Şimdi Ara

İTALYA TURU İÇİN KRİTİK SORULARA YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba pronto tur ile eylül tarihli tur satın aldım. eşimle beraber gideceğiz inş. ama ikimizinde yabancı dili yok ve daha önce gitmediğimiz için oldukça acemiyiz. sorularımızı cevaplayıp yardım ederseniz çok seviniriz.

    Teşekkürler.

    1- ilk olarak rehberlerin ilk gün tüm turlara katılacaklardan indirimli ücret aldıklarını duyduk. bu pronto tur içinde geçerli mi acaba.
    2- gezi sırasında rehberli turlara katıldığımızda kolezyum veya müze gibi yerlere girerken ücretler bize mi ait.
    3- 2 kişi için günlük ortalama yemek ücretimiz ne kadar olur acaba?
    4- bize verilen belgede ekstra turlar kişi başı 450 euro tutmakta. bu soruların çoğunu aslında yanımıza ne kadar nakit alacağımızı kestirmek için soruyorum. yanımıza ne kadar nakit para almalıyız acaba. garanti ve işbankası euro hesabı açtırsak orada yabancı banka atm lerinden para çekebiliyor muyuz. yaptığımız alışverişleri yemek ücretlerini aynı şekilde kredi kartlarımıza çekebilir miyiz. garanti veya işbankası bunlar için çok komisyon almakta mı. sizce hangisi daha mantıklı.

    kusura bakmayın. bu konularda çok bilgisizi. yardmımcı olursanız çok seviniriz.







  • Merhaba;

    Hayırlı olsun öncelikle çok keyifli bir tur olacağına eminim. Geçen yıl farklı bir turla hemen hemen tüm İtalya'yı dolaştık.

    1- Pronto tur hakkında fikrim yok ama tüm turların paket haline alındığı versiyonları genelde tur şirketleri turu satarken ayarlıyor ve ücreti tahsil ediyor, eğer rehbere kaldıysanız indirim yapacağını sanmıyorum.
    2- Müze giriş ücretleri genel olarak size ait oluyor fakat tam turizm sezonu olan bu dönemde 1 saati aşkın kuyruklar müzelerde olağan floransa'da bazı müzelere ise rezervasyonsuz girme şansınız zaten bulunmuyor. Yani tur programını tam bilmemekle beraber foto çekmek için durabilirsiniz fakat içeri girme imkanınız olmayabilir.
    3- Yediğiniz yemeğe göre tabi ki değişir fakat ortalama yerlerde yediğiniz öğlen yemeği kişi başı 15 euro akşam yemeği de 25 euro civarında olacaktır. Dondurma için bütçe ayırmanızı öneririm müthiş lezzetli 3 euro 3 euro derken ciddi para harcamıştım :D.
    4 - Yanınıza alacağınız para yine harcama durumunuza bağlı olarak değişecektir, kahvaltıya yetişmeme sıkıntılarını da eklersek günlük 100 euro yemek için ayırmanız gerekmekte, hediyelik küçük eşyaları yada magnetleri Pakistanlı vatandaşlardan ucuza temin edebilirsiniz. Tuvalet için bozuk para gerekecektir, başka da zorunlu harcamanız olmayacaktır. Zaten yemek için kredi kartı opsiyonunuz var hemen her yerde kullanılıyor.

    Benim tavsiyem giderken su götürmeniz sular pahalı ve lezzetleri bizimkinden biraz farklı (içim olarak daha sert). 9 gün için 9 adet erikli götürmüştüm 1.5 litrelik. Mükemmel bir gezi olacağına eminim tadını çıkarmaya bakın, iyi tatiller.




