Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

@Sébastian

walkerx, diğer sorularını da yanıtladığım için kızmaz umarım. Forumda göremeyince ben yanıtlayayım dedim. Özür dilerim şimdiden. :)

Yatay Geçiş için 1. sınıf sonunda başvuru oluyor. Yani 1. sınıf dersleri, hadi o yılki yaz okuluna da kalırsan, "1. sınıf + yaz okulu" dersleri sonucu elde ettiğin not ortalaman önemli olacak.

1. sınıf derslerinin çoğu havuz dersi. Yani, çoğu mühendislik bölümünde ortak olarak yer alan dersler: Fizik I/II, Genel Kimya, Türkçe I/II, İngilizce dersleri, laboratuvar dersleri, bilgisayar dersleri, Calculus I/II, Teknik Resim... Bu nedenle, Yatay Geçiş yapanların en çok Çevre Mühendisliğinden olması (Bu da gerçek bir istatistik mi?), bölümün dersleriyle alakalı değildir.

Çevre Mühendisliğini kazanabileceğini söylüyorsun. Bu bölümün ders planına bakalım:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/CEV/201210.html

"Bölüm dersi" olarak 1. sınıfta ne var? CEV113 kodlu Çevre Mühendisliğine Giriş. Bu "Mühendisliğe Giriş" dersleri genelde kolay olur. Bunun da kasan bir şey olacağını sanmam. 1 kredilik bir ders zaten.

Başka da yok. RES111 kodlu Teknik Resim CAD ve STA204 kodlu Statik ve Mukavemet derslerini almadığım için bilmiyorum; ama Teknik Forum'un Not Dağılımı bölümünde (www.teknikforum.com/notdagilim.php?no=1079 ), önceki dönemlere ait not dağılımını görmek istediğin dersin kodunu girip, not dağılım grafiklerine bakarak az çok bilgi sahibi olabilirsin.

KIM101EL, FIZ101EL ve FIZ106EL kodlu laboratuvar dersleri de gayet kolay. Her deneyden önce basit Quiz'ler oluyor. Çok savsaklamadığın müddetçe AA getirme şansın yüksek. Fakat bunlar da 1'er kredilik.

MAT271E kodlu Probability and Statistic dersi, dersi alacağın hocaya göre değişir. Kimisi tam VF/FF canavarıdır (Bunlar kalma notları.), kimisi de bol bol AA-BA verir. Dersin kendisi ise ne çok kolay ne de ağır. Ama "hoca" faktörü daha önemli. MAT103(E) ve MAT104(E) kodlu Matematik I/II dersleri önemli. İkisi de 4'er kredi, not ortalamasına en çok etkisi olan dersler. Fizik I/II ve Genel Kimya dersleri var bir de. Bunlara da çalışacaksın artık. :)

Türkçe ve İngilizce derslerindeki durum da hocaya göre değişiyor; ama genellikle BB+ bir not getirmek çok zor olmaz. İstiyorsan 2. yarıyılda (bahar yarıyılında) üstten Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I/II, ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri) gibi dersler alırsın, not ortalamanı yükseltme şansı olduğu için.

3,50'den aşağı bir not ortalamasına inmemek zor mu? Göstereceğin özene bağlı. Havuz derslerine yükleneceksin. Bahar dönemi sonunda umduğun gibi bir ortalama elde edemezsen, bari o yıl yaz okuluna kalıp, düşük gelen dersleri almaya çalışırsın. Ama üniversite ortamına kapılıp, dersleri çok savsaklamamaya bak. :)

matematik dediğin calculus dedikleri şey mi oluyor.ben (abartı olmasın ama :D ) ömrümde tanıştığım tüm insanlar arasında matematik zekası olarak kendimi ilk 5 e filan koyarım.(6.5 yıl dersane,orta okul,lise,tüm öğretmenlerim ve günlük hayatta gördüğüm insanlar).tabiki hiç çalısmadığım ya da biraz kafa yormadıgım konuları bilemem.(süperman deiliz heralde :D )
    neyse esas konuya gelirsek:
    bu çift anadal benim de ilgimi çekti.itü ehm yanında bilgisayar yapabilir miyim acaba.yapabilen yok mudur?bu konu hakkındaki düşünce ve önerilerini duymak isterim.olay bu kadar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Kurların hangi seviyeden başladığını bilmiyorum da Upper Intermediate'den başlarım heralde o da B falan olur diye düşünüyorum, neyse açıklansın şu sonuçlar o zaman daha ciddi konuşuruz, teşekkürler.

