Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lord_general

Gümüşsuyu yurtları Cok pahalı 440tl ailemin durumu iyi değil . Bu yurt fiyatlarında indirim olmuyor mu durumu kötü olanlar için?

çeşitli kurumlar ve vakıflar burs sağlıyor. hatta kampüslerdeki çoğu yurt bağışla yapıldığı için bir çoğuna bu yönde kontenjan var. bunları öğrenci işleri yada yurt müdürlükleriyle konuşarak halledebilirsin.

ama acele edin kontenjanlar ile ilgili sıkıntı olmasın.
  • uzay mezunu birisi varsa bana ulaşabilir mi? uzay hakkında bilgisi olan da ulaşabilir yani farketmez
  • ITU geomatik iyimidir bide güzellik varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesapmatinesi -- 27 Temmuz 2012; 19:15:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelligence Cube

Uçağa gelin uçağa .. : )

Hocam gerçek anlamda diyorsunuzdur umarım Hayalimdeki bölüm olduğundan farklı pencereden bakıyor olabilirim ama. Nasıl memnun musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesapmatinesi

ITU geomatik iyimidir bide güzellik varmı

o bolum iyi diye biliyorum. devlette harita müh.lerine talep var bayagı. iş olanağı iyi. itüde inşaat fakültesinin güzide bi bölümü. onun dısında okurken mesela okulun arazisi içinde bi ölçümler falan yapıyolar. bi kameraya benzeyen seylerle. ama bunun sınavları heralde gec oluyo.. herkesin finalleri bitmisken arazide sıcagın altında hala bi seyler yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi her_ham -- 27 Temmuz 2012; 20:27:00 >
  • quote:

Daha önce çok sordum ama yanıt gelmedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkykal

quote:

hadi yav :D
  • Merhaba,
    Ben bu yıl itü jeoloji mühendisliğini tercih edecem. Amacım yatay geçiş imkanlarından yararlanmak , İnşaat müh istiyorum. yatay geçiş zorlukları ?, olması gereknler ?, nasıl bir yol izlenmeli. Bu konularda itü lü arkadaşlarda yardım istiyorum. Teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

Ne güzelliği? Güzel kızlar var mı diye mi soruyosunuz?

• jeofizik ile ilgili sorularım var lisans eğitimi nasıl lisansta jeofizik firmasında çalışabilir miyim ve yeni mezun iş profili nasıl
  • 17.380 sıralamam var.
    İtü İnşaat 17800
    İtü Elektrik 17100 idi sanırım. Sizce bu bölümlere girebilmem ihtimallerim yüzde kaçtır? Önümde bin kişilik bir kontenjan artışı olucağını tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_c_g

17.380 sıralamam var.
    İtü İnşaat 17800
    İtü Elektrik 17100 idi sanırım. Sizce bu bölümlere girebilmem ihtimallerim yüzde kaçtır? Önümde bin kişilik bir kontenjan artışı olucağını tahmin ediyorum.

90%
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midlake

quote:

Orijinalden alıntı: Intelligence Cube

Uçağa gelin uçağa .. : )

Hocam gerçek anlamda diyorsunuzdur umarım Hayalimdeki bölüm olduğundan farklı pencereden bakıyor olabilirim ama. Nasıl memnun musunuz ?

Ciddi söylüyorum oldukca memnun olursun , okulda zorlanmanın hediyesinide stajdan itibaren alırsın :)

UÇAK MÜHENDİSİ OLARAK:

1)HAVA YOLU ŞİRKETLERİ:
    Öncelikle yeni mezun tecrübesiz bir mühendis havayolu şirketlerine 2000-3000 TL ile başlar. (Mng,freebird,atlasjet,pegasus,sunexpres,skyairlines,izair...) Genel olarak iş rahattır. Hafta sonları tatil yapabilirsiniz. Hava yolu şirketleri içinden en popüleri THY'dir. Gerek maaş, gerek sosyal imkanlar, kariyer vs. için idealdir.

2) UÇAK VE UÇAK MOTOR TASARIM/ÜRETİM ŞİRKETLERİ

TAI Türk Uçak ve Uzay sanayi : Ankaradadır. Tai'de uçak üretimi, modifikasyonu, insansız hava aracı tasarımı ve üretimi gibi faaliyetler vardır. TAI'nin büyük kısmı odtü makinacılardan oluşur.İş bulmak birazda kısmettir. İş yoğundur (projesine göre değişir) genelde cumartesi de mesaiye kalmanız beklenir. Ücretler çok iyidir en az 2500 ile başlarsınız. Bu arada insanlar rahat açık fikirli ve moderndir. Ankaraya katlanabilirseniz iş ortamı gayet güzel.

TEI Türk motor sanayi: Eskişehirdedir. Uçak motor tasarımı yapar. Tai gibi kaliteli bir kurumdur. Maaşlarda, yoğunlukta Tai gibidir.

3) ARGE/ÜRGE YAPAN KURULUŞLAR (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)

Arge: Araştırma geliştirme
    Ürge: Üretim ve geliştirme

Şunu belirtmek isterimki uçak mühendisliğini layığıyla bitiren birinin makina mühendisinden eksikliği yoktur. O nedenle iş ilanlarında makine yada uçak mühendisi arıyoruz yazar. Bir çok makina mühendisi havacılık sektöründe, bir çok uçak mühendisi ise başta otomotiv olmak üzere makina sektöründe çalışıyor.
    Ne diyorduk işte kendinizi akışkan, tasarım, analiz vb. konulardan birinde yetiştirdiyseniz ARGE/ÜRGE tarzı işlere başvurursunuz.

