Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: conquerorrost

quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

quote:

Uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği ile ilgili soruları olan arkadaşlar, alıntı yaparak sorun cevaplamaya çalışacağım tek tek.

Hocam peki ODTÜ ile İTÜ yü bu alanda karşılaştırabilir misiniz? Objektif olmanız dileğiyle

edit: Uçak müh alanında

açık konuşayım. ben 2010da bölümüme girdiğimde ilk sırada ODTÜ havacılık uzayı yazmıştım, ikinci sırada itü uçak vardı. odtü tutmadı itüye geldim. mutlu muyum, evet. Bugün seçme hakkı verseler hangisini seçerdim bilmiyorum. ama tek birşey söyleyeyim, son yıllarda itü'nün ve türkiyenin parlayan yıldızı uçak uzay müh. fak. oldu ve hakediyor da bunu. hocalar mı buna katkı sağlıyor dersen, bir iki hoca dışında hayır. Her yerde olduğu gibi %80i boş insanlar. Kendini geliştirirsen odtü de güzel itü de güzel. iş sende yani.

Teşekkür ediyorum.. Sonuç olarak meslek bu yani katılıyorum sana ikisi de birbirine denk üniversiteler neredeyse Ben staj imkanlarını da sormak istiyorum sana sen mesela nerede yapacaksın stajını, okul nasıl yardımcı oluyo bu konuda?

Asıl ben teşekkür ederim, sorana da cevaplayanlara da:) tam da bu soruyu sormak için son sayfaya geldim,arkadaş hızlı çıktı :D Benim de bir sorum var; ODTÜ Hav. ve Uzay mezunlarının İTÜ Uçak,Uzay Müh. mezunlarından farklı olarak vasıfları ne?tamam yukarıda pek fark yok gbi görünüyo ama odtü mez. diplomalarında uzay mı uçak müh mi yazıyor?

Odtü için söylüyorum Havacılık ve Uzay Mühendisliği yazıyor ama sektörde bu bölümlere aynı gözle bakıyorlar fark yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Orijinalden alıntı: conquerorrost

quote:

quote:

quote:

quote:

Uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği ile ilgili soruları olan arkadaşlar, alıntı yaparak sorun cevaplamaya çalışacağım tek tek.

Hocam peki ODTÜ ile İTÜ yü bu alanda karşılaştırabilir misiniz? Objektif olmanız dileğiyle

edit: Uçak müh alanında

açık konuşayım. ben 2010da bölümüme girdiğimde ilk sırada ODTÜ havacılık uzayı yazmıştım, ikinci sırada itü uçak vardı. odtü tutmadı itüye geldim. mutlu muyum, evet. Bugün seçme hakkı verseler hangisini seçerdim bilmiyorum. ama tek birşey söyleyeyim, son yıllarda itü'nün ve türkiyenin parlayan yıldızı uçak uzay müh. fak. oldu ve hakediyor da bunu. hocalar mı buna katkı sağlıyor dersen, bir iki hoca dışında hayır. Her yerde olduğu gibi %80i boş insanlar. Kendini geliştirirsen odtü de güzel itü de güzel. iş sende yani.

Teşekkür ediyorum.. Sonuç olarak meslek bu yani katılıyorum sana ikisi de birbirine denk üniversiteler neredeyse Ben staj imkanlarını da sormak istiyorum sana sen mesela nerede yapacaksın stajını, okul nasıl yardımcı oluyo bu konuda?

Asıl ben teşekkür ederim, sorana da cevaplayanlara da:) tam da bu soruyu sormak için son sayfaya geldim,arkadaş hızlı çıktı :D Benim de bir sorum var; ODTÜ Hav. ve Uzay mezunlarının İTÜ Uçak,Uzay Müh. mezunlarından farklı olarak vasıfları ne?tamam yukarıda pek fark yok gbi görünüyo ama odtü mez. diplomalarında uzay mı uçak müh mi yazıyor?