Upper-Intermediate düzeyindeysen A kuru olur.

A kuru: Upper-Intermediate & Advanced
    B kuru: Intermediate
    C kuru: Pre-Intermediate
    D kuru: Beginner & Elementary

Yukarıda lisans dersleri hakkındaki yorumlara kadar girdim. Ama ben olsaydım, Yatay Geçiş riskine gireceğime 1 yıl daha YGS-LYS'ye hazırlanırdım. Sonuçta aşina olduğum, deneyimimin olduğu dersler ve sınavlar.

Neyse... Senin de dediğin gibi, önce YGS-LYS sonuçlarını bekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jemmetu
    matematik dediğin calculus dedikleri şey mi oluyor.ben (abartı olmasın ama :D ) ömrümde tanıştığım tüm insanlar arasında matematik zekası olarak kendimi ilk 5 e filan koyarım.(6.5 yıl dersane,orta okul,lise,tüm öğretmenlerim ve günlük hayatta gördüğüm insanlar).tabiki hiç çalısmadığım ya da biraz kafa yormadıgım konuları bilemem.(süperman deiliz heralde :D )
    bu çift anadal benim de ilgimi çekti.itü ehm yanında bilgisayar yapabilir miyim acaba.yapabilen yok mudur?bu konu hakkındaki düşünce ve önerilerini duymak isterim.olay bu kadar hocam

Evet, "Calculus" da deniliyor.

Matematik temelin sağlamsa ve üniversitede de gereken özeni gösterirsen, o Matematik I/II derslerinde problem yaşamazsın. Neyse, hele bir kazanın da... :)

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde okumaktayken Bilgisayar Mühendisliği ile ÇAP yapabilirsin. Yapabilen tabii ki var; ama çok değil. Çünkü bunun için gereken not ortalaması da yüksek.

www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210cap_taban_tavan_puanlar.htm

Burada 2011-2012 Akademik Yılı'na ait ÇAP taban not ortalamalarının tablosu var. 3. yarıyılda Bilgisayar Mühendisliği ile 2 kişi ÇAP hakkı kazanabilmiş, en son kabul edilen öğrencinin not ortalaması da (taban not ortalaması) 3.78.

Daha önce de dediğim gibi; yapamayacağınızı söylemiyorum, inşallah yaparsınız. :)

Ekleme: ÇAP'ı kazandıktan sonra bunu sürdürmesi var. Kolay bir iş değil. Ama gerçekten başarabilirseniz, çok güzel bir şey olur. İki bölümden de lisans diploması elde edeceksiniz sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Temmuz 2012; 17:47:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: jemmetu

Evet, "Calculus" da deniliyor.

Matematik temelin sağlamsa ve üniversitede de gereken özeni gösterirsen, o Matematik I/II derslerinde problem yaşamazsın. Neyse, hele bir kazanın da... :)

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde okumaktayken Bilgisayar Mühendisliği ile ÇAP yapabilirsin. Yapabilen tabii ki var; ama çok değil. Çünkü bunun için gereken not ortalaması da yüksek.

www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210cap_taban_tavan_puanlar.htm

Burada 2011-2012 Akademik Yılı'na ait ÇAP taban not ortalamalarının tablosu var. 3. yarıyıl sonunda Bilgisayar Mühendisliği ile 2 kişi ÇAP yapabilmiş, en son kabul edilen öğrencinin not ortalaması da (taban not ortalaması) 3.78.