Ford otosan: Kaliteli bir kuruluştur. İzmitte otomotiv, eskişehirde kamyon fabrikası var. İzmitteki kısım büyük ve profesyoneldir.Maaşlar iyidir 2700 civarı tecrübesiz başlangıç maaşı. Mesai ile falan 3000in üstüne çıkar. İş son derece yoğun ve yorucudur. 7/24 üretim yaptıkları için 8:00-18:00 çalışır 18:00-21:00 mesai yaparsınız, çoğu zaman ctesi pazarda mesai yapmanız gerekebilir.

Arçelik: Ford gibi bu da bir koç kuruluşudur. Arge kısmı biraz daha ön plandadır. Maaşı ford gibi ama aşırı mesai gerekmez

---- Bazı bölümleri kesilerek , alıntı yapılmıstır.

• İnşaat Mühendisliği hakkında bilgi verebilecek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

quote:

quote:

Ne güzelliği? Güzel kızlar var mı diye mi soruyosunuz?

yani

• Sizce İTÜ imalat, yıldız ing matematik mühendisliği hangisi seçilmeli iş olanakları açısından düşünürsek?
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:55:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Merhabalar

İTÜ Uzay Mühendisliği bölümüne geliyorum

Bir iki şey sormak istiyorum. Ben İstanbul da Bayrampaşa da oturuyorum. Ama evden gelip gitmek istemiyorum. Yurtlarda bildiğim kadarıyla şehir dışından gelenlere yer veriliyormuş. Şimdi benim yurtta kalma şansım yok mu? Bir komşumuz, kızını kendi memleketine kayıtlı gösterip şehir dışından gelmiş gibi yaparak yurtta kaldığını söyledi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben Ankaralıyım, ikametgahımı oraya yaptırıp yurtta kalabilir miyim? Böyle bir şeyin bir cezası var mıdır? Yasak ise hiç bulaşmayayım.

Özel yurtlarda kalmam, arkadaş bulursam evde de kalabilirim, ancak ilk yıl zor. Nasıl olacak bu iş? Hazırlıkda bit otobüs ile gidip gelebilirim ama istemiyorum.

İkinci olarak, aylık ne kadar para gider. Evde-yurtta kaldığımı düşünürsek. Para harcama da ortalama. 800-900 liraya rahat geçinilir mi?

Evet ikametgahını başka bir yerde gösterip yurtlarda kalabilirsin, kalanlar var benim bildiğim kadarıyla. Aylık olarak ne kadar gider bilemem bu sana bağlı ama o bahsettiğin paraya çok rahat geçinirsin tabi yurtta kalırsan 200tl sini yurt için vermen gerekicek tabi vadi yurdunda kalırsan Yurtlarla ilgili bilgiyi buradan edinebilirsin http://www.itu.edu.tr/?kampusler/yasam/ogrenci-yurtlari-ve-burslar Bu arada sıralaman ne geldi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 28 Temmuz 2012; 18:55:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Merhabalar

Bir iki şey sormak istiyorum. Ben İstanbul da Bayrampaşa da oturuyorum. Ama evden gelip gitmek istemiyorum. Yurtlarda bildiğim kadarıyla şehir dışından gelenlere yer veriliyormuş. Şimdi benim yurtta kalma şansım yok mu? Bir komşumuz, kızını kendi memleketine kayıtlı gösterip şehir dışından gelmiş gibi yaparak yurtta kaldığını söyledi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben Ankaralıyım, ikametgahımı oraya yaptırıp yurtta kalabilir miyim? Böyle bir şeyin bir cezası var mıdır? Yasak ise hiç bulaşmayayım.

Özel yurtlarda kalmam, arkadaş bulursam evde de kalabilirim, ancak ilk yıl zor. Nasıl olacak bu iş? Hazırlıkda bit otobüs ile gidip gelebilirim ama istemiyorum.

İkinci olarak, aylık ne kadar para gider. Evde-yurtta kaldığımı düşünürsek. Para harcama da ortalama. 800-900 liraya rahat geçinilir mi?

Evet ikametgahını başka bir yerde gösterip yurtlarda kalabilirsin, kalanlar var benim bildiğim kadarıyla. Aylık olarak ne kadar gider bilemem bu sana bağlı ama o bahsettiğin paraya çok rahat geçinirsin tabi yurtta kalırsan 200tl sini yurt için vermen gerekicek tabi vadi yurdunda kalırsan Yurtlarla ilgili bilgiyi buradan edinebilirsin http://www.itu.edu.tr/?kampusler/yasam/ogrenci-yurtlari-ve-burslar Bu arada sıralaman ne geldi?

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 21:55:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Merhabalar

Evet ikametgahını başka bir yerde gösterip yurtlarda kalabilirsin, kalanlar var benim bildiğim kadarıyla. Aylık olarak ne kadar gider bilemem bu sana bağlı ama o bahsettiğin paraya çok rahat geçinirsin tabi yurtta kalırsan 200tl sini yurt için vermen gerekicek Bu arada sıralaman nedir?

Merhaba, bu sene 14 bindeyim. % 80 geliyorum İTÜ Uzaya. Yani kesin yazacağım da geçen sene de kesin gözü ile bakıyordum ortada kaldım. Yine olmaz umarım. 8 bin kişi yükselirse kalırım yine :)

Bu arada, sizinle daha önce konuşmuştuk değil mi? Kullanıcı adınız çok yakın geliyor, galiba YGS den sonra konuşmuştuk. Doğru hatırlıyorum değil mi ? Mesajları sildiğimden bakamıyorum.

Hatırladım şimdi seni :) Evet konuşmuştuk daha önce. Bu sıralamayla çok rahat girersin diye düşünüyorum tahminimce 17-18-19 bin küsür aralığında kapatır sen de rahatlıkla girersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 28 Temmuz 2012; 18:59:48 >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.