  • Naptınız hocam. Burdan su taşınır mı :D. Bütçe zorlanacaksa yapılacak şey de marketten ya da bakkaldan su almak. üzerinde NATURALE yazar. diğer sular soda gibidir. turistik yerlerde 0.5lt sular 1-1.5 eurodan verirler. ancak marketlerden ucuza alıp çantanıza atarsınız. hele romada bir çok yerde çeşme vardır. birçok kişi de içer bu çeşmelerden. eylülde roma sıcak olur, kuzey serindir nisbeten.
    yemek için günlük 100 euro'dan daha uygun yiyebilirsiniz. bulunacağınız bölgelere bağlı olarak tripadvisor.com sitesinden uygun, lezzetli ve iyi yorum almış restoranları bulup fikir edinebilirsiniz.
    bankanızla konuşup hangi bankanın komisyon çekmediğini öğrenin. bankamatik kartıyla oradan para çekersiniz. ufak harcamalarda kredi kartı önermem. pasaportlarınızı 1.derece güvenli yerde tutun, tamamdır.
    iyi tatiller
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanaslan11

    Arkadaşlar Merhaba pronto tur ile eylül tarihli tur satın aldım. eşimle beraber gideceğiz inş. ama ikimizinde yabancı dili yok ve daha önce gitmediğimiz için oldukça acemiyiz. sorularımızı cevaplayıp yardım ederseniz çok seviniriz.

    Teşekkürler.

    1- ilk olarak rehberlerin ilk gün tüm turlara katılacaklardan indirimli ücret aldıklarını duyduk. bu pronto tur içinde geçerli mi acaba.
    2- gezi sırasında rehberli turlara katıldığımızda kolezyum veya müze gibi yerlere girerken ücretler bize mi ait.
    3- 2 kişi için günlük ortalama yemek ücretimiz ne kadar olur acaba?
    4- bize verilen belgede ekstra turlar kişi başı 450 euro tutmakta. bu soruların çoğunu aslında yanımıza ne kadar nakit alacağımızı kestirmek için soruyorum. yanımıza ne kadar nakit para almalıyız acaba. garanti ve işbankası euro hesabı açtırsak orada yabancı banka atm lerinden para çekebiliyor muyuz. yaptığımız alışverişleri yemek ücretlerini aynı şekilde kredi kartlarımıza çekebilir miyiz. garanti veya işbankası bunlar için çok komisyon almakta mı. sizce hangisi daha mantıklı.

    kusura bakmayın. bu konularda çok bilgisizi. yardmımcı olursanız çok seviniriz.

    yabancı dil bilmeden gıtmek iyi cesaret ister tur rehberi gerekir sanırım




  • aslanaslan11 A kullanıcısına yanıt
    kişi başı 450 euro ekstra tur tutarı biraz uçuk geldi, iki kişi 900 euro sadece ekstra turlara ödenmesi abartı... 299 euroya italya turu satılıyor, mübarekler tüm italyadaki müzeleri mi gezdiriyorlar??

    sizin turun kapsamı nedir? Hangi şehirler, kaç gün, ekstra turlar olarak ne/nereler kastediliyor?
    Roma'da mesela romapass kartı var, 36 euro ama bu kartla 3 gün ulaşım sağlıyorsunuz ve 2 tane müze var, ki sadece coleziumun girişi 20 euro civarında... pisa kulesi girişi 18 euro... makarna çeşitleri 5-9 euro arasında, pizzalar 5 eurodan başlıyor mekanına göre 15 euroya kadar çıkıyor...bir çok yerde 13-14 euroya iki kişilik pizza alabiliyorsunuz...su cafe ve restoranlarda pahalı, asitli içeceklerden bile pahalı... genel olarak normal suları bizim tadım zevkimize uzak ve sert, marketlerden nestle'nin vesta olması lazım bir markası var, tadı güzel...atm'lerden para çekebilirsiniz ama komisyon alınıyor, alışverişlerde kredi kartı ya da banka kartı kullanılabilir ama bankalar döviz kurunu abartıyorlar, kur 2.90'ken almanyadan alışveriş yaptım, 3.12 üzerinden kitlemişler (komisyon dahil)...

    tüm tur detaylarını söylerseniz ona göre daha sağlıklı yorumlar yapılabilir...




