Şimdi Ara

İTÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_77291158/f_/key_jeoloji//tm.htm#77292353
    bu konu altında arkadaş bi derdini paylaşmış ama benim şöyle bir derdim var, MF-4 sıralamam 88 bin, itü de jeoloji mühendisliği tutuyor. Biraz araştırdım, iş imkanlarını iş zorluklarını araştırdım, bir çoğunu da göze aldım. Az önce de itü jeoloji mühendisliği hakkında şöyle bir siteye denk geldim ;
    Anlatsın
    Çağlar Aslan - Anlatsın
    http://universitelianlatsin.com/caglaraslan

Ama kiminle konuşsam "sırf itü okumuş olmak için okuma", "Aç kalırsın", "Tercih edilen bir bölüm değil" diyor. Hatta adını duyunca suratını buruşturan bile oldu. Bende herkesin fikrini almak istiyorum burası hakkında. Bir de sizlere sorayım dedim. Sizin bilginiz var mı? nasıldır? okuması zor mudur? tercih eder misiniz? yorumlarınızı bekliyorum

# Maden Fakültesi - Jeofizik Mühendisliği #

• güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: 47hkn47

güncel
    up up up

• quote:

up up up

Alıntıları Göster
    İTÜ olduğu için eğitimi çok kolay olmayacaktır. Sonuçta mühendislik yani ne kadar kolay olabilir ki. Peki sonunda değer mi? Bence değmez.

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

İTÜ olduğu için eğitimi çok kolay olmayacaktır. Sonuçta mühendislik yani ne kadar kolay olabilir ki. Peki sonunda değer mi? Bence değmez.

Alıntıları Göster
    özellikle itü olduğu için istiyorum zaten. ordan alacağım eğitim gerçekten harika olacak. Mesela jeoloji bölümünün yarısı prof neredeyse[bkz.]

peki sizin yorumunuza göre, neden "değmez" diye düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 47hkn47 -- 5 Temmuz 2013; 12:21:54 >

• Nasıl oralar

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 4 Temmuz 2014; 22:22:55 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pursuitt -- 4 Temmuz 2014; 22:21:09 >
    İTÜ MİMARLIK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

Değdi mi
    bir sene hazırlık okudum. bölüme daha geçmedim. ama memnunum ve memnun olacağıma inanıyorum da :)

• quote:

bir sene hazırlık okudum. bölüme daha geçmedim. ama memnunum ve memnun olacağıma inanıyorum da :)

Konuyu hortllattım ama şuan ne durumdasın iş imkanları ne durumda benim puanim bekledigim duzeyde degil bu bolumu tercih edebilirim onerir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşlar benim babam jeoloji müh. Baya bir bilgim var. Teknik sorularınız olursa sonradan sorarım ona da. Müh bilgilerinin yanında jeoloji ayrı bir bilim. Bu konuda bir sürü ders öğreneceksiniz. Türkiye de mesleğe verilen değer tartışılır ama gelişmiş ülkelerde bu mesleğe çok değer veriliyor. Uzay araştırmalarında gezegenlerin yapısı falan dahil ihtiyaç duyulduğunu biliyorum. Türkiye de önünüzde iki seçenek var. Devlete gireceksiniz en kötü memleketinize tayin olur ortalama mutlu bir hayat sürersiniz. Ya da özel sektör... Şu kadarını söyliyim itü-odtü mezunu kendini geliştirmiş bir jeo müh-burda iş size düşüyor- kesinlikle kapış kapış gidecektir. Bu mesleği istiyorsanız dağı taşı seveceksiniz. Babam hala her baktığı ovanın dağın vadinin seceresini anlatır. Hevesi hala aynı. Bakıyorum ova işte abi ne ama adam farklı gözle bakıyor. Diyeceğim o ki sever ve başarılı olup kendinizi geliştirirseniz biraz şantiyecilik dönemleriniz de olabilir ama kesinlikle mutsuz olmazsınız. He bir de akademik kariyer işi var o da itüde yapılmalı diye düşünüyorum. İyi yazdık kaptanım. İyi forumlar... @ardaylny

• quote:

Orijinalden alıntı: Selim_dh7

Arkadaşlar benim babam jeoloji müh. Baya bir bilgim var. Teknik sorularınız olursa sonradan sorarım ona da. Müh bilgilerinin yanında jeoloji ayrı bir bilim. Bu konuda bir sürü ders öğreneceksiniz. Türkiye de mesleğe verilen değer tartışılır ama gelişmiş ülkelerde bu mesleğe çok değer veriliyor. Uzay araştırmalarında gezegenlerin yapısı falan dahil ihtiyaç duyulduğunu biliyorum. Türkiye de önünüzde iki seçenek var. Devlete gireceksiniz en kötü memleketinize tayin olur ortalama mutlu bir hayat sürersiniz. Ya da özel sektör... Şu kadarını söyliyim itü-odtü mezunu kendini geliştirmiş bir jeo müh-burda iş size düşüyor- kesinlikle kapış kapış gidecektir. Bu mesleği istiyorsanız dağı taşı seveceksiniz. Babam hala her baktığı ovanın dağın vadinin seceresini anlatır. Hevesi hala aynı. Bakıyorum ova işte abi ne ama adam farklı gözle bakıyor. Diyeceğim o ki sever ve başarılı olup kendinizi geliştirirseniz biraz şantiyecilik dönemleriniz de olabilir ama kesinlikle mutsuz olmazsınız. He bir de akademik kariyer işi var o da itüde yapılmalı diye düşünüyorum. İyi yazdık kaptanım. İyi forumlar... @ardaylny

Özel sektörde mesela istanbulda nasıl bir iş yapar.Benim bildiğim kadarıyla işin büyük kısmı sahada olur.Tam olarak nerelerde çalışır ne yapar?Nasıl bir maaş alır (diğer mühendisliklere göre)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaylny -- 22 Haziran 2015; 18:29:19 >

• ardaylny kullanıcısına yanıt
    Evet uzun bir süre sahadasınız. İnşaatçılar gibi düşünün. İlerde gelişiminize bağlı olarak belki sahadan biraz daha uzak kalabilirsinizi. Ama dedim ya bu iş seviyorsanız seçin dağı taşı toprağı gezmeyi seveceksin. Para olarak net bir şey diyemem. Ama babam tecrübesindeki bir jeo müh. 6-7 bin ve çalıştığı yere göre daha fazla da kazanabilir. Ama yine büyük ihtimal sahada olacaksınız. Astronomik rakamlar türkiyede kendi işini kurmadığın sürece İMKANSIZ. Onu istiyorsanız yurt dışına gitmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim_dh7 -- 22 Haziran 2015; 20:44:38 >
  • Öncelikle şuan itüde jeofizik okuyorum arkadaşlar. Arkadaşımızında dediği gibi jeoloji içinde jeofizik içinde doğayı sevmen lazım. Arazi görevin elbet oluyor çünkü. Aslında jeofizik/jeoloji mühendisi bir çok alanda çalışır ama ülkemizde değeri çokta fazla olmayan bir sektör. Buna rağmen yurt dışında getiriside güzeldir yani

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=23931045&p=1#23931045
    Şu konu da biraz aydınlatıcı olacaktır senin için

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=23931045&p=1#23931045
    Şu konu da biraz aydınlatıcı olacaktır senin için
    Burayı tercih etmek ölü tercihtir.Gidin endüstri, makine falan okuyun.

ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
    Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
    Kimber Kable 12tc/8vs
  • Gecen sene bende tutturuyordum. Rektoruyle yaptığım 30 dakikalık sohbet sonrası mezuna kalmayi tercih ettim sgshsgsuegeuehe ama yinede sen bilirsin.

• Büyük bir bilim adamı olan Prof. Dr. Celal Şengör state universty of new york at albany den jeoloji mezunudur daha sonra ülkesinde İTÜ madem Fakültesi Kürsüsü'nde asistanlık yapmıştır .Dünya çapında Tanınmış ve sayılmış nadir bir bilim adamımızdır bir çok ödülü,Dünya'nın farklı Üniversitelerinde ve bilim cemiyetlerinde Üyeliği bulunmaktadır.11 kitap yazmıştır adeta bir bilgi çeşmeSidir çünkü kendini geliştirmiş sadece jeoloji Alanında değil tarih,uzay hatta biyoloji alanında bu aşanlarda uzman çoğu kişiden daha bilgilidir YouTube da bir kaç videosu var jeoloji hakkında onları izleyerek bilgi alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi sayısı -- 25 Mayıs 2016; 18:46:55 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.