Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
162.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

Orijinalden alıntı: Ngamlinga

quote:

quote:

İstanbulda Çamlıcada oturuyorum yurtta kalmam büyük ihtimalle. Ben böyle 2 bin harcayan bi tip değilim . Sadece ortalama düzeyde İTÜ de harcayacagım tahimini gideri diyordum. Ona göre ev halkından bütce isteyeceğim :), Kredi Kartı basvurusunda bulunacagım felan :), Bu konuda görüşlerinizi merak edyorum. Tabi herkesin gideri farklıdır ama en azından kabataslak bi fikir olusmasını istiyorum.

Laptop konusunda da tavsiyelere acıgım. Bi laptop olsun mu olmasın mı yani ? yada nasıl bi laptop olmalı falan

Aslında her türlü fikre öneriye acıgım Sonucta 1-2 ay önce liseliydik

Hazırlık kesinlikle okuyacagım Bunun icin nasıl calısmamı onerirsiniz. Kitapları nereden almalıyım, ekstra kitaba ihtiyacı olabilir mi. Kitap masrafı ne kadardır.

KYK Kredi- Burs hakkkında da fikirlerinizi bekliyorum. Bursun cıkma olasılığı nedir ?,

@trceraton İmalata yerleştim bende nasıl bi bölümdür , baya arastırdım ve çok istekli girdim. Uzay yada burası arasında kalmıştım seçimim İmalat oldu

Şimdiden Herkese cok teşekkürler

İstanbulda isen ev masrafın falan olmayacağı için bence gider miktarın 300-400 arası anca olur oda sana bağlı.Çok gezerim dışarda yemek yerim dersen 500 e yolu var ama düzenli biriyim dikkat ederim dersen 300-400 arasını geçmez diye tahmin ediyorum.Benim 250 civarında oluyor mesela.
    Laptop konusunda hazırlık +1. sınıf fazla ihtiyacın olmaz ama 2. sınıftan sonra ihtiyacın olucak o yüzden daha zamanın var derim ama sen bilirsin.Laptop eğer aldıracam dersende ekran kartı ve işlemcin iyi olsun aslında ramde iyi olsun sonra ilerde analiz çizim falan yaparsın lazım olur
    Ama dediğim gibi laptop için 1-2 sene işin olmayacak sonrasında baya bir lazım olacaktır.
    Hazırlık konusundada sıkıntı etme okulun kaynakları yeterlı olacaktır.Onun dışında hazırlık hocaları zaten o konuda gerekli yardımı yaparlar.Size iyi kitaplardan bahsederler.
    Burs ben alıyorum memuriyet durumu olmaması ve durum olarakta 1 milyar civarı bir gelir ile ben aldım.Ancak alamayanlarda var çok garip bir şey KYK
    İmalatta iş alanı var merak etme imalat mezunları açıkta fazla kalmaz.İyi bir bölüm,adındanda belli olduğu gibi üretim yapan firmalarda iş bulabilirsiniz.Kalite departmanları İmalat departmanları sizin içindir.Genel olarak üretimde kullanılan teknikler,malzemeler, üretim sistemleri gibi konuları göreceksiniz.Anlıyacağın iyidir iyi Ama makinacıların alt dalı olacaksınız yapacak birşey yok
    Eksik bir nokta ? var ise sorabilirsin umarım yardımcı olmuşumdur.

KYK bursu cıkacagını sanmıyorum açıkçası. Kredi almayı dusunuyorum rahat olmak için. Sizce kredi geri ödemesi zormu bu konu hakkında br bilginiz var mı? Bütcemi okul baslamadan netlestirmek istiyorum Kredi kartı almak istiyorum yüksek mebla olan herhangi bir giderimi taksitlendirmek için , kredi kartı alırsam kyk kredisi kesilir mi mesela ?

Birde simdi hazırlık okuyacagım macka kampüsünden tasınma olasılığı varmıs. Bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ?

