Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: jemmetu

vay anasını ilginç bir not dağılımı :D peki hocadan mı öğrencilerden mi yok sa her ikisinden mi kaynaklanıyor bu durum?
    bir de sorum olacaktı.itünün bayağı projesini,katıldığı yarışmaları filan gördüm de netten.bu yarışmalara-projelere vs lisans öğrencileri mi katılıyor?bilgileri yetiyor mu?filan :D

Not dağılımını koyduğum hakkında şunu söyleyeyim; hoca aşırı kuralcı biri, hemen hemen her hafta ödev verir ve bu ödevlerden 1 tanesini bile getirmeyen öğrencileri finale almaz, VF verip bırakır. O kadar uğraştığım bir ödeve, ödevdeki bir sorunun çözümü, sınıftaki birkaç kızın çözümlerine benzer çıktı diye doğrudan 0'ı basmıştı. :) Akıcı, iyi bir İngilizcesi var; ama dersi etkili işlemez. Slaytları okuyup geçer. Derste 2 vize ve 1 final var. Vizeleri zordu, finali aşırı zordu. (Finalin ortalaması 100 üzerinden 6 çıkmıştı. Ben 12 alarak CC getirdim. )

Bilgisayar Mühendisliğinde ya da Elektronik-Elektronik Fakültesinin herhangi bir bölümünde okuyan varsa hangi hoca olduğunu anlamıştır. İsim verip, Ekşi Sözlük'te dekanı eleştirdiği için başına bela alan kız gibi olmayayım.

İkinci soruna gelince; lisans öğrencilerinin katıldığı projeler de var, yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı projeler de var. Ben bizzat henüz aralarına, projelere katılmadığım için işlerin nasıl gittiği konusunda net şeyler söyleyemem. Ama bu projeler, mevcut bilgileri yetmese de yeni şeyler öğrenmelerinde, kendilerini geliştirmede etkin rol oynayabiliyor. Mevcut bilgilerini ve yeni öğrendiklerini teorikten pratiğe dönüştürüyorlar.

anladım da 100 üzerinden 12 alarak CC ile geçmek biraz saçma değilmi?
    çan eğrisidir heralde

• quote:

quote:

quote:

vay anasını ilginç bir not dağılımı :D peki hocadan mı öğrencilerden mi yok sa her ikisinden mi kaynaklanıyor bu durum?
    bir de sorum olacaktı.itünün bayağı projesini,katıldığı yarışmaları filan gördüm de netten.bu yarışmalara-projelere vs lisans öğrencileri mi katılıyor?bilgileri yetiyor mu?filan :D

Not dağılımını koyduğum hakkında şunu söyleyeyim; hoca aşırı kuralcı biri, hemen hemen her hafta ödev verir ve bu ödevlerden 1 tanesini bile getirmeyen öğrencileri finale almaz, VF verip bırakır. O kadar uğraştığım bir ödeve, ödevdeki bir sorunun çözümü, sınıftaki birkaç kızın çözümlerine benzer çıktı diye doğrudan 0'ı basmıştı. :) Akıcı, iyi bir İngilizcesi var; ama dersi etkili işlemez. Slaytları okuyup geçer. Derste 2 vize ve 1 final var. Vizeleri zordu, finali aşırı zordu. (Finalin ortalaması 100 üzerinden 6 çıkmıştı. Ben 12 alarak CC getirdim. )

Bilgisayar Mühendisliğinde ya da Elektronik-Elektronik Fakültesinin herhangi bir bölümünde okuyan varsa hangi hoca olduğunu anlamıştır. İsim verip, Ekşi Sözlük'te dekanı eleştirdiği için başına bela alan kız gibi olmayayım.

