Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
162.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LilTunechi

quote:

Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

Belki bilen biri çıkar da sorayım.
    Güz'de A kurundaydım geçtim sınavı,Irregular olmamak için Bahar'da ders almadım.
    Şimdiki Güz için ben mi ders seçerim yoksa otomasyon mu verir?

Bunu ders seçiminden 2 3 gün önce sis.iyiye ders ekle çıkar kısmına bakarak öğrenebiliriz.O gün bizim için ders alma yoksa 11 eylül oto alacaz.Böyle olması lazım birine sormuştum pcye geçince tekrar bakarım.

Bunu bilmiyordum iyi oldu çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Güz'de A kurundaydım geçtim sınavı,Irregular olmamak için Bahar'da ders almadım.

Bunu ders seçiminden 2 3 gün önce sis.iyiye ders ekle çıkar kısmına bakarak öğrenebiliriz.O gün bizim için ders alma yoksa 11 eylül oto alacaz.Böyle olması lazım birine sormuştum pcye geçince tekrar bakarım.

Otomasyon atıyor.

• Forumdan imalati kazanan 4 kisi olduk sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ Tekstil Mühendisliği İngilizce.Forumda burayı kazanan sadece 1 arkadaş daha var sanırım.Benim de birkaç sorum var cevapları okuyamadım çok uzun geldi aynı soruyu soracak olursam kusura bakmayın Yurt sorunum yok allahtan.Ama irregular'lık ne oluyor onu merak ediyordum.Benim İngilizcem iyi ancak hazırlıkta part time çalışarak biraz para biriktirmeyi umut ediyorum.Onun dışında hazırlık ve ilk senedeki havuz dersleri nerede veriliyor bunları merak ediyorum.Teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

Forumdan imalati kazanan 4 kisi olduk sanirim

Hocam bu sene mi , kim kim ?

Imalat dh akar

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

quote:

quote:

quote:

Otomasyon atıyor.

emin misin?Bende öyle biliyorum da malum öğrenci işleri ne derse tersi çıkma ihtimali var fakat genellikle bir şey diyemiyorlar.He bu arada BuckFuddy dediğim doğruymuş bizim eğer ders almamız gerekirse girmemiz gereken saat var o saate baktığında hata alıyorsan 11 eylülde kendi verecek sistem.Peki sistem kendi verdiğinde nasıl bir program oluyor?
    Alpine Racer irregular olursan 1 dönem önce başlıyorsun o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ngamlinga

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

Forumdan imalati kazanan 4 kisi olduk sanirim

Hocam bu sene mi , kim kim ?

Imalat dh akar

Aynen bu sene. Biri daha konu acmisti ve itu forumunda biri daha var mesajlari bulamam suan mobilim

Gumussuyunda spor salonu var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

Arkadaşlar bu Formula SAE takımı hakkında bilgisi olan var mı? Gönüllü olanlar mı katılıyor, ağırlığı makine mühendisi mi?

Formula Sae takiminda degilim ama bahsedebilirim biraz.
    Her sene dönem başlangicinda afişlerle okuldaki Sae, Pars gibi takimlar sizlere ulasmaya calisiyor zaten kendinize cv hazirlamaniz gerekir ama 1. Ve 2. Siniflarda daha cok gozlem ve kucuk yardimlar yaparsiniz ama 3 ten sonra takim size kalir bu.Bir nevi Tecrube birikim olayi :)
    Ama gecmisten bir yeteneginizde varsa 2. Siniftada baya is yaparsiniz.
    Afisleri ve itu maillernizi sık sık kontrol edin siz :)

Teşekkür ederim. Ben ileride Formula 1 gibi bi yerde çalışmak istiyorum tabii Türkiye şartlarında böyle şeyler pek mümkün gözükmüyor. Ben elektronik ve haberleşmeye gideceğim. Motor sporlarına ilgim var ve daha çok makine mühendislerinin alındığını biliyorum. Gene de bu ekibe girmek istiyorum beni zorlamazsa

İstersen girersin sıkıntı yok. Sae de elektronik ekip de var.