  • Merhaba arkadaşlar,

    yorumlarınız için teşekkürler. Tur ayrıntıları şöyle,

    1.GÜN - İSTANBUL - ROMA

    İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Prontotour kontuarında saat 08:30 da buluşma. Bilet,bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayollarının TK1837 sayılı tarifeli seferi ile saat 10:50 'de Roma’ya hareket. Saat 12:30'da Roma’ya varışımızın ardından yapılacak panoramik Roma şehir turumuzda; Colesseum, İspanyol Merdivenleri, Trevi Aşk Çeşmesi, Piazza Venezia, Vittorio Emanuela Anıtı, Roma Forum, Via Del Corso, Antik Stadyum, Vatikan Cumhuriyeti'nin kült merkezi St. Pietro Katedrali ( dışardan ) görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer,odalara yerleşme ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak yemekli Roma gece turu düzenlenecektir. Tur bitimi otelimize transfer .Geceleme otelimizde.

    2.GÜN - ROMA (NAPOLİ-POMPEİ)

    Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve çevre gezisi için serbest saatler.Arzu eden misafirlerimiz için ekstra tur olarak Napoli ve Pompei turu düzenlenecektir. Tipik İtalyan şehri olan Napoli ve Vezüv Yanardağı’nın püskürmesiyle kül bulutu altında kalan ve taşlaşmış bedenlerin görüldüğü antik şehir Pompei turu. Geceleme otelimizde.

    3.GÜN - ROMA (CASTELLI ROMANI OUTLET VE DAĞ KÖYLERİ TURU)

    Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve çevre gezisi için serbest saatler. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak Castelli Romani Outlet & Dağ Köyleri turu düzenlenecektir. Roma’nın dışındaki İtalya’nın en büyük Outlet’inde ucuz alışveriş fırsatı ve Roma dışındaki göl kıyısı sayfiye yerlerinin ve zenginlerin malikanelerinin olduğu nemi köyünün görülmesi. Tur bitimi otelimize dönüş ve serbest zaman.Geceleme otelimizde.

    4.GÜN - ROMA - FLORANSA

    Sabah kahvaltı sonrası Floransa’ya hareket (279 km). Yol üzerinde tüm grubun katılımı ile ekstra olarak Orvieto turu yapılacaktır; tur sırasında M.Ö. 493 yılında Batı Anadolu’dan gelerek Orvieto’ya yerleşen Etrüskler’in yüksek dağ tepelerinde kurdugu şehir.Tur bitimi Rönensans’ın doğduğu şehir olan Floransa'ya doğru hareket ve yapılacak olan panoramik şehir turunda Duomo Kilisesi (Santa Maria Del Fiore), Vaftizhane, Eski Saray, Ponte Vecchio, Piazza Signoria, Michelangelo Tepesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında serbest saatler. Akşam üzeri otelimize transfer,odalara yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

    5.GÜN - FLORANSA (SAN GIMIGNANO-SIENA- PISA)

    Sabah kahvaltı sonrası serbest gün, kent pazarında alışveriş imkanı. Arzu edenlerle ekstra Toscana bölgesinin meşhur kasaba ve şehirlerinden olan San Gimignano, Siena ve Pisa´nın görülmesi. Gezi sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.

    6. GÜN - FLORANSA - VENEDİK

    Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması.Rehberimizin belirleyeceği saatte Venedik’e hareket (254 km). Varışımıza istinaden Gondollar şehri Venedik’te yapılacak olan panoramik şehir turunda San Marco Katedrali ve Meydanı, Dükler Sarayı, Canale Grande, İç Çekme ve Rialto Köprüsü görülecek yerler arasındadır. Arzu edenler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Gondol gezisine katılabilirler. Tur bitimi otelimize transfer , odaların alınmasından sonra serbest zaman.Geceleme otelimizde.