Daha önce de dediğim gibi; yapamayacağınızı söylemiyorum, inşallah yaparsınız. :)

inşallah da üni hayatımı da odun olarak geçirmek istemiyorum aslında.ama akademik kariyerime önemli katkısı olacaksa deneyebilirim.
    kazanmak kısmında ise eğer sınavlarda önemli bir hata yapmamıssam(bu olasılık % 0.1 ) çok rahat bir şekilde itü ehm gidebilirim

• Bir de hocam yatay geçiş tercihlerinde illa bir bölüm mü yazmak zorundasınız yoksa üniversite tercihi gibi sıralama yapıp hangisi olursa ona mı yerleşiyoruz ?
  • Arkadaşlar itü inşaatı istiyorum puanimda tutacak inşallah fakat ailem inşaat mühendisi olunca santiyelerde sürünüp hayatımın hep sıkıntılı olacağını düşünüyor. Illaki tip okumak istiyorlar yurtdışında vs ya da türkiyede özel üniversitede. Onları nasıl ikna edebilirim itü için. Babam mimar olduğu için inşaat sektörünü biliyor az çok o yüzden yollamak istemiyor. Biyoloji hiç yapamazken tip okumakta istemiyorum ilgim daha çok matematik ve. Fizik yönünde. Kafam çok karıştı lütfen yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Bir de hocam yatay geçiş tercihlerinde illa bir bölüm mü yazmak zorundasınız yoksa üniversite tercihi gibi sıralama yapıp hangisi olursa ona mı yerleşiyoruz ?

Üniversite tercih listesi gibi bir liste hazırlıyorsun. Kaç tercih hakkımız vardı, şu an hatırlamıyorum.

Örnek:

1) Makine Mühendisliği (%30 İngilizce)
    2) Kimya Mühendisliği (%100 İngilizce)
    3) Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (%30 İngilizce)
    ...

Not ortalaman hangisine yeterse, oraya yerleşirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Arkadaşlar itü inşaatı istiyorum puanimda tutacak inşallah fakat ailem inşaat mühendisi olunca santiyelerde sürünüp hayatımın hep sıkıntılı olacağını düşünüyor. Illaki tip okumak istiyorlar yurtdışında vs ya da türkiyede özel üniversitede. Onları nasıl ikna edebilirim itü için. Babam mimar olduğu için inşaat sektörünü biliyor az çok o yüzden yollamak istemiyor. Biyoloji hiç yapamazken tip okumakta istemiyorum ilgim daha çok matematik ve. Fizik yönünde. Kafam çok karıştı lütfen yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.

Onları biraz hafif mühendisliklere ikna etmeye çalış.Madem matematiğe ve fiziğe ilgin var elektronik,bilgisayar falan düşünmez misin?veya mimarlık? cidden ben de şantiye ortamını pek sevmediğimden inşaat düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Arkadaşlar itü inşaatı istiyorum puanimda tutacak inşallah fakat ailem inşaat mühendisi olunca santiyelerde sürünüp hayatımın hep sıkıntılı olacağını düşünüyor. Illaki tip okumak istiyorlar yurtdışında vs ya da türkiyede özel üniversitede. Onları nasıl ikna edebilirim itü için. Babam mimar olduğu için inşaat sektörünü biliyor az çok o yüzden yollamak istemiyor. Biyoloji hiç yapamazken tip okumakta istemiyorum ilgim daha çok matematik ve. Fizik yönünde. Kafam çok karıştı lütfen yardımcı olabilecek biri varsa memnun olurum.

Onları biraz hafif mühendisliklere ikna etmeye çalış.Madem matematiğe ve fiziğe ilgin var elektronik,bilgisayar falan düşünmez misin?veya mimarlık? cidden ben de şantiye ortamını pek sevmediğimden inşaat düşünmüyorum.

Annem tamam ama babam mimar olduğu için beni yollamak istemiyor ben çok istiyorum inşaat şantiye falan sorun değil benim için. Ben daha çok mekanik ve dinamik fiziği seviyorum elektrik hiç kafam almıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Mimarlar inşaat mühendislerini sevmez çizimin falan fena değilse neden mimarlık düşünmüyorsun ki ?

