Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: poüyk

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

simdi her sey netlesti, tesekkurler :) sen yurtta kalıyorsun sanırım. Aylık masrafınla ilgili bir konuda yazmıstın ancak mobil oldugumdan bulamadım konuyu. Sigara icmeyen, ickiyi para olmazsa icmeyen, sosyal anlamda standart bir ogrenci aylık ne kadar harcar ortalama? 600u cok gecer mi mesela?

Tam tarif ettiğin gibi biriyim. Vadi'nin aylık ücreti 235 TL, bir gider buradan zaten. Günde ortalama 10 TL yemeğe gidiyor, bu da ayda ortalama 300 TL demek. Kredi kartım var, bunda da en fazla 100-150 TL arası harcarım. Diğer Akbil, geçmiş sınav soruları fotokopileri gibi ihtiyaçlara da ayda 20-30 TL'den fazla gitmiyor benim için. (Hazırlık sınıfından sonra sık sık ulaşım araçlarıyla bir yere giden birisi pek olamadım mesela. O geçmiş sınav soruları fotokopilerine de havuz derslerini bitirdikçe gerek kalmıyor.) Kredi kartını da dahil edersek ayda 650-700 TL'yi bulabilir. Tabii, sigara içen, daha pahalı bir yurtta kalan, hatunu olan (), sosyal hayatı çok daha zengin biri için bu gider daha da büyüyecektir.

hocam itü'de hazırlık sınıfları paralı mı? forumda çok eski bir konu'da (2008 yılının konusu) aylık 500 lira filan yazmışlar, doğru mu bu?

bir de itü'de %100 ingilizce hazılığı ile normal (%30 ingilizce) bölüm arasında hazırlık açısından fark var mı? ya da normal bölümde hazırlık yok mu?

itü mimarlık hakkında duyumlarından kısaca bahsedebilir misin?

son olarak da itü mimarlık biliyorsun taşkışlada, acaba hazırlık sınıfı da taşkışlada mı?

Alıntı yaptığın arkadaş daha iyi biliyor ama ben bildiklerimi cevaplayayim.
    %100 ve %30 bölümlerin ikiside aynı hazırlığı okuyor. %30 bölümde de hazırlık var.
    Hazırlık paralı falan değil normal harç vereceksin dönemlik o kadar.
    Hazırlık mackada taskislaya çok yakın hatta yürüme mesafesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uçağa gelin uçağa .. : )
  • İmalat mühendisliği için makinacıların gölgesinde kalır,işveren bilmez tarzı şeyler deniyor doğru mudur iş imkanları nasıldır?
  • quote:

hocam itü'de hazırlık sınıfları paralı mı? forumda çok eski bir konu'da (2008 yılının konusu) aylık 500 lira filan yazmışlar, doğru mu bu?

bir de itü'de %100 ingilizce hazılığı ile normal (%30 ingilizce) bölüm arasında hazırlık açısından fark var mı? ya da normal bölümde hazırlık yok mu?

son olarak da itü mimarlık biliyorsun taşkışlada, acaba hazırlık sınıfı da taşkışlada mı?

• Hazırlık sınıfında da harç yatırıyorsun tabii. Hem de lisans eğitimindeyken ödeyeceğin harç ücretinin 2 katını alıyorlar. Yani, şöyle formülize edeyim: A Mühendisliğinin %30 İngilizce programının lisans harç ücreti X TL olsun. Aynı bölümün %100 İngilizce programının lisans harç ücreti 2*X TL olur.

Hazırlık sınıfındayken; A Mühendisliğinin %30 İngilizce programının harç ücreti 2*X TL, %100 İngilizce programının harç ücreti de 2*(2*X) TL olur.

Bir de okula kaydolurken "Sosyal Katkı Payı" denilen bir ücret de alınıyor. Geçen yıl 150 TL'ydi.

• Hazırlık sınıfında hiçbir ayrım yok. Bütün bölümler, %30 İngilizce ve %100 İngilizce ayrımı olmadan karışık bir şekilde, aynı sınıfta ders görebiliyor.

• Haırlık sınıfı eğitimi Maçka'da.

Mimarlık Fakültesi hakkında, burada okuyanların yorum yapması daha iyi olur. Daha çok teknik açıdan eğitim verildiğini, projelerde kastıklarını (Bir arkadaşım birkaç kere 22.00-23.00'e kadar kaldıklarını söylemişti. ) duydum. Bir de Taşkışla gibi Maçka-Taksim arasındaki bir yerde, tarihî, güzel bir binası var. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GlikoProtein

İmalat mühendisliği için makinacıların gölgesinde kalır,işveren bilmez tarzı şeyler deniyor doğru mudur iş imkanları nasıldır?

