Şimdi Ara

İTALYA SEYAHATİ HAKKINDA BİRKAÇ SORU??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önümüzdeki yıl mart ayının sonunda italya ya gitmeyi düşünüyorum.Yaz ayında fiyat 2 katına çıkıyor. Roma, Floransa, Venedik ve Milano'yu gezmeyi düşünüyorum.Birkaç sorum var.

1-Martta İtalya nasıl olur rahat gezilir mi?

2- roma gidiş milano dönüş bilet alacağım gezi planması yaparken hangi şehire kaç gün ayırmak gerekir (7-8 günlük bir seyahat planım var)

3-Şehirler arası ulaşımı tren ile yapacağım. Tren biletlerini http://www.trenitalia.com/ sitesinden alacağım, yalnız daha önce hiç trenle geçiş yapmadım internetten aldığımda sadece elimde bir çıktı olacak bilet işini nasıl halledeceğim? oraya gidince sorun olmasın bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim

Şimdiden teşekkürler.

• 1- Martta İtalya güzel olur. Gezilebilir. Zaten İtalya gezmek için mevsimsel özellikleri olan biryer değil. Yılın her zamanı turist çekiyor. Bence en güzel zaman ilkbahar. Şansına yağmur yağmazsa Mart'ta da gezilir.

2-Roma 2 gün 1 gece. Floransa 1 gün, Venedik 1gün 1 gece, Milano 1gün 1 gece yeterli olacaktır. Ekstradan Bologna, Siena, Napoli, Como, Garda'dan bir ya da birkaçı geziye eklenebilir. Artık tercih sizin.
    Roma, Venedik ve Milano'da 1er gece geçirmenizi tavsiye ederim. Floransa'da gece yapılabilecek birşey yok. Aslında Venedik'te de hayat akşam 9'da bitiyor ancak Şehir ışıklar altında görülmeye değer. Aynı şekilde Roma'da gündüz görülen turistik yerler mutlaka akşam da çıkılıp gezilmesi gerekir. Milano'da ise geceleri daha hareketli ve sosyal...

3-Hiç internetten tren bileti almadım o yüzden bilgim yok. Sorun çıkacağını sanmıyorum. En kötü ihtimal gidince sorarsınız ya internet çıktısıyla biniliyordur. Ya da çıktı verilip normal bilet alınıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

1- Martta İtalya güzel olur. Gezilebilir. Zaten İtalya gezmek için mevsimsel özellikleri olan biryer değil. Yılın her zamanı turist çekiyor. Bence en güzel zaman ilkbahar. Şansına yağmur yağmazsa Mart'ta da gezilir.

2-Roma 2 gün 1 gece. Floransa 1 gün, Venedik 1gün 1 gece, Milano 1gün 1 gece yeterli olacaktır. Ekstradan Bologna, Siena, Napoli, Como, Garda'dan bir ya da birkaçı geziye eklenebilir. Artık tercih sizin.
    Roma, Venedik ve Milano'da 1er gece geçirmenizi tavsiye ederim. Floransa'da gece yapılabilecek birşey yok. Aslında Venedik'te de hayat akşam 9'da bitiyor ancak Şehir ışıklar altında görülmeye değer. Aynı şekilde Roma'da gündüz görülen turistik yerler mutlaka akşam da çıkılıp gezilmesi gerekir. Milano'da ise geceleri daha hareketli ve sosyal...

3-Hiç internetten tren bileti almadım o yüzden bilgim yok. Sorun çıkacağını sanmıyorum. En kötü ihtimal gidince sorarsınız ya internet çıktısıyla biniliyordur. Ya da çıktı verilip normal bilet alınıyordur.

anladım cevap için teşekkürler bu arada araştırırken romada metro ağının nerdeyse yok denecek kadar az olduğunu vatikan ispanyol merdivenleri ve kolezyuma metro ile ulaşılabildiğini yazmışlardı.Eger böyle ise romada bunların dışındaki turistlik bölglere ulaşmak sıkıntı olur mu ?

• 3 - Tren biletinizi internetten aldığınızda çıktısını yanınızda götürün.Tren içinde kontrol olduğunda biletinizi görevliye göstereceksiniz.