Bu arada AlacaKaranlık hocam çok teşekkürler yardımınız için.

• quote:

pm attım

• Mimarlıkla inşaat mühendisliği arasında ne gibi farklılıklar var? bi de inşaat mühendisi ne iş yapar? belki soruyu yanlış yere soruyorum ama bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirm.
  • quote:

Mimarlıkla inşaat mühendisliği arasında ne gibi farklılıklar var? bi de inşaat mühendisi ne iş yapar? belki soruyu yanlış yere soruyorum ama bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirm.

İnşaat Mühendisi olarak şöyle cevap vereyim...

Oturduğunuz evi önce mimar çizer... Kaç oda kaç salon, odaların büyüklüğü...vs. Sonra gider inşaat mühendisine ben böyle böyle bir yapı yaptım, bunun taşıyıcı sistemini yap der, inşaat mühendisi o yapının ağırlığına göre statik projesini çizer. Kolon, Kiriş, Döşeme, Perde kalınlıklarını, demirini, betonunu ilgili yerin zemin, yağış, rüzgâr vs. özelliklerini ve depremselliğini de katarak belirler. Mimar duvarı ne renk olacak, tuvaletindeki sermaikler 60X60 mı yoksa 30X30 mu olacak, dış cephesi, pencerelerin yerleşimi...vs onlara bakar. Genelde görsel tasarımla ilgilenirler. Yaptıkları kısmın metrajını, maliyetini, hakedişini kesin hesabını da yaparlar.

İnşaat kısmında proje müdürü veya şantiye şefi olarak mimar da yer alabilir mühendis de... Çok çok farklı dallardır, mimarlık ne kadar sanatsalsa, inşaat o kadar tekniktir. Mimar Sinan ve İTÜ Mimarlığı tavsiye ederim, diğerleri hakkında fazla bilgim yok.

Onun dışında köprü, viyadük, tünel, baraj, yol gibi özel yapılarda mimarların herhangi bir görevi yoktur. İnşaat Mühendisleri başta olmak üzere Harita mühendisleri ağırlıklı olarak çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Temmuz 2012; 0:02:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Mimarlıkla inşaat mühendisliği arasında ne gibi farklılıklar var? bi de inşaat mühendisi ne iş yapar? belki soruyu yanlış yere soruyorum ama bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirm.

Oturduğunuz evi önce mimar çizer... Kaç oda kaç salon, odaların büyüklüğü...vs. Sonra gider inşaat mühendisine ben böyle böyle bir yapı yaptım, bunun taşıyıcı sistemini yap der, inşaat mühendisi o yapının ağırlığına göre statik projesini çizer. Kolon, Kiriş, Döşeme, Perde kalınlıklarını, demirini, betonunu ilgili yerin zemin, yağış, rüzgâr vs. özelliklerini ve depremselliğini de katarak belirler.

İnşaat kısmında proje müdürü veya şantiye şefi olarak mimar da yer alabilir mühendis de... Çok çok farklı dallardır, mimarlık ne kadar sanatsalsa, inşaat o kadar tekniktir.

Anladım hocam.Peki aldığım duyuma göre bi inşaatta yerine göre 7-8 mühendis varken 1 mimar bulunyormuş,bu da mimarın önemini artırıyormuş sanırım doğru mudur?bi de aldıkları maaşlar arasında fark var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

Oturduğunuz evi önce mimar çizer... Kaç oda kaç salon, odaların büyüklüğü...vs. Sonra gider inşaat mühendisine ben böyle böyle bir yapı yaptım, bunun taşıyıcı sistemini yap der, inşaat mühendisi o yapının ağırlığına göre statik projesini çizer. Kolon, Kiriş, Döşeme, Perde kalınlıklarını, demirini, betonunu ilgili yerin zemin, yağış, rüzgâr vs. özelliklerini ve depremselliğini de katarak belirler.

