Şimdi Ara

İtalya liginde kalitenin düşmesindeki sebepler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

7 kız kardeş dağıldı, İtalya Ligi bozuldu.

Sette sorelle miydi orjinali

7 kız kardeş de ligde yalnız şu anda?

Orası öyle ama Lazio ve Parma eski gücünde değil. Nerde o Crespo'lu, Cannavaro'lu Parma, Veron'lu, Nesta'lı Lazio. Şimdi küme düşme hattından uzak durmak için çırpınıyorlar.

Roma'da da ciddi mali sıkıntılar var. Juve'nin ne yaptığını kimse bilmiyor. E hal böyle olunca İtalya Ligi eski tadında olmuyor tabi

• quote:

quote:

quote:

Orası öyle ama Lazio ve Parma eski gücünde değil. Nerde o Crespo'lu, Cannavaro'lu Parma, Veron'lu, Nesta'lı Lazio. Şimdi küme düşme hattından uzak durmak için çırpınıyorlar.

Roma'da da ciddi mali sıkıntılar var. Juve'nin ne yaptığını kimse bilmiyor. E hal böyle olunca İtalya Ligi eski tadında olmuyor tabi

Lazio birinci
    İnsanlar neden domino'nun yıkılışını izlemeyi sever ve ya küçük düzeneklerin birbirini tetiklemesini izlemeyi sever,neyini sever hiç düşündünüz mü?İnsanın içinde hiç bilmediği bi yeri dürter çünkü.Tanrı olmayı hissetmeyi, bir şeylerin sonunu bilerek ayarlamayı ve izlemeyi.Her şeyi yönetebilirsiniz ve uğraştıkça ustalaştığınızı göreceksiniz,insanlığın geçmiş bilgeliğinden faydalanın.Kontrol edilerek değil ederek yaşamayı öğrenin.

• Defansı italyanlardan öğren hücumu brezilyalılardan öğren.

Orijinalden alıntı: Gremory

quote:

quote:

quote:

Lazio birinci

Az önce baktım, öyleymiş

Ama bir gerçek var ki adamlar yıllardır ortalarda yok.

• SS Lazio nun 1999-2000 yılı şampiyon kadrosu O zamanlar Dünya'nın en pahalı kadrolarından biriydi

İtalya liginde kalitenin düşmesindeki sebepler
  • Benim için La Liga'dan daha zevkli İtalya Ligi.Premier Lig tartışmasız 1 incidir benim için,Ardından İtalya ligi gelir.Şike olayı bir yana İtalyanlar eskisi gibi büyük yıldızda yetiştiremiyor artık.Inter çok üst düzeydeydi diğer takımlara göre ama Milan onların kalitesine oldukça yaklaştı özellikle Zlatan'ı alarak.

Dünyada belki eski Popülaritesini kaybetmiş olabilir ama bence Mükemmel bir Lig Serie A.

Orijinalden alıntı: Fallout 3
    Benim için La Liga'dan daha zevkli İtalya Ligi.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

İspanya ligi dediğimiz, Barça-Real ve diğerleri diye bir takımlar arası kalite uçurumu olduğu, ilk ikinin sene sonu üçüncüye 15-20 puan fark attığı, küçük takımların büyüklere sürpriz yaptığı az görülen bir lig. En kafadaki ligler arasında en az baskı, pres olanı. Daha rahat oynanıyor oyun, o yüzden göze hoş geliyor. Messi La Liga'da bulduğu boşlukları Serie A ve EPL'de hayatta bulamaz mesela. Şöyle bir örnek vereyim ben:

İtalya Ligi'nde, her takımın bir sistemi, bir amacı var. Siz çıkıp da diyemiyorsunuz ki atıyorum lider Milan, Inter veya Lazio, sonuncu Lecce'ye fark atar diye. Her türlü sürpriz olup sonlardaki takım liderden puan alabiliyor. Ancak İspanya böyle değil. Bazı takımlar Barcelona ve Real karşısına çıktıklarında bırakın yenilmeyi fark yiyecekleri bile o kadar belli ki. Diyebiliriz ki Barça-Real birbirlerini ve Atletico, Sevilla, Valencia (bunları da ekleyeyim hadi.) takımları garanti yener. Ancak İtalya'da durum bu değil. İtalya'daki mücadele, sertlik hoşuma gidiyor benim, kalitesiz bir futbol oynanmıyor bence. Tabii ki eski Serie A'dan eser yok da o ayrı. İngiltere'de tabii takım rekabeti denkliği en üst seviyede, büyük 4'lüyü geçtim Tottenham-City-Everton-Aston Villa gibi takımların bile kendi aralarında yaptıkları maçlar zevkli oluyor. La Liga belki insanlara zevkli gelebilir ama ben La Liga'dan acayip zevk alan kesimden değilim. Benim için de ilk sırada Premier Lig, ikinci Serie A'dır ne olursa olsun.