İkinci soruna gelince; lisans öğrencilerinin katıldığı projeler de var, yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı projeler de var. Ben bizzat henüz aralarına, projelere katılmadığım için işlerin nasıl gittiği konusunda net şeyler söyleyemem. Ama bu projeler, mevcut bilgileri yetmese de yeni şeyler öğrenmelerinde, kendilerini geliştirmede etkin rol oynayabiliyor. Mevcut bilgilerini ve yeni öğrendiklerini teorikten pratiğe dönüştürüyorlar.

çan eğrisidir heralde

Vallahi ne uyguladığını biz hâlâ çözemedik.

Dersin Syllabus'unda (dersle ilgili bilgilerin yer aldığı belge) dersi geçmek için sağlanması gereken birkaç şart listelemişti: Dönem sonu ortalaması en az 40 olmalı, bütün ödevlerden en az 40 alınmalı, ödevlerin ortalaması en az 40 olmalı...

Sınıfta bu şartları sağlayan 1-2 kişi ya vardı ya yoktu. Neyse, boşver; daha ne hocalar ile karşılaşacağız kim bilir.

• (bölüm Mimarlık ve Makine Müh için)
    İTÜ nın hangi ülkelerle erasmus anlaşması var?
    ve bu ülkeler arasında Amerika, İngiltere, Hollanda, Almanya varsa hangi Üniversiteler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mezarci -- 13 Temmuz 2012; 22:56:20 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çan eğrisidir heralde

Vallahi ne uyguladığını biz hâlâ çözemedik.

Dersin Syllabus'unda (dersle ilgili bilgilerin yer aldığı belge) dersi geçmek için sağlanması gereken birkaç şart listelemişti: Dönem sonu ortalaması en az 40 olmalı, bütün ödevlerden en az 40 alınmalı, ödevlerin ortalaması en az 40 olmalı...

Sınıfta bu şartları sağlayan 1-2 kişi ya vardı ya yoktu. Neyse, boşver; daha ne hocalar ile karşılaşacağız kim bilir.

%30 ing. miydi sizinki

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero-Hour

(bölüm Mimarlık ve Makine Müh için)
    İTÜ nın hangi ülkelerle erasmus anlaşması var?
    ve bu ülkeler arasında Amerika, İngiltere, Hollanda, Almanya varsa hangi Üniversiteler?

İTÜ Avrupa Birliği Merkezi sayfası:www.eucentre.itu.edu.tr

2012-2013 Akademik Yılı'na ait ikili anlaşma listesi şurada .xls dosyası olarak mevcut:www.eucentre.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=10707

Buradaki tabloda "Makina Müh. İmalat Mühendisliği" ve "Mimarlık" başlıklı sütunlara bakarak, hangi ülkelerdeki hangi üniversiteler ile anlaşmalar olduğunu görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Temmuz 2012; 23:07:50 >

• quote:

%30 ing. miydi sizinki

Evet.
  • Bu sene lisans senemde o malum hocayi secmeme gibi bir sansim var mi

Yani 2.donemden itibaren ders sececegiz ama benim pek bilgim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Bu sene lisans senemde o malum hocayi secmeme gibi bir sansim var mi

Bir örnek vereyim. Geçen güz döneminde "Veri Yapıları" adlı bir bölüm dersimizin İngilizcesini sadece bu hoca veriyormuş, Türkçesini de başka bir hoca. %100 İngilizce programda okuyanlar bu hocaya kaldı yani. %30 İngilizce programı öğrencilerine ise dersin hem Türkçesi hem de İngilizcesi açılmıştı.

Belli olmuyor yani. Önümüzdeki yıl ve ondan sonraki yıl yine aynı dersi verir mi kendisi, bilmem.

Zamanla her türlü hocayla uğraşmaya alışıyor insan. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Temmuz 2012; 23:19:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Bu sene lisans senemde o malum hocayi secmeme gibi bir sansim var mi

Bir örnek vereyim. Geçen güz döneminde "Veri Yapıları" adlı bir bölüm dersimizin İngilizcesini sadece bu hoca veriyormuş, Türkçesini de başka bir hoca. %100 İngilizce programda okuyanlar bu hocaya kaldı yani. %30 İngilizce programı öğrencilerine ise dersin hem Türkçesi hem de İngilizcesi açılmıştı.

