Şimdi Ara

İTÜ Denizcilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar büyük ihtimalle itünün bi denizcilik bölümüne yerleşicem (duim veya gmim) Şehir dışından gelicem.Yurt olarak yer sıkıntısı olmayan nereler var acaba?.Ulaşım 1,5 saati geçmemek şartıyla.Bir de büyük ihtimal hazırlık okuycam.Hazırlık aynı fakültede verilmiyorsa onun için de yurt tavsiyesi verebilir misiniz?



  • Denizcilik Fakültesi Tuzla'da, hazırlık sınıfı da Maçka'da. Çok alakasız yerler maalesef.

    Tuzla civarında yurt bilmiyorum.

    Maçka Yerleşkesi'nin hemen aşağısında KYK'ya bağlı Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu var. KYK başvurusunda yurt önceliğini "genel yurtlar" olarak ayarlaman gerekiyor. Ancak ilk yurt yerleştirmelerinde asil olarak kazanman da kesin değil, yedek listeye de kalabilirsin. Yurtları ilk seferde asil olarak kazanman için, aşağıdaki önceliklerden en az birine sahip olman şansını arttırır.

    Şehit çocuğu olmak
    Gazi çocuğu olmak
    Malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı almak veya çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocuğu olmak
    Vücudunun %40'ından fazlasının işlev görmemesine neden olacak kadar özürlü olmak
    Annenin ölmesi
    Babanın ölmesi
    Liseyi yetiştirme yurdunda tamamlamak
    Darüşşafaka Lisesi mezunu olmak
    KYK çalışanı çocuğu olmak
    KYK emeklisinin çocuğu olmak
    KYK Yönetim Kurulu üyesinin çocuğu olmak
    Annenin-babanın boşanmış olması
    Millî ve amatör sporcu olmak


    Bunların hiçbirine sahip olmadığın zaman yurtların ilk yerleştirmelerde asil olarak çıkması da maalesef şansına kalmış. Ayrıca yurt kazansan bile Abdi İpekçi çıkmayabilir. Daha sonra dilekçe verip geçiş yapmayı deneyebilirsin.


    İTÜ'nün Gümüşsuyu Kampüsü'nde bir erkek ve bir kız öğrenci yurdu mevcut. Eğer DUİM ya da GMİM'yi ön sıralardan kazanırsan (ilk 15-20 gibi), tercih listende buraları üst sıralarda bulundurursan, ayrıca yurt başvuru formundaki yurt tercih listesinde 1. sıraya Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu'nu koyarsan, bu yurdun çıkma şansı yüksek olabilir. Ama Ayazağa Kampüsü'ndeki Vadi ya da Gölet yurtları olsaydı bunu kesin söyleyebilirdim; ancak Gümüşsuyu'nda şansın biraz daha düşük. Gümüşsuyu da Maçka'ya yakın bir yer. Ulaşım sıkıntın olmaz.

    Özel yurt olarak da Maçka'ya ulaşım kolaylığı açısından Beşiktaş'ta, Şişli'de, Mecidiyeköy'de, Taksim'de yurtlar bulabilirsin; ama doğrudan önermek için bildiğim bir yurt yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Ağustos 2011; 23:43:58 >




  • Gmim ucu ucuna giricem duim ortalarında girerim girersem.Fakültenin kendi yurdu bu sene bitiyormuş 600 kişilik .heralde 1.sınıftan itibaren orda kalırım.Hazırlıkta vadi ya da gölete gitme şansım nedir? özel yurtlarda yer sıkıntısı olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

    Gmim ucu ucuna giricem duim ortalarında girerim girersem.Fakültenin kendi yurdu bu sene bitiyormuş 600 kişilik .heralde 1.sınıftan itibaren orda kalırım.Hazırlıkta vadi ya da gölete gitme şansım nedir? özel yurtlarda yer sıkıntısı olur mu?


    Hazırlık sınıfı öğrencisi olup olmaman önemli değil. Kazandığın bölümü ön sıralardan kazanmış olman şansını arttıran unsurlardan birisi.

    Sana Vadi Yurtları'nı öneririm. Hem İTÜ'nün kontenjanı en fazla olan yurdudur (1420) hem de İTÜ'nün en ucuz yurdudur. Olanakları diğer yurtlar kadar lüks değil; ancak KYK yurtlarına göre kesinlikle çok daha iyi. Burasının ilk seferde çıkma şansının yüksek olması için hem bölüme ön sıralardan girmiş olman gerekir, hem bölümün tercih listende üst sıralarda olması gerekir hem de yurt başvuru formundaki 3 yurtluk tercih listesinde Vadi Yurtları'nı 1. tercih olarak yazman gerekir. (Bu yıla kadar İMKB sponsordu. Bu nedenle bu yurdun adı hâlâ "İMKB Erkek Öğrenci Yurdu" olarak da geçiyor.) Ancak bölüme ortadan veya sondan girersen maalesef yurt çıkma şansı bu kadar yüksek değil. Çıkması için ya şansın olacak ya da sağlam bir torpilin.

    Özel yurtlarda daha yer sıkıntısı diye bir şey duymadım. Ama belli olmaz. Hem KYK yurtlarını hem de İTÜ yurtlarını ilk yerleştirmelerde asil olarak kazanmadığın kesinleşirse, zaman kaybetmeden fiyat/performans oranı en düşük olandan başlayarak başvurmanı öneririm.

    KYK yurtlarındaki yedek liste de İstanbul'da hızlı işliyor. Çünkü çok kalabalık, büyük bir il. Yurt çıksa da kaydolmayanların ve yurttan ayrılanların sayısı fazla oluyor ve bunlar sık yaşanıyor. Bu nedenle sıra sana çabuk da gelebilir. İTÜ yurtlarındaki yedek liste de çok yavaş değil. En kötü ihtimalle ikinci döneme yurt çıkar. Ayrıca yedek listede torpil faktörünün oldukça etkili olduğunu, gayriciddi ama önemli bir şey olsa da, söyleyeyim.