İtalya'da kalite düşmesinin sebebi arasında şike gösterilebilir. En ağır yarayı alan Juventus'tan bir sürü oyuncu dağıldı. Ancak şu da var, İtalya'da yetişen yeni nesil de eskisini aratacak. Nesta'ların, Pirlo'ların, Gattuso'ların, Del Piero'ların, Camoranesi'lerin yenisi yok. Tabii böyle oyunculardan sürekli çıkmaz ama yeni gelen nesil de iç açıcı değil pek. Tabii Chiellini, Cassano, Pazzini, Montolivo, De Rossi gibi oyuncularda yabana atılmalı anlamına gelmesin bu demek istediğim.

• Bence şu anda dünyanın en zevkli, en izlenesi ligi Bundesliga'dır.
    Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3
    Benim için La Liga'dan daha zevkli İtalya Ligi.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

İspanya ligi dediğimiz, Barça-Real ve diğerleri diye bir takımlar arası kalite uçurumu olduğu, ilk ikinin sene sonu üçüncüye 15-20 puan fark attığı, küçük takımların büyüklere sürpriz yaptığı az görülen bir lig. En kafadaki ligler arasında en az baskı, pres olanı. Daha rahat oynanıyor oyun, o yüzden göze hoş geliyor. Messi La Liga'da bulduğu boşlukları Serie A ve EPL'de hayatta bulamaz mesela. Şöyle bir örnek vereyim ben:

İtalya Ligi'nde, her takımın bir sistemi, bir amacı var. Siz çıkıp da diyemiyorsunuz ki atıyorum lider Milan, Inter veya Lazio, sonuncu Lecce'ye fark atar diye. Her türlü sürpriz olup sonlardaki takım liderden puan alabiliyor. Ancak İspanya böyle değil. Bazı takımlar Barcelona ve Real karşısına çıktıklarında bırakın yenilmeyi fark yiyecekleri bile o kadar belli ki. Diyebiliriz ki Barça-Real birbirlerini ve Atletico, Sevilla, Valencia (bunları da ekleyeyim hadi.) takımları garanti yener. Ancak İtalya'da durum bu değil. İtalya'daki mücadele, sertlik hoşuma gidiyor benim, kalitesiz bir futbol oynanmıyor bence. Tabii ki eski Serie A'dan eser yok da o ayrı. İngiltere'de tabii takım rekabeti denkliği en üst seviyede, büyük 4'lüyü geçtim Tottenham-City-Everton-Aston Villa gibi takımların bile kendi aralarında yaptıkları maçlar zevkli oluyor. La Liga belki insanlara zevkli gelebilir ama ben La Liga'dan acayip zevk alan kesimden değilim. Benim için de ilk sırada Premier Lig, ikinci Serie A'dır ne olursa olsun.

İtalya'da kalite düşmesinin sebebi arasında şike gösterilebilir. En ağır yarayı alan Juventus'tan bir sürü oyuncu dağıldı. Ancak şu da var, İtalya'da yetişen yeni nesil de eskisini aratacak. Nesta'ların, Pirlo'ların, Gattuso'ların, Del Piero'ların, Camoranesi'lerin yenisi yok. Tabii böyle oyunculardan sürekli çıkmaz ama yeni gelen nesil de iç açıcı değil pek. Tabii Chiellini, Cassano, Pazzini, Montolivo, De Rossi gibi oyuncularda yabana atılmalı anlamına gelmesin bu demek istediğim.

dediklerinde doğruluk payı var ancak italyan takımlarında da ciddi bir düşüş var.

AS ROMA nın 7-1 lik Manchester United e yenildiği faciayı hatırlıyorsundur.