Romada görülecek yerler yürüme mesafesindedir.Fakat vaktim yok derseniz 10 Euro ya 20 dk. bir kalkan ve istediğiniz gibi indi bindi yapabileceğiniz City Buslar var.Bu şekilde rahatça şehri gezebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 22 Mart 2014; 9:25:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

3 - Tren biletinizi internetten aldığınızda çıktısını yanınızda götürün.Tren içinde kontrol olduğunda biletinizi görevliye göstereceksiniz.

Romada görülecek yerler yürüme mesafesindedir.Fakat vaktim yok derseniz 10 Euro ya 20 dk. bir kalkan ve istediğiniz gibi indi bindi yapabileceğiniz City Buslar var.Bu şekilde rahatça şehri gezebilirsiniz.

ben internetteki araştırmalarımda tren bileti aldığında bileti ordaki sarı makinelere okutturmam gerektiğini yazmışlardı.Okutturmazsan ağır para cezaları varmış diye okumuştum yani ben internetten bilet aldığımda elimdeki çıktıyı ordaki görevliler bilete cevirmeleri gerekmez mi ?
    Romada 3 gece kalmayı planlıyorum gezilecek yerler yürüme mesafesinde ise zaman konusunda sıkıntı olmaz sanırım

• Bileti gişeden aldığınızda sarı kutucuklara onaylatıyorsunuz diye biliyorum ama siz yinede oraya gittiğinizde görevliye sorun. İnternetten satın aldığınızda pdf formatlı maillinize biletinizi gönderecekler.Trenin içerisinde kondüktörler ellerindeki PDA ile biletinizi kontrol ediyorlar. Hatta sizin isminizi bile söylüyorlar.
    http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=1e71eb82a8fbf310VgnVCM1000008916f90aRCRD burayı incelemeni öneririm.Doğrudan trene gidebilirsiniz yazıyor. Çünkü satın aldığınız bilet sadece o tarih ve saatte kullanabilirsiniz.Gişeden alınan biletlerde ise herhangi bir saatte kullanabilirsiniz. O yüzden o kutularda bilete tarih ve saat basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 22 Mart 2014; 11:48:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fifacı23

quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

3 - Tren biletinizi internetten aldığınızda çıktısını yanınızda götürün.Tren içinde kontrol olduğunda biletinizi görevliye göstereceksiniz.

ben internetteki araştırmalarımda tren bileti aldığında bileti ordaki sarı makinelere okutturmam gerektiğini yazmışlardı.Okutturmazsan ağır para cezaları varmış diye okumuştum yani ben internetten bilet aldığımda elimdeki çıktıyı ordaki görevliler bilete cevirmeleri gerekmez mi ?
    Romada 3 gece kalmayı planlıyorum gezilecek yerler yürüme mesafesinde ise zaman konusunda sıkıntı olmaz sanırım

Hiç dert etmeyin sadece Vatikan'a giderken otobüse binmeniz gerekecek. Onun dışında konaklayacağınız yer merkezde ise her yer yürüme mesafesinde ve kesinlikle yürümeye değer bir şehir Roma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtalya Hakkında Bilgi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -Floransa' ya mutlaka gitmeni öneririm, Avrupa' nın gerçek anlamda en güzel şehirlerinin başında gelir ve tam anlamıyla bir açık hava şehridir.
    -İtalya' da şehirler arası tren çok hızlı ve konforludur. Ben Interrail biletiyle gezdiğim için ayrıntılarını bilmiyorum.
    -Roma metrosu Avrupa metropollerindeki diğer metrolar kadar gelişmemiş olsa da bütün turistik bölgelere ulaşım sağlar. Örneğin Vatikan' a birkaç yüz metre uzaklıkta bir metro durağı var ama metrodan inip Vatikan' a gidene kadar hep turistik yapılar olduğu için biraz yürümek sıkıntı vermiyor. İspanyol merdivenlerinin olduğu durak ve çevresi ise inanılmaz etkileyici. Roma' nın en güzel noktası orası sanırım.
  • Arkadaşlar 16 Mart Roma gidiş 23 Mart Milano dönüş biletimi aldım gezi planlamasını daha sonra ayarlıyacağım çok zaman var daha zaten şehirler arasında ki geçişleri trenitalia ile yapacağım biletleri internetten alıcam 4 ay önceden alınabiliyormuş cevap veren herkese teşekkürler :)
  • Telefondan uzunca bir cevap yazmıştım ama gönderememişim şimdi farkettim.. Arkadaşlar da benzer cevaplar vermişler zaten. Roma'da Vatikan dışında yürüyerek gezmenizi tavsiye ederim. Ben gittiğim her şehirde gideceğim yer 6-7 km'den fazla değilse yürüyerek geziyorum. Bir şehri gezerken turist gibi değil de o şehrin bir insanıymış gibi takılırsanız çok daha fazla zevk alırsınız.
  • Roma ya 1 gun yeter mi ? Vatikan 1 gun + 1 gun roma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