  • Bir ekleme daha yapayım, kafalar karışmasın.

    Vadi ve Gölet yurtları Ayazağa Kampüsü'nde. Bu da Maslak'ta. Ancak Vadi Yurtları'ndan kalkan ve 2 TL karşılığında Maçka'ya giden servisler mevcut. Servis dışında da; bir metro ile Taksim'e ya da Osmanbey'e ulaşırsın, buralardan Maçka'ya gitmen de kolay.

    İTÜ'nün Gümüşsuyu (Burası en yakın olanı, Taksim'in hemen aşağısı.) ve Vadi yurtlarını, ben, hazırlık sınıfı için önerdim.

    KYK yurtları olmayıp bu İTÜ yurtları olursa, hazırlık sınıfından sonra, ya bu yurtlarda kalmaya devam edersin, ya Tuzla'da tamamlanacağı söylenen yeni yurda geçiş yapılabiliyorsa geçiş yaparsın ya da ayrılıp bir özel yurda gidebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2011; 0:32:54 >
  • Bilgiler için çok teşekkürler.Bu yurtlar için başvurular ne zaman yapılıyor acaba?Ayın 22sinde mülakatlar için istanbula gidicem.Gittiğimde yurt işini de halletmek istiyorum.Kaç günde belli olur hangi yurt olduğu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

    Bilgiler için çok teşekkürler.Bu yurtlar için başvurular ne zaman yapılıyor acaba?Ayın 22sinde mülakatlar için istanbula gidicem.Gittiğimde yurt işini de halletmek istiyorum.Kaç günde belli olur hangi yurt olduğu?


    Yurt başvuruları da okul kayıt gününde oluyor.

    Türkiye ve KKTC genelinde, bu yılki üniversite kayıtları 5-9 Eylül arasında (5 Eylül ve 9 Eylül dahil) olacak. İTÜ'de ise, okul kaydı için, her fakülte için belli bir günde belli bir saat dilimi verilir. Kayıtlar da Ayazağa Kampüsü'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde olur. İçeriye giriyorsun, sırayı takip ediyorsun. Önce üst katta okul kaydın yapılıyor, daha sonra alt kata inip yurt başvurusunun yapıldığı yere gidiyorsun. Gerekli belgeleri veriyorsun.

    Yurt başvurusu için istenilen belgeler, üçüncü maddede belirtilenler hariç (Onlar, yurdu kazandığında istenilecek.), şurada listeli:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1079

    Yurt başvuru formu ve taahhütname, İTÜ'yü kazandıktan sonra Aras Kargo aracılığıyla eve gelecek olan zarfın içinden çıkan belgelerden ikisi. Ayrıca, İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisi'nin sitesini de incelemeni öneririm:www.yurtburs.itu.edu.tr (Aylık yurt ücretleri, yurt olanakları vb. var.)


    Yurtlar için ilk yerleştirmelerin sonuçları da ertesi hafta açıklanıyor. Bunlar, ilk seferde asil kazananlar. Değilse, yedek listedesin. Yedek listeler de ara ara güncellenerek açıklanır.

    2011-2012 Akademik Yılı da 19 Eylül'de başlıyor. İTÜ yurtları da 17-18 Eylül gibi açılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2011; 0:53:18 >




  • Bu arada, benim söylemeyi unuttuğum bir husus daha var.

    Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (%30 İngilizce) için lisans ders planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/DUI/201010.html

    Burada gördüğün FIZ, TUR, MAT, KIM, KIM****L, FIZ****L, BIL, RES, ATA, ING ve ITB dersleri "havuz dersi" oluyor, yani çoğu mühendislik bölümünde yer alan ortak dersler. Genellikle ilk yılın büyük bir kısmını, ikinci yılın da hemen hemen yarısını oluştururlar. Son yıl gözüken TUR ve ATA derslerini de önden alabilirsin.

    Şöyle bir şey var: Bu havuz dersleri, artık Ayazağa Kampüsü'ndeki "Havuz Derslikleri Binası" adlı bir binada olacak. Bunun büyük ihtimal bu yıldan itibaren olacağı söyleniyor. Yani şunu demek istiyorum: Lisans eğitimi boyunca senin sadece Tuzla Kampüsü'yle işin olmayacak.

    Bunların dışındaki bölüm dersleri de Tuzla'da.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

    Bu arada, benim söylemeyi unuttuğum bir husus daha var.

    Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (%30 İngilizce) için lisans ders planı:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/DUI/201010.html

    Burada gördüğün FIZ, TUR, MAT, KIM, KIM****L, FIZ****L, BIL, RES, ATA, ING ve ITB dersleri "havuz dersi" oluyor, yani çoğu mühendislik bölümünde yer alan ortak dersler. Genellikle ilk yılın büyük bir kısmını, ikinci yılın da hemen hemen yarısını oluştururlar. Son yıl gözüken TUR ve ATA derslerini de önden alabilirsin.

    Şöyle bir şey var: Bu havuz dersleri, artık Ayazağa Kampüsü'ndeki "Havuz Derslikleri Binası" adlı bir binada olacak. Bunun büyük ihtimal bu yıldan itibaren olacağı söyleniyor. Yani şunu demek istiyorum: Lisans eğitimi boyunca senin sadece Tuzla Kampüsü'yle işin olmayacak.

    Bunların dışındaki bölüm dersleri de Tuzla'da.


    Biraz soğudum gibi Yarın iyice düşüneyim.Çok yardımcı oldunuz,çok teşekkürler...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.