2007-2008 Şampiyonlar liginde tablo: Inter, Milan, Roma, Lazio. İtalyanların güçl takımları olarak nitelendiririz. Lazio gruplarda sonuncu oldu. Inter- Liverpool a, Milan-Arsenal e elndi Roma ise Real madridi eleyip, Sonraki Turda Manchester unitede elendi.

2008-2009 şampiyonlar ligine bakalım. Inter, Fiorentina, Juventus, Roma. Bunlar italyanın güçlü olarak nitelendirilen takımları. Fiorentina gruplardan çıkamadı. 2. tura çıkan diğer 3 takımdan Inter- Manchester unitede, Juventus-Chelsea ye, Roma- Arsenal e elendi.

2009-2010 da ; Juventus, Milan, Fiorentina, Inter. Juventus gruplardan çıkamadı (hatırlarsanız son maçta kendi sahasında bayern münih ile karşılaştı eğer kazansaydı çıkacaktı ama 4-1 kendi sahasında yenildi) Milan '2. turda Manchester united e Fiorentina ise Bayern münih e elendi FC INTER ise şampiyon oldu

FC INTER de benim bildiğim şu an yedek kaleci castellazzi ve Materazzi den başka italyan yok.

Bu sene Sampdoria Şampiyonlar ligi play-off turunda werder bermen e elendi. ve avrupa ligine kaldı. Orada PSV ile berabere kalıp Metalist e yenildi. Roma önce Bayern Münihe yenildi sonra kendi sahasında Basel e 3-1 yenildi. Milan Real madrid önünde hem yenildi hem de tarihi fark yemekten kurtuldu. Juventus Manchester city ve lech polzan ile beraber kaldı.

görüldüğü üzere İtalyan takımları en büüyük rakipleri olan İngiltere ve İspanyol takımlarıyla neredeyse her yaptığı maçta rakiplerine boyun eğmek zorunda kalmış. Hem o takımlara yeniliyor hem de avrupada kendinden daha alt seviyedeki liglerdeki takımlara artık diş geçiremiyor

Anlatmaya çalıştığım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva87 -- 28 Ekim 2010; 15:31:19 >

F.C. INTERNAZIONALE MILANO 1908

&amp;#9679;Forumdaki Inter&amp;#39;lilerin Buluşma Noktası -&amp;gt; Tıkla

• Orası öyle tabii ki. Uluslararası arenada İtalyan takımlarının esamesi okunmaz oldu. Bir Juventus neydi önceleri mesela, çok değil 2007'ye kadarki zaman zarfında Milan'ın karşısına kim çıksa Milan yener derdik. Şüphemiz olmazdı. Inter'in geçen yılki başarısını ben İtalya'ya pek bağlayamayacağım çünkü kadroda yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl Materazzi, Santon dışında İtalyan yoktu. Ona sen de değinmişsin zaten. Ki bunlar da ne oynayan oyuncular ya. Inter tamamen yabancı oyuncular ve bana göre en büyük etken Mourinho sayesinde yarım asır sonra ŞL'yi aldı. Mourinho olmasa Inter ŞL'de gruptan çıkıp en fazla çeyrek finalde elveda demeye devam ederdi. Mourinho Inter'e kulübün genel olarak başarısız tarihinin en parlak dönemini yaşattı. İtalyan futbolunda eskiyle kıyaslayınca büyük düşüş olduğu ortada.
  • Ya ŞL kazanmayı lig baskınlığı olarak düşünmek ne derece doğru bilemiyorum. Üç büyük ligde İspanya'dan çıkan ŞL kazanan takımlar sadece Barça ve Real. İngiltere'den Liverpool, Man Utd, Nottingham Forest ve Aston Villa. İtalya'dan da Milan-Juventus-Inter. ŞL'deki baskınlığın kazanmakla değil, çeyrekteki veya yarı finaldeki takım sayısı ile bir nebze ölçülebileceği kanaatindeyim(ki yine sağlıklı bir ölçüt olmayacaktır);