Odtü için söylüyorum Havacılık ve Uzay Mühendisliği yazıyor ama sektörde bu bölümlere aynı gözle bakıyorlar fark yok yani

Teşkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O değil de fizik mühendisi birileri var mı burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

O değil de fizik mühendisi birileri var mı burda

İletişime geçebileceğin biri:www.canakyel.com

Bir de bu bölümde okuyan başka bir üyenin açmış olduğu şöyle bir konu var:http://forum.donanimhaber.com/m_50966907/tm.htm

Ekleme: Teknik Forum'un "Mezunlar" ve "Bölümler" kürsülerinden de bölümün konularına bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Temmuz 2012; 22:22:09 >

• istanbul teknik - işletme müh. hakkında adam gibi bilgisi olan birisi bu bölüm hakkında bilgi verebilirmi
  • http://www.itu.edu.tr/tr/Haber/?c4ef3e14-053d-4ce0-9ae8-d41cc0ba0bd1

İTÜ Tercih Günleri 24 Temmuz-3 Ağustos 2012

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından üniversite adayları için düzenlenen İTÜ Tercih Günleri 24 Temmuz-3 Ağustos 2012 tarihlerinde, saat 10.00-17.00 saatleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde İTÜ'lü akademisyenler, öğrenciler ve mezunların katkılarıyla gerçekleştirilecek.

İTÜ'lü olmak isteyen adaylara Üniversitemizin akademik ve sosyal olanaklarının anlatılacağı Tercih Günleri İstanbul'un yanı sıra İzmir ve Ankara'da da gerçekleştirilecek. Ankara'da İTÜ Evi, İzmir'de de İzmir Mezunlar Derneği'nin ev sahipliğinde yapılacak tercih günleri İTÜ'yü yakından tanımak ve bölümlerle ilgili detaylı bilgi almak isteyen tüm öğrenci ve velilere açık olacak.

Ankara'da 25 Temmuz 2012 Çarşamba günü, İzmir'de 26 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 10.00-17.00 arasında düzenlenecek Tercih Günleri'nin detayları ile ilgili aşağıdaki adreslerden bilgi alabilirsiniz.

İSTANBUL:
    İTÜ İLETİŞİM MERKEZİ Rektörlük Binası Maslak Tel: 0 212 285 66 11 / 0 212 285 66 77 iletisimmerkezi@itu.edu.tr

ANKARA:
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTELİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ Büklüm Sokak No: 71 Kavaklıdere 0 312 428 53 73 / 74 birlik@itubirlik.org.tr

İZMİR:
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTELİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ Cumhuriyet Bulvarı No:134 K:3 Pasaport Tel: 0 232 489 40 26 GSM: 0 530 884 92 72 ituizder@itu.edu.tr

• Makine mühendisliğinde olan birisi varmı? Tavsiye edermisiniz? Yurtdışı olanakları nasıldır,avrupada falan çalışılabilirmi?
    Teşekkürler
  • mf4 8764 geldi itü bilgisayar 8800 ile almış tam sınırdayım. ingilizce ve türkçe kontenjanları 5er artmış sizce tutar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtix7

mf4 8764 geldi itü bilgisayar 8800 ile almış tam sınırdayım. ingilizce ve türkçe kontenjanları 5er artmış sizce tutar mı?

Dostum geçen sene İTÜ'nün sıralamaları öne geldi. Yani İTÜ'yü eskiye oranla daha çok başarılı kesim, daha çok tercih etti. Bu sene de öyle bir durum olursa ki, tercih uzmanları (başta abbas güçlü'nün bir yazısı vardı) ve bizim beklediğimiz tekrar böyle olacak. Bir yandan da kont. artırımı var. Senin İTÜ bilgisayar türkçe sınırdan olur gibi.

Yalnız İTÜ'de tam türkçe bölüm yok. O yanında ingilizce yazmayanlar; %30 ingilizce. İngilizce yazanlar %100 ingilizce. Yani gine aynı hazırlık eğitiminden ve aynı ingilizce sınavından geçiyorsun. Aradaki fark %100 olan tüm dersleri, %30 olan ise en az derslerin %30'unu ingilizce olarak görmek zorunda.