Belli olmuyor yani. Önümüzdeki yıl ve ondan sonraki yıl yine aynı dersi verir mi kendisi, bilmem.

Zamanla her türlü hocayla uğraşmaya alışıyor insan. :)

ya beni heyecan bastı.üniye gidesim geldi :D

• Uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği ile ilgili soruları olan arkadaşlar, alıntı yaparak sorun cevaplamaya çalışacağım tek tek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

Uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği ile ilgili soruları olan arkadaşlar, alıntı yaparak sorun cevaplamaya çalışacağım tek tek.

Muhabbetlerle konu iyice kaynattık. :) Faydam dokunsun. Yukarıda Uzay Mühendisliği ile ilgili bir soru vardı;

quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

İTÜ Uzay mühendisliği hakkında bilgi verebilecek var mı?
  • quote:

Uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği ile ilgili soruları olan arkadaşlar, alıntı yaparak sorun cevaplamaya çalışacağım tek tek.

Alacakaranlık sağolsun alıntılayıp mesajımı yollamış fakat ben de yazayım.
    Derslerinin bir çoğu ortak olmasına rağmen uçak mühendisliği süper uzay mühendisliği kötü gibi bir izlenim var. Bu doğru mu?
    Piyasada uçak ile uzay müh. arasında nasıl bir fark var?
    Yatay geçiş çok mu zor?

quote:

Zaten uçak tutmazsa ve uzay olursa yatay geçiş imkanı olduğu için giderim. Fakat olur da yatay geçiş olmazsa napcam ben bu bölümde demek istemiyorum. Yani yatay geçiş yapamazsam da güzel bir bölümden mezun olmak istiyorum.
    Bu arada lisans eğitimden sonra uçak üzerine yüksek lisans yaparsam uçak mühendislerinin sahip olduğu iş imkanlarına sahip olur muyum, biliyor musunuz?

• quote:

quote:

Alacakaranlık sağolsun alıntılayıp mesajımı yollamış fakat ben de yazayım.
    Derslerinin bir çoğu ortak olmasına rağmen uçak mühendisliği süper uzay mühendisliği kötü gibi bir izlenim var. Bu doğru mu?
    Piyasada uçak ile uzay müh. arasında nasıl bir fark var?
    Yatay geçiş çok mu zor?

quote:

Zaten uçak tutmazsa ve uzay olursa yatay geçiş imkanı olduğu için giderim. Fakat olur da yatay geçiş olmazsa napcam ben bu bölümde demek istemiyorum. Yani yatay geçiş yapamazsam da güzel bir bölümden mezun olmak istiyorum.
    Bu arada lisans eğitimden sonra uçak üzerine yüksek lisans yaparsam uçak mühendislerinin sahip olduğu iş imkanlarına sahip olur muyum, biliyor musunuz?

iki bölüm arasında çok az fark var. İlk üç sene derslerin neredeyse tamamı ortak. Son yıl onlar uzay yapıları, yörünge hareketleri gibi dersler görüyor biz hava yapıları, uçak tasarımı gibi dersler görüyoruz. Yani uçak istiyorsan ama tutmuyorsa yatay yapabileceğin bölüm uzay mühendisliğidir. Hatta yandal yapması da çok kolaydır ortak dersler nedeniyle.

iş konusuna gelince, mezun olduktan sonra iş bulmanın ne mühendisi olduğunla değil kendini hangi konuda geliştirdiğinle alakalı olduğunu göreceksin. şöyle söyleyeyim; çoğu iş ilanında makina, uçak ve uzay mühendisi aranıyor yazar. altına hangi alanlarda çalışılacağı yazar. yani önemli olan o diplomayı almaktan ziyade ben şunu ve şunu iyi bilirim, o dediğiniz konuda benden iyisini zor bulursunuz diyebilmek. bu da kendini geliştirmene bağlı tamamen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 14 Temmuz 2012; 0:05:03 >

• quote:

quote:

İTÜ Uzay mühendisliği hakkında bilgi verebilecek var mı?

