Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
297
Cevap
6
Favori
20.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel: Bilkent en iyisi sonra koç sabancı
    Devlet: odtü boun

İtü bunlardan sonra gelir ama puanınız yetmiyorsa itü yapıştırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis bilmiyorsam ozyeginin 5.ve 6.donemde birer secmelisi olmasi lazim ee icin.

Kocta da Bilkentte de secmeliler 3te basliyor ki (6.donem sanirim), tobb 3.sinif 3.donemde de secmeliler mevcut sanirim (malum onlar 3 donem egitim veriyor), cogu ozel okul boyle bildigim.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi bir seçmeli ders vermek farklı bir şey, tüm derslerin seçmeli olması farklı bir şey

Benim kastettiğim uzmanlaşmanın başladığı, tüm derslerin seçmeli olduğu zaman bu da 4.sınıf.

Yoksa itüde de, odtüde de(yanlış bilmiyorsam istersen bir kontrol et) 3.sınıfta seçmeli ders alınıyor.

• Odtude de secmeli var ama sanirim bizim okulla -bilkent- itu ve odtunun 3.siniftaki secmeli verme politikasi ayri (koc ve ozyeginin listelerini acamiyorum nedense). Bizim okuldaki 6.donemdeki secmeli, secim olarak 7 ve 8dekinden pek farkli degilken (yani uzmanlasma dersi diyebilecegimiz seyler) itude 3, odtude 4 tane secim var (derslerin icerigini bilmiyorum ama 400 kodlu olmadiklari icin dediğimiz uzmanlasma derslerinden olmadigini dusunuyorum, syllabus larini cok dikkatli incelemedim). Kocta da ayni havuzda gorunuyor 6.donem secmelileri, yani bilkent ve kocta uzmanlasma 6da basliyor diyebiliriz, muhtemelen ozyeginde de oyledir.

EE nasıldır bilmiyorum ama uçak mühendisliğinde 3. sınıfta 400 kodlu bayağı seçmeli var (Uzmanlaşmak için).

• Neden böyledir hocam. Öğrenci kalitesi mi ? Akademik kadro mu ? Fiziksel imkanlar mı? veya başka bir şeyden dolayı mı?

Hocam şimdi odtüyü bilemem bir şey demeyeyim. Ama itüde 3.sınıfta alınan seçmeli dersler aynı zamanda 4.sınıfta da alınabilen dersler. 4.sınıfta alınan bazı dersler de 3 kodu ile başlayabiliyor o yüzden biraz karışık bir durum.

Bir de şöyle bir şey var, itüde bölüm ehb olduğu için bazı dersler bizim programda zorunluyken çoğu ee programında seçmeli olarak verilen dersler (örn mikrodalga müh., dsp, analog ve digital haberleşme gibi dersler bizde 3.sınıf zorunlu dersi ancak sizde seçmeli olarak veriliyor sanırsam)

3.sınıfta seçmeli alınıyor ancak yine de ağırlıklı olanlar zorunlu dersler. O yüzden ben asıl seçmeli yılını 4.sınıf olarak görüyorum.

• ekar55 kullanıcısına yanıt

Evet ucagin secmeli havuzu ehb ye gore cok daha zengin duruyor hocam

• Oncelikle sizin mufredata suradan baktim güncel mi emin degilim: https://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/EHB/201810.html

Evet sizdeki cogu zorunlu ders bizde zorunlu değil, bu da bizim mufredatin secmeli ders sayisinin artmasini sagliyor, bence olumlu bi olay.

Bu arada yanlis bakmadiysam sizin 6.donem secmelisinde 4 (3 demistim yanlis olmus) ders mevcut sanirim, 7 ve 8dekiler ise cok daha genis kapsamli duruyor.

Bu donem 6 secmelisi: https://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/EHB/20181062.html

Bu donem 7: https://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/EHB/20181071.html

Bizim programlar gordugum kadariyla cok mufredattaki gibi kalmadigi icin (genelde yerleri ile oynuyor öğrenciler galiba, benim dusuncemde de bir eee elective i geriye atmak var mesela daha fazla semiconductor dersi almak icin), her dersi secmeli olmasa da 6.donem uzmanlasmanin baslangici demek bilkent bazinda en azindan daha dogru bana soracak olursaniz.

Bu arada odtunun derslerine baktim ve daha cok 5in devami tadinda dersler (2 ders dogrudan devam dersi, oteki ikisi de uzmanlasma dersi degil)

Güncel hocam evet

Zorunlu dersler var ancak seçmeli ders sayısı da epey fazla. 7.dönemde 4, 8.dönemde 3 tane seçmeli ders var. Aslında bu sayı artabilir, yani 8.dönemde isterseniz daha fazla ders de alabilirsiniz 3 alt sınır.

Müfredata bağlı kalma zorunluluğu bizde de yok. 4.sınıf seçmelisi olan o dersleri 3.sınıfta da alabiliyosunuz. Ama bazılarının önşartı 3.sınıf dersleri, onlar ancak 4.sınıfta alınabilir.

İtü ehb seçmeli ders konusunda baya zengin bana sorarsanız. İtüyle ilgili birçok sorun sayılabilir ancak eğitim kalitesine laf etmek çok saçma olur diye düşünüyorum.

• helixSNAA kullanıcısına yanıt

Mesela şuradaki arkadaş gibi :)

İtünün kötü olmasını içinde cami olmasına ve rektörünün atanmasına bağlamış. Boğaziçine atanan intihalci rektörden daha iyi profilde rektöre sahip olan belki 20 tane özel üniversite vardır ülkede. Bu boğaziçini o okullardan kötü mü yapar?

Ayrıca bahsettiğiniz derslerin zorunlu oluşu 2018 yılı, daha öncesinde de veriliyordu. Etik dersi de bu şekilde. Şu an birinci sınıfta direkt zorunlu olarak veriliyor ancak eskiden de alınabiliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 13 Ocak 2021; 16:56:55 >
  • Mühendislik alanında Türkiye'deki en iyi üç üniversite açık ara Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ'dür. Bunlardan başka üniversite adı söyleyenler adını söylediği üniversitede okuyordur, net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravn -- 13 Ocak 2021; 18:15:7 >
  • İtü niye kötü olsun ama mezun arkadaşlardan kalite olarak düştüğünün söylentisi var ama itü sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: ravn

Mühendislik alanında Türkiye'deki en iyi üç üniversite açık ara Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ'dür. Bunlardan başka üniversite adı söyleyenler adını söylediği üniversitede okuyordur, net.

İtü gittikçe kalitesizleşti, yeniliklere açık değil ve bir sürü problem dediğim gibi itü artık top okullar arasında bile zor sayılıyor artık

• İtü kesinlikle kötü değil, orta segment bir üniversite. Elbette bir ODTÜ, BOUN, Bilkent, Koç değil ama kötü demek de haksızlık olur.

• İtü nüm ing seviyesi bile nasıl bir okul oldugunu belli ediyor zaten daha düne kadar doğru düzgün yüzde 100 ing bölümleri bile yoktu su anda bile bazı dersler tr anlatılıyormuş , bu seviyede bi üni top classlar arasına giremez maalesef

• dedi liselim, o duyduğunuz problemler her okulda var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kamuran291216

dedi liselim, o duyduğunuz problemler her okulda var :)

Liseli değilim Sabancıda ee okuyorum:)

Bir ders bile türkçe gecmedi ama itüde okuyan arkadaşlar nedense bazı derslerin türkçe anlatıldığını söylüyor:)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.