• İnşaat mühendisliği
    bir sorum olacak bilgili arkadaşlara bu yatay geçiş tam olarak nedir,nasıl yapılır,hangi bölümlerden hangilerine yapılır vs vs ? Var mı bu konuda bilgisi olan internetten biraz baktım da tam olarak anlayamadım
  • Benim sorum gözden kaçtı galiba.

1. dönem gümüşsuyu yurduna yerleşsem 2. dönem ayazağa yurduna geçebilir miyim? 1 dönemde hazırlığı atlamayı düşünüyorum.
  • Herkesi tebrik ediyorum öncelikle tabiki daha çok endüstriye gelenleri 3-4 kişi var sanırım :)

Irregular öğrenciyim, Gümüşsuyu yurdunda kalıyorum ve ingilizce bölümdeyim(genelde bu konular merak edildiği için yazdım) bunlarla yada daha farklı konularla ilgili sorusu olan sorabilir
  • quote:

quote:

İstanbulda Çamlıcada oturuyorum yurtta kalmam büyük ihtimalle. Ben böyle 2 bin harcayan bi tip değilim . Sadece ortalama düzeyde İTÜ de harcayacagım tahimini gideri diyordum. Ona göre ev halkından bütce isteyeceğim :), Kredi Kartı basvurusunda bulunacagım felan :), Bu konuda görüşlerinizi merak edyorum. Tabi herkesin gideri farklıdır ama en azından kabataslak bi fikir olusmasını istiyorum.

Laptop konusunda da tavsiyelere acıgım. Bi laptop olsun mu olmasın mı yani ? yada nasıl bi laptop olmalı falan

Aslında her türlü fikre öneriye acıgım Sonucta 1-2 ay önce liseliydik

Hazırlık kesinlikle okuyacagım Bunun icin nasıl calısmamı onerirsiniz. Kitapları nereden almalıyım, ekstra kitaba ihtiyacı olabilir mi. Kitap masrafı ne kadardır.

KYK Kredi- Burs hakkkında da fikirlerinizi bekliyorum. Bursun cıkma olasılığı nedir ?,

@trceraton İmalata yerleştim bende nasıl bi bölümdür , baya arastırdım ve çok istekli girdim. Uzay yada burası arasında kalmıştım seçimim İmalat oldu

Şimdiden Herkese cok teşekkürler

İstanbulda isen ev masrafın falan olmayacağı için bence gider miktarın 300-400 arası anca olur oda sana bağlı.Çok gezerim dışarda yemek yerim dersen 500 e yolu var ama düzenli biriyim dikkat ederim dersen 300-400 arasını geçmez diye tahmin ediyorum.Benim 250 civarında oluyor mesela.
    Laptop konusunda hazırlık +1. sınıf fazla ihtiyacın olmaz ama 2. sınıftan sonra ihtiyacın olucak o yüzden daha zamanın var derim ama sen bilirsin.Laptop eğer aldıracam dersende ekran kartı ve işlemcin iyi olsun aslında ramde iyi olsun sonra ilerde analiz çizim falan yaparsın lazım olur
    Ama dediğim gibi laptop için 1-2 sene işin olmayacak sonrasında baya bir lazım olacaktır.
    Hazırlık konusundada sıkıntı etme okulun kaynakları yeterlı olacaktır.Onun dışında hazırlık hocaları zaten o konuda gerekli yardımı yaparlar.Size iyi kitaplardan bahsederler.
    Burs ben alıyorum memuriyet durumu olmaması ve durum olarakta 1 milyar civarı bir gelir ile ben aldım.Ancak alamayanlarda var çok garip bir şey KYK
    İmalatta iş alanı var merak etme imalat mezunları açıkta fazla kalmaz.İyi bir bölüm,adındanda belli olduğu gibi üretim yapan firmalarda iş bulabilirsiniz.Kalite departmanları İmalat departmanları sizin içindir.Genel olarak üretimde kullanılan teknikler,malzemeler, üretim sistemleri gibi konuları göreceksiniz.Anlıyacağın iyidir iyi Ama makinacıların alt dalı olacaksınız yapacak birşey yok
    Eksik bir nokta ? var ise sorabilirsin umarım yardımcı olmuşumdur.