Roma ya 1 gun yeter mi ? Vatikan 1 gun + 1 gun roma

Biraz yazık olur, mümkünse en az 1 gün daha ekleyin. En az 2+1 olsun derim ben.
  • arkadaşlar bu şekilde daha mı ucuz oluyor tren fiyatlarına baktım en az 40-50 eurodan başlıyor. Siz nasıl yapacaksınız? gitmeden önce tüm tren biletlerini önceden mi almayı planlıyorsunuz mesela romada 2 gün kalıcaksınız 2 gün sonraya gitmeden önce floransa biletinimi alacaksınız yoksa oraya gidince mi alacaksınız? Tur şirketiyle gitmeyi düşünüyodum ama bu konuyu görünce uygunsa bende böle gidebilirim.
  • Geçen sene bu zamanlar İtalya ' da bulunmuştum. Roma da geçirdiğim ilk gün 2-3 saat yağmur yağmıştı akşam saatlerinde. Fakat sonra hava düzeldi. Ertesi gün ise hava günlük güneşlikti. Venedik e doğru seyahat ederken fırtına çıkmıştı yolda (hayatımda ilk defa hortum gördüm ) fakat yine 1 saat sonra hava normale dönmüştü.

Kısacası bu mevsimde İtalya' da hava günlük değişiklik gösteriyor tedbirli olmanızda fayda var :) iyi tatiller şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AslanDrogba

arkadaşlar bu şekilde daha mı ucuz oluyor tren fiyatlarına baktım en az 40-50 eurodan başlıyor. Siz nasıl yapacaksınız? gitmeden önce tüm tren biletlerini önceden mi almayı planlıyorsunuz mesela romada 2 gün kalıcaksınız 2 gün sonraya gitmeden önce floransa biletinimi alacaksınız yoksa oraya gidince mi alacaksınız? Tur şirketiyle gitmeyi düşünüyodum ama bu konuyu görünce uygunsa bende böle gidebilirim.

gitmeden önce planını yapıp ona göre alıcaksın tren biletini 4 ay önceden alınabiliyor biletler erken alınca daha ucuz oluyor fiyatlarda değişiyor ama 50 euro değil 25 euro civarı ortalama turla italya ya gitmektense bireysel gitmek çok daha ucuz olur turda exra tur fiyatları çok pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp3rcetin

Geçen sene bu zamanlar İtalya ' da bulunmuştum. Roma da geçirdiğim ilk gün 2-3 saat yağmur yağmıştı akşam saatlerinde. Fakat sonra hava düzeldi. Ertesi gün ise hava günlük güneşlikti. Venedik e doğru seyahat ederken fırtına çıkmıştı yolda (hayatımda ilk defa hortum gördüm ) fakat yine 1 saat sonra hava normale dönmüştü.

Kısacası bu mevsimde İtalya' da hava günlük değişiklik gösteriyor tedbirli olmanızda fayda var :) iyi tatiller şimdiden.

italya ile ilgili yorumları okuduğumda yazın çok sıcak olduğundan pek tercih edilmemesi gerektiğini söylemişlerdi bende hava biraz soğuk da olsa sorun olmaz diye düşünerek marta aldım ama hava gezilmeyecek düzeyde olmaz inşallah :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.