1999-00: Çeyrek finalde tek İtalyan var; Lazio. Yarı finaldeki 4 takımdan 3 İspanyol ve finalde de Real-Valencia oynuyor.
    2000-01: Çeyrek finalde İtalyan yok, 3 İngiliz ve 3 İspanyol var. Yarı finalde ise yine göze İspanyollar batıyor, 2 ispanyol var.
    2001-02: Çeyrek finalde İtalyan yok, 2 İngiliz, 2 Alman ve 3 İspanyol var. Yarı finalde ise yine göze İspanyollar batıyor, 2 ispanyol var.
    2002-03: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 3 de İspanyol var. Yarı finalde de 3 İtalyan var ve İtalyan bir final oluyor(Juventus-Milan).
    2003-04: Oldukça ilginç bir sezondu, ayırıyorum bunu.
    2004-05: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 2 İngiliz var, İspanyollar yok bu sefer. Yarı finalde Milan ve 2 İngiliz.
    2005-06: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 2 de İspanyol var. Yarı finalde Milan, Arsenal ve 2 İspanyol.
    2006-07: Çeyrek finalde 2 İtalyan(Roma-Milan) var. Yarı finalde Milan ve 3 İngiliz var.
    2007-08: Çeyrek finalde sadece Roma var. Yarı finalde Barcelona ve 3 İngiliz.
    2008-09: Çeyrek finalde İtalyan yok. Yarı finalde Barcelona ve 3 İngiliz.
    2009-10: Çeyrek finalde sadece şampiyonluğu götüren Mourinho'lu Inter, Barcelona, ManUtd, Arsenal var 3 büyük ligden. Yarı finalde ise İngiltere hariç her 5 büyük ligden 1er takım.

2000lerin başında çeyrekte takımı yok İtalyanların ama o zamanki ligi gayet de severek hatırlıyoruz. Ayrıca son sezonlarda İspanyollardan Barcelona yalnız kalmış hep ama La Liga çöküşte diye adlandırıldı mı hiç?

Ben hâlâ tek sebebin o şike olayları olduğunu iddia ediyorum.
    Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red

• quote:

Ya ŞL kazanmayı lig baskınlığı olarak düşünmek ne derece doğru bilemiyorum. Üç büyük ligde İspanya'dan çıkan ŞL kazanan takımlar sadece Barça ve Real. İngiltere'den Liverpool, Man Utd, Nottingham Forest ve Aston Villa. İtalya'dan da Milan-Juventus-Inter. ŞL'deki baskınlığın kazanmakla değil, çeyrekteki veya yarı finaldeki takım sayısı ile bir nebze ölçülebileceği kanaatindeyim(ki yine sağlıklı bir ölçüt olmayacaktır);

1999-00: Çeyrek finalde tek İtalyan var; Lazio. Yarı finaldeki 4 takımdan 3 İspanyol ve finalde de Real-Valencia oynuyor.
    2000-01: Çeyrek finalde İtalyan yok, 3 İngiliz ve 3 İspanyol var. Yarı finalde ise yine göze İspanyollar batıyor, 2 ispanyol var.
    2001-02: Çeyrek finalde İtalyan yok, 2 İngiliz, 2 Alman ve 3 İspanyol var. Yarı finalde ise yine göze İspanyollar batıyor, 2 ispanyol var.
    2002-03: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 3 de İspanyol var. Yarı finalde de 3 İtalyan var ve İtalyan bir final oluyor(Juventus-Milan).
    2004-05: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 2 İngiliz var, İspanyollar yok bu sefer. Yarı finalde Milan ve 2 İngiliz.
    2005-06: Çeyrek finalde 3 İtalyan büyüğü de var, 2 de İspanyol var. Yarı finalde Milan, Arsenal ve 2 İspanyol.
    2006-07: Çeyrek finalde 2 İtalyan(Roma-Milan) var. Yarı finalde Milan ve 3 İngiliz var.
    2009-10: Çeyrek finalde sadece şampiyonluğu götüren Mourinho'lu Inter, Barcelona, ManUtd, Arsenal var 3 büyük ligden. Yarı finalde ise İngiltere hariç her 5 büyük ligden 1er takım.

2000lerin başında çeyrekte takımı yok İtalyanların ama o zamanki ligi gayet de severek hatırlıyoruz. Ayrıca son sezonlarda İspanyollardan Barcelona yalnız kalmış hep ama La Liga çöküşte diye adlandırıldı mı hiç?

Şampiyonlar ligi avrupanını hatta dünyanın en gözde ligidir, diye düşünüyorum. İtalyanlar, İngiliz ve ispanyol takımlarıyla karşılaşma yapacak olsalar, favori olarak gösterilemiyor. birkaç örnek yazayım;

Arsenal-Juventus karşılaşsa kimi favori gösterirsiniz? veya Chelsea-Milan yada Manchester united-Roma ? kim kazanır diye sorsak çoğumuz Arsenal, Chelsea, Manchester united i favori gösteririz.