Yok öyle birşey. Üretimin olduğu her alanda çalışırsın ve kolay kolay iş sıkıntısı çekmezsin. İmalatçılar makinacıların gölgesinde filan kalmıyor, bu söylem kendini birşey sanan ve sırf imalattan yüksek puanla okula yerleşen üç beş yüksek ego sahibi makinacının söylediği şeydir. Dikkate almayın bu sözleri imalat müh. gayet güzel bir bölümdür. Hatta bu bölüm için endüstri tabanlı makina müh. tanımı da yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 25 Temmuz 2012; 19:27:41 >
  • başvurduğumuzda vadi yurtlarına girme olasılığımız nedir ?sıralamamı ön planda
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirfb29

başvurduğumuzda vadi yurtlarına girme olasılığımız nedir ?sıralamamı ön planda

Bölümüne kacinci girdigine bakiyorlar diye biliyorum

Ben 60 kisiden 11. olarak girmistim direkt cikti

• quote:

quote:

• Hazırlık sınıfında da harç yatırıyorsun tabii. Hem de lisans eğitimindeyken ödeyeceğin harç ücretinin 2 katını alıyorlar. Yani, şöyle formülize edeyim: A Mühendisliğinin %30 İngilizce programının lisans harç ücreti X TL olsun. Aynı bölümün %100 İngilizce programının lisans harç ücreti 2*X TL olur.

Hazırlık sınıfındayken; A Mühendisliğinin %30 İngilizce programının harç ücreti 2*X TL, %100 İngilizce programının harç ücreti de 2*(2*X) TL olur.

Bir de okula kaydolurken "Sosyal Katkı Payı" denilen bir ücret de alınıyor. Geçen yıl 150 TL'ydi.

• Hazırlık sınıfında hiçbir ayrım yok. Bütün bölümler, %30 İngilizce ve %100 İngilizce ayrımı olmadan karışık bir şekilde, aynı sınıfta ders görebiliyor.

Mimarlık Fakültesi hakkında, burada okuyanların yorum yapması daha iyi olur. Daha çok teknik açıdan eğitim verildiğini, projelerde kastıklarını (Bir arkadaşım birkaç kere 22.00-23.00'e kadar kaldıklarını söylemişti. ) duydum. Bir de Taşkışla gibi Maçka-Taksim arasındaki bir yerde, tarihî, güzel bir binası var. :)

• naptın abi ya

http://www.mustilife.net/universite-harclari-ne-kadar-20122013/
    şurada gördüğüm harç ücretleri doğru mu, geçen yılın ama ortalama aynıdır herhalde. dönemlik mi burada yazanlar yoksa senelik mi? bir de burada mimarlığın harcı 387 denmiş. ingilizce mimarlık bunun iki katı mı lisans için. yoksa türkçe mimarlık bunun yarısı mı?

eğer bunun iki katıysa ayvayı yedik hazırlıkta.

neymiş kardeşim bu harç ya, kalkar umarım

edit:
    doğrusu şuradaki mi:

http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2011/katki_paylari201110.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poüyk -- 25 Temmuz 2012; 20:09:12 >

• quote:

quote:

quote:

• naptın abi ya

şurada gördüğüm harç ücretleri doğru mu, geçen yılın ama ortalama aynıdır herhalde. dönemlik mi burada yazanlar yoksa senelik mi? bir de burada mimarlığın harcı 387 denmiş. ingilizce mimarlık bunun iki katı mı lisans için. yoksa türkçe mimarlık bunun yarısı mı?

edit:
    doğrusu şuradaki mi:

Ben bilgisasayar muhendisligi %30 ing bölümde 2 dönem 650 lira yani toplamda 1 sene 1300 lira kadar harc odemistim ona gore düsün iste

Edit: katki payi 1 seferlige mahsus veriyorsun harc dan bagimsiz bisey o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 25 Temmuz 2012; 20:11:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

quote:

quote:

• naptın abi ya

edit:
    doğrusu şuradaki mi:

Ben bilgisasayar muhendisligi %30 ing bölümde 2 dönem 650 lira yani toplamda 1 sene 1300 lira kadar harc odemistim ona gore düsün iste

Edit: katki payi 1 seferlige mahsus veriyorsun harc dan bagimsiz bisey o

Biz aynı bölümde miyiz? Ben niye ödemedim la o parayı Hazırlıktan mı bahsediyorsun yoksa? Öyleyse 1300 lira kârdayım vay canına

• itü inşaat ve itü elektrik geliyo bana hangisi tercih edilmeli ?ve başka yerlerde bahçeşehir gibi eem geliyo yüzde yüz burslu ne diyosunuz hiç biri olmadı seneye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrechn

itü inşaat ve itü elektrik geliyo bana hangisi tercih edilmeli ?ve başka yerlerde bahçeşehir gibi eem geliyo yüzde yüz burslu ne diyosunuz hiç biri olmadı seneye düşünüyorum

Bahçeşehirde burslu elektrik-elektronik mühendisliği okuyacağına İTÜ'de elektrik mühendisliği okumanı tavsiye ederim.