    7.GÜN - VENEDİK (SLOVENYA)

    Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Arzu edenler ile ekstra olarak yapılacak olan Slovenya gezisi. Turumuzun ilk durağı şiirlere konu olmuş olan Bled gölü. Gezimiz Eski Yugoslavya`nın güçlü şehri, Slovenya`nın başkenti Ljubljana`da devam edecek. Avusturya mimari kültürü ile harmanlanmış bu güzel öğrenci şehrinde keyifli bir şehir turunun ardından tekrar İtalya`ya geri dönüyoruz. Akşam konaklama otelimizde

    8.GÜN VENEDİK-MİLANO - İSTANBUL

    Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve rehberimizin belirleyeceği saatte Milano Havalimanı’na transfer. Bilet,bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1902 sayılı tarifeli seferi ile 13:40'da İstanbul'a hareket.Saat 17:25 'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına varış ve turumuzun sonu.

    EKSTRA TURLAR
    AKŞAM YEMEKLİ ROMA GECE TURU 55 EURO (02-12 YAŞ 35 EURO)

    Yemeğimizi alacağımız restaurantda Antik Roma dönemine ait kostümler ve italyan şarkıları eşliğinde akşamın tadını çıkardıktan sonra Roma’yı bir de ışıklandırılmış haliyle görüp içki içilebilecek en keyifli meydanlarında zaman geçirme fırsatı yakalayacağız ve Roma'da bir gecenin tadını çıkaracağız.
    Dahil olan hizmetler: Ulaşım + Akşam Yemeği ( Müzik Eşliğinde) + Rehberlik
    Menü: Sebze çorbası, domates soslu makarna, tavuk,dana ve kuzu eti , patates, tiramisu, 0.5 lt su ve 1 alkolsüz içeçek ve ya 1/2 litre şarap

    SLOVENYA TURU (BLED GOLU-LJUBLJANA) 90 EURO (02-12 YAŞ 45 EURO)

    Turumuzun ilk durağı şiirlere konu olmuş olan Bled gölü. Gezimiz Eski Yugoslavya`nın güçlü şehri, Slovenya`nın başkenti Ljubljana`da devam edecek. Avusturya mimari kültürü ile harmanlanmış bu güzel öğrenci şehrinde keyifli bir şehir turunun ardindan tekrar İtalya`ya geri dönüyoruz.

    Dahil olan hizmetler: Ulaşım + rehberlik

    GONDOL TURU 25 EURO (02-12 YAŞ 25 EURO)

    (Min 6 kişi)
    CASTELLI ROMANI OUTLET VE DAĞ KÖYLERİ TURU 45 EURO (02-12 YAŞ 25 EURO)

    Turumuzun ilk durağı Papa’nın yazlık sarayının bulunduğu Castel Gondolfo. Ardından Roma yakınlarında ki bir göl kıyısında olan ve İtalyan zenginlerinin de evlerinin bulunduğu Nemi köyüne gidiyoruz. Bölgenin meşhur dağ çileklerinden yapılmış turtalarımızı yedikten sonra serbest zamanımızda köyde gezerek dağ çileklerinden yapılmış birçok üründen satın alma fırsatı buluyoruz. Ardından Roma’nın dışındaki İtalya’nın en büyük Outlet’ine giderek ucuz alışverişin keyfini çıkarıyoruz.
    Dahil olan hizmetler: Ulaşım + rehberlik + turta ikramı

    NAPOLİ & POMPEİ TURU 90 EURO (02-12 YAŞ 45 EURO)

    Antik Roma İmparatorluğunda insanların taşlaştığı geçmişe yolculuk. Turumuzun ilk durağı, ünlü sanatçılara ilham kaynağı olmuş Napoli, Akdeniz tipi balkonları, Santa Lucia sahilleri ve İspanyol dönemi tarihi binalarıyla sizleri keyifli bir zaman yolculuğuna taşıyacak. Vezüv yanardağının yerle bir ettiği, şimdi açık müze olan Pompei antik kenti, zaman yolculuğu yapmışçasına yerel rehber eşliğinde geziliyor.