İnşaat kısmında proje müdürü veya şantiye şefi olarak mimar da yer alabilir mühendis de... Çok çok farklı dallardır, mimarlık ne kadar sanatsalsa, inşaat o kadar tekniktir.

Anladım hocam.Peki aldığım duyuma göre bi inşaatta yerine göre 7-8 mühendis varken 1 mimar bulunyormuş,bu da mimarın önemini artırıyormuş sanırım doğru mudur?bi de aldıkları maaşlar arasında fark var mıdır?

Dediğim gibi, mimara fazla gerek yok da ondan... Mimarın şantiyede yaptığı her işi mühendis de yapar ama şantiyede mühendisin her yaptığını mimar yapamaz. (Gece 3'e kadar beton dökümünü beklemez mesela)

Maaşları çok farklı değildir, sorumluluk alan (mesela şantiye şefi, proje müdürü vs.) mimarla mühendis maaşı çok fark etmez. İmza atmıyorsa yaptığı işe göre + veya - yönde değişebilir.

Aynı şekilde elektrik mühendisi ve makine mühendisi de büyük şantiyelerde 1 tane bulunur. (Küçüklerinde hiç bulunmaz) Amaç imza işi olduğunda imzayı attırmaktır ya da denetlemede kim buranın makine mühendisi dendiğinde göstermektir, yani bulundurma zorunluluğu vardır.

Büro stajımı büyük sayılabilecek bir firmada yaptım ben, (Metag İnşaat) şefim Mimardı mesela, Suudi Arabsitan'da, Kazakistan'da, Rusya'da şantiyelerde çalışmış birisiydi. Aynı işi yapıyorduk büroda... İş programı, metraj, maliyet, teklif hazırlama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Temmuz 2012; 0:09:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi, mimara fazla gerek yok da ondan... Mimarın şantiyede yaptığı her işi mühendis de yapar ama şantiyede mühendisin her yaptığını mimar yapamaz. (Gece 3'e kadar beton dökümünü beklemez mesela)

Maaşları çok farklı değildir, sorumluluk alan (mesela şantiye şefi, proje müdürü vs.) mimarla mühendis maaşı çok fark etmez. İmza atmıyorsa yaptığı işe göre + veya - yönde değişebilir.

Aynı şekilde elektrik mühendisi ve makine mühendisi de büyük şantiyelerde 1 tane bulunur. (Küçüklerinde hiç bulunmaz) Amaç imza işi olduğunda imzayı attırmaktır ya da denetlemede kim buranın makine mühendisi dendiğinde göstermektir, yani bulundurma zorunluluğu vardır.

Büro stajımı büyük sayılabilecek bir firmada yaptım ben, (Metag İnşaat) şefim Mimardı mesela, Suudi Arabsitan'da, Kazakistan'da, Rusya'da şantiyelerde çalışmış birisiydi. Aynı işi yapıyorduk büroda... İş programı, metraj, maliyet, teklif hazırlama...

Teşekkür ederim.Bi de siz yeni mezun inşaat mühendisi olarak tercih edeceklere tavsiye eder misiniz veya inşaat yazma şunu yaz dediğiniz bi bölüm var mı?iş bulma konusunda sıkıntı çekilir mi itü veya odtü yü bitirdiğimizde?ve sanırım büyük inşaat şirketleri örn:enka,stfa falan genelde yurt dışında yapıolarmş projelerini.Yurt içinde maaş durumları nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonics093 -- 6 Temmuz 2012; 0:37:56 >

• quote:

Teşekkür ederim.Bi de siz yeni mezun inşaat mühendisi olarak tercih edeceklere tavsiye eder misiniz veya inşaat yazma şunu yaz dediğiniz bi bölüm var mı?iş bulma konusunda sıkıntı çekilir mi itü veya odtü yü bitirdiğimizde?ve sanırım büyük inşaat şirketleri örn:enka,stfa falan genelde yurt dışında yapıolarmş projelerini.Yurt içinde maaş durumları nasıldır?