Daha zayıf takımlara bakalım; Tottenham-Sampdoria, Valencia-Lazio, Fiorentina-Sevilla, karşılaşsalar yine favori olarak gösterilemiyor.

İngiltere liginden bir takım getirip Türkiye süper ligine koysak iddaa ediyorum şampiyonluğa oynar. Ama italyadan takım alsak ve bizim lige koysak bence şampiyon olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Tabiki Juve ile Milan'dan kaynaklanan şike olayları..

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

quote:

Ya ŞL kazanmayı lig baskınlığı olarak düşünmek ne derece doğru bilemiyorum. Üç büyük ligde İspanya'dan çıkan ŞL kazanan takımlar sadece Barça ve Real. İngiltere'den Liverpool, Man Utd, Nottingham Forest ve Aston Villa. İtalya'dan da Milan-Juventus-Inter. ŞL'deki baskınlığın kazanmakla değil, çeyrekteki veya yarı finaldeki takım sayısı ile bir nebze ölçülebileceği kanaatindeyim(ki yine sağlıklı bir ölçüt olmayacaktır);

Şampiyonlar ligi avrupanını hatta dünyanın en gözde ligidir, diye düşünüyorum. İtalyanlar, İngiliz ve ispanyol takımlarıyla karşılaşma yapacak olsalar, favori olarak gösterilemiyor. birkaç örnek yazayım;

Arsenal-Juventus karşılaşsa kimi favori gösterirsiniz? veya Chelsea-Milan yada Manchester united-Roma ? kim kazanır diye sorsak çoğumuz Arsenal, Chelsea, Manchester united i favori gösteririz.

Daha zayıf takımlara bakalım; Tottenham-Sampdoria, Valencia-Lazio, Fiorentina-Sevilla, karşılaşsalar yine favori olarak gösterilemiyor.

İngiltere liginden bir takım getirip Türkiye süper ligine koysak iddaa ediyorum şampiyonluğa oynar. Ama italyadan takım alsak ve bizim lige koysak bence şampiyon olamaz.

Milan-Inter-Juventus- Lazio-Roma-Napoli-Fiorentina-Sampdoria-Genoa

Bunları geçtim, veya Sampdoria ile Genoa'yı alayım en kötü.

Sampdoria ve Genoa bu takımları getirsen şampiyon olamazlar mı Türkiye liginde? Sampdoria hele. Koy La Liga'ya orda da 4. olur diyorum ben.

Ya Serie A'yı çok batırmayalım, ya da TSL'yi çok büyütmeyelim. Bir şey oynandığı yok burada. Görüyoruz ligin şampiyonu ne yapıyor Rangers'a karşı. İtalya'da şu an formda olan Chievo'yu getir, veya Palermo. Burda şampiyon olur, en kötü ilk 2. Düşün bu iki takıma gelene kadar da kaç takımı eledim yukarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 28 Ekim 2010; 22:23:01 >

• Nevzat-FC INTER; usta sen çok yanlış düşünüyorsun. Yani şu anda Arsenal-Chelsea-ManUtd derim ben de o karşılaşmalar için ama kalkıp da Barcelona-Arsenal ve Real Madrid-ManUtd(Chelsea) desem İspanyollar favori gösterilir. Şimdi La Liga, EPL'den daha iyi bir lig mi oldu? Bundesliga, Serie A'nın önüne geçti ama Milan ve Inter ile uğraşacak tek takımları Bayern, onlar da sakatlıklarla boğuşuyor. Milan-Bayern şu an karşılaşsa Milan favori ama Serie A, Bundesliga'dan daha kaliteli mi oldu? Ligleri sadece şampiyonluğu götüren ve onlara sorun çıkaran takımlar olarak gördüğün sürece zaten Serie A'dan, Bundesliga'dan zevk alamazsın. Şu söylediklerine göre senin için en mantıklı lig La Liga, ardından Premier Lig. En büyükler belli, genelde kazananlar belli ve ezilenler(ezileceğini bilenler) belli. (EPL'de farklar biraz daha yakın tabii La Liga'ya kıyasla)

Ayrıca İtalya'dan getirip bizim lige koyacağın takım %100 demeyeyim de %80e varan oranlarda İspanyol ve İngiliz muadillerinden daha başarılı olur. Avrupa'nın büyük liglerinde bizim ligimize en fazla benzerlik gösteren lig Serie A idir. Fiziksel temas, kasap gibi savunmalar ve balçıktan sahalar.

