Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Etiket için dediğim gibi özellikle yurtdışı yarışmalara katılan Mars Rover, AIAA ekiplerine katılmanı tavsiye ederim. Bunlarda genelde 2-3 yıl arka arkaya görev alınca en son ekip lideri olunuyor, cv için çok güzel olur liderlik.

    Ben 2 yıl mühendis olarak çalıştıktan sonra pilot oldum bir havayolunda uçuyorum Türkiyede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arkadaşımda itü uçak mühendisliğinden mezun oldu. Şu an THY de çalışıyor. Pandemi öncesi sürekli farklı ülkelere gidiyordu iş gereği.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haddinden fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlettirdiği için bu forumdaki 25 kere sınava hazırlananlar İTÜ'yü kötüleyecek bir hak görüyorlar kendilerinde.


    Senin üniversiteye girene kadar geçen sürede İTÜ'lü mezun oldu ve çoktan sektörde.


    Haydi donanımcı gri koça filan salla, sen çok farklısın ya onlardan. İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? 

  • Emredersin paşam.

  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

    Sanki anlaşmalı gibi hep aynı 3-4 tane arkadaş, tartışmasız her üniversite karşılaştırma ya da tercih için fikir alışverişi konularında İTÜ kötülüyor, bilkent özyeğin falan övüyor, en olmadı devlet okulu karşılaştırması falan olduğunda da hepsi toplanıp odtü, iyte(? :d) övüyor ve birbirlerinin yazılarını beğeniyorlar İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? . Gerçekten anlaması güç. Önlerine kapı gibi başarılarını sayıp urap,qs sonuçlarını falan gösteriyorsun, o zamanda açık arayıp kişisel olarak saldırıyorlar. Ben bu kadar eziklik görmedim. 250 yıllık bir üniversitenin geleneğini sorguluyorlar. Böyle diyince de yılın ne alakası var eğitim kalitesiyle falan diye 10 tane çöp yazı yazıyorlar. Burda seviyeli sohbet ediyormuşcasına yazdıklarını ciddiye almayın, başka konular altında zaten asıl düşüncelerini kusmuşlar, onları gördükten sonra cevap verdiğime pişman oldum. Bu ezikliği bi özel üniversiteliler de bir de orta düzey teknik okulların öğrencilerinde görürsün. Bi insan okulunu kazandıktan sonra bile gelip burda kötülemek için lobi kurar mı ? Kuruyormuş. Allah yardımcınız olsun.İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ?  Toy arıların da hiç endişesi olmasın Teknik Üniversite'desinizİTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dostum benim de itü'de 2. senem. yakın sayılırız makinadayım ben de. hiç şüphen olmasın itü mühendislikte türkiye şartlarına göre en iyi iki okuldan biridir. sen derslerine çalışıp takımlarda yer almaya bak. okuldaki ortam bile kendine bir şeyler katmaya yeter, üniversite sadece hocalardan bir şeyler öğrenilen bir yer değildir. gerçekten başarılı bir mühendis olmak istiyorsan tam yerindesin. peki her şey mükemmel mi tabiki hayır. yeri gelecek final haftalarında böyle mi sorulur diye hocalara söveceksin yeri gelecek seçmek istediğin dersin kontenjanı dolduğunda söveceksin. ama her şeye rağmen itü gerçekten çok iyi bir okul. yurtdışında master-doktara yapan mezunlarla konuşarak eğitiminin ne kadar kaliteli olduğunu teyit edebilirsin.

  • İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? tüm mesajları okumadım göz gezdirdim yazılanlara fakat türkiye şartlarında itüye KÖTÜ diyenin sağlıklı düsünebildiğini sanmıyorum.. özyeğin'ın tobb'un vs. itünün akademik kadrosuyla yarısabilecek düzeyde olduğunu düşünmeleri çok tatlı gerçekten :D böyle düşünen arkadaşlarla pandemi sonrası medde deterjanlı cay icip itünün berbatlığı hakkında tartısmak isterim

  • Yurt dışı doktorası iyi öğretmen olduğunu göstermez ki. Sayısız örnek var buna. Mesela yurt dışı diplomalı bir matematikçinin algebrası kötü you know who




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theiceman07 -- 27 Ekim 2020; 20:34:11 >
  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    Bu hiçbir şey. İsmini vermek istemediğim İ.D.B.Ü. kod adlı bir vakıf üniversitesinden yurt dışı phd li bir hocanın son 20 yıldır yaptığı tek şey calculus anlatırken sınıflarında 0.97 ortalamaya ulaşıp özellikle mühendislik fakültesi öğrencilerine zulmetmekmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    bahsettiğiniz şahıs kendini işine adamak için phd sini yırtıp atmış diye söylentiler var ama bilemedim

  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    İşinden kastınız zoomda öğrencileri mutelayıp chatboxtan geçen ders ne işledik diye quiz yapmaksa doğru duymuşsunuz bunun için Minnesota üniversitesinden aldığı phd yi gecen senenin finallerini okurken (0 ila 29 arasında random puan verirken) keyiften yakmış kendisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Daha genel kapsamlı bir işi var hocam. Ders seçerken kendisinden kurtulduğunu sanan masum öğrencilere sınavlarda saplamak...

  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    Sadece öğrenciler olsa neyse dediğine göre kendisi bile anca dersinden b alırmış

    Kaynakça:

    İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Bizim hoca da daha vize bile olmamışken notları ilan etti. Çanda en yüksek 5 kişiye cb vermiş. Yani tüm sınavlardan 100 alsan cb alıyorsun.