İTÜ İnşaat benim 1. tercihimdi. Ailemin "tavsiyeleriyle" altına başka tercihler de yazmıştım ama hepsi yüksek yerlerdi.

Ben çok severek okudum. Türkiye'de inşaat mühendisliği okunacaksa İTÜ 1. Tercih olmalıdır gerçekten hem akademik kadrosu alanının en uzman kişileri hem de laboratuvar olanakları son derece gelişmiş.

Bundan 40 sene önce lise mezunlarına çok fazla değer verilirdi, üniversite mezunu yok denecek kadar azmış. Sonra üniversite sayısı çoğaldı imkanlar gelişti üniversite mezunları çok değer görmeye başladı. Günümüzde ise yüksek lisansa doğru kaydı bu.

İTÜ'den lisans mezunu olup, İTÜ'de de yüksek lisans yaparsanız iş bulamama durumunuz asla olmaz da iş beğenmeme durumunuz olur. Yüksek yaparken zaten çalışmaya başlar, orada da devam edersiniz genelde. Piyasada kendini biraz ispatladıktan sonra da kurumsal firmalara sıçrayabilirsiniz.

Enka'nın yurt içinde işi yok, yurt dışında çalışmayı düşünürseniz mezun olduğunuz gün (lisans) işiniz hazırdır. (Bana staj yaptığım yerden 2850$ teklif etmişlerdi Afganistan için) Şu anda da Rusya'da çalışan çok arkadaşım var.

Yurtiçi piyasada askerlik öncesi başlangıç maaşları (lisans için) 1500 TL ama askerlik sonrası 2000'den başlar, tecrübe arttıkça maaşınız artar. 2000 TL'nin yanında tecrübe kazanacaksınız.

Yurtiçinde özel sektörde çalışılacaksa yer mutlaka İstanbul olmalı. Ben İstanbul'da yaşamayı tercih etmedim, Cumartesi KPSS'ye gireceğim, Ağustos'ta askere gideceğim, halen ne yapacaüıma karar veremedim, iş bulamadı da KPSS'ye giriyor değilim yani, sadece buna da bir girelim bakalım dedim. Tamamen kendi tercihimdir, mezun olduğum gün de Ankara'da çalışmaya başlamıştım 4 ay çalıştım işler pek planladığımız gibi gitmedi, ayrıldım. Sonra da askere gideceğim için pek iş aramadım. Çevrem geniş olduğundan sürekli gel çalış diyenler oldu. Dışarıya statik proje yaptık. teyzeoğluyla beraber.

Yurt dışında tecrübesi (6-7 yıllık) olup da dönen birisi için Ankara 4000~5000 TL İstanbul 7000~10000 TL arasında Devlette de 3000 TL'ye dayandı ücretler. Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Temmuz 2012; 1:04:13 >

• taşkışla'nın kızları iyi diyolar doğru mu şaka bi yana bu sene sonuca göre ya tek tercih ya da hiç yapmayacağım gibi duruyor; itü mimarlık. olmadı seneye. babam da itü inşaat mezunu, okuduğu okula karşı ayrı bi saygısı ve sevgisi var. her muhabbeti geçtiğinde över, arada eski hocalarını da ziyaret eder. bu bakımdan çok güzel ortamı varmış itü'nün. bakalım görelim.

edit: yeri gelmişken sorayım, erasmus olayları nasıl gelişiyor? kabul etmeleri neye bağlı? ne gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Film Bu Ya -- 6 Temmuz 2012; 2:14:06 >
  • İtü İnşaat Mühendisliği hakkında bilgi verebilecek?
    Eğitimi Kalitesi Yurt dışı yüksek lisans şansı??
  • beyler ygs
    tr 37-3
    mat 39-1
    sos 29-6
    fen 34-5
    lys
    mat 42-5
    geo 27-1
    fiz 28-2
    kim 28-1
    bio 20-7
    itü bilgisayar mühendisliği gelir mi seneye kalma gibi bir dururmum yok ve başka meslekte düşünemiyorum itü olmazsa napıcam ben kafayı yiyecek gibi oluyorum yardım edin
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.