsınız yoksa su gibi geçiyor hakkaten

Hazırlıgı Atlama, Profiency Sınavı

Sene sonunda hazırlık atlama sınavı Hazırlık Profiency olur. İlk bölüm restatement(anlamca en yakın cümleyi bulma) ve reading(okuma) dan oluşur. Tamamı testtir, sınavın %60'ını oluşturur. 2.aşamaya geçmek için sınavın yarısını (30 puan) almanız zorunludur. 30+ puan alıp ikinci aşamaya girersiniz 2.aşamayı da Essay Writing(Kompozisyon yazma) ve Listening(dinleme) oluşturur. Bu bölümden de soruların en az yarısını yapmalısınız yani en az 20 puan almanız şart
    Sınavı geçmiş sayılmanız içinse toplamda 60 puanı geçmeniz gerekiyor (D kurları için böyle diğer kurlarda sınır farklı olabilir)

Burdan geçemezseniz Temmuz Profiency'sine kalmış olursunuz. Temmuzda aynı sınav tekrar yapılır. Bunda da geçemezseniz, Eylül'deki profiency'e kalmış olursunuz. Benim bildiğim kadarıyla toplamda 6 sınava girme hakkınız var. Yani 1 senedeki 3 profiency'den de kalıp öteki sene gene 3 ünden de kalırsanız maalesef okulda öğrenime devam edemezsiniz başka okula naklediliyorsunuz bildiğim kadarıyla

• @cwr

İşte böyle paylaşımlar bekliyoruz.Teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek Mevzusu

Vadi yemekhanesinde ve ana yemekhanede haftaiçleri yemek çıktıgını yazmıştım. Öğlen yemekleri 2TL, akşam yemekleri 3.5 TL. Ana yemekhane'ye Vadi'den gitmek biraz üşendiriyor insanı, üstelik sıra da oluyor. Ama yemekte alternatif seçme açısından da daha iyi. Yemekler genel anlamda fena değil biraz beklentiye göre değişiyor bu durum. Ama kötü değil kesinlikle

Vadi'nin kantini de yemekhanesinin hemen üst kısmı. Açıkcası fiyatları pahalı. Tostu tost ekmeği kalmadıgı için yarım ekmek arasına yapınca benden 5 lira istemişti, üstelik sadece kaşarlı iyiki karışık almamışım Sene sonu bazı sorunlar yaşandı kantin kapandı, bu sene kar amacı gütmeyen bir kantin anlayışı olacak diyorlar bakacaz artık

Onun dışında Vadi'nin hemen yanındaki mahallede 2 3 tane yemek yiyebileceğiniz mekan var. Haftasonları uğrak mekanınız olacak Genelde kahvaltı edilen mekan hemen çıkış kapısında kahvaltı tabakları, menemen, makarna çeşitleri, ızgara v.b mevcut. Hemen üstünde Zöhre ustanın yeri var orda da kebap çeşitleri bulunuyor. Fiyatları orta düzeyde, yemeksepetinden maslaktan söyleyeceğiniz bi dürüme göre ucuz sayılır. Tekelde hemen orda, alkol ihtiyacınızı alabilirsiniz zaten bi Vadiye çalışıyor adam. Oralarda istediğinizi bulamazsanız o mahallenin de arka tarafına geçersiniz orda bikaç farklı dükkan daha ve DiaSA bulunur. DiaSA'dan çerez, ıvırzıvır falan temin edebilirsiniz. Keza kampüsün içinde de bir tane ŞOK market bulunmakta. Ucuza alışveriş yapabilirsiniz bunlardan

Fakültelere yakın bir konumda İTÜ AVM bulunmakta. 3 katlı bir yer, ilk 2 katı sulu yemek ve fastfood dükkanları en üst katı ise Fashion Cafe'dir. İlk 2 kattan sulu yemekten tutun ızgara çeşitlerine, çiğköfteden tutun waffle'a kadar çoğu çeşit bulunur. Fiyatları gene orta düzeydir, lakin o bahsettiğim mahalleye göre biraz daha pahalı tabiki. En üst kattaki Fashion Cafe'de ise her türlü alkol çeşidi bulabilir ama bana göre oldukça pahalı bir mekan ve fıçı biraları pek iyi değil. Zaten orda içeceğinize metroyla direkt Taksim'e gidebilirsiniz

Gölet yurtlarının yanında Pizza evi vardır, pizzanızı burdan temin edebilirsiniz. Ben pek sevemedim ama severseniz güzel bir alternatif olur

Tüm bunların yanında istediğiniz an yemeksepetinden sipariş verebilirsiniz. Kurye yemeğinizi bloğun önüne kadar getirir aşağı iner alırsınız. Yalnız %90 en düşük ücret tutarı 10TL'dir ve Ayazağa kampüsü çevresinde gönderim yapan restaurantlar pek ucuz değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 2 Ağustos 2012; 2:46:07 >