İnşaat mı elektrik mi dersen, çok farklı 2 meslek. Hangisine karşı ilgin, alakan, merakın varsa onu yaz. Merak etme ilerde ikisinde de karnını doyurursun, meslek seçerken ilerde kazanacağınız paraya değil, hayatta hangisini yapmak istediğinize göre seçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: endulusi

Ortalama hesabinda hazirlikta etkilimi yoksa sadece bolum derslerimi etkili
    ayrica itudr 2. Yabanci dil olanaklari nasil
    Bide istanbulda olanlara yurt cikarmi.

Hazırlık sınıfının genel not ortalamasına hiçbir etkisi yok. Hazırlık sınıfını hiç okumadan atlayanlar da var. Sadece lisans dersleri üzerinden hesaplanır genel not ortalamanız.

Seçmeli ve kredisiz Almanca (ALM), Fransızca (FRA) ve Japonca (JPN) dersleri var. Bu dersler de kendi içinde en düşük düzeyden ileri düzeye kadar dallanıyor. Örneğin; Almanca için, hatırladığım kadarıyla ALM101, ALM102, ALM201 ve ALM202 var. 101'den sonraki dersler önşartsız, yani 101'den sonraki dersleri almak için illa 101'den başlayarak tüm dersleri almak zorunda değilsiniz. Düzeyinize uygun dersi alabilirsiniz.

İkametgahı İstanbul'da olanlar yurtlara başvursa bile yedek listenin çok gerisinde yer alır. İkametgahını il dışına aldırıp başvurabilirsin. Tabii, iyi bir torpil bulup yurtta hemen kalabilenler de var. :) (Pendik'te oturan bir arkadaşım bir tanıdık aracılığıyla okulun ilk haftası yurda yerleşmişti.)

peki atlayacak seviyedeyim,bilerek yanlış yapıp yanına almanca alsam her döner,veya almanca + japonca alsam, böyle birşey mümkünmü?
    irregular olarak çat diye girebilirim

İTÜ'de hazırlık okumak bence akıl karı değil. Hoş sadece İTÜ değil üniversitede, yabancı dille eğitim de ayrı bir yara de neyse onları geçeyim şimdi.

Hazırlığı atlayabilecek seviyedeysen böyle mantıksız bir hareket yapma, almanca, fransızca kredisiz olarak açılıyor zaten 1.sınıfa başladığında onları da alabilirsin, sistem değişmediyse.
    Bunu daha bu yıl sınava giren birisi hangi bilgiye dayanarak söylüyor çok merak ediyorum.

Bunu üç kez össye girmiş iki üni görmüş hiç hazırlık okumamış biri söylüyor. Dayanan bilgileri saymaya başlamayayım o yüzden.

• çok güzel bi sayfa olmuş hazırlayan arkadaşın eline sağlık..

her bölüm için itü'yü yazabilirsiniz, bende bir itü mezunu olarak bunu söylüyorum.

hepinize bol şans ve başarılar
  • Arkadaşlar itü kimya müh.ing seçmeyi düşünüyorum bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
  • Gümüşsuyu yurtları Cok pahalı 440tl ailemin durumu iyi değil . Bu yurt fiyatlarında indirim olmuyor mu durumu kötü olanlar için?

• itü mimarlıkta endüstri ürünleri tasarımıyla çap yapmak zorlar mı? ortak dersleri vs fazla mıdır
  • Arkadaşlar elektrik mühendisliği yazmayı düşünüyorum acaba %100 ingilizceyi mi %30 ingilizceyi mi başa alayım?hocalar ingilizce anlatmakta yeterliler mi? özellikle %100 ing.bölümlerinde okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirm.
  • İtünün kıbrıs kampüsü hakkında bilgisi olan var mı ?
  • ITU imalat muhendisligi, endustri ve makine tabanli bolum demissiniz aslinda imza yetkisinin de olmasi bakimindan endustriden daha iyi gorunuyor, endustri muhendisligiyle benzer mi peki yaptiklari isler?
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.