  • İtüye sallayanlar (kendi öğrencileri haric) hangi üniversitede okuyor cok merak ediyorum
  • Konuyu yeni gördüm. Biraz okuyayım dedim, gülmekten yerlere yattım. Tüm konu boyunca itüye sallayıp özyeğin denen ticarethaneyi savunup durmuşsun. Belli ki ya itüye puanın yetmemiş ya da yettiği halde yazmayıp pişman olmuşsun, içinde bir şeyler kalmış. Hangisi daha kötü bir şey açıkçası karar vermedim.


    Şimdi söylediğin bazı şeylere cevap vermeye çalışayım ama hangisinden başlasam bilemiyorum, o kadar saçmalamışsın ki.


    250 yıllık olması okulun eski olduğunu ve yeniye adapte olamadığını gösterir demişsin. Çok merak ediyorum burada herkesin yanıp tutuştuğu MIT, Stanford gibi üniversitelerin 10 yıl önce açıldığını mı düşünüyorsun? Neredeyse 1000 yıllık geçmişi olan Oxford, Cambridge için ne söyleyeceksin? Bana top seviye diyebileceğimiz ve geçmişi 100 yıldan az olan BİR TANE üniversite gösterebilir misin?


    İtü online eğitim yapamıyor, sınavları çok kolay vb. demişsin. Hiçbir bilgin olmadan sallıyorsun. İtü ehb ye en kötü 5 binden giren adamların bile patır patır kaldığı sınavlar çok kolay ama özyeğine basit üni sınavında temel türev integral bile yapamadan 100 bin+ sıralamalarla giren öğrencilerin yapabildiği sınavlar daha zor diyorsun. Hmm peki buna da inandık.


    Gömülü isteyen kontrole gitmiyor ki demişsin. Tek cümlenden daha 1.sınıf veya hazırlık olduğunu anladım. Gömülü sistemleri en iyi karşılayan bölümün kontrol olduğunu nerenden uydurdun? Gömülü sistemleri en iyi karşılayan bölüm yurtdışındaki EECS bölümleridir. Bizim ülkede ise EE bölümünün alt dalı olan elektronik mühendisliğidir. Buna en yakın eğitimi alabileceğin yer gene itü ehb dir. He merak edersin diye söyleyeyim itü ehb de gömülü sistemler alanında çalışan 5 tane hoca vardır. Bunların 3 tanesi çok iyi okullarda doktora almışken bir tanesi doktorasını türkiyede almış ama sektöre çok hakim, çok iyi ders anlatan zaten bölümde de baya sevilen bir hocadır (bölümden arkadaş varsa kimden bahsettiğimi anladı).


    Gelelim şu ağzından düşürmediğin hoca kalitesine. Açtım baktım, özyeğin ee de 10 tane hoca var. Bunların arasından bazıları iyi hocalar gerçekten ancak doktorasını türkiyedeki adı sanı duyulmamış bir özel okuldan alan hoca da var veya yurt dışında bulunan ancak ee sıralaması itüden daha düşük olan okullardan alanlar da var. Yani özyeğindeki hocaların hepsi anlattığın gibi iyi falan değil.


    Kaldı ki 10 gerçekten çok az bir sayı. Ee mühendisliğinin 4 tane ana alt dalı var (kontrol, güç, elektronik, haberleşme). Bu alt dalların da en az bir bu kadar araştırma alanı var. Özyeğin ee de öğrenci sayısının az olması doğru ancak isterse 1 tane öğrenci olsun, sen çalışmak isteyebileceğin çoğu alanda hoca dahi bulamayacaksın, ders açılmayacak. Yine de sen bilirsin :)


    Eski kafa deyip durmuşsun ancak eski kafa olan sanırım sensin. Üniversiteyi ders görme yeri olarak görmüşsün ki her mesajda özyeğinde iyi hocalar ders veriyor yazmışsın. Halbuki iyi hocanın sana artısı ders almaktan ziyade onunla araştırma yapabilme imkanı bulmaktır. Bunu itüde de rahatlıkla yapabilirsin. Kaldı ki itüde çok daha fazla alanda ve özyeğindekilerden daha iyi hocalar bulabilirsin (bir tane örnek de vereceğim şimdi)


    İtünün tek artısı network ve mezun ağı demişsin. Sanki çok önemsiz bir şeymiş gibi :) 2021 yılına gelmişsin, network ün ne kadar önemli bir şey olduğunu anlayamamışsın. Şu çağda bir okulun sana verebileceği en önemli şey zaten network tür. Ders anlatmak değildir. Üniversite ile liseyi ayıran en önemli nokta ortamıdır. Üzgünüm ama bu ortamı özyeğinde asla bulamayacaksın


    İtü ehb den bir hocanın cv sini de şöyle bırakayım. Çok övdüğün özyeğindekilerin hepsinin cv sini toplasan bu kadar etmeyecektir emin ol. (üstte attığım biraz daha eski daha itüye geçmeden yazılmış)


    https://ptolemy.berkeley.edu/projects/ofdm/ergen/FILES/ozgecmis.htm

    https://avesis.itu.edu.tr/mustafaergen


    Ve son olarak adettendir qs sıralamasını da bırakayım. Senin gibilere bu sıralamayı bin kez göstermek gerek ki gerçeği anlayasınız. The deme, the sıralamasını dikkate alan adamı ciddiye alamam. Çankaya üniversitesinin adını burada bilen mi var ki türkiyenin en iyi ünisi olsun:)


    https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/engineering-electrical-electronic


    Sahi, yukarıdaki sıralamada özyeğini bulamadım nereye koymuşlar acaba :)

    Qs sanırım sizin çook iyi hocalardan ve okulunuzdan çıkan müthiş yayınlardan haberdar değil sanırım, bir mail at istersen :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 13 Ocak 2021; 13:32:38 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.