Birde arkadas Gümşsuyunda sporsalonu varmı demiş.http://www.ituspor.itu.edu.tr/ bu adresten baktım gümüşsuyunda halısaha falan var ama fitness falan yok galiba ?

@LilTunechi korsan almayı planlıyorum Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ? bir bilginiz var mı

Cok soru soruyorum :D farkındayım, yardım ettiğiniz için teşekkürler :),

Kyk bursu kesilmez çok zor şartlarda kesiliyor merak etme.Kredi kartı falan kesmez onun kesilmesi için Kyk nın kesilme şartları 5 dersten kalma şartı var

Kadıköy sahaflar 15 lira temiz maçkadan taşınma olasılığımı varmış güleceğim yoktu Abi en az 2 bin 3 bin kişi nereye taşıyacaklar onları maslak falan kaldırmaz mazallah giderse

çok teşekkürler yardımlarınız için :),

Son bi soru erasmus cok mu zor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

quote:

Orijinalden alıntı: elektrokral

quote:

Kazananlara hayırlı olsun moleküler biyoloji varsa sıralamasını söylesin merak ettimBaşka soruları içinde yardıma hazırız

Sıralama 22 bin küsür. Başka soru olarak da dersler ingilizce mi işleniyor, hazırlığı okuyalım mı, biraz çalışıp atlamak daha mı yararlı olur?

Baya düşmüş sıralama.Ortalardan mı girdin yoksa sonlardan mı?Dersler ingilizce olacak.Hazırlık seviyene bağlı olarak oku en az yarı dönem.

Sonlardan sayılır, taban sıralamalarını bulamadım ösym'de fakat puan olarak 430-456 arası almış, benim 437.

• bilgisayardayım bende kyk konusunda yardımcı olabilecek var mı?
  • Zarf ne zaman gelir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dessy

Zarf ne zaman gelir?

Zarf artık gelmiyor. İlgili tüm duyurularwww.sis.itu.edu.tr sayfasında, sağda olacak.

Hatta açılmış bile:www.sis.itu.edu.tr/tr/duyuru/duyuru_detay.php?id=406

• quote:

Orijinalden alıntı: yaprak sarma

bilgisayardayım bende kyk konusunda yardımcı olabilecek var mı?

KYK'yla ilgili hangi konuda?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İstanbulda Çamlıcada oturuyorum yurtta kalmam büyük ihtimalle. Ben böyle 2 bin harcayan bi tip değilim . Sadece ortalama düzeyde İTÜ de harcayacagım tahimini gideri diyordum. Ona göre ev halkından bütce isteyeceğim :), Kredi Kartı basvurusunda bulunacagım felan :), Bu konuda görüşlerinizi merak edyorum. Tabi herkesin gideri farklıdır ama en azından kabataslak bi fikir olusmasını istiyorum.

Laptop konusunda da tavsiyelere acıgım. Bi laptop olsun mu olmasın mı yani ? yada nasıl bi laptop olmalı falan

Aslında her türlü fikre öneriye acıgım Sonucta 1-2 ay önce liseliydik

Hazırlık kesinlikle okuyacagım Bunun icin nasıl calısmamı onerirsiniz. Kitapları nereden almalıyım, ekstra kitaba ihtiyacı olabilir mi. Kitap masrafı ne kadardır.

KYK Kredi- Burs hakkkında da fikirlerinizi bekliyorum. Bursun cıkma olasılığı nedir ?,

@trceraton İmalata yerleştim bende nasıl bi bölümdür , baya arastırdım ve çok istekli girdim. Uzay yada burası arasında kalmıştım seçimim İmalat oldu