Bölümün çoğu dersi Uçak Mühendisliği ile ortak. ODTÜ'de "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" adı altında olan bölüm, İTÜ'de Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere iki ayrı lisans programına ayrılmış.

İş olanakları konusunda Uçak Mühendisliği için doğrudan iyi şeyler söyleyebilirim; ama Uzay Mühendisliği ile ilgili pek iyi duyum almadım. (Yine de okuyanlar, daha da iyisi mezunlar [Burada bulabileceğini sanmıyorum gerçi ya.] daha iyi yanıt verebilir.) Zaten aynı fakültenin iki bölümü. Uçak Mühendisliğine Yatay Geçiş yapmak veya lisans eğitiminden sonra Uçak Mühendisliği üzerine yüksek lisans programı almak gibi seçenekler düşünülebilir.

Teknik Forum'un Mezunlar (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=21 ) ve Bölümler (www.teknikforum.com/viewforum.php?f=3 ) kürsülerinden bölümle ilgili konuya da bakabilirsin.

@srgn03 dostum öncelikle şunu bilmelisin ki Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümleri aslında birer makina mühendisliğinin havacılığa ayrılmış koludur. Yani kabaca bir nevi Makina Mühendisliğidir aslında. Zaten iş ilanlarına bakarsan Havacılık/Uçak/Uzay veya Makina Müh. arıyoruz şeklinde ibareler görürsün. Mesela Makina Mühendisliği ile ortak olarak 1.sınıftaki havuz dersleriyle beraber(mat1, mat2, kimya, fizik1, fizik, lineer cebir gibi) birçok ortak ders alınır mesela akışkanlar mekaniği, termodinamik, mukavemet1-2, ısı geçişi, dinamik, statik, makina elemanları tasarımı, sonlu elemanlar analizi vs. Bunun yanında Uzay Mühendisliği ve Uçak Mühendisliği bölümlerinin aralarında yaklaşık 5-6 tane farklı ders vardır onun haricinde seçmeli dersler de dahil olmak üzere kalan bütün dersler aynıdır. Gelelim iş imkanlarına; mezunların birçoğu hemen hemen aynı yerlerde çalışmaktadır fakat Uzay Mühendisliğinden robotik ve yazılım gibi farklı disipline ait alanlara yönelenler de çıkmaktadır ama asıl olay kendini belirlediğin bir alanda ne kadar geliştirdiğinle alakalı. Sakın ola bilgi alayım diye çeşitli sitelerdeki yorumları dikkate alma çünkü halen daha bizim astronot olacağımızı sanıyorlar (ki bu sanan insanlar genelde yoldan geçen amcalar ve dershane rehberlikçileri filandır) ayrıca şuanda Türkiye'de astronot yetiştiren bir bölüm henüz yoktur. Ha bir de Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümüyle bizi aynı sanmaktadırlar fakat aldıkları dersler incelendiğinde onların gök ve gezegen bilimi üzerine eğitim aldıkları apaçık ortadadır. Gelelim yüksek lisans olayına sanıldığı gibi İTÜ'de Uçak Mühendisliği üzerine yüksek yapmak durumu söz konusu değildir. Uçak ve Uzay Mühendisliğinin yüksek lisans programı ortak olup 2 ye ayrılır bunlar: ''Disiplinlerarası Uçak ve Uzay Mühendisliği'' ve ''İleri Teknolojiler Uçak-Uzay Mühendisliği'' dir. Kısacası içinde Uçak ve Uzay Müh. ile ilgili şüphen olmasın. 2 yıl önce 27bin küsürle kapatmıştı geçen sene ise 21-22bin arası birşeyle kapattı. Geçen sene tavan sıralaması ise 8bin küsürdüki bu sene daha da yükselir diye tahmin ediyorum çünkü artık herkes neyin ne olduğunu öğrenmeye başladı. Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 14 Temmuz 2012; 0:25:26 >