    Dahil olan hizmetler: Ulaşım + rehberlik + Pompei girişi + kulaklık

    PISA & SIENA & SAN GIMIGNANO TURU 90 EURO (02-12 YAŞ 45 EURO)

    İtalya’nın en önemli sembolü , eğikliği 5,5 metreyi bulmasına rağmen, hala ayakta durması mucize kabul edilen, meşhur Pisa kulesinin görülmesi. Daha sonra İtalya’nın en tipik kasabası olan dünyaca ünlü Palio yarışlarının yapıldığı ve Ortaçağın günümüze en güzel şeklide yansıdığı Siena kentinin gezilmesi. Ardından Roma İmparatorluğu zamanında konumu itibariyle tepede bulunmasından dolayı garnizon olarak kullanılmış bu şirin, etrafı surlarla çevrili yerin gezilmesi.

    Dahil olan hizmetler: Ulaşım + rehberlik

    -BİRDE YOL ÜZERİNDE ORVİETO TURU VAR. KİŞİ BAŞI 450 EURO YA GELMEKTE EKSTRA TURLAR




  • Merhaba,

    Yeni başlık açmak istemedim. Ağustos sonunda eşimle italya turuna gitmek istiyoruz. Fiyat olarak Kappa turun uygun baştan başa italya turları var. 7 gün 400 euro gibi bir fiyatı var.

    Sorun şu ki Kappa ile ilgili internette çok fazla negatif yorum var. Neredeyse Kappa ile gideceğinize hiç gitmeyin demişler. İtalya vea kappa ile ilgili tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathcallsdeath -- 5 Haziran 2016; 1:30:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtalya hakkında çok fazla bilgi var zaten internet ortamında...Siz farklı olarak ne bilmek istiyorsunuz? Tur şirketi derseniz ona bir cevap veremem...
  • Deathcallsdeath kullanıcısına yanıt
    merhaba, kappa ile yunanistana gittim mart ayında. her şey ekstraya giriyordu. 4 geceydi turumuz, fiyatı 130 euroydu ama turda tanıştığım bir abla kendisi çok fazla ülke gezmiş. en iyisinin pronto tur olduğunu söylemişti.
  • Deathcallsdeath kullanıcısına yanıt
    merhaba, kappa ile ve diğer bilindik tur firmaları ile birkaç tura gittim. gerçekten pahalı olan firmalar hariç (tempotur örneğin) hiçbirinin birbirinden bir farkı yok . oteller iyi de çıkabilir kötü de. rehber iyi de olabilir kötü de. malesef oraya gidene kadar ne oteller ne rehber kesinleşmediği için önceden alabileceğiniz bir önlem yok. ets pronto vs hepsi aynı.

    dikkat etmenizi tavsiye edeceğim bir nokta, bazı firmalar önceden turu ucuza satıp, son dakikada "şöyle böyle oldu, turun fiyatı arttı, isterseniz iptal edin isterseniz farkı ödeyin" diyorlar. son dakikada planları bozmamak için ödüyorsunuz o farkı. can sıkıcı tabi. genelde bayram gibi yoğun dönemlerde bu numarayı çekiyorlar.

    ekstra turların hiçbirine katılmayın. biraz internet araştırması ile her turu kendiniz yapabilirsiniz. eğer ilk deneyiminiz olacak ise, biraz sabır ve biraz cesaret ile halledersiniz. aman aman çok dikkat sakın biletsiz otobüse binmeyin! millet basmıyor nolcak demeyin 2 euro için cimrilik yapmayın. aniden baskın gibi denetim yapıyorlar.