Şimdiden Herkese cok teşekkürler

İstanbulda isen ev masrafın falan olmayacağı için bence gider miktarın 300-400 arası anca olur oda sana bağlı.Çok gezerim dışarda yemek yerim dersen 500 e yolu var ama düzenli biriyim dikkat ederim dersen 300-400 arasını geçmez diye tahmin ediyorum.Benim 250 civarında oluyor mesela.
    Laptop konusunda hazırlık +1. sınıf fazla ihtiyacın olmaz ama 2. sınıftan sonra ihtiyacın olucak o yüzden daha zamanın var derim ama sen bilirsin.Laptop eğer aldıracam dersende ekran kartı ve işlemcin iyi olsun aslında ramde iyi olsun sonra ilerde analiz çizim falan yaparsın lazım olur
    Ama dediğim gibi laptop için 1-2 sene işin olmayacak sonrasında baya bir lazım olacaktır.
    Hazırlık konusundada sıkıntı etme okulun kaynakları yeterlı olacaktır.Onun dışında hazırlık hocaları zaten o konuda gerekli yardımı yaparlar.Size iyi kitaplardan bahsederler.
    Burs ben alıyorum memuriyet durumu olmaması ve durum olarakta 1 milyar civarı bir gelir ile ben aldım.Ancak alamayanlarda var çok garip bir şey KYK
    İmalatta iş alanı var merak etme imalat mezunları açıkta fazla kalmaz.İyi bir bölüm,adındanda belli olduğu gibi üretim yapan firmalarda iş bulabilirsiniz.Kalite departmanları İmalat departmanları sizin içindir.Genel olarak üretimde kullanılan teknikler,malzemeler, üretim sistemleri gibi konuları göreceksiniz.Anlıyacağın iyidir iyi Ama makinacıların alt dalı olacaksınız yapacak birşey yok
    Eksik bir nokta ? var ise sorabilirsin umarım yardımcı olmuşumdur.

KYK bursu cıkacagını sanmıyorum açıkçası. Kredi almayı dusunuyorum rahat olmak için. Sizce kredi geri ödemesi zormu bu konu hakkında br bilginiz var mı? Bütcemi okul baslamadan netlestirmek istiyorum Kredi kartı almak istiyorum yüksek mebla olan herhangi bir giderimi taksitlendirmek için , kredi kartı alırsam kyk kredisi kesilir mi mesela ?

Birde simdi hazırlık okuyacagım macka kampüsünden tasınma olasılığı varmıs. Bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ?

Birde arkadas Gümşsuyunda sporsalonu varmı demiş.http://www.ituspor.itu.edu.tr/ bu adresten baktım gümüşsuyunda halısaha falan var ama fitness falan yok galiba ?

@LilTunechi korsan almayı planlıyorum Hazırlık kitapları ne kadardır sizce ? bir bilginiz var mı

Cok soru soruyorum :D farkındayım, yardım ettiğiniz için teşekkürler :),

Kyk bursu kesilmez çok zor şartlarda kesiliyor merak etme.Kredi kartı falan kesmez onun kesilmesi için Kyk nın kesilme şartları 5 dersten kalma şartı var

Kadıköy sahaflar 15 lira temiz maçkadan taşınma olasılığımı varmış güleceğim yoktu Abi en az 2 bin 3 bin kişi nereye taşıyacaklar onları maslak falan kaldırmaz mazallah giderse

çok teşekkürler yardımlarınız için :),

Son bi soru erasmus cok mu zor :D

Ne demek her zaman, yardimci olmaya çalisirim.
    Erasmus ortalamaya bakan birsey ama cok zor degil dil falan cok asiri bilmene gerek yok.Belirli kosullari var.Okursun sitesinde bahsediyor.2. snifta erasmusa basvurabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hudson11

Arkadaşlar ben dilden ilk 100deyim ve bu KYK yurt başvurularında öncelik sağlıyormuş, çıkar herhalde diye düşünüyorum ama ben İTÜ yurdu çıkmasını istiyorum, KYK yurdu çıkarsa İTÜ yurdu çıkmasını engeller mi? Ya da dildeki ilk 100 durumum İTÜ yurdunda bir avantaj sağlar mı? Alakasız İTÜ'yle biliyorum ama ümit işte, insan istiyo güzelim kampüste yaşamayı

Hayır, engel yok. KYK ve İTÜ yurtları bağımsız.