Ek: Daha zayıf takımlara bakalım dediğin kısımdakiler içerisinde şu anda en iyi durumda olan Sampdoria. Ama Serie A'yı Inter-Juve-Milan olarak gördüğünden pek izlememişsin maçlarını büyük ihtimalle.

• arkadaşlar

Ben serie a yı kçük görmüyorum. aksine en iyi lig olmasını isteyenlerdenim. Ama Serie a takımlarıyla Diğer büyük lig takımlarını kıyasladığımızda Serie a takımlarını genellikle diğer takımlara karşı üstünlük kuramıyor. Bir ligin kaliteli olması için avrupada diğer akranlarına yani kendi seviyesindeki takımlarına karşı da başarılı olması erekiyor benim bakış açıma göre.

FC Interi hatırlayalım 5 yıl üst üste şampiyon oldular.Avrupada 2. turdan öteye geçemediler. Bu sene o da mourinho olduğu için kupayı kazandılar Eğer İtalyan takımları avrupada başarı yakalayamıyorsa İtalya liginde başarılı olan bir takımın ne önemi kalır ki ? Veya İtalya liginin Türkiye süper liginden ne farkı kalır? Bursaspor şampiyon oldu ama avrupada hiçbir varlık gösteremiyor. Büyük liglerden olarak kabul ettiğimiz italya ligi de avrupada biraz fark ortaya koymalı.

• quote:

arkadaşlar

Ben serie a yı kçük görmüyorum. aksine en iyi lig olmasını isteyenlerdenim. Ama Serie a takımlarıyla Diğer büyük lig takımlarını kıyasladığımızda Serie a takımlarını genellikle diğer takımlara karşı üstünlük kuramıyor. Bir ligin kaliteli olması için avrupada diğer akranlarına yani kendi seviyesindeki takımlarına karşı da başarılı olması erekiyor benim bakış açıma göre.

FC Interi hatırlayalım 5 yıl üst üste şampiyon oldular.Avrupada 2. turdan öteye geçemediler. Bu sene o da mourinho olduğu için kupayı kazandılar Eğer İtalyan takımları avrupada başarı yakalayamıyorsa İtalya liginde başarılı olan bir takımın ne önemi kalır ki ? Veya İtalya liginin Türkiye süper liginden ne farkı kalır? Bursaspor şampiyon oldu ama avrupada hiçbir varlık gösteremiyor. Büyük liglerden olarak kabul ettiğimiz italya ligi de avrupada biraz fark ortaya koymalı.

Usta, deveye hendek atlatmak sana laf anlatmaktan daha kolay olsa gerek. Sen ligden değil ligdeki takımların Avrupa arenasındaki düşüşlerini tartışıyorsun. Ayrıca Inter 5 şampiyonluk yaşarken Milan ŞL'yi götürdü. Hatırlatayım. Avrupa'da başarı büyük takımların işidir. Sen liglerdeki takımları sınıflandırarak diğer liglerdeki muadil belirlediklerinle kıyaslıyorsun sürekli. Ligin kendi içerisindeki homojenliği, takımların oyun yapılarını düşünmeden sadece ŞL'ye odaklı bir şekilde düşünüyorsun.

Eh, artık buna da o at gözlüğünü çıkarmadan yorum getirirsen takdir edeceğim seni...

• Ligin homojenliği konusuna katılıyorum.İtalya liginin kendine has bi kültürü var.Bunu da kabul ediyorum Ama kendi seviyesindeki takımlara göre daha geride olduklarını anlatmaya çalışıyorum

• quote:

Ligin homojenliği konusuna katılıyorum.İtalya liginin kendine has bi kültürü var.Bunu da kabul ediyorum Ama kendi seviyesindeki takımlara göre daha geride olduklarını anlatmaya çalışıyorum

Benim çoktan cevapladığım noktalar için kısır döngüye girmen güzel oldu. İyi forumlar.
  • stadlar berbat seyirci yok maclarda..

avrupanin en buyuk 3 ligi

england,spain,germany !!!
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.