KYK bursu cıkacagını sanmıyorum açıkçası. Kredi almayı dusunuyorum rahat olmak için. Sizce kredi geri ödemesi zormu bu konu hakkında br bilginiz var mı? Bütcemi okul baslamadan netlestirmek istiyorum Kredi kartı almak istiyorum yüksek mebla olan herhangi bir giderimi taksitlendirmek için , kredi kartı alırsam kyk kredisi kesilir mi mesela ?

Birde simdi hazırlık okuyacagım macka kampüsünden tasınma olasılığı varmıs. Bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ?

Birde arkadas Gümşsuyunda sporsalonu varmı demiş.http://www.ituspor.itu.edu.tr/ bu adresten baktım gümüşsuyunda halısaha falan var ama fitness falan yok galiba ?

@LilTunechi korsan almayı planlıyorum Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ? bir bilginiz var mı

Cok soru soruyorum :D farkındayım, yardım ettiğiniz için teşekkürler :),

• quote:

quote:

quote:

İstanbulda Çamlıcada oturuyorum yurtta kalmam büyük ihtimalle. Ben böyle 2 bin harcayan bi tip değilim . Sadece ortalama düzeyde İTÜ de harcayacagım tahimini gideri diyordum. Ona göre ev halkından bütce isteyeceğim :), Kredi Kartı basvurusunda bulunacagım felan :), Bu konuda görüşlerinizi merak edyorum. Tabi herkesin gideri farklıdır ama en azından kabataslak bi fikir olusmasını istiyorum.

Laptop konusunda da tavsiyelere acıgım. Bi laptop olsun mu olmasın mı yani ? yada nasıl bi laptop olmalı falan

Hazırlık kesinlikle okuyacagım Bunun icin nasıl calısmamı onerirsiniz. Kitapları nereden almalıyım, ekstra kitaba ihtiyacı olabilir mi. Kitap masrafı ne kadardır.

KYK Kredi- Burs hakkkında da fikirlerinizi bekliyorum. Bursun cıkma olasılığı nedir ?,

@trceraton İmalata yerleştim bende nasıl bi bölümdür , baya arastırdım ve çok istekli girdim. Uzay yada burası arasında kalmıştım seçimim İmalat oldu

İstanbulda isen ev masrafın falan olmayacağı için bence gider miktarın 300-400 arası anca olur oda sana bağlı.Çok gezerim dışarda yemek yerim dersen 500 e yolu var ama düzenli biriyim dikkat ederim dersen 300-400 arasını geçmez diye tahmin ediyorum.Benim 250 civarında oluyor mesela.
    Laptop konusunda hazırlık +1. sınıf fazla ihtiyacın olmaz ama 2. sınıftan sonra ihtiyacın olucak o yüzden daha zamanın var derim ama sen bilirsin.Laptop eğer aldıracam dersende ekran kartı ve işlemcin iyi olsun aslında ramde iyi olsun sonra ilerde analiz çizim falan yaparsın lazım olur
    Ama dediğim gibi laptop için 1-2 sene işin olmayacak sonrasında baya bir lazım olacaktır.
    Hazırlık konusundada sıkıntı etme okulun kaynakları yeterlı olacaktır.Onun dışında hazırlık hocaları zaten o konuda gerekli yardımı yaparlar.Size iyi kitaplardan bahsederler.
    Burs ben alıyorum memuriyet durumu olmaması ve durum olarakta 1 milyar civarı bir gelir ile ben aldım.Ancak alamayanlarda var çok garip bir şey KYK
    İmalatta iş alanı var merak etme imalat mezunları açıkta fazla kalmaz.İyi bir bölüm,adındanda belli olduğu gibi üretim yapan firmalarda iş bulabilirsiniz.Kalite departmanları İmalat departmanları sizin içindir.Genel olarak üretimde kullanılan teknikler,malzemeler, üretim sistemleri gibi konuları göreceksiniz.Anlıyacağın iyidir iyi Ama makinacıların alt dalı olacaksınız yapacak birşey yok

KYK bursu cıkacagını sanmıyorum açıkçası. Kredi almayı dusunuyorum rahat olmak için. Sizce kredi geri ödemesi zormu bu konu hakkında br bilginiz var mı? Bütcemi okul baslamadan netlestirmek istiyorum Kredi kartı almak istiyorum yüksek mebla olan herhangi bir giderimi taksitlendirmek için , kredi kartı alırsam kyk kredisi kesilir mi mesela ?