• quote:

Hocam peki ODTÜ ile İTÜ yü bu alanda karşılaştırabilir misiniz? Objektif olmanız dileğiyle

edit: Uçak müh alanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamunda -- 14 Temmuz 2012; 0:11:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

quote:

Hocam peki ODTÜ ile İTÜ yü bu alanda karşılaştırabilir misiniz? Objektif olmanız dileğiyle

açık konuşayım. ben 2010da bölümüme girdiğimde ilk sırada ODTÜ havacılık uzayı yazmıştım, ikinci sırada itü uçak vardı. odtü tutmadı itüye geldim. mutlu muyum, evet. Bugün seçme hakkı verseler hangisini seçerdim bilmiyorum. ama tek birşey söyleyeyim, son yıllarda itü'nün ve türkiyenin parlayan yıldızı uçak uzay müh. fak. oldu ve hakediyor da bunu. hocalar mı buna katkı sağlıyor dersen, bir iki hoca dışında hayır. Her yerde olduğu gibi %80i boş insanlar. Kendini geliştirirsen odtü de güzel itü de güzel. iş sende yani.

• quote:

quote:

quote:

açık konuşayım. ben 2010da bölümüme girdiğimde ilk sırada ODTÜ havacılık uzayı yazmıştım, ikinci sırada itü uçak vardı. odtü tutmadı itüye geldim. mutlu muyum, evet. Bugün seçme hakkı verseler hangisini seçerdim bilmiyorum. ama tek birşey söyleyeyim, son yıllarda itü'nün ve türkiyenin parlayan yıldızı uçak uzay müh. fak. oldu ve hakediyor da bunu. hocalar mı buna katkı sağlıyor dersen, bir iki hoca dışında hayır. Her yerde olduğu gibi %80i boş insanlar. Kendini geliştirirsen odtü de güzel itü de güzel. iş sende yani.

Teşekkür ediyorum.. Sonuç olarak meslek bu yani katılıyorum sana ikisi de birbirine denk üniversiteler neredeyse Ben staj imkanlarını da sormak istiyorum sana sen mesela nerede yapacaksın stajını, okul nasıl yardımcı oluyo bu konuda?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ediyorum.. Sonuç olarak meslek bu yani katılıyorum sana ikisi de birbirine denk üniversiteler neredeyse Ben staj imkanlarını da sormak istiyorum sana sen mesela nerede yapacaksın stajını, okul nasıl yardımcı oluyo bu konuda?

Staj konusunda hakkını yemeyeyim gerçekten çok iyidir bizim bölüm. THY, TAI vs birsürü önemli kuruluş bize ayrı kontenjan veriyor. KOOP staj imkanı var ayrıyeten TAIde. Aylin ablamız var sağolsun ilgilenir hep bizimle. Ben THY Teknik'te yaptım 2. stajımı bugün bitti hatta :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Asıl ben teşekkür ederim, sorana da cevaplayanlara da:) tam da bu soruyu sormak için son sayfaya geldim,arkadaş hızlı çıktı :D Benim de bir sorum var; ODTÜ Hav. ve Uzay mezunlarının İTÜ Uçak,Uzay Müh. mezunlarından farklı olarak vasıfları ne?tamam yukarıda pek fark yok gbi görünüyo ama odtü mez. diplomalarında uzay mı uçak müh mi yazıyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Staj konusunda hakkını yemeyeyim gerçekten çok iyidir bizim bölüm. THY, TAI vs birsürü önemli kuruluş bize ayrı kontenjan veriyor. KOOP staj imkanı var ayrıyeten TAIde. Aylin ablamız var sağolsun ilgilenir hep bizimle. Ben THY Teknik'te yaptım 2. stajımı bugün bitti hatta :D

Anladım hocam teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.