DİL puan türünde ilk 100'de olmanın maalesef İTÜ için avantaj sağlayacağını sanmıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kazananlara hayırlı olsun moleküler biyoloji varsa sıralamasını söylesin merak ettimBaşka soruları içinde yardıma hazırız

Sıralama 22 bin küsür. Başka soru olarak da dersler ingilizce mi işleniyor, hazırlığı okuyalım mı, biraz çalışıp atlamak daha mı yararlı olur?

Baya düşmüş sıralama.Ortalardan mı girdin yoksa sonlardan mı?Dersler ingilizce olacak.Hazırlık seviyene bağlı olarak oku en az yarı dönem.

Sonlardan sayılır, taban sıralamalarını bulamadım ösym'de fakat puan olarak 430-456 arası almış, benim 437.

o kadar düştü mü yahu puanlar?Sıralamada çok düşmüş bu sene her yerde.

• hocam bunları eksiksiz mi dolduracağız benim anlmadığım sorular var vergi mükellefiyeti falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaprak sarma

hocam bunları eksiksiz mi dolduracağız benim anlmadığım sorular var vergi mükellefiyeti falan?

Mümkün olduğu kadar.

Vergi mükellefiyeti çalışıyorsa vardır hatırladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpineRacer

İTÜ Tekstil Mühendisliği İngilizce.Forumda burayı kazanan sadece 1 arkadaş daha var sanırım.Benim de birkaç sorum var cevapları okuyamadım çok uzun geldi aynı soruyu soracak olursam kusura bakmayın Yurt sorunum yok allahtan.Ama irregular'lık ne oluyor onu merak ediyordum.Benim İngilizcem iyi ancak hazırlıkta part time çalışarak biraz para biriktirmeyi umut ediyorum.Onun dışında hazırlık ve ilk senedeki havuz dersleri nerede veriliyor bunları merak ediyorum.Teşekkürler şimdiden

A ya da B kuruna gelip, ocak ayındaki Proficiency ile hazırlık sınıfını atlarsan, yani sadece tek yarıyıl hazırlık sınıfı okursan, Irregular oluyorsun.

Hazırlık sınıfı eğitimi Maçka Kampüsü'nde. Havuz dersleri senin nerede aldığına göre değişir; ama çoğu Maslak'taki Ayazağa Kampüsü'nde açılıyor. İlerleyen dönemlerde de havuz dersleri için ara ara Maçka'ya, Gümüşsuyu'na, Taşkışla'ya (Bu 3 semt de birbirlerine yakın.) gitmen gerekebilir.

Tekstil Mühendisliği okuyacağın için, özellikle ikinci yıldan itibaren bölüm (branş) dersleri çoğaldığından, çoğu zamanını Gümüşsuyu'nda geçireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Temmuz 2013; 22:53:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Puanlar baya düştü. 437 ile sıralamam, geçen sene 465-470 alan kişilerle aynı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Puanlar baya düştü. 437 ile sıralamam, geçen sene 465-470 alan kişilerle aynı.

Geçen sene 468 puanla 17 bin kusurdum ben.

• benim bi sorum olucak biraz alakasiz olabilir ama neyse , bu kayit gunu iste genc mi ne ole isbankasi kredi karti formu falan veriyolarmis diye duydum bu karti mutlaka alalimmi yoksa almasak da olurmu bide bu itu kartina para yukleme olayi nasil oluyo onuda merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

ayrica kimin hangi bolumde oldugunun listesini yapabilirmisiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repeatafterme -- 29 Temmuz 2013; 23:56:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: repeatafterme

benim bi sorum olucak biraz alakasiz olabilir ama neyse , bu kayit gunu iste genc mi ne ole isbankasi kredi karti formu falan veriyolarmis diye duydum bu karti mutlaka alalimmi yoksa almasak da olurmu bide bu itu kartina para yukleme olayi nasil oluyo onuda merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

Maximum İş'te Üniversiteli

Almanız zorunlu değil. Siz bilirsiniz. Bir İş Bankası hesabınız ve bu hesapla ilişkilendirilmiş bir öğrenci kredi kartınız oluyor. İstiyorsanız alın. Benim hiç olmadığı için almıştım, kullanıyorum.