• @cwr teşekkürler.bir de ulaşımın fiyatlarından bahsederseniz sevinirim bu ring falan okula mı ait yani beleş mi.he bir de odalarda televizyon falan var mı? yani pcden başka bir sosyal aktivite yok mu? ya da yurdun oyun salonu falan?yurtta buzdolabı var mı(vadi yurdu)bi de yeni sorum hazırlık binası İnönü stadına yürüyerek kaç dakika?
  • quote:

@cwr teşekkürler.bir de ulaşımın fiyatlarından bahsederseniz sevinirim bu ring falan okula mı ait yani beleş mi.he bir de odalarda televizyon falan var mı? yani pcden başka bir sosyal aktivite yok mu? ya da yurdun oyun salonu falan?yurtta buzdolabı var mı(vadi yurdu)bi de yeni sorum hazırlık binası İnönü stadına yürüyerek kaç dakika?

Ring ücretsiz, kampüsün içerisinde dolaşıyor. Vadi, Gölet, Kütüphane,Rektörlük gibi birkaç durağı var. Odalarda televizyon yok, bi spor salonu ve kantinde 2 tane langırt var Bu arada söylemeyi unuttum, D bloğa LİG TV odası da açıldı, maçları seyredebilirsiniz
    Buzdolabı yok kendi alıp koyuyor herkes

Direkt hiç yürümedim stada ama hazırlık binasından stada kadar yürüyerek sürer hocam ya en az 25 dk

• quote:

@cwr teşekkürler.bir de ulaşımın fiyatlarından bahsederseniz sevinirim bu ring falan okula mı ait yani beleş mi.he bir de odalarda televizyon falan var mı? yani pcden başka bir sosyal aktivite yok mu? ya da yurdun oyun salonu falan?yurtta buzdolabı var mı(vadi yurdu)bi de yeni sorum hazırlık binası İnönü stadına yürüyerek kaç dakika?

İnönü Stadi sorusu hariç hepsini merak ediyorum.

TT arena ayazagadan 2 durak metro ile

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Ring ücretsiz, kampüsün içerisinde dolaşıyor. Vadi, Gölet, Kütüphane,Rektörlük gibi birkaç durağı var. Odalarda televizyon yok, bi spor salonu ve kantinde 2 tane langırt var Bu arada söylemeyi unuttum, D bloğa LİG TV odası da açıldı, maçları seyredebilirsiniz

Direkt hiç yürümedim stada ama hazırlık binasından stada kadar yürüyerek sürer hocam ya en az 25 dk

25 dk çokmuş Lig Tv olayı şahane ben play station salonu falan vardır diye tahmin etmiştim ve buzdolabı olmaması kötüymüş ayrıca kendi alıp koyuyor yazmışsın ya nereye koyuyor?çamaşır falan ne alemde?tuvaletler ve yatak çarşafları ne sıklıkta temizleniyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

25 dk çokmuş Lig Tv olayı şahane ben play station salonu falan vardır diye tahmin etmiştim ve buzdolabı olmaması kötüymüş ayrıca kendi alıp koyuyor yazmışsın ya nereye koyuyor?çamaşır falan ne alemde?tuvaletler ve yatak çarşafları ne sıklıkta temizleniyor?

Tahmini yazdım tabi ama yürüyerek uzak yani Ofis tipi buzdolabını alıyorsun boş bi yere koyuyorsun hocam biz de bu sene öyle yapıcaz bakalım

Saat 5'e kadar açık çamaşırhane bulunuyor. Çamaşırhane bu sene yenilendi, makinaların hepsi sağlam ve yeni. Orda deterjanını temizleyeceğin şeyi kendin atıp yıkıyorsun anneniz yok artık Yatak çarşafını da aynı şekilde sen yıkamaya veriyorsun çamaşırhanede. Dilerseniz yine hemen orda ütü masası bulunmakta ütü de yapabilirsiniz

Tuvaletler günde 2 kere temizleniyor sanırım, bazı arkaşların bazı zamanda yaptıkları absürtlükler dışında hiç temizlik sorunu yok merak etmeyin

• @cwr adamsın.
    masa tenisi var mıdır??

• @cwr o absürtlükleri duydum bi arkadaşım itü vadide kalıyor ama çok kızdım vallahi baya sorumluluk alacaz herhalde kendimiz çamaşırları yıkatacaz falan uff..neyse o ring bedava ya iyimiş baya.bir de şeyi sorcam böyle istediğimiz zaman gidebileceğimiz tv salonu falan var mı? ortam nasıl çabuk kaynaşılıyor mu yoksa genellikle asosyal mi?
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.