Birde simdi hazırlık okuyacagım macka kampüsünden tasınma olasılığı varmıs. Bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ?

Birde arkadas Gümşsuyunda sporsalonu varmı demiş.http://www.ituspor.itu.edu.tr/ bu adresten baktım gümüşsuyunda halısaha falan var ama fitness falan yok galiba ?

@LilTunechi korsan almayı planlıyorum Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ? bir bilginiz var mı

Okulun kitapları 20 liraydı galiba ikisi.Onun dışında 10-20 arası bir fiyata alırsın tek kitabı ama basic için kullanılan biraz pahalı olabilir.Benim mal gibi gidip basici orjinal almıştım.He okula katkı olsun diye aldık tabi yoksa diğerleri korsan.

• quote:

Benim sorum gözden kaçtı galiba.

1. dönem gümüşsuyu yurduna yerleşsem 2. dönem ayazağa yurduna geçebilir miyim? 1 dönemde hazırlığı atlamayı düşünüyorum.

Ben cevaplamaya çalışayım. Gümüşsuyu genelde zor çıkan bir yurttur bölüme dereceyle girmen hatta biraz da torpile bakar ilk yerleşirken çıkması için. Gümüşsuyu istemenin nedeni hazırlıksa yarım dönem için hiç gerek yok boşuna arkadaş çevreni değiştiriceksin. Hele bölümün Ayazağa'da ise bana kalırsa kesinlikle gereksiz bir şey ve oralarda okuyacak (Gümüşsuyu,Taşkışla) öğrencilerin de yerini işgal gibi olabilir. Vadiden 10ar kişilik gruplar halinde okula gittiğimiz olmuştu yani yolu düşünüyorsan eğer yarım dönem için zevkli bile olabilir

• quote:

quote:

quote:

Kyk bursu kesilmez çok zor şartlarda kesiliyor merak etme.Kredi kartı falan kesmez onun kesilmesi için Kyk nın kesilme şartları 5 dersten kalma şartı var

Kadıköy sahaflar 15 lira temiz maçkadan taşınma olasılığımı varmış güleceğim yoktu Abi en az 2 bin 3 bin kişi nereye taşıyacaklar onları maslak falan kaldırmaz mazallah giderse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 29 Temmuz 2013; 18:45:47 >

• quote:

Hangi bölüm oldugunu bilmiyorum söylediysende kusuruma bakma hatırlayamadım ama eğer işletme fakültesi,Mimarlık veya Gümüşsuyunda değilsen çok zorlama bence maslakta iyidir.Sadece 40 dakikan falan yolda geçicek ama emin ol hazırlık zamanı yol çekilir oluyor.Çünkü arkadaş çevresi falan derken gidiş gelişler bana çok zevkli gelirdi.Ben osmanbeyde kalıyodum kısa olmaması daha iyi

• arkadaşlar itünün yurtları için de kyk dan mı başvuru yapıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyali3559

arkadaşlar itünün yurtları için de kyk dan mı başvuru yapıyoruz?

Hayır. İkisi bağımsız.

KYK'ya sitesindeki başvuru formundan başvuruyorsun.

İTÜ yurtlarına başvuru da zamanı geldiğinde (Ağustos sonu - eylül başı gibi bir dönemde oluyordu.) yurtkayit.itu.edu.tr üzerinden oluyor.
  • İtü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği benim de. bu bölümden mezun tanıdığı olan var mı? varsa ne konumda? cevaplarsanız sevinirim beyler.
  • quote:

Eğer bölümün Maçka, Taşkışla ya da Gümüşsuyu kampüslerinden birinde değilse hiç gerek yok. Ayazağa Kampüsü'ndeki yurtlara öncelik ver. Hazırlık sınıfıyla zaten en fazla 2 dönem işin olacak. Hatta A ya da B kurunda olursan tek dönem ki sen de tek dönemde okumak istediğini söylemişsin.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.