  • italyaya ets tur ile 03.04.2015 - 07.04.2015 tarihleri arası 4 gece 5 gün olmak üzere gittik. rezalet ötesiydi. bizim turdaki diğer kişiler daha önce ispanyaya fransaya prontotur ile gittiklerini çok memnun kaldıklarını söylemişlerdi. ets turun sorumsuzluğu saygısızlığı bizi resmen şok etmişti. aşk çeşmesi yakınlarında karı koca yaşlı çift vardı emekli devlet memuru kayboldular normalde tur rehberi onları bulması gerekiyordu herkesin telefonu kendisinde kayıtlıydı ancak umursamadı bile taksiye atlarlar otele gelirler dedi. otelde 2 öğün yemek var diye tur paketi sattılar gittiğimizde 1 öğün yani sadece kahvaltı verildiğini öğrendik. parası baştan peşin alınmıştı tabii !!. vatikan müzesinin içine girecektik sözde vatikana gittik çok kuyruk var geri dönelim dedi herkesi geri döndürdü. turun son günü öğlen 15.00 da otelin önünden otobüsler bizi havalimanına götürecek herkes gelsin dedi. otobüsler 14.40 da hareket etti 6 kişi eksik ile. herkes tur rehberine ne olacak bu 6 kişi diye sordu rehber pişkin pişkin "havalimanına ister metroyla isterse de taksiyle gelsinler ben ne yapayım şimdi" dedi.

    tur paket programında üstü açık otobüsle roma şehir turu diye milletten önce ekstra para topladı (ben vermemiştim) daha sonra panaromik tur iptal oldu boş otobüs bulamadık dedi. milletten topladığı paraları iade de etmedi böyle bir uygulamamız yok diye geçiştirdi. benim tavsiyem bireysel olarak gidin okuma yazmanız varsa hiç korkmayın kaybolmazsınız rahatça özgürce gezersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 13 Haziran 2016; 18:22:55 >




  • 28 ağustos-4 eylül tarihleri için kappa turdan italya turu alan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkish_republic

    italyaya ets tur ile 03.04.2015 - 07.04.2015 tarihleri arası 4 gece 5 gün olmak üzere gittik. rezalet ötesiydi. bizim turdaki diğer kişiler daha önce ispanyaya fransaya prontotur ile gittiklerini çok memnun kaldıklarını söylemişlerdi. ets turun sorumsuzluğu saygısızlığı bizi resmen şok etmişti. aşk çeşmesi yakınlarında karı koca yaşlı çift vardı emekli devlet memuru kayboldular normalde tur rehberi onları bulması gerekiyordu herkesin telefonu kendisinde kayıtlıydı ancak umursamadı bile taksiye atlarlar otele gelirler dedi. otelde 2 öğün yemek var diye tur paketi sattılar gittiğimizde 1 öğün yani sadece kahvaltı verildiğini öğrendik. parası baştan peşin alınmıştı tabii !!. vatikan müzesinin içine girecektik sözde vatikana gittik çok kuyruk var geri dönelim dedi herkesi geri döndürdü. turun son günü öğlen 15.00 da otelin önünden otobüsler bizi havalimanına götürecek herkes gelsin dedi. otobüsler 14.40 da hareket etti 6 kişi eksik ile. herkes tur rehberine ne olacak bu 6 kişi diye sordu rehber pişkin pişkin "havalimanına ister metroyla isterse de taksiyle gelsinler ben ne yapayım şimdi" dedi.

    tur paket programında üstü açık otobüsle roma şehir turu diye milletten önce ekstra para topladı (ben vermemiştim) daha sonra panaromik tur iptal oldu boş otobüs bulamadık dedi. milletten topladığı paraları iade de etmedi böyle bir uygulamamız yok diye geçiştirdi. benim tavsiyem bireysel olarak gidin okuma yazmanız varsa hiç korkmayın kaybolmazsınız rahatça özgürce gezersiniz.

    Bunların aynısını ETS Tur Halkla İlişkiler bölümüne de yazın...Sizi dinliyor ve konu ile ilgileniyorlar...




  • Bu yukarıda bahsi geçen firmanın eski çalışanıyım, iyi bir seviyede işimden istifa edip kendi firmamı kurdum ve gayet sorunsuz bir şekilde işlerimi ilerletiyorum tek sorun, çok hızlı tur yapamıyoruz ve bu da kaliteli olmamızı sağlıyor. Genelde kronik problem, seri tur çıkartıp içine etmeleri olarak düşünülebilir. Bence biraz daha araştırmanız lazım sırf ismi var diye hemen o firmadan rezervasyon yapmayın. Şikayet sitelerini sıklıkla inceleyin. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.