İTÜ öğrenci kimlik kartlarına bakiye yükleme olayını NETMATİK denilen cihazlardan yapıyorsunuz. Diğer kampüsleri bilmiyorum. Ayazağa Kampüsü'nde; 75. Yıl yemekhanesinin ilk girişinde, jeton kulübesinin arkasında 3 adet cihaz var. Bu işlem için bir İş Bankası hesabınız olmalı, bu hesabınızla ilişkili bir bankamatik ya da kredi kartı olmalı.

Şu sayfada ilgili bilgiler mevcut:www.kim.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1153

Bu karta yükleyebileceğiniz bakiye sınırlı; ama sınırı bilmiyorum. Öyle pahalı işlemler için kullanmıyorsunuz zaten. Yemekhanede jeton yerine kullanıyorsunuz. Otomasyonda öğrenci belgesi ve transkript alırken kullanıyorsunuz.

Listeyi çıkartırım sonra.

• Belki başka arkadaş yazmıştır, okuyamadım şimdi yorumları ama benim 2 sene önce hazırlıta arkadaşım ikinci dönem gitmedi. Eylül'de başlarken okul atadı derslerini. ( Deniz Ulaştırma'da ama arkadaş, belki alakası olabilir?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: repeatafterme

benim bi sorum olucak biraz alakasiz olabilir ama neyse , bu kayit gunu iste genc mi ne ole isbankasi kredi karti formu falan veriyolarmis diye duydum bu karti mutlaka alalimmi yoksa almasak da olurmu bide bu itu kartina para yukleme olayi nasil oluyo onuda merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

Maximum İş'te Üniversiteli

Almanız zorunlu değil. Siz bilirsiniz. Bir İş Bankası hesabınız ve bu hesapla ilişkilendirilmiş bir öğrenci kredi kartınız oluyor. İstiyorsanız alın. Benim hiç olmadığı için almıştım, kullanıyorum.

İTÜ öğrenci kimlik kartlarına bakiye yükleme olayını NETMATİK denilen cihazlardan yapıyorsunuz. Diğer kampüsleri bilmiyorum. Ayazağa Kampüsü'nde; 75. Yıl yemekhanesinin ilk girişinde, jeton kulübesinin arkasında 3 adet cihaz var. Bu işlem için bir İş Bankası hesabınız olmalı, bu hesabınızla ilişkili bir bankamatik ya da kredi kartı olmalı.

Şu sayfada ilgili bilgiler mevcut:www.kim.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1153

Bu karta yükleyebileceğiniz bakiye sınırlı; ama sınırı bilmiyorum. Öyle pahalı işlemler için kullanmıyorsunuz zaten. Yemekhanede jeton yerine kullanıyorsunuz. Otomasyonda öğrenci belgesi ve transkript alırken kullanıyorsunuz.

Listeyi çıkartırım sonra.

İş'te Üniversiteli kartın limiti ve aidatı ile ilgili bir bilgi verir misiniz acaba ?, Kredi kartı almak istiyorumda sahsen

• Aidat yok, limit de 500 TL. ama sanirim limiti kendin ayarlayabiliyordun, yine de tam emin degilim, degismis olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Aidat yok, limit de 500 TL. ama sanirim limiti kendin ayarlayabiliyordun, yine de tam emin degilim, degismis olabilir.

Herhangi bri kısıtlama varmı kart hakkında ? yada artısı falan ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.