2011-2010 karşılaştırmaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonardoFibonacci -- 20 Temmuz 2012; 10:58:46 >

• Merhaba bende bu sene İtü İnşaat istiyorum sıralamam 17461 sizce girebilir miyim?
  • bende itü inssat istiyorum sıralamam 18550
  • Bende İTÜ makine yazabilirim sıralama 13700
  • Bakalım ben de itü düşünüyorum 13660
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

beyler ygs
    tr 37-3
    mat 39-1
    sos 29-6
    fen 34-5
    lys
    mat 42-5
    geo 27-1
    fiz 28-2
    kim 28-1
    bio 20-7
    itü bilgisayar mühendisliği gelir mi seneye kalma gibi bir dururmum yok ve başka meslekte düşünemiyorum itü olmazsa napıcam ben kafayı yiyecek gibi oluyorum yardım edin

%100 İngilizce programı olmayabilir; ama %30 İngilizce programının gelme olasılığı düşük değil. 2 yıl önce aşağıdaki netlerle Y-MF-4 puan türünde 7422. olup, %30 İngilizce programına yerleşebilmiştim.

YGS Türkçe: 32,5
    YGS Sosyal Bilimler: 25
    YGS Temel Matematik: 37
    YGS Fen Bilimleri: 36,25
    LYS-1 Matematik: Bunu tam olarak hatırlayamıyorum şu an; ama 45 civarı bir şeydi.
    LYS-1 Geometri: 27,5
    LYS-2 Fizik: Bunu da tam olarak hatırlayamıyorum şu an; ama 26,25 olabilir.
    LYS-2 Kimya: 30
    LYS-2 Biyoloji: 28,75

Tabii, bu yıl okul puanı konusunda yeni düzenlemeler olmuştu. Bununla ilgili gündemi takip edemedim, şu an durumun ne olduğunu bilmiyorum. Ama benim görüşüm; netlerin, İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinin %30 İngilizce programına yetebilir.

y-mf4 7780 olacak sanırım

• bi mühendisin günümüz şartlarında en az 2-3 dil bilmesi istenirken itüde türkçe bölüme gitmek nekadar mantıklı (şimdi cevap yazan türkçe değil %30ing dicek biliyoz) da snçta diplomada ingilizce yazmıcak dimi ne gibi fark olcak elektronik için soruyorm özellikle ingilizcesiyle dieri arasında??
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdo.18

bi mühendisin günümüz şartlarında en az 2-3 dil bilmesi istenirken itüde türkçe bölüme gitmek nekadar mantıklı (şimdi cevap yazan türkçe değil %30ing dicek biliyoz) da snçta diplomada ingilizce yazmıcak dimi ne gibi fark olcak elektronik için soruyorm özellikle ingilizcesiyle dieri arasında??

%100 İngilizce programların %30 İngilizce programlardan farkları şunlar:

• %100 İngilizce programların harç ücretleri, %30 İngilizce programların harç ücretlerinin 2 katıdır.

• %100 İngilizce programlardan mezun olanların diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer alacak, diğerinde yer almayacak. Fakat, transkriptinde aldığın bütün dersler gözükecek. Ayrıca, diplomada yazacak olan bir "İngilizce" sözcüğü, senin İngilizce düzeyinle ilgili bir referans değil sonuçta. %100 İngilizce bir programı kazanamayıp, Advanced düzeyinde İngilizce bilen birisi, bunu ispatlayan çeşitli sınav sonuç belgeleri (Proficiency, TOEFL, IELTS, COPE vb.), ilgili sertifikalar sunabilir.

• %100 İngilizce programlarda bütün dersler İngilizce alınmak zorunda. Öteki programlarda ise minimum %30 İngilizce eğitimi uygulanmakta. Bu da şu demek: Lisans derslerinin en az %30'unu İngilizce almak zorundasınız; ama bu oranı istiyorsanız arttırabilirsiniz. Sözün özü; İTÜ'de zaten tamamen Türkçe bölüm yok. Hatta bu %30 oranının genellikle yalan olduğunu da söyleyeyim. Bazen ders planında Türkçe gözüken, ama o dönem sadece İngilizcesi açılan ve bu nedenle herkesin İngilizce almak zorunda kaldığı dersler olabiliyor mesela.

Ben Bilgisayar Mühendisliği %30 İngilizce programındaydım; ama şimdiye dek bütün derslerimi İngilizce aldım. ;)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Temmuz 2012; 18:40:10 >

• 10971.ye itü uçak gelir mi?

• quote:

%30 İngilizce programı büyük ihtimalle olur. Hayırlı olsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

%30 İngilizce programı büyük ihtimalle olur. Hayırlı olsun. :)

çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ant

10971.ye itü uçak gelir mi?

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.